Lohusayım başkaları benden lohusa!!!

Allah belasını versin ne lohusalığı anladım ne de bebeğin tadını çıkardım sebep=KAYNANA

10 gün sayesinde sütüm gelmedi bebek sarılık oldu bi güzel..ben bittim uykusuzluktan,ağlamaktan...

hakkım haram olsun kaynana Allahından bul.....

K.VALİDE ile konuştum..Tatlı sert yani..içimdekileri söyledim..artık bozuldu alındı bilmem..ya kardeşim lohusa olan benim..ne çeneniz varmş ne çok şey de bilirmişiniz..bırakın rahat yaa..

Dedim anne bak..alınmak yok..sen evlatlarına nasıl sahip çıkıyor ve koruyorsan beni de öyle düşün..herşeye müdahale etmeyin..yok üşüdü acıktı vs..ben onların ihtiyaçlarını gayet iyi biliyorum..

K.valide sürekli..kızım acıktı galiba aranıyor..kakası cıvık üşüttü galiba..ağzında pamukçukmu çıkmış ne..öksürüyor duydunmu..çok gazı var senden geçiyor..söyleye söyleye hatırlata hatırlata bi hal oldu..kendi kayınvalidesinin hiç faydasını görmemiş anlatıp duruyor..kendi ise fazlaca sahipleniyor..

Arada çıkışarak söylüyorum ..
evladına bak anne benimkilerle uğraşacağına..
hasta olmayan bebeği de söyleye söyleye hasta edeceksin..
kucağa alışmasın diyorsun elinden düşmüyor..
anne bırak ağlasın hiç ağlamayacak değil ya bu bebek..
her arandığında aç değil anne..dakka başı doyrulmaz bebek..vs vs..

ben söylemekten yoruldum o dinlemekten yorulmadı..
allah yardımcımız olsun..

konuyla ilgili yazabileceğim tek şey kraldan çok kralcı olanların her şeyi en iyi bilenlerin insanın hayat enerjisini alıp götürdükleri, ve iyi niyetli olsalar bile durumu daha zor bi hale soktukları.. bunun dışında bu alanda çok bilgili değilim o yüzden çok yorum yapamicam, ama konuyla alakası olmayan bir şey sormak istiyorum: neden ''lohusa''? neden hamileyim değil de lohusayım:)? bu sözcük bana çok enteresan geliyor lahana ile pırasa karışımı bir kelime gibi. ne zaman lohusa lafını duysam karnı pırasa ve lahana dolu kadınlar geliyor aklıma. yani bi tek bana mı garip geliyor bu laf? yoksa zamanla alışılıyor mu söyleye söyleye.. artık bu yazdığıma mantıklı bir cevap beklemiyorum pek:) cevap yazanlara şimdiden teşekkürler:)

bende şimdiden yaşıyorum o gerginliği.bebeğim dünyaya gekldikten sonra ne yapacağım bılmıyorum.bir tarafım sabret diyor.bir tarafımda herzaman çizginin belırle,kendı istediğin gibi büyüt diyor...
neden bu kadar çok karışma isteği duyuyorlar kı anlamadımm...
emınım daha sonradan konuya dahıl olacağım...
şimdilik kayınvalidemın sözleriyle hafiften irkiliyorum bakalım gelecek ne olur....

allahtan benim doğumumda sadece annem olacak yanımda. ona da gerekeni çekinmeden söyleyeilirim. zaten o da benim istediğimin dışında birşey yapmaz. kayınvalidem uzakta.

Melis 1,5 aylık oldu. Annem benim yanımda. ONunda en büyük takıntısı kızımın doymadığı. Devamlı bu çocuk aç ondan ağlıyor mama verelim diyip duruyor. Gaz sancısı var, ondan diyoruz. Yok inanmıyor. İkide bir laf sokuyorr, aç kalıyor tabii çocuk diyee... Oyyy oyyyyy.

