Lohusayım başkaları benden lohusa!!!

anam gozum korktu ya... benım kayınvalıdem kalıcak yanımda 40 ım cıkana kadar mecburen annemı kaybettıgımız ıcın. normalde cok ıyı cok anlayıslıdır ama soz konusu torun olunca nasıl olur bılmem korkuyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :sinifsinif:

en melek kayınvalide bile adamı zıvanadan çıkarıyo bırakın kayın valideyi annenizde aynen öyle ya 40 gün sabır diyeceksiniz yada tek başınıza geçiriceksiniz bu zamanı ben tek başıma geçirmeyi tercih ettim 10 gün annem kaldı benle bakdım olmuyo yolladım annemi yoksa kalbini kırıcakdım en iyisi böyle olmasıydı.

anne veya kayınvalide torun sözkonusu olunca her ikisi de karışıyor. en iyisi fzla itiraz etmemek nasıl olsa gidecekler. bazende faydaları oluyor. onlar çocuk büyütme konusunda deneyimli oluyorlar. annenin yükünü hafifletiyorlar.
kızlar yorulunca bırakın bebişinizi kucaklarına ilgilnesinler siz de dinlenin uzun bir duş alın hatta biraz uyuyun.
hem bu durumdan onlarda memnun olur siz de biraz dinlenmiş olursunuz. sorunı kendi lehinize halletmeye bakın derim.zemuszemus

ayyyyyy aklıma geldi o günlerim eşim annem kaynanam babam oooooo teyzelerim say say bitmez herkesten illlahlah demiştim sütün olsun diye zorla yemek yedirmeler, yemeyince kötü annesin bebeğini düşünmüyosun damgasını yedim.doktor 2 saatte 1 emzir dedi onu dinledim die demediklerini bırakmadılar ''sinek evin etrafını dolanana kadar çocuk acıkırmış 2 saattde neymiş'' sonra çocuk her ay 1 kgnın üstünde almasına rağmen her emzirişimde kaynanamın doymuyo sütün yok çocuk aç lafları ki hala kaynanam susumuyo ama onu adam yerine koymuyorum sinek vızıltısı gibi geliyo lafları... çocuğum 13 aylık onlar hala susmadı susmazlarda o yüzde çok da tınnnnnnn yani umursamıycan

benim kaynanam halaaa logusa hiç bitmiyecek bence
ufacık bebeğime zorla şekerli su bile içirdi beni emmeyi bırakana kadar senin sütün yok sütün yetmiyo çocuk aç doyuramıyosun onu büyümüyo çocuk bakamıyosun neler neler 4 ay zor dayandı sütüm
bu dönemde yaşananlar hiççç ama hiççç unutulmuyor

Benim de yanımda annem kalıyordu...Ben de ona aynen şöyle demek zorunda kalmıştım;"sen mi lohusasın ben mi?!" Çok kırılmıştı ki annem canımdır, dünya tatlısıdır ama çok değişmişti. Tamam kızlar, kabul, bizler lohusalar olarak müthiş gergin ve sinirli oluyoruz ama annelerimiz, kayınvalidelerimiz de geçti bul yoldan, biraz halden anlamaları lazım.Anneme birşey derdim -artık kim haklı yorum yapmayacagım objektif olmak adına- ceker giderdi baska odaya. Yahu derdim, bir konuş, haksızsam kızım böyle yapma de, gel cıkıp hava alalım vs de yardım ol.Yok...O haklı...O lohusa...O kırılgan. İnanın depresyondaki o zavallı halimle dikişlerim agrıya agrıya yanına gider özür dilerdim, aglar sarılırdım. Sonra bir daha küserdi, ben yine özür. O dönemde sadece eşim destek oldu. Annem hiçbirşeyime yardım etmez oldu. Ben de iyice kontrolü aldım, kimsete muhtaç degilim havalarında. İki haftalık lohusayken de bir bahane buldu gitti memlekete. Gerçi bunları sonradan konustuk, bunların hepsini ona da anlattım amabu kez de, eşine bana davrandıgın gibi davranmıyordun, gücüme gidiyordu bana oyle kırıcı davranman dedi...yine de hakkını helal etsin, getirmişim burnundan kabul, biricik annem o benim orası ayrı...

