Erkek İnfertilitesi lökosit için kullanılan antibiyotikler sperm sayısını azaltır mıı ?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

antikdeniz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
3.316
562
173
arkadaşlar iyi akşamlar..
benim eşimin testinde lökosit çıktı ve doktor antibiyotik verdi 3 kutu ve bir ay kullanacagını söyledi bizde tedirgin olduk doktora sordugumuzda aksine arttırır dedi ama burdan okudum gördüğüm kadarıyla sperm sayısında ciddi azalış oluyor bizim zaten hepi topu 16 milyoncuk spermmiz varr ..ay ne yapsak karar veremedikk şimdi bizz

kızlar ne önerirsiniz deneyiminiz varmı bu konuyla ilgili çok önemli bizim içinn

Canım spermiogram sonuçlarını paylaşırsan daha iyi yorum yapabiliriz, çünkü bizde de iltihap çıktı ve 1 ay boyunca antibiyotik kullandık.

aynı durumda bız de kullanmıştık 2 yıl once

miktar 1 ml
ph 8
sıvılaşma 35 dak
sayı (1 ml) 16 milyon
hareket % 50
ileri 0
az ileri 25
yerinde 25
hareketsiz 50

mofoloji %4
normal yapılı 37
anarmal yapılı 44
baş anarmali 5
boyun 4
kuyruk 10
who 2011 göre incelendi
incelenen mikroskop sahaları heterojen olup silme lökosit görüldü diyor

nasıl sizcee aşılama istedik amaa yapmadı doktor tedaviye devam dedi

bu şekilde sonucumuzz 3 tane antibiyotik verdi dokto ve biz korktuk azaltır die ama doktor aksine arttırır dedi ama bu konu çok hasssas doğal olarak korkuyoruz azalacak die sayı çünkü 2 yıldırr yapmadımız şey kalmadı ilk defa bu kadar yükseldi değeri bize göree:))aslında az ama bizim için mucizeee ama bu lökosit cok canımı sıkıyorr

buda yetmez gibi benimde prolaktin 61 çıktı en fazla 30 olması lazımkenn budaa yetmez gibiii benim lh fsh dan yüksek çıktı ki buda pco belirtisi ama doktor ısrarla yok dioo ufffff pufffff ugras ugras biyeri düzeltelim derken bir yer bozuluyorr(

peki sayı düşmüşmüydü

bızım ılk 3 ay yukseldı ama 10 mılyon cıvarıydı,sonrakı 3 ay 1 mılyonun da altına duştu ve lökosıt olması gerekenın ustundeydı,dr. antıbıyotık verdı,bız kullandık..sonra sayı yıne yukseldı ama beklenenın altındaydı hep..ama bızde durum farklı ıdı,bızım ılk amelıyat başarılı olmadı..1 yıl sonra cıft taraflı oldu tekrar

antibiyotik kullanmaya devam edin derim bence canım, bizim şükür çok işimize yaradı, bize teradox vermişti doktor siz ne kullanıyorsunuz?

antibiyotik kullanmaya devam edin derim bence canım, bizim şükür çok işimize yaradı, bize teradox vermişti doktor siz ne kullanıyorsunuz?

crnn hamilesin senn maşallah sağlıkla al kucagınaa canımmm neler yaptınn anlatsana bizee bizde şuan antibiyotik kullanıyoruz inşş fayda saglarrr

Hayır azaltmaz, içiniz rahat olsun. Hatta antibiyotik kullanımı lökositlerin spermlere zarar vermesini önler. Kesinlikle faydalı olacaktır.

Selam ve dua ile.

Not: Menideki lökositlerin artması sperm sayı ve hareketliliğinin azalıp, yapısının bozulmasına ve spermin yumurtayı döllenme yeteneğinin azalmasına neden olur.

Son düzenleme:
crnn hamilesin senn maşallah sağlıkla al kucagınaa canımmm neler yaptınn anlatsana bizee bizde şuan antibiyotik kullanıyoruz inşş fayda saglarrr

