• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalıkta eşimden sogudum

Sizi çok çok iyi anlıyorum benzer hatta daha fazlasını bile yaşamış olabilirim. Bebegim ağlasa senin sütünde birşey var o yüzden ağlıyor, senin kokunu sevmedi o yüzden ağlıyor bilmem ne. Senin sütünde bişey var bebeği ağlatıyor diye diye iki gün emzirmeme izin vermediler mama verildi iki gün sonra mastit oldum ölüyordum az daha. Hamileliğin son günleri de aynı şekilde aşırı ötesi stresli geçti. Kanala girmişti bebeğim doğuma saatler bile vardı açılmam vardı ama aşırı stresten bebek rahme sıçradı acil sezeryanla doğum yaptım. Duyan doktor hemşire yanıma geliyordu şoktan.
Benim de bebeğim hem zayıf doğdu hem de ilk günler fazla kilo verdi falan derken zayıf kaldı yok emziremedin senin sütün yaramadı bilmem ne. Bebeğim dört aylık oldu kilo alımı yavaş gidiyor hala aradıklarında istersen emzirme sütün yaramıyor sadece mama ver diyorlar.
Eninde sonunda cinnet geçirip kv kişisini evden kovdum ama aylarca bu yapılanlara ağladım. Eşim destek olmadı annesinden yana çıktı. Hala geceleri uyanınca bebeğimle birlikte saatlerce evin içini turlarken hayal dünyasında onlardan hesap sorduğumu düşünüyorum.

Ayrıca içinizi rahatlatacaksa bir bilgi de vermiş olayım. Benim de bebeğim ilk günler bende hep ağlardı ne zaman eşim alsa aninda susardi. Sebebi siz de meme olduğu için bebek o kokuyu biliyor ve tanıyor anneye geldiğini anlıyor o sırada gazı ağrısı sancısı varsa daha çok ağlıyor. Farklı kişiye gidince o kokuyu almadığı için anne olmadığını da biliyor ve daha sakin kalıyor. Ben de çok üzülüyordum acaba bebeğim beni sevmiyor mu diye bile düşündürdüler bana.
Bir bilgi de şu bana kendi annem verdi Allah razı olsun çok işime yaramıştı, size de söyleyeyim. Anne karnında nasıl konuştuysanız aynı şekilde konuşmaya devam edin. Siz stresli olduğunuz için bebeğiniz bunu hissediyor aynı konuşmaları aynı enerjiyi huzuru arıyor. Mesela ben sürekli seni koruyacağım seni çok seveceğim sana masallar okuyacağım gibi gibi şeyler söylerdim. Doğum travma gibi geçti ve sonrası derken bebeğime sadece bakıcı rolü verdim. Emzir altını değiştir uyut salla gibi. Neredeyse hiç sevmiyordum bile. Bu aydınlanma ile birlikte bir hafta sonra biraz daha iyi olabildik.

Kusura bakma da eşin hep öküzdü sadece sana batmaya yeni başladı

5 saat emzirmemek ne demek? Asla çocuğu olmaması gereken 2 kişi çocuk yapmış resmen

Hiç küçük şeyler değil
5 ay önce doğum yaptım en ufak şeye tahammülüm yokken bunları yaşasam herhalde vururdum.
Terbiyesizler, pislikler!!!
Ay çok sinirlendim ya
2.5 kilo çocuk doğurdun ne demek Allah'ın cahili!! Ben dünyaları yedim 2960 doğurdum şimdi 5 aylık 9 kilo
Bebeğe en büyük iyilik, annesini rahat ettirmektir!! Valla boşan, boşanma bir şey diyemem ama çocuk büyütme yolu uzun.. bir cinnet geçir sen haketmiş bunlar
5 aylık 9 kilo normal değil

Sadece anne sütü ile almadıysa bu kiloyu mama veriyorsanız vermeyin bu şekilde mama vermek çok yanlış.

Sadece anne sütü ile almadıysa bu kiloyu mama veriyorsanız vermeyin bu şekilde mama vermek çok yanlış.

