ben mama dayamayı savunmadım çarpıtmanıza gerek yok ilgisi yok demişsiniz olduğunu iddia ettim.açın bakın internet siteleri ilgili makaleleri gerekirse pubmedden normal doğumun en önemli avantajlarından biridir bu sezeryana göre sizin yaşamamış olmanız bunun olmadığını göstermez, doktorunuz da sezeryan yanlısı olduğu için öyle demiştir belki bilemedim.
Doktorum sezeryan yanlısı değil aksine normal doğum yapmam için çok uğraştı benden önce üç arkadaşımı da normal doğumla doğum yaptırdı.
Ben kendim istediğim için sezeryan oldum.
Ben buna inanıyorum çevremde normald oğum yapıp emziremeyen aylarca süt sağma makinesi ile uğraşanlar da var sezeryan doğum yapıp bebeğini iki yıl emziren de.
Doğum anında bebek nasıl doğarsa doğsun vücut bunu biliyor.
Süt olayı annenin sütüm gelmezse diye kaygılanmasından, yeterli inancı olmadığından veya vücut yapısından kaynaklı gelebilir veya gelmeyebilir. Ben bir kere bile bebeğime mama vermezken, sütüm yetmiyor diye evime geçen hafta misafir gelen arkadaşım(normal doğum yaptı) bebeğine mama veriyordu.
Mama verince bebek emmek istemiyor biberonla çekmesi kolay geliyor.
Sezeryanla doğum yapanlara sütün gelmez diye mamayı verdirtiyorlar sonra da süt gelmedi, bebek emdikçe gelir süt karnını mamayla doyuran bebek emmez.
Yani aslında hastanenin en büyük hatası hemen sezeryan doğum olunca bebeğe mama vermeleridir.
Burada çarpıtacak birşey yok, anne inançlı olmalı ve emzirmek için uğraşmalı.
Bana ne ya ben sezeryanla doğurdum sütüm gelmez benim deyip bebeğe mama vermek kolay olduğu için bazı anneler kolay yolu seçebiliyor. Oysa her bebeğin anne sütü almaya hakkı vardır.