Lohusayım, eşim beni anlamıyor...

Burada eski bir konu vardı kadınon çocuğu parkta oynarken düşüp dudağını mı ne patlatıyodu, koca olacak kişi de çocuğun annesini suçlayıp küfür ediyodu. Hem de ne küfür... geleceğiniz umarım böyle olmaz. İskele babası ya kalk bak demek kolay show yapıp babacılık oynamasın boşuna:kızgın:

Burada eski bir konu vardı kadınon çocuğu parkta oynarken düşüp dudağını mı ne patlatıyodu, koca olacak kişi de çocuğun annesini suçlayıp küfür ediyodu. Hem de ne küfür... geleceğiniz umarım böyle olmaz. İskele babası ya kalk bak demek kolay show yapıp babacılık oynamasın boşuna:kızgın:

Aynen, süs babası :(

Ay kocana neler söylemek istiyorum şuan benmde yeni bebeğim var oda çok ıhlıyo hıklıyo bende hepsine kalkmıyorum yeni doğan bebek böle olur banada eşim ilk duymuyo musun ben duyunca seni uyandırıyım mı acıkıyo galiba dedi ben ona bile kızdım kaldı ki kalk diyecek yani kendi kalksın şimdi bişe derdim de nese

Ay kocana neler söylemek istiyorum şuan benmde yeni bebeğim var oda çok ıhlıyo hıklıyo bende hepsine kalkmıyorum yeni doğan bebek böle olur banada eşim ilk duymuyo musun ben duyunca seni uyandırıyım mı acıkıyo galiba dedi ben ona bile kızdım kaldı ki kalk diyecek yani kendi kalksın şimdi bişe derdim de nese

Çekilmez ki böyle adam, sinirleniyorum gerçekten:(

Eşim beni anlamaya çalışmıyor.
Ne desem boş yemin ediyorum.
Lohusalıktan dolayı, sürekli bişeyleri kafama takıyorum, küçücük bişeyde hemen duygulanıp ağlıyorum. Bu durumun geçici olduğunu biliyorum ama eşim de bildiği halde beni anlamıyor, anlamaya çalışmıyor..??

Bu sabaha karşı saat 06.26'da benim Minnakım "ıhhh, ıhhh!!" dedi, baktım, ama tekrar geriye uyudu. Eşim de yanımda "Ayağa kalk, öyle bak" diye bağırdı. Bende "geriye uyudu" dedim, tekrar uyuyacaktım. Aradan 10-15 dk tekrar geçti tekrar bi ıkınır gibi oldu, baktım tekrar uyudu. Eşim tekrar "Ayağa kalk" diye bağırınca, cevap vermedim, çünkü bağırması çok zoruma gitti, o an kendimi ağlamamak için zor tuttum, ve ağlamadım. Her neyse uyudum, sabah saat 09.12 bebeğim tekrar "ıhhh!!!" dedi, hemen baktım bezine, bişey yapmamış. Bende emzirdim yatırdım, fakat eşimin bundan haberi yok sanırım.. Bebeğimi yatırdıktan sonra, bazen tekrar uyanır bu yüzden bende yatağa uzandım ama kulağım hep bebeğimde, dediğim gibi de "ıhhh!!" dedi, fakat geriye uyudu. Eşim "Kaaaallllkkk" diye bi bağırdı ama inanır mısınız, çocuk yerinden zıpladı. "Uyudu" dedim. Tekrar yatağa uzandım. Çocuk 5-10 dk tekrar ıkınır gibi oldu, ama bu sefer bakmadım Allah var, çünkü geriye uyuyacağını tahmin ettim. Dediğim gibi de geriye uyudu, fakat eşim olacak o manda kılıklı öküz yumruğu ile iki kez sırtıma "küt, küt" diye vurdu, "Kalk diyorum sana, kalk" diye çok bağırdı, cevap vermedim sonra kalktım, bebeğimi alıp öbür odaya gideceğim, üstüme üstüme yürüdü ve bu son yaptığı beni çok sinirlendirdi, bende yatakta ki yastığı ona fırlattım, "çocuk uyuyor, yeter artık, biraz halden anla, ben bakarım çocuğuma, ne diye ikide bir vurup duruyorsun, ben bu çocuğunun annesiyim annesi, insan evladını bilir, halinden anlar, seni öldürürüm, manyak" diye baya bağırınca KV aşağıdan sesimizi duymuş, hemen geldi yukarıya. Oğluna epey bi kızdı, ama benim çok kalbim kırıldı.