Teşekkür ederim. Bilinçli bir anne olarak çocuğumu doktor kontrolünde büyütüyorum sadece anne sütü alıyor ve doktoru gayet normal dedi.
İlk oglum da böyleydi 1 yaşından sonra vermeye başladı kiloyu 🙃

Pelolun üyü gayet kibar cevap yazmış neden begenmedim atıyorsunuz yahu. İnsanlar cidden kin dolu.

Pelolun üyü gayet kibar cevap yazmış neden begenmedim atıyorsunuz yahu. İnsanlar cidden kin dolu.
Yahu ben neden kin dolu olayım

Eşinden gizli gizli mama verdiğini yazmış kaç kez ya

Polemik olmasın diye alıntılamadım bile

Size ne ayrıca

Size ne ayrıca

Allah aşkına alıntılasanıza :) mama versem sizden mi çekinicem verdim derim geçerim 🤣🤣

Ama dur aciklayim icin rahatlasin 🤣
Tam gunu hatirlamiyorum yalan olmasin 1 aylik miydi neydi kolikti durmadan emmek istiyordu sutumun yetmedigini dusunuyordum esim de israrla yettigini soyluyordu
Bende bir kere mama deneyim dedim onu da 1 kere icti 2.yi icmedi
Ah keske icseydi de rahat gecirseydim o gunlerimi 😅
Sabahlara kadar memem agzinda duruyordu acliktan agliyor saniyordum

Daha sonra kilo alimi iyi olunca doktor doyuyor gazli bebekler hep emmek ister acliktan degil deyince memeye devam ettim
Ama mama da alsaydi verirdim yani :))
30 nda 6.aya girecek tamamen anne sutu aliyor :))

Yani mama 1 kere icti hatta kutusu da duruyor basina kadar dolu ziyan oldu 🤓

ben yeni anne oldum 50 günlük bebeğim. Bebekten önce eşimle inanılmaz güzel bi evliliğimiz vardı kimseyle görüşmüyorduk onun ailesine de benim aileme de haftada bir gün gidiyoduk kendimiz bi aile olabilmiştik yani. Kendi annem vefat etti kvlemde anlaşamıcagımı bildiğim için onunda bana bakmasını istemedim. Herneyse doğurdum geldim kvdem çocuğu inanılmaz benimsedi kimseye vermek istemedi elini yıkadın mı diye sormadan bana bile vermek istemdi düşünün bende sinirlendim doğru olsa bile yapma dediği herşeyin tam tersini yaptım herneyse o beni o kadar strese soktuğu yetmiyo gibi oğluna da işledi kendi doğrularını benim kız kardeşimi bile sigara içiyo diye evime istemedi ki asla sigara içip çocuğuma temas etmedi sadece evimi temizledi gitti. Bizde bu konulardan kavga ederken eşim denilen insan bana dinlemedin kimseyi yemedin yemedin 2 buçuk kilo çocuk doğurdun dedi ki sürekli kusmalı mide bulantılı igrenç bi hamilelik geçirdim sanki kendi keyfimden yemedim bu inanılmaz içime oturdu günlerce konuşmadık o kojuşmadıgımız süreçte gece uyurken çocuk ağlamış emziriyim diye getirmiş göğüs uçlarım yara olmuştu çok acıyo demişim çekmişim uyku sersemi ki o ağrıyı her anne olan bilir başladı ben daha uyanamamışken sen nası annesinde diye kavga ettik günlerce de öyle konuşmadık bana bakacak tek kişi o ama asla konuşmuyoruz tabi ben kendi işimi yapmaktan sezeryanlı halimle toparlayamadım toparlanmam 15 günü buldu. Bebegimde Kolik gazlı bi bebek karnı şiş görünce annesi çok emince böyle olur dedi çocuk ağlama krizindeyken sen çok emzirdin böyle oldu diye vermedi çocuğu 5 saat aç ağlattı. Doktora gittik gaz dedi. Sonra yine çocuk ağlama krizine girdi bu çocuk aç demeye başladılar. Bi kere ağlama krizine girdi senin verdigin gaz damlasından dediler Kolik bebeğin her ağlamasından bana bi pay çıkardılar. En sonda yine bebeğim ağlama krizinde ama normalde de dışarda bebek arabasında çok gürültülü yerlerde ve araba da gayet sakin ağlarken kvdem geldi bebek sustu bakamadığım için ağladığını düşündüğünü hissettim konuşmalarından yada ben stresliyim diye bebek sürekli ağlıyo gibi kısaca belki size göre küçük şeyler ama bunlar beynimde sürekli dönüp duruyo ve eşimden inanılmaz soğudum. Başta bu kadar sık kv görseymişim de kesin boşanırmışım galiba. Unuturmuyum bu dediklerini hep içimde mi kalır bilmiyorum kafam çok karışık.
Benden sana tavsiye, aileni 3. kişilerden koru. Bu kim olursa olsun. Al karşına eşini adam akıllı konuşsun. Eğer bu konuşmayı yapmazsan maalesef sonuç belli. Sende soğursun o da soğur. Lohusalık zor dönem, bir de insanın kendi olanı olmayınca daha da zor. Senin psikolojini anlayamam ama tahmin edebilirim. Toparlanmaya çalış, neticede senin evladın. Her şeye rağmen en iyi sen bakarsın. Zorlanırsın illa ki ama bir şekilde bakarsın, eşinden destek iste. O da inşallah seni anlar ve senin her anlamda yanında olur. Kayınvalideyi gönder.