Kayınvalidem de gazlı oglumun aç olmadıgını ancak beraber tatilde, aynı evde 10 gün kalınca kabullendi. Baktı ne yapsa susmuyor, benim doktoruma inanmadı kendi doktorunu aradı, kilosunu söylettim doktora, doktor kilosu güzel mama vermeyin sakın diye kızınca pes etti çok şükür. Hala kışın ortasında çocuk ciyak ciyak aglayana kadar açık bırakır oglumun altınıTamam rahatlasın tabi de, niye saatlerce, o buz gibi ayaklara ne olacak?

Size tavsiyem -ki bana bu aç diyenleri saymaya kalksam bu yazının tamamnı geçer, mama da verdim susmadı deyin. ozaman pes ederler.

Aha bunları okuyunca hırs yaptım ya bende sevmem isime karisikmasjnj gecende kayınvalidem bebgime yorgan alcakmis bende dedim ben filanda yerden gördün fiyatida su organik dedim çok üzelim dedim yok benimki daha güzel dedi benimkide organik dedi üstelik pahalı dedi hiç acaba kızda bundan istiyor diye usunmedimi merak ediyorum çünkü hastane çıkışları çıkışı değil çıkışları battaniyeleri atkı bere ne ihtiyacı varsa ben görmeden aldı insan biraz akıl eder tabi yorgandada söyledim ama anlamadı bunlar birşeylerin ayak seslerimi ne

walla kızlar acaip tırsıyorum,dogumu filan hiç düşünmüyorum da doğumdan sonra olacakları düşünüyorum.çok hassas olacagımız bi dönem,dayanamam walla.zorla depresyona giricem:)

annem sesini çıkarmaz,karışmaz bişeye,ondan eminim.hem dese bile off derim ne gücenir ne darılır.ama kayınvaldeyle öyle olmaz malesef kayınvaldem çok bilgili,iyi biri,anlayışlı. ama tecrübeli oldugunu her fırsatta dile getiriyo tabiki de,doğunca bline kuşak sarılcakmış bebişin.dik durması lazımmış.eline eldiven giydircekmişiz.yüzüne de örtü örtecekmişiz tülbent ilan.hiçbirini istemiyorum yaa.nasıl yapıcaz bilmiyorum,kırmak istemiyorum kimseyi,çok üzülürüm sonradan.tatlı dille halletmek lazım.

Son düzenleme:
off offf ensonunda yani 40 ımın çıktığı gün şöyle bağrıyordum bebekmi doğurdum günahmı işledim diye burnumdan geldi lohusalığımmmmmmm burnumdannnnnnnnnn

hamilelik ve lohusalık farklı dönemlerdirde ondan lohusa diyor konu sahibi arkadaş...CADIARZU

bu arada valla bu büyüklerin işi zormuş onu anladım yazdıklarınızı okuyuncakafamçokkarıştı
gelseler kabahatliler,gelmeseler kabahatli.karışsalar bi dert, karışmasalar bi dert.
yani içinizde kaynanasını annesini evden kovan bile olmuşkafamçokkarıştı
pess diyorum başka bişey demiyorum.
bu lohusalık sendromunu bizim kadar abartan başka bi millette yoktur heralde.
anne oldum diye kendi annelerimiz,eşlerimizin annelerini bu kadar fütursuzca kırmak niye?
hayret valla.
ben meğer melek gibi gelinmişim valla...
ki hem annem hem kaynanam yazdıklarınızın bin beterini yaptı...
ne doğrarsan tabağına o gelir kaşığına diyorum son söz olarak

benim bebeğim 14 günlük oldu bugün...annecim var yanımda Allah bin kere razı olsun,3 çocuk büyütmüş,hem tecrübeli hem anlayışlı maaşallah...her dediğimi de yapıyo,,kabul etmediğim hiçbişeyi yapmıyo sağolsun.kayınvalidemse ancak 2-3 günde bir bebeği görmeye geliyo,bebek bakımından hiçbişey anlamaz,2 çocuğunu bakıcı ve annesi büyütmüş...ama iki lafıın biri,bizde bebeğe erkek bakmaz,kadın bakar,aöman oğlumu ihmal etmeyin bilmem ne...annem 40 gün ancak kalıcak,sonra ne yapıcam bilmiyorum,kendi başıma bakabilecekmiyim bebeğime?yetebilecekmiyim?yalnız kalıcağımı düşündükçe çıldırıyorum...eşim çok karışıyo herşeye,sanki o doğurmuş...