yazdıklarınızı okuyunca 18 ay öncesi geldi aklıma
farkettim ki içimdeki yaram hala geçmemiş

benim oğlum ilk torundu
doğumdan önce şöyle bakacağız böyle bilmem ne edeceğiz diyorlardı
hatta korkmuştum ya bunlar evden hiç çıkmayacak galiba demiştim

doğum yaptım hemde sezeryanlı yatamıyorum kalkamıyorum yürüyemiyorum bile
aa bir baktım herkes pıııırrrrr evine kaçtı
hastahaneden çıktık eve geldik kvalidem 10 dk durdu gitti
annem 2. gün afra tafra uyuyamamış da ben tersmişim de ya halim yok ne tersliği
bebek ağlar ne yapacağımı bilmem süt kanallarım tıkandı süt gelmez bebek aç hayatımda hiç bebek almamışım kucağıma
annem oturur koltukta yüzüme bile bakmaz baksada 5 karış aman bakmasın derim içim daralır
git dedim zaten bana moral lazım
hiç itiraz etmeden dedikten yarım saat sonra kaçarak gitti
sanki çocuk değildi asrın felakatini doğurmuşum

ya inanırmısınız ikimizinde ailesi aynı şehirde olmasına rağmen kimse halimi hatırımı bile sormadı
tabi haliyle bende soğuk davranmaya başladım
sonra ben depresyon geçiren kişi oldum ki alakası yok aslanlar gibiydim

aslında bir bakıma da iyi oldu
işime kimse karışmamış oldu
doğru yada yanlış nasıl hissediyorsam öyle yaptım

ama kırgınlıklarım ömür boyu geçmeyecek sanırım
hadi k.validem sevmiyordur belki beni olabilir ama annemin ilgisizliği çok dokundu
keşke ailelerimiz çoookkk uzak şehirlerde hatta ülkede olsalardı da
uzaktalar ondan gelemiyorlar ilgilenemiyorlar deseydim

neyse öyle böyle 18 ay oldu işte
şimdi gelin getirin görelim sevelim

alsınlar..... töbe töbe

hepinizin bebekleri hayırlı olsun
allah analı babalı büyütsün

benimde annem 15 gün kalıcak yanımda daha sonra kimse kalsın istemiyorum.ne gerek var aylarca maaile bebek bakmaya

bunların ortası yok heralde ya abartıp insanı zıvanadan çıkarıyolar gelinle annelik yarışına girişiyolar ya da hiç ilgilenmiyolar Allah topumuza sabır versin benim bebeiş 1 yaşında hala emiyo emmesi batıyo şimdi de ne memesiymiş daha kesmeliymişim artık yetermiş bi faydası yokmuş artık tabi kendi becerip de emzirememiş birini 10 gün diğerini 2 ay emzirmiş ya batıyo şimdi benimki kıskanç şey

evet ya bu sorunları bende yaşadım kabus gibiydi.zaten stresten sütüm bile gelmedi.şöyle bi yatıp dinlenemedim bile doğum yaptığım gece ben annemin yanımda kalmasını istedim bu arada sezeryanla doğum yaptım kaynanam ben kalacam diye tutturdu neyse ben annem kalacak diye diretince kalmadı yanımda 2.gece o kaldı inanırmısınız sabaha kadar diğer odada horlaya horlaya uyudu.ben tuvelete gidicem çağırıyorum duymaz,çocuk ağlıyor kadın duymaz çıldırdım resmen çocuğu ben hariç herkese benzetti görümcem, oğlu ,kocası kendi eve geldik güya doğuma bana yardıma geldi memleketten nerdeyse ben ona hizmet ettim kadın gezmeye gelmiş.benim annem onun sanki yardımcısıymış gibi annemden iş beklemeler bu arada annemde doğum için memleketten geldi.resmen beni çıldırtı daha neler neler,artık kızım 5 yaşına girdi ve ben yine hamileyim öğrendiğim anda ilk aklıma gelen doğumda olacak olaylar inanın doğumdan korkmuyorum kaynanamın yapacaklarından korktuğum kadar.

Allah yardimcimiz olsun. aynen bende dogumdan sonra olacaklarin endisesini tasiyorum...
lohusa olmadan lohusalik bunalima girdim....