Evet evet eşime bunu anlatamıyorum oluk oluk içmeden tatmin olmuyor çocuk
Anne hisseder çocuğunun doyduğunu, doymadığını
Doktor kilo alımı iyi dediği için mama vermemi istemiyordu eşim.. akşam arkadaşlarımla gizli gizli verdik :)
Bu sabah eşim diyor ki bu gece uyudu herhalde hiç sesi çıkmadı. Dedim hadi git işine 😅
Gelsin itiraf edicem :)) gece 4 te uyandı göğsüm dolmuştu lokur lokur da içti tekrar uyudu
Günlerdir neler yaşıyordum ben böyle :)

Size ne ayrıca

Üsenmedim eski mesajlarima gittim :)) tam bebeğim 1 aylıkken haziran annelerine yazmışım.
O gün ilk ve son içişiydi bi kac gün daha teklif ettiğim de yine meme diye ağladı mama red oldu
Hatta o gruba gir uyusun diye elektrik supurgesi bile acmisligim var belki biraz uyur diye
Hatta ülkede denemediğim emzik markası kalmadı

Bu arada emzirmekten de nefret eden bir anneyim öyle gururla falan sadece anne sutu aliyor demiyorum yani
Bunu da burada bir cok anneye cok kez demisimdir
İlk oglumu da nefret ettigim halde 2 yasa kadar emzirdim :))

Yani insanlari zorbalamaya calismadan ve iftira atmadan önce dersinize biraz daha çalışın

Anne sütüyle tosun gibi de olabiliyor çocuklar olmasa da sikinti degil saglikli olsun yavrum gerisinin önemi yok :))

He diyorsan ki bir kere vermisssin sayilmaz geçende de disten dolayi calpol verdim
Onla besliyorsun demezsin insallah :))

Bir kere cinnet geçir kvalideni evden gönder. Garip şeyler yaşadım o dönem. Kesinlikle unutmam. O nedenle kvalidemi affedemiyorum… arada küsüp giderler rahatlardım. Ama eşime karşı cinnet geçirmediğim için pişmanım. Şimdiki aklım olsaydı ohoo🤪

Bebeğinizin iyiliği için gak meme guk meme yapın. Oğlum da kolikti. Evde kimse yokken iyiydi..

valla şimdiki aklım olsa hiç kimseyi 3 gün harici istemezdim yanımda doğum sonrası.Bende lohusayken yaşadıklarımı unutamıyorum psikolojim bozuldu resmen.Benimde bebeğim kolikti ve sadece bunu kolik anneleri anlayacağı halde herkesin bi yorum yapması gerçekten sinir ediyor insanı

Back
X