Ama aslında kırıldığım nokta bu da değil:KK43:
Aşağıya mutfağa kahvaltı yapmaya inecek, ama arkamdan atıp, tutuyor. İnanır mısınız, atıp tutuyor ama laflarına inanılacak gibi değil...

"Bebek ağlıyor sabah'a kadar, ama o yatıyor" demiş.
- Yazık, şu küçücük el kadar şey ağlarken, sen nasıl içine sindirip de yatabileceksin? Bu söylediği lafın hiç bi tutar yeri var mı? Allah'ınızı severseniz ???

"Anan akşama kadar seviyor, bana fırsat vermiyor !" demişim...
- Ya gözünüzü seveyim!! Lohusalıktan dolayı çok saçma sapan düşünceler içerisindeyim, bebeğimi benden ayıracaklar diye çok korkuyorum, ama çocuğunuzun sevildiğini görseniz mutlu olmayacak mısınız?

"Bakamayacağı çocuğu doğurmasaydı o zaman??" demiş.
- Siz böyle bi laftan sonra bir daha çocuk yapar mısınız? Bu artık benim ilk ve son çocuğum olacak? Söylenen laflar arasında en çok bu zoruma gitti.

"Çocuğuma bakmayacağım!" demişim.
İnsan hiç evladına bakmaz mı? Özelikle ben?? Annesiz büyümüş bi insan olarak, çocuğumu nasıl annesiz koyabilirim. Vicdanım hiç el verir mi buna? Nasıl kıyıp ta bırakacaksın ufacık şeyi?? Annesizliğin sıkıntısını, yokluğunu, hasretini yıllarca çektim, şimdi kendi evladımı böyle bişeyle sınamak ne kadar doğru olur?

Lohusa olabilirim, ama aklımı kaybetmedim? Hala mantıklı düşünebiliyorum??

Bana teselli verin kızlar!!
Ya da yanlış mı düşünüyorum ?
Akıl verin bana?
Abartıyor muyum yoksa?
Büyütüyor muyum?

Uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden herkese teşekkür ederim:KK43:
Merhaba sizi çok iyi anlıyorum. Öncelıkle malesef erkekler kadınların ruh halinden çok etkileniyor.yani sizin Modunuz dusukken onunda düşüyor. Lohusa depresyonu yaşayan kadınların kocalarinda da depresyon belirtileri çıkıyor biliyor musunuz? Bu yüzden öncelikle siz her gün bir güzel banyonuzu yapıyorsunuz,mutlaka bebeği bir yakına emanet edip yürüyüşe çıkıyorsunuz, gündüzleri bebek.uyurken sizde uyuyorsunuz ve başka kendinizi ne iyi hissettirecekse onu yapıyorsunuz.esinize sıcak ve gülümseyerek davranmaya çalışın sizin güzel ruh haliniz ona da gecicek.
Bu dediklerimden eşinize hak verdiğim çıkmasın çok hatalı...yaptığının mazereti yok.Ama malesef erkek milleti kadının ruh halinden anlamıyor. O yüzden birde bunu deneyin diyorum.biz de durum buydu ve bu şekilde çok daha iyi oldu

