Ay kızlar napıcaz biz ya.:gitme:
Şubat ayı gelsede Lost başlasa demiycez artık. Bir sonraki bölüm için günleri saymıycaz, kafa patlatmıycaz artık, ağlamak istiyorummafoldumben:çok üzgünüm:
ay kız ilahi imzanı yeni gördüm, yas tutuyon sanırımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
kuzumYas tutuyom tabi, kaç senemizi beraber geçirdik onlarla. Aileden sayılırlar artık
Yas tutuyom tabi, kaç senemizi beraber geçirdik onlarla. Aileden sayılırlar artık
gerçek hayattada julietle jack evliymiş beee..
ona şaşırdım bak...
jack kate'ini ,juliette sawyerini bulunca aile hayatlarını unuttular vallaaa..
yumuldular birbirlerine..
eee jackin oğluna nolucak..
garibim vaayyyyy
Eveeeet, sabahın 3'üne kadar Lost finali izlemiş biri olarak, şunu söyleyebilirim ki yine bi mok anlamadım.bilmiyorumkismile
Aslında ben başından beri bişe anlamıyorum, niye izliyorum bilmem.
Olanlar yüzünden doğru dürüst uyuyamadım da iyimi. Sürekli Cek, karaduman, Hörli geldi aklıma, dönüp durdum, Lost yüzünden bu geceyi uykusuz geçirdim diyebilirim.
Şimdi,bu alternatif yaşam dediğimiz aslında adadakilerin yaşamak istediği hayatmıymış.bilmiyorumkismile, Aslında hepsi bir şekilde öldü(Cek, sayid, san vs adada, diğerleri ada dışında) ve belli bir zaman sonra buluştular ve sonsuzluğa göç mü ettiler. E zati öldükleri için göç etmiş olmadılarmı, ikinci bir göçmü yaşadılar.(bana saçma geldi neyse)
Adadakiler Culyetin bombayı patlatmasından sonra ölmüş olmasın. Ay ne bilim benkafamçokkarıştı
Karadumanın gücü, havuzdaki tıpanın çıkarılmasıyla bitti anladık, ölümlü oldu, ama ölümü çok basit olmadımıCADIARZU
Cek o havuzdan yukarı nasıl çıktı, gerçi Ceykıpın kardeşide çıkmıştı aynı şekilde, Ceykıp bulmuştu onu derenin kenarında.
Madem havuzun iyileştirme gücü var, Cek'i niye iyileştirmedi. Havuz su dolduktan sonra pekala yarası iyileşebilirdi, yazık olmazdı gül gibi Cekime:gitme:
Ada dışında yaşanan hayatlarda geçmişi bir şekilde hatırlayanlar, yaşasın öldük, gidicez diye neredeyse oynayacaklardı yav, varmı böyle birşey. Diğerlerine dokunup bazı şeyleri hatırlayanlar o zamanmı anladılar öldüklerini, ne biçim iş bu kardeşim.
Yoksa bunlar ilk uçak düştüğündemi öldüler.
Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine diycem ama öldü adamlar ya.bilmiyorumkismile
Cek'in en son sazlıkların orda can verirken gördüğü uçak, Oceanic miydi Ajiramıydı acaba, gören bilen varmı.
Ajiraya binenler, acaba adadan çıkmayı başarabildimi yoksa onlarda okyanusa filanmı çakıldılar.
Bu arada 6.sezon ilk bölümde Oceanic adanın üzerinden uçarken ada sular altındaydı, biri bana bunu açıklasın litfen. Aslında ada hiç sular altında kalmadımı.
Desmınt havuza girmek için kendine ip bağlarken Cek'e, senide götürebilirim başka bir yaşammı var öyle birşey dedi hani, mutlu görünüyordun dedi ya, valla anlamadım ben.benneyaptımki
eveeeeeetttttttt... sıkı bı lost fanı olarak dıyecegım su kı "REZALET"...
j.j. abrams amcamız bıze soz vermemısmıydı. "tum sorularınız cevaplanacak" dememısmı? benım mı algılamamda bı sorun war? mukemmel bı son olduda ben mı anlayamadım acaba???
her sey bı anlıkmıydı yanı. ucak dustu jack gozunu actı dızı basladı. gozunu kapadı dızı bıttı... 6 sezon boyunca tek bır "an" ızlemısız meger.
sanırım ada "araf" tı...
tıpa yerınden cıktıgında altından alevler cıkıyordu,cehennemın gırısı olabılır
kılısede chrıstıan ın actıgı kapıda bembeyaz ısık cıkıyordu,o da sanırım cennetın gırısı...
ve kayıp ruhlar yanı araftakıler bır bır baslarına gelenı anlayıp cennete gıtmek ıcın kapıda,yanı kılısede bulustular.
dızının adı "lost" tu. yanı kayıp olan ruhlarıymıs aslında. hepsı ölüymüş. cennetle cehhennem arası sıkışıp kalmışlar...
hanı adanın gızemı? black smoke amcamızın esrarı? adanın yerlılerı? dharma grısım? adanın elektro manyetık cekımı? ve daha bır cok soruyla bitti lost...
