Lohusayım:(delirecek durumdayım..

dediginiz gibi ocak 25e kadar ucretli izinlisiniz. bu sizin yasal hakkiniz. 40iniz cikinca ise donmek zorunda falan degilsinizm bu sure zarfinda is yeri size donmeniz icin.baski yapamaz isten atamaz. ucretli bitince dilerlerse isten cikarsinlar issizlik maasi alir butcenize katki saglarsiniz. her iki secenek de sut kokulunuzu kendi kaderine terk etmekten bin kat iyidir

benim anlamadığım 40 günlükken işe başlamak zorunda değilsin, 4 ay doğum iznin var ve bu senin yasal hakkın. kesinlikle süren dolmadan işe gitme. çıkarırlarsa senin için daha iyi olur, mahkemeye verirsin kesinlikle senin lehine sonuçlanır. mahkeme sonuçlanana kadar olan süredeki maaşını sana vermek ve seni geri çağırmak zorunda. çağırmazsa da 1 yıllık maaşını ödeyecek. sakın iznin bitmeden gitme işe

of ya sanki yaşadım şu an anlattıklarınızı.ağlıyacağım sinirden..çünkü, bende çalışmazsam eşimin maaşı ile geçnemiyoruz.annem de kayınvalidemde uzakta.naparım diyorum bende..bebek istiyorum ama çalışmak zorundayım.bakalm ne olacak..

Allah (c.c.) yardimcin olsun kardesim...
Cok zor durumdasin belli...
Kv deye birakma derim ...
Biran evvel bakici bulursun ins. Kv deden daha iyi bakar sanki...
Yenidogan cocugun saatte bir iki saatte bir altinin degistirilmesi taraftariyim...
9 saat cok cok gec...
Oglum 6.5 aylik en gec 4 saatte bir yeniliyorum...
Ki ac birakarak ise sariliga davetiye cikartir o kadin...

Esin ile sorunlarin var, hatta annenin gelemiyecek kadar anneninde esin ile sorunlari var. Üstelikle haciz gelmis eve. Ne diye bebek yapiyorsunuz!!??

Yazik degilmi o minige?? Baze insanlari gercekten anlayamiyorum. Nasil bu kadar kolay yeni bir can getirirler bu dünyaya?

Selam. Benim annem bebeğe ben bakabilirim derse, güveniyorsam iyi bakacağına bir sure bırakırdım. Taş basarsın yuregine. Allah baska dert vermesin.

çok zor bir durum....tek çaren annen olarak gözüküyor....kayınvaliden çocuk bakmak için çok yaşlı bence....ayrıca söyledikleri de normal değil....bakıcıya da güvenilmez ki....hem maddi sıkıntı da var...bakıcıya verene kadar borcunu harcını ödersin....e çalışman da lazım...bu durumda bütün çıkış yolları anneni gösteriyor...ya gelip bakacak ya da bebeği annene emanet edeceksin....

raporunuz bitene kadar evden haletseniz işleri ... görümcem öyle yapmıştı ... 3 ay sonra döndü işe ....

Buyukler ozeliklde kayinvalidlrde her syi ben bilrim havasi sabit malesf sıze sabrlar diliyorum. Bebhsnizi de bskalrnin dgrulryla dgl kndi dogrulrnzla buytmenzi tawsiye edrm cnku bir anne gbi kmse sizin bebgnzi dusunemez nazıcane fikrim .
QUOTE="xsxirine_4553, post: 37920393, member: 37725"]Yaklaşık 20 gün önce doğum yaptım sezeryan ile.Daha doğum yapar yapmaz bir kaç gün içinde evden iş yerinde yerime bakacak olan bayan bazı işleri yapamadığı için bilgisayarımdan çalışmaya başladım oh diyip yatamadım.
bütün gün bilgisayar başındayım.Neyse çalışmayı seven bir insanım..bu uzun uzadıya dert edilecek bir durum değil.Eşimin işi sebebi ile doğu ilindeyiz. doğumdan bir hafta sonra ailemin kaldığı ile geldim ve iş yerinde bazı eksik evraklardan dolayı on günlük bebeği anneme bırakıp işe döndüm 5 gü n eksik evrakları gece gündüz çalışıp tamamladım yeniden ailemin yanına döndüm.çocugum tam 40 günlükken işe başlamam gerekiyor.
ailem ujzakta kayınvalidem uzakta...aslında 25 ocak tarihine kadar raporluyum ama özel sektör işler yıl sonu yoğunlaşıyor gel diyor.
kayınvalidem gelip bebeğe bakacaktı yalnız daha doğum yapalı bir gün olmuştu ki 9 saatte bir altını değiş sütün gelmedi ise mama verme ...para mı dayanır beklet deyince çılgına döndüm...çocugu açlıktan öldürmemi istiyor snaırım yeni doğan bebeğin dokuz saat altı değişmez mi bide ben bakarım diye bana ümit veriyordu.günlerdir ağlıyorum....annemin kaldığım ile gelme şansı yok eşim kaba hal hareket lerinden dolaı geçmiş tete evliliğimde çok problem oldu annem kalamaz ve babam çalışıyor.annem bebeği burda bırak git çalş diyor ama çok özlerim....daha 40 günlük nasıl bırakayım.annem de eşin ile aranız iyi değil o kayınvaliden aç bırakır aglatır aglatır cocugu catlatır.daha cok kucuk evladım dıye arkasından aglarsın dıyor........kayınvalıdem 70 yasında zaten .eskı zaman gıbı kalorıferlı evde sarar sarmalar cocuga havale gecırtır mama vermez aglata aglata uyutur.bakıcı arıyorum ama bakalım bakıcı ne kadar bakar ısı bırakayım dıyorum ne yer ne ıcerız.esımın maasında kefıllık dolayısı ıle hacız var az bır mıktar alıyor maasından her an delırebılırım[/QUOTE]
A

