Lohusayım ve eşimle problemlerım

bunu yazan eşte ne vicdan,ne saygı,ne sevgi vardır..sorun eşinizin görmek istediği gibi ne sizin annenizde nede sizin görmek istediğiniz gibi kvnizde değil.sadece eşinizde...Allah yardımcınız olsun,eşinizide ıslah etsin...Ne eş nede baba olma vasfına henüz sahip değil.İnşallah yakında eşinin,evladının ve ailesinin yerleriinin çok farklı olduğunu alggılayabilir..Siz eşinize,eşiniz size ve ikinizede bebeğiniz emanetken,sizlere verilen emanetlerinize hor davranmayın..

bende daha baba olduğunun farkında olduğunu düşünmüyorum alıyo kucağına seviyo ama herzaman yanımdaarkamda olmasını istiyorum ona ihtiyacım farkında değil..ben ne kayınvalideme nede anneme ihtiyacım var daha çok ona ihtiyacım var ben tek başıma yapmadım bu bebeğimi kendide çok istedi şimdi niye böyle yapıyor tam bi aile olduk artık ni başkalarının ağzına bakıyo..

Burada okuduğum en üzücü konular ilgisiz eşler ve bunu azmettiren kayınvalideler..
Doğum sonrası eşler arasında görünmez bir duvar vardır. Hem çok yakın hem çok uzak olurlar. Bir de üstüne kadının doğum sendromu eklenince sorunlar çıkıyor.
Ama bilinçli erkek bunu elinden geldiğince idare eder. Belki de eşin annenin sizde olmasından rahatsız. Doğumdan 2 hafta içinde tamamen ayağa kalkarsın. Yani 1 hafta sonra tamamen normale dönersin.Bu aşamada bir iki gün annen gelmesin bak bakalım nasıl. Kayınvaliden için yapacak bir şey yok değişmez artık.sadece eşinle konuşup ona ihtiyacınız olduğunu anlatmalısın bir şekilde.

Konuyu ilk okuduğumda sakın olun, zor zamanlar gecicektir diyecektim ki önceki konunuzdan eşinizin sizi 7.5 aylık hamileyken dövdüğünü gördüm.

Anlaşılan eşinizin öfke kontrol sıkıntısı var ve ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Bebeğiniz biraz büyüdükten sonra bir ise girmenizi tavsiye ederim madem anneniz bebeğe bakıyor. İleride ne olabileceği belli degil. Boşanmayın ama gelecegizi duşunun.

hoşgeldin ben:) bundan 1 yıl önceydi kızımı kucağıma aldım...eşimin sülalesi doğum yaptığım gün evimdeydi benimde sadece annem babam ve kardeşlerim...normal doğum yaptım ama çok ağrım vardı düşünün yatağım bile doluydu yatamadım...bebeğim elden ele geziyor çocuk helak oldu...ben hariç herkesin kucağında çoluk çocuğun bilee....eşim olacak adamın sülalesi öyle bir sigara içmişlerki benim ciğerlerim gitti bebeğinkini siz düşünün...kaynananın geleni gideni bitmez ve hepsinin yanındayım oturuyorum neymiş misafirmiş ayıpmış...benim ailemse hiç istenmiyor annem yanımda 15 gün kaldı 15 gün eşim sadece sabah kahvaltı için bana seslendi sabah 6 daa....20 gün içinde bebek mevlidi yapıldı ve kaynana patladı...iyi bir kavga ettik evi terk etti...çok detaya girmek istemiyorum anlatılcak yazılcak o kadar çok şey varki kelimeler yetmez...kaynana ile kavgadan sonra eşim eve geldi ve elime evlilik cüzdanını ve yüzüğü verdi.konuşacaz dedi tam bu evlilik yürümesini isitorsan şartlarım şunlar diyip sıralamaya başlıyorduki dur dedim öylemi ben abimi arıyorum ve aradım.abim geldi beni aldı ve ben baba evine gittim..2 ay kaldım bu süre içersinde hiç bir kimsesi beni ne aradı ne sordu nede geldi...benim aile büyüklerim tarafından barıştırıldık eşim beni gelip aldı özür falan diledi vs..evime geri geldim...asıl bundan sonrası önemli...şimdi eşimin ailesinden kimseyle görüşmüyorum onlarda gelemiyorlar haliyle...eşimde benim aileme çok mesafeli fazla gelmez...ama bunlar aramızda hep kavga ve tartışma konusu oldu halada olmaya devam ediyor....bu arada ailelerde görüşmüyor zaten ben görüşmeleri taraftarı değilim....beni aramayan sormayan bana lohusa halimde bunları çektiren annesi ve sülalesi dahil asla affetmiyorum hakkımıda helal etmiyorum...eşimle mutlumuyum değilim...çok kereler boşanma kararı aldık ama bi türlü gerçekleştiremedik..eşim benim annem olmadan benim evime gelmeden gitmeden torununu görmeden benim evlliliğim yürümez diyor onlar her zaman evinin ve evliiliğin hatta çocuğunun önüne geçiyor...eşimle günlerce küsüs soğuk ve mesafelliyiz.bizi birbirimize bağlayan tek ortak şey kızım...kızım olmasa ona 5 dk katlanmazdım...bana ve kızına bunca şeyleri yaşatan bir adama tahammül edemiyorum üstelik hiçte suçum yokken...ben bebeğime süt veremedim o kadar sütüm varken sütüm geri gitti...şimdi eşimin yanında yaptıklarını burbnundan getirerek kendi keyfime bakarak bu evliliği sürdüryorum.burda arkadaşlara defalarca yorum yaptım annemde annem diyen süt kuzularından annelerinin ağzına bakıp hareket eden erkek müsvettelerinden koca olmuyor diye...onlardan anca annelerine ve akrabalarının ayaklarına bir paspas olur....bunları niye anlattım konun benimkiyle tıpatıp aynı demekki bunları yaşayan tek ben değilmişim...şimdi sana nacizane tavsiyem biçok şeyi kaybetmiş ve zamanı geri getirmek gibi bir mucizesi olamayan ben çok dikkatli ol...hiç bişeyi ve kimseyi kafana takma sadece bebeğine odaklan...eşin bu tavırlarını sürdürürse burnunu sürt...eşimle ne kadar mutsuzda olsak akşam oldumu paşa paşa evine geliyor...gelme dedğim halde...eli mecbur çünkü çocuk var ortada...benim tek umudum sabrım....zamanla düzelir diye bir umut bekliyorum...herşey allahtan...şimdilik sen ayrılmayı kafandan geçirme ama biraz seni ve bebeğini kaybedebileceğini eşine hissettir derim...allah yardımcın olsun..böyle anneler olmaz olsun ne diyim :47:

