Lohusayken yasadiklarim

book thief

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
928
1.090
133
Nereden baslasam nasil anlatsam gercekten bilemiyorum, biraz uzun olabilir. Her gun tekrar tekrar yasiyorum bunlari. Nasil atlatacagimi bilemiyorum.

20 Haziran'da sezaryenle dogum yaptim, kizim kilolu dogdu, sutum yoktu bu nedenle mama verdiler. Anne-bebek dostu bir hastaneydi surekli gelip emzirmeye tesvik ettiler ve benimle beraber denediler, kizim tutamiyordu bir turlu silikon ucla tutuyordu bazen. Annem ve ablam da yardimci oluyordu. Cikista annemde kalacaktim bu nedenle dogumdan once bebegimin besigine kadar goturmustuk. Taburcu olmaya yakin ablamla annem tartismaya basladi, ve ben de kendimi tartismanin ortasinda buldum ve katildim ne yazik ki. Hepimizin kalbi kirildi bu tartismada ama sanirim en cok benim. Annem tartismanin sonunda "benim evim musait degil" dedi ve gitti. Neye ugradigimi sasirdim, sanirim soktan hic aglamadim. Esime planlarda degisiklik oldu eve gidecegiz dedim ve eve geldik, esimle babam esyalarimizi almaya gittiler ve elleri bos donduler, annem kapiyi acmadigi icin. Aksam babam getirdi esyalari. Ablam yemek vs yapti ve evine gitti. Kaldik esimle bas basa, iki tecrubesiz. Cikarken sarilik degeri yukseliyor demislerdi mama vermemiz gerekiyordu, hala sutum yoktu. Zaten nasil olacakti ki ne emzirmeyi biliyordum ne de psikolojim iyiydi, tek yaptigim surekli aglamakti. Kendimi yetersiz hissettigim yetmiyormus gibi, annem tarafindan terk edilmis caresiz birakilmis hissediyordum. Annem hic aramadi, ne beni sormaya ne de kizimi. Kayinvalide geldi sozde yardima, butun gun oturdu ve saatlerce sut sagmami izledi, bebegim her agladiginda ac bu cocuk dedi, bayramda herkese sutumun olmadigini ilan etti. Kendimi prenses gibi hissedecegim zamanda basima gelenlere inanamiyordum. Kendi agrimi gormezden gelip bebegime bakmaya calisiyordum esimle beraber, ama hep hastanedeki sahne kafamda donuyordu. Gece gunduz agliyordum, babam geliyordu ablam geliyordu onlar da halime agliyorlardi. Kendimi hic bu kadar aciz hissetmemistim.

Bayramin ilk gunu ablam anneme gidelim dedi bebegimle beraber. O kadar kirilmistim ki hic gitmek istemedim, ama ayni zamanda beni sevdigini soylesin diye de deli gibi gitmek istedim. Annem tarafindan umursanmiyor olma ihtimali beni kahrediyordu. Ve kalktim gittim, hepimiz oturduk agladik. Annem odayi bize hazirladigi gibi tuttugunu soyledi, gitmeyin kalin dedi. Ama esim de haliyle cok kirilmisti ve kendisiyle konusmam gerekiyordu once. Eve geldim konustuk, gitmeye karar verdik. Esim de bayram donusu ise donecegi icin daha iyi olacagini dusundu. Ertesi gun gittik annemlere, ama kac gun kendime gelemedim. Siginti gibi hissediyordum, beni sevmiyormus gibi geliyordu. 3 hafta kadar kaldim ve aramiz eskisinden daha iyi su an. Ama ben bu yasadiklarimin etkisinden kurtulamiyorum, surekli kafamda donuyor yasadiklarim ve hep agliyorum. Annemi surekli yanimda istiyorum, esim de cok uzuluyor bu duruma. Annem ne zaman istersen gel kal diyor o konuda problem yok. Kendi kendime de kizima yetebilmeliyim diye de gitmiyorum. Bu evden tasinmak istiyorum, ev bakiyoruz. Surekli kollarimda kizim aglayarak caresizce hastaneden donusum geliyor aklima. Ben bunlari nasil unutacagim? Lohusalik bitince bu durumdan kurtulur muyum acaba? 40imizin cikmasina birkac gun kaldi, artik bu kotu psikolojiden kurtulmak istiyorum.

Hadi sen lohusasın aşırı tepkiler vermişsin desek annene ne oluyor! Çocuk gibi davranmış büyük ayıp etmiş. Doğum odasında tutamamışlar mı dillerini?