ben doğumdan sonra kaynanamdan hiç çekmedim evet şaşırmayın çekmedim.çünkü kadın ortalarda bile yoktu, hala da yok.bir gün yardım edeyim mi bir ihtiyacın var mı demedi.misafir gibi geldi doğumdan sonra birde kendine hizmet ettirdi o kadar.ben ailemden uzak ayrı şehirdeyim hemde.şimdi işe başlıcam kocam çocuğa anam baksın diyor kendimi nereden atsam:çok üzgünüm:

bende bu konuda çok dertliyim benim kayınavaldem doğumdan 2 önce geldi kendine hizmet ettirdi hiçbir iş yapmıyordu doğumdan sonrada göğüslerim yara oldu emziremiycek haldeydim emzir emzir diye ısrar etti hep bebeğim geceleri sabahlara kadar hep ağlıyordu eşim benimle yatmadı kaynanamla ben baktık bebeğe kabus gibiydi benimle yatıyordu durmadan bebeğin karnına bakıyordu bu çocuk aç aç diyordu benimde sinirlerim çıktı artık tepeye hep terslemeye başladım tabi eşimlede tartıştık hep bu yüzden artık dayanamıyorum anneni gönder dedimde sonunda gitti de ben rahat bir nefes aldım tabi ben suçlu oldum artık telefon açıp konuşasım gelmiyor onunla

hepinizi çok iyi anlıyorum..hep kriz meselesi olmuştur böyle durumlar.bizde oldugu gibi.dogumdan 2 ay öncesi yardıma diye geldi kendine hizmet ettirdi.sürekli vıdı vıdı konuştu..çocugumu ona buna benzetti tabi kendi sülalesine...bana ve benim sülaleme hiç benzemiyomuş.çocuk sabaha dek uyumuyordu o odasından cıkmıyordu bile sabahta aa uyumadımı hiç duymadım diyordu.üstelik sezeryanlı oldugum halde hiç dinlenmedim yemek ev işi çocuk hepsi benim üstümdeydi.sütüm bile gelmedi stresten..eşimde farkındaydı olayın ....sonunda olay çıgırından çıktı ve kaynana küstü gitti bile

allahtan başka şehirlerdeyizde sık sık görmüyorum....darısı kaynanasından çekenlerin başına....

Son düzenleme:
:)) herkesin yaşadığı şeyler hemen hemen aynı...insan sinir oluyor valla ama bunları okuyunca yalnız olmadığını anlıyor

kaynanamı allaha havale ediyorummmmmm lohusalığımı mahvettiiiiiiiiiiii
şimdi duygu sömürüsü halinde küsmüş durumda neymişşş ben onu evden kovmuşum.yapmadım ama umurumda bile değil ne düşündüğü artık kendimi bebişe adamak zorundayım süt sorunu çekiyorum çünküüü

walla sızın kaynanaları okuyunca benımkı gozume baya ıyı geldı:) aynı seylerı bende yasadım ama bu kadar agar dııldı ama oda dogumdan sonra depresyona gırmemle ılgılıydı belkıde onlar yuzundendır bılmıyom o gunlerımı pek hatırlamak ıstemıyorum.. depresyonda oldugum ıcın hem asırı sınırlıydım hemde acayıp duygusaldım hemen hemen herseye aglayıp zırlayıp dururdum bana yardım etmeye calısan herkesı ıstemeden terslerdım o yuzden sanırım ustume pek gelemedıler agladıgımı gorduklerınde sutum kacar dıye huyuma gıttıler hep ama acısını sımdı cıkarıyolar hem annem hem kaynanam kızım 8 aylık sanırım yavas yavas memeyı bırakıyo dogru duzgun emmıyo aglıyo memeyı gorunce ıkısıde baslıyo sen kestın bu kızı memeden nıye vermıyosun emzırsene gozlerının onunde emzırmeye calısıyorum almıyo cocuk cıglık cıglıga hala emzır ver bılmem ne en sonunda ıkısıne de kızdım napıyım yav sayenızde artık ıstesemde emzırmıcem bezdırdınız dıye artık karısan eden yok:) bıraz sert cıkısmadan anlamıyolar napalım...sankı ben kızımın kotulugunu ıstıyorum ya hayret bısı bak yıne sınırlendım....8 ay olmus cocuk hıc hastalanmamıs ılac kullanmamıs hala sen bakamıyon dıyo kaynanam yav dedesı onlar bakamaz getır bız bakalım dıyomus onu duydukca sınır kupu oluyorum ama sonunda dedım anne bu kadar ıstıyosanız yap bıtane dıye:) o lafta kesılır ıns. yakında:))

merhaba "neden ''lohusa''? neden hamileyim değil de lohusayım" deniliyor diye sormuşsun. lohusalık hamilelik sonrası dönemdir. ikisi farklı kavramlardır :) iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…