Valla lohusa depresyonunda olan siz degil esiniz.bir zahmet kendisi kalksin o zaman bostan korkulugu muymus kensisi.bir de ben esime odun diyorum ya adamin bir emzirmedigi kaldi.gerci biberonla onu da yapti.butun gece baslarini beklerdi ben horul horul uyurken.altlarini degistirir sallar severdi.ustelik ertesi gun ise gitti halde.adam 6 ay boyunca 2 saatten fazla uyumadi gunde.gozlerinin alti sismisti artik uykusuzlyktan yine de bana sen yat derdi butun gun yoruluyorsun.cocuklar 2 yasinda hala oyle.hastalansalar o bekler baslarinda sabahlara kadar.ateslenseler elleri ayagina dolanir yavrum diye ama beni teselli eder uzulme cocuktur hasta olur gecer sen yat dinlen diye.lohusayken ben de ota b.ka aglardim elimde olmadan yaslar akardi yanaklarimdan.her seferinde sarilir gececek bak cook sansliyiz biz 2 tane dunya tatlisi yavrumuz var diye teselli ederdi.odunluktan terfi ettirdim bak simdi adami daha da odun demem
Bu kadar morali bozuk bir kadına kendi kocanizi överek nasıl bir tavsiyede bulundunuz anlamış değilim.

Ha söylemeyi unuttum,
Vuruyor, ama "vurmadım" diyor.
Bişeyi yapıyor "yapmadım" diyor,
İşin içinden nasıl sıyrılsam diye bakıyor hep.. Beni savunmaları hoşuna gitmiyor, hemen
"Nasıl kötülesem de herkesi kendi tarafıma çeksem" diye bakıyor. Huyu böyle bu adamın, ve insan kırılıyor haliyle..
Peki güzel kardeşim
Sen bu sigirla napmayi planliyorsun ? Salsana doğal ortamına ..eşek -semer meselesi ..naparsan yap bu adam kılıklı sana koca olmayacak ..neden çekiyorsun sen bunun derdini ..ailen desteklemiyorsa devlete sığın. .neden bu kadar ezdiriyorsun ki kendini ? Seni ona bağlayan (sakın cocuk deme ,çemkiririm valla )nedir ? Ya lohusa kadını yumruklamak nedir ?kocam bana öyle bişey yapsa yemin ediyorum elimin tersiyle değil direk ayağımı ağzına geçirirdim. Sinirlerim zıpladı gece gece .. en hassas olduğumuz dönem : lohusalik .. Çok sancılı bir süreç ..bu donemde akıl sağlığını kaybedenleri bile duydum ki benim de ramak kalmıştı . Sen sana böyle davranan bir kımıl zararlısını hala nasıl yanında barindirabiliyosun?hayatını senin sırtından devam ettiren bir omurgasız o..fatihasini çoktan okuyup ,helvasını dağıtıyor olman gerekirdi ..

Merhaba sizi çok iyi anlıyorum. Öncelıkle malesef erkekler kadınların ruh halinden çok etkileniyor.yani sizin Modunuz dusukken onunda düşüyor. Lohusa depresyonu yaşayan kadınların kocalarinda da depresyon belirtileri çıkıyor biliyor musunuz? Bu yüzden öncelikle siz her gün bir güzel banyonuzu yapıyorsunuz,mutlaka bebeği bir yakına emanet edip yürüyüşe çıkıyorsunuz, gündüzleri bebek.uyurken sizde uyuyorsunuz ve başka kendinizi ne iyi hissettirecekse onu yapıyorsunuz.esinize sıcak ve gülümseyerek davranmaya çalışın sizin güzel ruh haliniz ona da gecicek.
Bu dediklerimden eşinize hak verdiğim çıkmasın çok hatalı...yaptığının mazereti yok.Ama malesef erkek milleti kadının ruh halinden anlamıyor. O yüzden birde bunu deneyin diyorum.biz de durum buydu ve bu şekilde çok daha iyi oldu

Çok haklısınız, ama KV "Kırkın çıkmadan bir yere çıkma, hasta olursun, çocuğa da geçer, yazık olur" diyor. Bende isterim yürüyüşlere çıkmak, eşime güler yüz göstermek, ama adam gelmesiyle birlikte benim moralimi bozmaya başlıyor?? Eee haliyle o benim moralimi bozunca bende kendimi toparlayamıyorum o an için :(

Bu kadar morali bozuk bir kadına kendi kocanizi överek nasıl bir tavsiyede bulundunuz anlamış değilim.