Ha senin yerinde olsam annemi yanımda istemeyi bırak uzak dursun diye can atardım en zor günümde yaptı yapacağını diyerek ama sen affettin madem , unutmaya çalış.

herkes çocuk bakmanın sıkıntılarından, hamileliğin zorluklarından bahseder. Bana sorarsan lohusalık. Sanki ben ben değildim. Sürekli etrafımda dönen insanlar, annem kv eşim.. Çocuk sanki benim değil. anne olmuşum haberim yok!..

Ne zaman 1 yaşına bastı oğlum, bende onla birlikte çıktım kasvetli havalardan.. Doğum günü sanki benim miladım oldu.

toplumda 40 gün.. herkesin süreci farklı bence. yaşadıklarınız çok normal.

Zaten narkoz dediğin öyle kolay atlatılabilen bşy değil. Bende sezeryan bu arada

Canim yaşın küçük galiba.
Lohusalik depresyonu olabilir ama lütfen kendine gel. Annemi yanimi istiyorum, emzirmeyi bilmiyorum vs.
Kim bıliyor emzirmeyi?
Her kadin deneyerek öğreniyor yani.

Evlenmişsin, çocuğun olmuş... hala annem annem diye ağlamazki.

Psikologa gitsen belki yardimi dokunur... genel anlamda

book thief bu arada benim bebeğime de mama veren oldu, veren verdi ama ben hiç vermedim.

Annenizin tutumu da hoş olmamış yine de et tırnaktan ayrılmaz. Zaman geçtikçe toparlanır unutursunuz. Torun sevgisi hepsini unuttturur.

Bak arkadaş bu en hassas dönemdesin yaşadıkların çok normal.. yazmışsın ya kendimi prenses gibi hissedeceğim diye.. malesef herkes çok büyük bi beklentiye giriyor ama malesef malesef Doğum zor bi olay yeni bi aile üye gelmesi insanların tedirgin stresli olması vs. Varolan düzen bozuluyor.. bende yaşadım zor dönemler.. lohusalık bitiyor ama yaşananları insan unutmuyor sadece artık hatırlamak istemiyorsun aklına gelmemeye başlıyor bi süre sonra.. sen kızına odaklan sadece onu çok sev YARIN BİR GÜN KIZIN BÜYÜR EVLAT SAHİBİ OLURSA ANNENİN YAPTIĞINI KIZINA SEN YAPMA.. ne olursa olsun annenin senin doğumuna hürmet edip susması lazımdı.. konuşmasa bile çekip gitmesi hiç hoş değil.. ama bebeğin eşyalarını göndermemesi de açık bi kapı bıraktığını gösteriyor.. sen şu ana odaklan annelik zor onun sana verdiği emek hürmetine sabret aranızı karşılıklı pekiştirin geçmişi unutun..

Ben olsam ben de unutamazdım uzun süre, çok büyük ayıp etmiş anneniz, en ihtiyacınız olan zamanda evim müsait değil demiş, yazık.

Hep böyle gitmiyor merak etmeyin kırkı çıktıktan sonra biraz daha rahatlarsınız, iyi şeyler düşünmeye çalışın bol bol dışarı çıkın hava alın, bebeğiniz hayırlı olsun

annen çok saçmalamış ama anladığım kadarıyla da kötü biri değil. sadece gereksiz çıkışları var. yeni doğum yaptın zamanla unutursun. ben de loğusalığı kafama çok takmıştım. nerdeyse 1 yıl. ama şimdi oğlum 3,5 yaşında boşuna takmışım diyorum.

Anneniz gereksiz çıkış yapmış sizi üzmüş ama sonra telafi etmiş hatasını anlamış herkes hata yapabilir anneler de dahil şimdi bebeginiz iyı siz mutlusunuz boşverin kapatin gitsin eski defterleri tadını çıkarın anin

bende ortalama 1 yaşına kadar diyorum. bebeğe alışman, vücudun toparlanması, vs.. zamanla azalacak endişelerin. alıngan olman çok doğal.
Annene takılma, bebek biraz büyüsün ele avuca gelsin o zaman senden çıkmaz ya da seni çağırır bir bahane bulur da.