Hem sizi hamileyken dövecek, hem siz doğum yaptığınız zamanlarda hiç yanınıza gelmeyecek, hem siz boşanırım deyince bunu kabul edecek hiç karşı çıkmayacak hem de anneniz alırım götürürüm kızımı dediğinde saygısızca kapı orada diyecek siz de hala ama ben kocamı seviyorum diyeceksiniz! Bebek boşanmaya engel değil. Tamam çok zor bir süreç ama bir kadın olarak da gururunuzu bu kadar ayaklar altına almanızı anlayamadım. :20: Bu adam sizi sevmiyor!!!:19:

hayır tepki vermedi mi neden herkese evimizin sorunlarını anlatıyorsun diye,seni hamileyken döven birinin tepki vermemesi imkansız bence:44:

hayır tepki vermedi ben verdim nasıl yazarsın diye oda biliyo benim buraya yazıp biraz rahatladığımı biliyor..eşim çok garip bende onu bazen anlamıyorum bazen çok sinnirlenir siniri geçince gelir özür diler sever öper unutur yaptığını bütün erkekler böyle mi yoksa benim eşim mi böyle...ama iş işten geçiyo olan bana oluyo..

hoşgeldin ben:) bundan 1 yıl önceydi kızımı kucağıma aldım...eşimin sülalesi doğum yaptığım gün evimdeydi benimde sadece annem babam ve kardeşlerim...normal doğum yaptım ama çok ağrım vardı düşünün yatağım bile doluydu yatamadım...bebeğim elden ele geziyor çocuk helak oldu...ben hariç herkesin kucağında çoluk çocuğun bilee....eşim olacak adamın sülalesi öyle bir sigara içmişlerki benim ciğerlerim gitti bebeğinkini siz düşünün...kaynananın geleni gideni bitmez ve hepsinin yanındayım oturuyorum neymiş misafirmiş ayıpmış...benim ailemse hiç istenmiyor annem yanımda 15 gün kaldı 15 gün eşim sadece sabah kahvaltı için bana seslendi sabah 6 daa....20 gün içinde bebek mevlidi yapıldı ve kaynana patladı...iyi bir kavga ettik evi terk etti...çok detaya girmek istemiyorum anlatılcak yazılcak o kadar çok şey varki kelimeler yetmez...kaynana ile kavgadan sonra eşim eve geldi ve elime evlilik cüzdanını ve yüzüğü verdi.konuşacaz dedi tam bu evlilik yürümesini isitorsan şartlarım şunlar diyip sıralamaya başlıyorduki dur dedim öylemi ben abimi arıyorum ve aradım.abim geldi beni aldı ve ben baba evine gittim..2 ay kaldım bu süre içersinde hiç bir kimsesi beni ne aradı ne sordu nede geldi...benim aile büyüklerim tarafından barıştırıldık eşim beni gelip aldı özür falan diledi vs..evime geri geldim...asıl bundan sonrası önemli...şimdi eşimin ailesinden kimseyle görüşmüyorum onlarda gelemiyorlar haliyle...eşimde benim aileme çok mesafeli fazla gelmez...ama bunlar aramızda hep kavga ve tartışma konusu oldu halada olmaya devam ediyor....bu arada ailelerde görüşmüyor zaten ben görüşmeleri taraftarı değilim....beni aramayan sormayan bana lohusa halimde bunları çektiren annesi ve sülalesi dahil asla affetmiyorum hakkımıda helal etmiyorum...eşimle mutlumuyum değilim...