yalnız bakmaya alışırsın canım. ben yalnız olmayı daha çok seviyorum. bebek evde az kişi varken daha huzurlu oluyor. hem bu 40 gün içinde annenden öğrendiklerini uygularsın. bebeğinle başbaşa olmanın tadıda başkadır canım.

annem aynı şeyleri annem yaptı delirtti beni
ay belinne dikkat et doymadı dur öyle tutulmaz
hatta bigün dikkat et üstüne oturursun bile dediakannehirakannehir

canım benim gercekten cok sinir olmussundur bi an kendimi düşündüm sabredemesdim heralde bende haziranda dogum yapıcam ama dikkat et üstüne oturursun sacmalığına koptumm trajikomik resmen :CüvCüv:

ya bende resmen kafayı yemiştim .Çocuğum ayda 1500 gr alıyordu ama tek duyduğum bu çocuk aç..3 ay ayda 1500 gr aldı bu arada hep aynı şey "bu çocuk aç." en sonunda 4 . ayda gerçekten aç kaldı o çocuk. ben kafaya acayip takmıştım. çünki altını herkes değiştirir ama bir tek ben anne sütü verebilirim o acemilikte en iyi yaptığım şeydi ama aç diye diye aç kaldı.hamileliğimde de aynı şey oldu daha 5 haftalık hamileyim yat yat diye başladı. 12. haftada plesenta previa teşhisi kondu.28 haftada kanama ve kasılmalarla hastanelik oldum.2 ay yattım .neyse öyle işte.. artık ana fikri anlatmaya gerek yok

annem aynı şeyleri annem yaptı delirtti beni
ay belinne dikkat et doymadı dur öyle tutulmaz
hatta bigün dikkat et üstüne oturursun bile dediakannehirakannehir

:roflol: :roflol: :roflol: ben de annemin yanındayım ve doğumuma çok az kaldı sanırım annem de aynı şeyleri yapacak o potansiyel var çünkü ...................

kızlar ilk bebegimde ben de çok sorun yaşadım herkes bişeyler konuşuyo du
hatta k peder uyuyo diye kızıyodu bile
niye bu kadar çok uyuıyo diye
daha neler neler annem k valdem eşim hepsinin maşallah çok bilgisi vardı kendilerince
sonuçta bi şekilde büyüdü
ama 2.ler öyle olmuyo deselerde takmıyosun gülüp geçiyosun ve doğru olanı secerek yapıyosun nede olsa kendi tecrübelerinde oluyo artıık

ben de nasıl doğururum nasıl bakarımdan çok, dopumdan sonra evin trafiği nasıl olur, gelen yerleşir mi, her akşam sülalece yemek yiyip evin 10-11 gibi boşalmasını engelleyebilir miyim onun endişelerini yaşıyorum şimdi, tek ve en büyük korkum o, off off bakalım nasıl olacak, kız kardeşimden gördüğüm kendi annemiz bile yeğenim konusunda krize sebebiyet verebildi (şaşı mı, yıkayamıyorsunuz, emziremiyorsunuz, sütün yetmiyor, ellerini oynatamıyorum, niye hala konuşmuyor, yürüyemiyor mu bu), lohusa olmayan beni bile çileden çıkarttı,

şimdi lohusa olan ben olacağım, hem annem hem kayınvalidem olacak etrafta (belki de gelmezler çok bir umut :)), ne saadet.düşünün artık,

allahtan kocam bile bu sıkıntıları paylaşır şimdiden hem kendi annesi hem benim annem konusunda, o yuzden birlik olup bi şekilde geri püskürtürüz herhalde saldırıları :) hadi bakalım,

yalnız göbeğe para bağlama ve üstüne oturma olayları oldukça güldürdü beni lohusayken de gülebilirim umarım bunlara :)

insanın en güzel anlarını binbir türlü saçmalıklarla hasta eden insanlara hiç tahammülüm yok....
yaşamayan yoktur sanırım bu sorunları ama ilk hamilelikte akıllanıyo insanlar sanırım bu bi tecrube oldu...
ikinci çocuğumda kime nasıl davranacağımı çok iyi biliyorum
aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyo:umursamaz:
aklıma getirmemeye çalışıyorum............
ama şu bi gerçek ki insanın içinden asla çıkmıyor çıkmayacak bu yaşananlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…