Yani "Bak benim eşim bunları yapardı, senin eşin de sana böyle davranması gerekir" demek istedi. Benim eşim bana öyle davransa ben 2 günde Lohusalıktan normal hayatıma terfi ederdim :(

Peki güzel kardeşim
Sen bu sigirla napmayi planliyorsun ? Salsana doğal ortamına ..eşek -semer meselesi ..naparsan yap bu adam kılıklı sana koca olmayacak ..neden çekiyorsun sen bunun derdini ..ailen desteklemiyorsa devlete sığın. .neden bu kadar ezdiriyorsun ki kendini ? Seni ona bağlayan (sakın cocuk deme ,çemkiririm valla )nedir ? Ya lohusa kadını yumruklamak nedir ?kocam bana öyle bişey yapsa yemin ediyorum elimin tersiyle değil direk ayağımı ağzına geçirirdim. Sinirlerim zıpladı gece gece .. en hassas olduğumuz dönem : lohusalik .. Çok sancılı bir süreç ..bu donemde akıl sağlığını kaybedenleri bile duydum ki benim de ramak kalmıştı . Sen sana böyle davranan bir kımıl zararlısını hala nasıl yanında barindirabiliyosun?hayatını senin sırtından devam ettiren bir omurgasız o..fatihasini çoktan okuyup ,helvasını dağıtıyor olman gerekirdi ..

Ne diyebilirim ki, çok haklısın. Türkiye de olsam şimdiye boşanırdım ama yurt dışındayım, boşansam nereye giderim ??

Ne diyebilirim ki, çok haklısın. Türkiye de olsam şimdiye boşanırdım ama yurt dışındayım, boşansam nereye giderim ??
Burda daha önce size 7563 kere yazıldığı gibi kadın sığınma evlerine. Üstelik hak,imkanlar Turkiyeden daha guzelken.. Kendin için değilse bile evladin için yap bunu.. Biliyorum demesi kolay elbette yaşaması zor şeyler ama sen çok iyi kalpli birine benziyorsun burdaki herkesin çabası o yüzden zaten. Eğer gitmeyeceksende Allah ıslah etsin komple o aileyi ne diyim..

Eşim beni anlamaya çalışmıyor.
Ne desem boş yemin ediyorum.
Lohusalıktan dolayı, sürekli bişeyleri kafama takıyorum, küçücük bişeyde hemen duygulanıp ağlıyorum. Bu durumun geçici olduğunu biliyorum ama eşim de bildiği halde beni anlamıyor, anlamaya çalışmıyor..??