saçmalıktan öte bişey degıl benım ıcın. 6 seneme yazık dıyorum ve abrams amcamıza selam çakıyorumklava:
ya sayılar neydi tüm 6 sezon boyunca o sayıları bekledim
ben en çok zaman atlamalı sezonu sevdim 5.sezondu sanıırm o
dedim süper bir yöne gidiyor dizi su ara fringe de de söz konusu olan paralel evrenlerden söz ediyor ki sonunu nereye bağlayacaklar acaba dedim
ben birde jack in oğlu olan çocugu kendi çocuklugu olarka düşündüm bu kadar saçmalıgın içinde oda saçma ama napıyım
hugo dönemed yüzyıllar boyu ölmeyecek olarak yaşayacak
aslında kötü olan kara adam değil jacob bana göre
çünkü annesini öldüren kadına çok bağlı ve aday geçişler gidip gelmeler oldugu halde yok dedi kardeşine kara dumanı yaratan onu yollamayan da jacob du
zaten üvey anneleri onu değil diğer kardeşi sececektide diğeri uyanınca jacoba kaldı ortam
kardeşi bak bu kadın kötü diyor bizim insanlarımız bunlar diyor ama dinlemediki jacob sonunda da öldürdü kardeşini
ben ve jacob adadan zaman atlamaları ile gidip gelebiliyordu bu nasıl oldu bilemiyoruz?
anna lucia yaşıyordu zaten hapishane arabasından kaçırdı onları
aslında 5.sezondan itibaren flash forward olarak izlediklerimiz onların yaşamak istediği hayatlardı ve adadan kurtulamadılar
en son pilotun çalıştırdığı uçaktada kurtulan olmadı yani son anda james claire ve kate in bindiği uçakta ay ben artık bu şekilde yorumluyorum napıyım kafamdabir dolu soru var ama finali bir kez daha izleyeceğim
ancak sonunda jack in ölümü beni çok ağlattı söyleyim begendiğim karakterdi ilk baştan beri
başka bir hayatta yani cennete buluştular en son parlak ışığın oldugu yerde de jack yine desmand a bunu söyledi
cevapsız beni sinir eden sorular
charles widmore a ne oldu ?
adadaki elektromanyetik alan neydi ?
desmond adadaı hangi güce-neye dayanıklıydı ?
sayılar neydi ?
birde sonlara doğru faraday ın annesi desmond a dedki öğrenirlerse ne olacak ahanda dedim bişier çıkıcak ama anladıkki ölmüşler ve cenennete gidiyorlar en son jack o adaya naptıysa yaptı ve en son o öldü
karaduman ın kılıgına girdiği john locka jack dedi ki kavga edrlerken seni öldürebilirim osırada da gerçek sandıgımız yaşamda paralel olarak yaşanan john un jack tarafndan yapılan ameliyatında da öldü aslında john locke
ya yazarın açıklaması bile kafa karıştırıcı.aynen jackin babasıyla öyle bir dialoğu vardı aslında senaristlerde ne yazdığından pek emin değil bence.zaten 4. sezondan sonra resmen ne yazacaklarını şaşırdılar.
yinede herşeye rağmen güzel bir diziydi en azından türk dizilerinden çok daha iyiydi.(sanırım ezelde bi yerden sonra böyle anlamadığımız bi noktaya gelicek ama en azından bölüm sonlarında ney neden olmuş açılaması yapılıyor :))
benim anladığım ise;bence ada gerçek ve cennetle cehennemin geçiş kapısı.biz insanlar heryeri keşfettiğimiz gibi burayıda keşfediyoruz ve dharmayı kuruyolar.fakat jacop adayı korumak uğruna alpertı kullanarak ki alpertta benjamini kulllanarak dharmayı yok ediyorlar.alpert,diğerleri,benjamin vs hepsi ölü aslında ve finalde adayı korumak olduğu için ne cennete ne cehenneme geçiş yapamıyolar ve öldüklerinin farkında değiller.desmond hatırlıyorsanız düğmeye basmadığı zamanda uçak düşmüştü.finalde herkesi desmondun birleştirmesi ise bir yandan suçluluk duygusu gibide bişey diyebiliriz.
gelelim uçaktaki karakterlere.aslında hepsi öldü ve 6. sezona kadar gösterdikleri geçmişleri gerçek geçmişleri.fakat 6. sezondaki gösterdikleri geçmiş yaşamak istedikleri hayat.uçaktaki herkes ne adada nede 6. sezondaki gösterdikleri gerçek dünyada öldüklerinin farkında değiller.taki desmond herkese öldüğünü hissettirene kadar.adada yaşadıkları aslında bir sınavdı cennet ve cehenneme geçişin sonbir sınavı.adayı koruyarak bu sınavı geçmiş oldular ve final sonunda jackin babasının kapıyı açmasıyla birlikte cennetin kapıları açılmış oldu.
aslında dizi üzerine çok daha fazla yorum yapılabilinir.ama daha fazla kafa yormaya gerek yok heralde :)
peki ozaman hurly jack ve benjamin adada kaldı onlar gerçek hayatta nasıl devam ediyolar
bence bunlar finalde vermek istedikleri mesajlari veremediler simdi siz anlamdiniz diyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?