kendini daha iyi hissetmen ve senden daha zor durumda olanlar var demek icin yaziyorum. 16 aylik bir bebek ve yenidogan bir bebekle yalniz kaldim. 25 gun annem aramadi sormadi. en sonunda babama beni sikayet edip babamin uzerine gidince aradim. kardeslerim ve annem beni dunyanin en kotu insani yapti. beni ve esimi. oglum 2 aylik oldu. 2 aydir tek basimayim. inanir misin aglamak icin bile vaktim yok. aglamaya takatim de yok.
annemle konusuyoruz telefonda ama daha birkere bile kizim nasilsin nasil gidiyor 2 cocukla diye sormadi bana. zorlaniyor musun demedibihtiyacin var mi demedi...

sana tavsiye suanin tadini cikar iyiyse hersey desme kurclama. geride kaldivo gunler. bebegin saglikli mi ona bak gerisini sallama. ben ona bakiyorum. evlatlarim esim saglikla yanimdalar ben de saglikliyim. sukredecek cok fazla seyim var... mutsuzlugu secmeyecegim ben...

annen saçmalamış ama halletmişsiniz yani bu saatten sonra geçmişe üzülmenin anlamı ne ki?

Bende kirkim cikana kadar annemde kaldim evlerimiz cok yakindi bide benim evim kucuk gelen giden oluyordu.kirkimdan sonra geldim eve hic bir sey bilmiyordum bebeklerle alakali ama ogrendim ki ben ogrendiysem herkez ogrenir simdi 4 yasina gireek bi kizim var allah yardim ediyor

barışmışsın annenle. artık bunları düşünerek bebeğide kendinide üzme

Çok fazla dramatize etmişsiniz bence yaşadıklarınızı.
Doğum yaptınız , sagliklisiniz ve sağlıklı bir bebeğiniz var,gerisi teferruat.
Ve hemen hemen her satırda , annem , babam , eşim ben ağladım v.s yazmışsınız.
Bu kadar kötü olaylar yaşanmamişki ..

Belli ki bir şekilde kirmişsiniz annenizi ve oda trip atmış hepsi bu.
Sizde zor zamanınızda yalnız kalmişsiniz tamam anlıyorum da herkes yalnız.
Kapısı kapanan herkes yalnız.
Çocuk doğuran herkesin yanında anne babası olmuyor.
Kendinize bu kadar acirsaniz elbette bu psikolojiden çıkamazsınız.

Su hamilelikte lohusalıkta nolur beklentileri yükseltmeyin.
Kimseye sihirli değnek değmiyor.
Hayata kötülükte var bencillikte, kıskançlık da...
Siz lohusa olunca değişmiyor hiç biri.

Sezaryen Doğum yaptım, 20 kusur saat sancıdan sonra. Aşırı yoruldum ve uykusuz kaldım. Hastaneden çıktım, doğru evime geldim. Annem ve kayınvalidem dönüşümlü kalacaklardı sözde...
Annem 2 gün sonra Ege turuna gitsem mi 3 gün zaten arkadaşlar gidiyor dedi :)) ben kimseye kal demem, git dedim.
Kayınvalidem ben yoruldum dedi evine gitti annem gidince...
Ona da tamam dedim.
1 haftalık tek başıma kaldım. Bu arada emme problemi vs oğlumunda vardı...
11. Gün annem geldi, kayınvalidem de onunla geldi.
Ertesi gün yolladım ikisini de. Biz düzenimizi kurduk, gerek kalmadı diye.
İkisine de kırılmadım, kızmadım.
Hayatımda kimseye güvenip hareket etmememin meyvesini yedim.
Hayal kırıklığı olmadı çünkü beklentiye girmedim :)
Siz de öyle yapın. Kimse anasının karnından çocuk bakımını bilip doğmadı. Biraz yıpranırsınız ama öğrenirsiniz

Valla arasi 15 ay olan iki cocugum var ikincisi 4 aylikoldu ilk cocugumda kimse yanimda olmadi ne annem ne kaynanam ikinci cocugumda kimseyi beklemedim bu dunyada annende olsa kimseden bisey beklememek gerektigini cok net bi sekilde ogrendim o yuzden hicbiseye sasirmiyorum her isimi de kendim yapiyorum iki cocugumla ikisini de 1 saatligine bi yere birakmisligim yok :) ama lohusalik kotu bi psikoloji o yuzden bunlari dusunup aglamanizinsize daha cok zarari olur hergun temz havaya cikin aklinizi baska seylerle mesgul edinki bosuna daha cok demoraliZe olmayin bebek sizinhayat sizin ve cok kisa bugunler hemen gecip gidiyo keyfini cikarin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…