Bu sabaha karşı saat 06.26'da benim Minnakım "ıhhh, ıhhh!!" dedi, baktım, ama tekrar geriye uyudu. Eşim de yanımda "Ayağa kalk, öyle bak" diye bağırdı. Bende "geriye uyudu" dedim, tekrar uyuyacaktım. Aradan 10-15 dk tekrar geçti tekrar bi ıkınır gibi oldu, baktım tekrar uyudu. Eşim tekrar "Ayağa kalk" diye bağırınca, cevap vermedim, çünkü bağırması çok zoruma gitti, o an kendimi ağlamamak için zor tuttum, ve ağlamadım. Her neyse uyudum, sabah saat 09.12 bebeğim tekrar "ıhhh!!!" dedi, hemen baktım bezine, bişey yapmamış. Bende emzirdim yatırdım, fakat eşimin bundan haberi yok sanırım.. Bebeğimi yatırdıktan sonra, bazen tekrar uyanır bu yüzden bende yatağa uzandım ama kulağım hep bebeğimde, dediğim gibi de "ıhhh!!" dedi, fakat geriye uyudu. Eşim "Kaaaallllkkk" diye bi bağırdı ama inanır mısınız, çocuk yerinden zıpladı. "Uyudu" dedim. Tekrar yatağa uzandım. Çocuk 5-10 dk tekrar ıkınır gibi oldu, ama bu sefer bakmadım Allah var, çünkü geriye uyuyacağını tahmin ettim. Dediğim gibi de geriye uyudu, fakat eşim olacak o manda kılıklı öküz yumruğu ile iki kez sırtıma "küt, küt" diye vurdu, "Kalk diyorum sana, kalk" diye çok bağırdı, cevap vermedim sonra kalktım, bebeğimi alıp öbür odaya gideceğim, üstüme üstüme yürüdü ve bu son yaptığı beni çok sinirlendirdi, bende yatakta ki yastığı ona fırlattım, "çocuk uyuyor, yeter artık, biraz halden anla, ben bakarım çocuğuma, ne diye ikide bir vurup duruyorsun, ben bu çocuğunun annesiyim annesi, insan evladını bilir, halinden anlar, seni öldürürüm, manyak" diye baya bağırınca KV aşağıdan sesimizi duymuş, hemen geldi yukarıya. Oğluna epey bi kızdı, ama benim çok kalbim kırıldı.

Ama aslında kırıldığım nokta bu da değil:KK43:
Aşağıya mutfağa kahvaltı yapmaya inecek, ama arkamdan atıp, tutuyor. İnanır mısınız, atıp tutuyor ama laflarına inanılacak gibi değil...

"Bebek ağlıyor sabah'a kadar, ama o yatıyor" demiş.
- Yazık, şu küçücük el kadar şey ağlarken, sen nasıl içine sindirip de yatabileceksin? Bu söylediği lafın hiç bi tutar yeri var mı? Allah'ınızı severseniz ???

"Anan akşama kadar seviyor, bana fırsat vermiyor !" demişim...
- Ya gözünüzü seveyim!! Lohusalıktan dolayı çok saçma sapan düşünceler içerisindeyim, bebeğimi benden ayıracaklar diye çok korkuyorum, ama çocuğunuzun sevildiğini görseniz mutlu olmayacak mısınız?

"Bakamayacağı çocuğu doğurmasaydı o zaman??" demiş.
- Siz böyle bi laftan sonra bir daha çocuk yapar mısınız? Bu artık benim ilk ve son çocuğum olacak? Söylenen laflar arasında en çok bu zoruma gitti.

"Çocuğuma bakmayacağım!" demişim.
İnsan hiç evladına bakmaz mı? Özelikle ben?? Annesiz büyümüş bi insan olarak, çocuğumu nasıl annesiz koyabilirim. Vicdanım hiç el verir mi buna? Nasıl kıyıp ta bırakacaksın ufacık şeyi?? Annesizliğin sıkıntısını, yokluğunu, hasretini yıllarca çektim, şimdi kendi evladımı böyle bişeyle sınamak ne kadar doğru olur?

Lohusa olabilirim, ama aklımı kaybetmedim? Hala mantıklı düşünebiliyorum??

Bana teselli verin kızlar!!
Ya da yanlış mı düşünüyorum ?
Akıl verin bana?
Abartıyor muyum yoksa?
Büyütüyor muyum?

Uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden herkese teşekkür ederim:KK43:

bebegin ihhlamasi gegirme yada gaz cikarma isteginden,kivranmaya basladigi an al kucagina gazini cikart,yoksa geri uykuya dalsa bile 10 dkda bi uyanir.
yenidoganlar kaka hissi geldigi an genelde yaygara koparir ihlamayla kalmaz.
kocan olacak sigira yorum yapmak istemiyorum,dilerim bidaha dunyaya gelirse kadin olarak dogar da anlar lohusalik annelik filan neymis.