Yaradana bin şükür canım hamileyim, inşallah bebeğimi kucağıma alacağım günleri de görürüm. Canım biz yaklaşık 3 yıllık evliyiz ve son 6 aydır bebek düşündüğümüz için korunmasız ilişkiye giriyorduk. Tabi ki ilk bebeğimiz olacağı için sanki istediğin zaman hemen ertesi ay bebeğimiz olacak sanıyorduk. Zaman ilerledikçe bunun böyle olmadığını gördük. Klasik olarak ben kan testleri falan yaptırdım anormal bir durum yok eşime söyledim o ilk zamanlar umursamadı test olayını. Sonradan sperm testi yaptırdı ve sperm sayı ve hız değerleri düşük çıktı. bunun yanında spermde iltihapta çıktı. Neyse varikosel için film çektirdi ama varikosel çıkmadı. Eşimin gittiği doktor bu değerlerle normal gebelik imkansız hemen tüp bebek yapın demiş. Tabi eşimin moral bir anda diplere indi. Bundan sonra araştırmalarımız başladı, kürler, ilaçlar bisürü şey okuduk bu sürede. Neyse sonuç olarak aile dostu bir ürolog arkadaşa durumu açtım, kendisi yaşlarımızın henüz çok ileri olmadığını tüp bebek öncesinde spermdeki iltihap için antibiyotik kullanmamızı söyledi. (tetrodox bide başka bi antibiyotik daha içmesini söyledi eşimin) bunun yanında ayrıca da proxeed plus kullanmamızı önerdi. Birde internetten öğrendiğim keçiboynuzu kürünü uygulamaya başladık. Böyle 2 ay devam ettik, bende bu arada Hsg çektirdim. İçimin iyice rahat etmesini istiyordum. Hsg çektirdikten sonra ilk dönemde gebe olduğumu öğrendim. Tabi bu süreçte sürekli dua ettik, eğer bu evlat bize hayırlısı ise gelsin diye. Nasip ise şimdi kese görmek ve kalp atışı duymak ilk muradımız. Yani sonuç olarak, gebeliğimin sebebi ettiğimiz duaların yanında; doktorun söylediği ilaçlar mı, k.boynuzu kürümü, yoksa hsg mi bilmiyorum. Eşim 2. sperm testi verecekti bu mutlu haberdeb sonra onuda vermedi. Benim hikayem böyle, ama stres yapma deniliyor ya mümkün olmuyor canım gerçekten bu zamanlarda maneviyatı yüksek tutmak önemlisi. Dilerim allah herkese vatana millete hayırlı, büyüklerini sayan, sağlıklı ve maneviyatlı evlatlar nasip etsin.

sağlıkla gelsin yavrun inşallah canımm darısıda ben ve benim gibi tüm isteyen arkadaşlara olsun inşş

Amin canım inşallah, mutluluk paylaşıldıkça çoğalır güzelleşir, inşallah hepimizin sağlıklı vefalı çocukları olur...amin.

vee sonuçç evet oldukça düşürmüşşş gittii emeklerimmmmmizzzz gecen ay ne kadar iyiydii

Canım merhaba, mesajını tam olarak anlamadım ben, iltihapmı düşmüş yoksa sperm sayısı mı düşmüş, umarım iltihap düşmüştür biraz bilgi verir misin merak ederim şimdi seni

Canım merhaba, mesajını tam olarak anlamadım ben, iltihapmı düşmüş yoksa sperm sayısı mı düşmüş, umarım iltihap düşmüştür biraz bilgi verir misin merak ederim şimdi seni

yokk be güzelimmm iltihap düşmemişşş sayımız ve hızımız aynı zamanda morfoloji düşmüşşş çok üzgünümmm yaaa dokunulsa aglıyorumm varyaa

benim de esimde bol lokosit goruldu sperm testinde 4 aydir calisiyoruz fakat her ay husran 3 hafta ilac kullandi. tekrar test olacak merakim lokositi olup bebislerini alanlar var mi cok buyuk bi problem mi bu kizlarrr

benim de esimde bol lokosit goruldu sperm testinde 4 aydir calisiyoruz fakat her ay husran 3 hafta ilac kullandi. tekrar test olacak merakim lokositi olup bebislerini alanlar var mi cok buyuk bi problem mi bu kizlarrr

Mrb canim. Sperm kultur testi yaptirdinizmi peki? Belki lokosit kullandiginiz antibiyotige duyarli degildir. Bi arastirin bence

canim sperm testini antibiyotikleri kullanmadan once yaptirmisti. doktor degerlerinin normal oldugunu fakat lokositin spermin canliligini ve hizini etkileyebilecegini soyledi merakim bu lokositten kurtulmak kolay mi bu sekilde cocugu olan var mi

arkadaşlar ben de şunu merak ediyorum. eşim bir rahatsızlığından ötürü peşpeşe 3 tane 1000lik antibiyotik kullandı. bu ilaçlar ne kadar etkiler sperm sayısını falan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…