çok kereler boşanma kararı aldık ama bi türlü gerçekleştiremedik..eşim benim annem olmadan benim evime gelmeden gitmeden torununu görmeden benim evlliliğim yürümez diyor onlar her zaman evinin ve evliiliğin hatta çocuğunun önüne geçiyor...eşimle günlerce küsüs soğuk ve mesafelliyiz.bizi birbirimize bağlayan tek ortak şey kızım...kızım olmasa ona 5 dk katlanmazdım...bana ve kızına bunca şeyleri yaşatan bir adama tahammül edemiyorum üstelik hiçte suçum yokken...ben bebeğime süt veremedim o kadar sütüm varken sütüm geri gitti...şimdi eşimin yanında yaptıklarını burbnundan getirerek kendi keyfime bakarak bu evliliği sürdüryorum.burda arkadaşlara defalarca yorum yaptım annemde annem diyen süt kuzularından annelerinin ağzına bakıp hareket eden erkek müsvettelerinden koca olmuyor diye...onlardan anca annelerine ve akrabalarının ayaklarına bir paspas olur....bunları niye anlattım konun benimkiyle tıpatıp aynı demekki bunları yaşayan tek ben değilmişim...şimdi sana nacizane tavsiyem biçok şeyi kaybetmiş ve zamanı geri getirmek gibi bir mucizesi olamayan ben çok dikkatli ol...hiç bişeyi ve kimseyi kafana takma sadece bebeğine odaklan...eşin bu tavırlarını sürdürürse burnunu sürt...eşimle ne kadar mutsuzda olsak akşam oldumu paşa paşa evine geliyor...gelme dedğim halde...eli mecbur çünkü çocuk var ortada...benim tek umudum sabrım....zamanla düzelir diye bir umut bekliyorum...herşey allahtan...şimdilik sen ayrılmayı kafandan geçirme ama biraz seni ve bebeğini kaybedebileceğini eşine hissettir derim...allah yardımcın olsun..böyle anneler olmaz olsun ne diyim :47:

çok üzüldüm durumunuza...aslında hissettiriyorum her kavgamızda oda alıştı galiba cesaretim olsa gidicem..belki aklı başına gelir diye..yuvamı kesinlikle yıkmak istemiyorum...zamana bıraktım artık..

çok üzüldüm durumunuza...aslında hissettiriyorum her kavgamızda oda alıştı galiba cesaretim olsa gidicem..belki aklı başına gelir diye..yuvamı kesinlikle yıkmak istemiyorum...zamana bıraktım artık..

Ya cidden yazmayım diyorum ama dayanamıyorum. adam size 7.5 aylıkken dayak atmış ya, bebeğinizinde sizinde canınıza kastetmiş, doğum yapmışsınız umrunda olmamış, evden gidicem demişsiniz annenizin karşısında kapıyı göstermiş ve hala yuvanızı yıkmak istemiyorsunuz, yuvamı kalmış sizce? Cesaretiniz olsa gideceksiniz ama o da ayrılmak için değil aklı başına gelir belki die.Ama o blöfü bile yapmaya cesaretiniz yok.. Ama adamın size kapıyı gösterirken gayette cesareti varmış..Bebeğinizi kaybetme riskini göze alacak kadar bile cesaret göstermiş ki sizi dövmüş..Ya sizin kendinize saygınız kalmamış ki onun size olsun..

Hayır yuva yıkmak istememek güzeldir, çaba, emek vs. Ama burda hamile kadına dayak var, lohusa kadına eziyet var ya...Siz kendinize acımazsanız kimse size acımaz emin olun..Yinede sizin yuvanız(?) tabi yıkmayın isterseniz ama bence çoktan yıkılmış..