Hepsi aynı hemen hemen bu erkeklerin..
umursanmaya gelmez değer vermeye gelmez bildiğin damgalı öküz hemde benim tarafımdan..
benim eşimde içer sarhoş olur ağzına geleni söyler sonrada sabah hatırlamaz öper sarılır. Bıktım mesela bu huyundan canımdan bezdirdi beni. 1,5 senelik evliyim çoçuk istiyordum sonra hamile kaldım geçen ay ben istemiyordum sen yaptın diye etmediği kalmadı sıkıntıdan bebeğim düştü :(
Ha bundan sonra çoçuk istermiyim asla..
Ama dayak giriyorsa işin içine şakın ailenden saklama evlendiğinin ilk zamanları alkolden dolayı bana el kaldırdı hemen aileme söyledim ağzının payını verdiler. Dayak Yok ama psikolojik şiddet sağolsun her zaman var. Allah unutmuş böylesi insanları ne beddua ne de ah işe yarar onlar hayatlarına devam eder bizde üzüldüğümüzle kalırız canım

Çok haklısınız, ama KV "Kırkın çıkmadan bir yere çıkma, hasta olursun, çocuğa da geçer, yazık olur" diyor. Bende isterim yürüyüşlere çıkmak, eşime güler yüz göstermek, ama adam gelmesiyle birlikte benim moralimi bozmaya başlıyor?? Eee haliyle o benim moralimi bozunca bende kendimi toparlayamıyorum o an için :KK43:
Anneniz nerede? Kv nin her dediğini yapmak zorunda değilsiniz. Ona doktorlar yürümenin sağlığa daha iyi geleceğini söylüyor deyin.topu doktorlara atin:) acaba eşinizde sürekli annesini görmekten kalabalıktan bunalmış olabilir mi?

Offf sende mi yurt disindasin :( çok üzülüyorum hem vatanına hem ailesine hasret kalıp üstüne birde böyle manyak kocalarla uğraşanlara. .ne diyeyim Allah yardımcın olsun. Ama orda şartlar daha iyi aklında olsun . Boşanmaya kalksan bir sürü hakkın, güvencen var .. O öküzü çekmek zorunda değilsin . Hem şiddet hem yalan ..Hiç tahammül edilesi değil :( kaldı ki sen o hayata mahkum değilsin . Lohusalik en hassas dönemlerden ve sen bu süreci tek başına atlatmaya çalışıyorsun. ona çok güzel bir hediye verdin . sana karşı cok daha özenli davranmalı ..sadece bu da değil üstelik ..bütün hayatını kabusa çeviriyor ..ne gerek var ?sen değerlisin. .kendine değer ver ..onun yaptıklarını hoş görme .yatağını ayır ..konuşma ..muhatap olma ..ona kendinin hiç de sandığı gibi önemli biri olmadığını göster ...kim ki o sana bunları yaşatıyor ?kimse bunların olacağını varsayarak evlenmiyo. .hayallerimizi yıkanın dünyayı başına yıkarız :) çok feci sinirlendim ..birşeye ihtiyacın olursa özelden de yazabilirsin

Yeni emzirip yatırmıştım ama... Sabah bezine baktığımda ise dediğiniz gibi doluydu. Yani bir daha çişini yapsaydı bezi taşabilirdi. Ama son 2 gündür gaz sancısı çekiyor sanırım, onun içinde bebeğime her emzirme sonrası masaj yapıyorum:KK43:

Güzel anne;
Yarım kahve fincanına sıcak suya;bir cay kaşığının ucu ile kimyon koyup ılıyınca ılık ılık bebise içir. Gaz sancısını alır.kasikla yada biberona koyup icirebilirsin.o zaman gaZindan dolayı bebis ihlamis.bebekler sadece aç olduğu zaman değil,bazen Gazi olduğunda;bazen kendilerini güvende
Hissetmek için anne memesi isterler.ara ara gün içinde ılık su iki uç kaşık vermenizi tavsiye ederim suyu zamanla sever ek gıdaya geçince sorunsuz içer.

Back
X