anneme bırakınca da özlerim uçakla bile 2.5 saat ..ya birşey olsa benden uzakta diyorum vicdan azabından ölürüm herhalde ...ve bunca sıkıntıyı ben düşünürken e hallederiz diyen hiç dertlerime ortak olmayan eşime de öyle kızıyorum kii...iyi çık işten diyor ama geçinemeyeceğimizi ve benim işe dönmek zorunda olduğumu biliyor.ona göre annesi bakar beni öldürmedi ya diyor.....benide o büyüttü mantığı...ya altı değişmemekten dolayı idrar yolu iltihabı olsa ya ağlamaktan çatlasa ...ya beynimde türlü türlü senaryolar var...evladım için endişeleniyorum ..kayınvalideme bırakmak istemiyorum evime bir gün bile gelsin istemiyorum

Arkadaşım bakıcı bul
Annene asla bırakma 40günlük bebek anneden ayrı kalmaz
Bakıcı ile herkes büyüttü ben de dahil
Doğu diyorsun da bir çok iyi insan var yine batıdan eşinin işi için gelenler de var
Komşudan iş yerinden araştırır
Madem işe erken döneceksin gün içinde az saat çalış evden yapabileceğin günler gitme iş yeri ile pazarlık yap erken gelirsem az çalışırım de
O bebek bir daha o kadar küçük olmayacak
Kaynanamı takma hepimizin ki aynı benimki ile aynı şehirdeyim 10 dakika çocukla yalnız bırakmadım
Yaşadığım şehirde bakıcılar asgari ücret artı yol parası ile çalışıyordu daha da fazlasını verip anlaştım kafam da rahattı
Son olarak da azıcık rahatla sen gerilme bebek de gerilir yoksa kolay gelsin

Iste tam da bu sebeplerden dolayı 32 yasındayım ve bebegım yok Benım de annem calısıyor ve kayınvalıdem de agır seker hastası. Yanı bebegım olunca ucretsız ızın almam gerekecez. E sımdı benım maasım zaten borca gıdıyor. en az 20bın kenarda olması lazımkı ben ucretsız ızın alayım.

sıze gelınce bence kayınvalıdenıze bırakmaktan baska care yok. Onu bu konuda bıraz egıtmenız gerekecek. Kırmadan soyleyın herseyi. Bebegı bakıcıya bırakıp calıssanız da zorlanırsınız maddi olarak

Normal şartlarda çalışan hiçbir kadına işten ayrılın demem, o kadar emeği heba et demek olur çünkü ama kusura bakmayında eşinizin bu rahatlığı karşısında taş olsa çatlar, şahsen ben olsam işi bırakıp hadi bakalım adam kolları sıva bak bakalım evine barkına derdim.
Niye tek hırpalanan, tek düşünüp üzülen siz oluyorsunuz ki?

doğum yaptığın için senın zaten bi kaç ay doğum iznin var,hukuken sana bısey yapmaya hakkları yok,hatta hangi pozisyonda ve nerde bıraktıysan aynı şekilde ordan devam ediyorsun yerine eleman alsalar bile..bunu hukuk söylüyor resmen.ayrıca bi arkadaşımız daha yazmış.doğumdan dolayı ücretsiz izin alma hakkın var.6 ay diye biliyorum.bunları yapamıycak olursan bakıcı tut derim ama maddi durumun iyi değilse bıde ona para verceksınız..

annen gelecek canim baska yolu yok. yerinde olsam sunu yapardim.
is yerin sana mecbur. gunde dort saat gelir gerisini evden yuruturum de. kabul etmezseniz gelmiyotum de. mecburlar cunku su tabloda seni isten atamazlar. dogum iznin bitene kadar zaten maasini sgk veriyor sobra da atarlarsa tazminat oderler.
yilbasindan sonra gelmeyip hakkim olan izni kullanacagim ve caliatigim sureyi ustune eklryecrksiniz de. on gunluk lohusayken calistirmidlar seni ayip yani.
anneni ikna et. seni gaza getirecegine yaninda gelecek mecbur. bsban bir ayda olmez.
bu birkac ayda da bakici bulursun ins.
komsularini degerlendir bence. kucuk yerlerde bu sans olyyor ya da is yerindekilerin esleri falan olabilir.
kocayi kv yi takms kafana bebegin bakimi annenindir. kararlari anne verir.
uzme canini. herkes kismetini yer. bebeginin tadini cikar.
not: bdnzer seyler yasadim seni anlarim. Allah yardimcin olsun

Lohusalık depresyonu na girdim sanırım.bebeğimin kalbinde dün doktora gittik delik çıktı çok üzgünüm...buna da şükür rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın.....şimdi bakımı konusunda daha da tedirginim.

Malesef eşim tamam bakarım dese de inanın hergün benimle kavga eder ...eve erzak bile almaz ...durumu yok onu da suçlayamam icralarından dolayı ...ama onun zamanında yaptığı hataları ben çekiyorum...o çekmiyor.özel sektör malum insan sömürüsü insanlık dışı muamele gördüğünüz yerlerden biri cocugu nıye yaptın kardesım dıyen cok oluyordur ama ben ıs yerı adam gıbı bır calısan alır yerıme bakar dıye dusundum...bu ıkıncı personel bundan oncekı kactı...bu personel ıse ıs yapmamamk ıcın dırenıyor.aradım konustum benı ıadare et uc gun sonra sende hamıle kalabılırsın dedım.yok ben ıdare edemem dedı.cok yogun olacakmıs onumuzdekı ay ben nasıl ıdare edeyım dıyor.o ben ıdare ederım demez se mudur de hadı gel basla dıyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…