canım öncelikle geçmiş olsun, agrın oldugunda eşini çağırıp ona ihtiyacın oldugunu elini tutmasını yanında olmasını filan istesen kibarca eminim geri cevirmez, annenlerden rahatsız olabilir sende çok ihtiyacın yoksa eşinle anlaş bana bakarsan annemleri göndereyim dersin, belki memnun olur, annenlerin olaylara cok mudahil olmasını sevmiyor ve tepki gösteriyor olabilir. Lohusayken zaten kayınvalidelerden beklenti olmasın bence kimse kılını kıpırdatmıyor benim de annem yardımcı olmuştu ama yardımcı olur evine giderdi bizde cok kalmazdı evi alt katta ama sizinkisi kalmak zorunda kalıyorsa ve esin bundan rahatsız olup söyleyemiyorsa bu sekilde tuhaf davranıslar sergiliyor olabilir. Siz kavga ederken anneni karıstıma gerekiyorsa tersle kimsenin korumasına ihtiyacın yok, seni koruyacak kişi kocandır, bunu başkası yaparsa kocan yapmaz onun tavrı sahiplenmesi sana karsı ilgisi degişir, bence onu memnun tut, daha yumuşak ol bi de öyle dene bakalım ne dersin?

canım öncelikle geçmiş olsun, agrın oldugunda eşini çağırıp ona ihtiyacın oldugunu elini tutmasını yanında olmasını filan istesen kibarca eminim geri cevirmez, annenlerden rahatsız olabilir sende çok ihtiyacın yoksa eşinle anlaş bana bakarsan annemleri göndereyim dersin, belki memnun olur, annenlerin olaylara cok mudahil olmasını sevmiyor ve tepki gösteriyor olabilir. Lohusayken zaten kayınvalidelerden beklenti olmasın bence kimse kılını kıpırdatmıyor benim de annem yardımcı olmuştu ama yardımcı olur evine giderdi bizde cok kalmazdı evi alt katta ama sizinkisi kalmak zorunda kalıyorsa ve esin bundan rahatsız olup söyleyemiyorsa bu sekilde tuhaf davranıslar sergiliyor olabilir. Siz kavga ederken anneni karıstıma gerekiyorsa tersle kimsenin korumasına ihtiyacın yok, seni koruyacak kişi kocandır, bunu başkası yaparsa kocan yapmaz onun tavrı sahiplenmesi sana karsı ilgisi degişir, bence onu memnun tut, daha yumuşak ol bi de öyle dene bakalım ne dersin?

canım cok uzuldum..bir tek konuyu acana degıl tabıkı..benzer sıkıntıyı yasayan arkadaslarıma da..allah yardım etsın..dıyecek laf cokk ama yokk..allah gercekten yardım etsın..sıkıntın cok su ara...yemene ıcmene dıkkat et..bebegın ıcın dıyorumm..sutun gıtmesın..

bugun doğumumun 16 günü ve hala kaynanam çocuğuma bi taneck altın takmasını geçtim bi çift kıyafet bile almadı.sabahtn akşama kadar burda.çocuğu kucağından indirmiyor.anneliğiimi lohusalığımı yaşıyamıyorum.bana fırsat kalmıyor.resmen inek olarak göruyor beni altını al süt emzir gerisi onda.madem bu kadar seviyorsun torununu bi hediye al.akşama kadar yer içer bir ekmek almaz.şu sezeryanlı halmle yemek indirp kaldırıyorum önune.birde gelen misafir cabası.ben mi lohusayım o mu belli değil.(bugun sırf ona yemek hazırlamamk için bende yemedm sabahtn beri daha bu saat oldu ağzıma lokma koymadım titriyorum)bugun markete çıktım kaçıp gidesm geldi otobus durağına kadar indim evladım için geri döndum.gidemedim çünki o bnm evladım anneliği yaşayamasamda sayesnde ben onun annesiyim.içim yanıyor.istemiyrum kimseyi ben bakarım evladıma.ama dyemiyoeum işte.eşimlede buz gibiyiz.kaynanama sinirleniyorum kocama tavır yapıyorm yapmamam gerek biliyorum ama oluyor işte.pazartesi kmseye bişey demeden alıp çocuğumu gidicem anneme.yeter artık 16 gundur yedi bitirdi beni ayakta zor duruyorum.gözlerm uykusuzluktan ve ağlamaktan morardılar.bi rahat bırakında anneliğimi yaşayım .kaynanama gelme diyemiyorum işte allah kahretsin.o yüsden ben gidicem ne olursa olsun.kocamda ister gelir ister gelmez.iş anasına gelince laf söyletmiyor dayanamıyorum artık.

Son düzenleme:
Allah tüm logusalara yardım etsin hayatımın en bunalımlı günlerini geçirdim allaha şükür bebegimin bir gülüşü bana herşeyi unutturuyor aklıma gelen kötülükleri alıp goturuyor allah yavrumun eksikligini göstermesin gerisi umrumda değil.

Allah tüm logusalara yardım etsin hayatımın en bunalımlı günlerini geçirdim allaha şükür bebegimin bir gülüşü bana herşeyi unutturuyor aklıma gelen kötülükleri alıp goturuyor allah yavrumun eksikligini göstermesin gerisi umrumda değil.

Back
X