Lost

• Konu Sahibi Konu Sahibi mia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eveeeeeetttttttt... sıkı bı lost fanı olarak dıyecegım su kı "REZALET"...
j.j. abrams amcamız bıze soz vermemısmıydı. "tum sorularınız cevaplanacak" dememısmı? benım mı algılamamda bı sorun war? mukemmel bı son olduda ben mı anlayamadım acaba???
her sey bı anlıkmıydı yanı. ucak dustu jack gozunu actı dızı basladı. gozunu kapadı dızı bıttı... 6 sezon boyunca tek bır "an" ızlemısız meger.
sanırım ada "araf" tı...
tıpa yerınden cıktıgında altından alevler cıkıyordu,cehennemın gırısı olabılır
kılısede chrıstıan ın actıgı kapıda bembeyaz ısık cıkıyordu,o da sanırım cennetın gırısı...
ve kayıp ruhlar yanı araftakıler bır bır baslarına gelenı anlayıp cennete gıtmek ıcın kapıda,yanı kılısede bulustular.
dızının adı "lost" tu. yanı kayıp olan ruhlarıymıs aslında. hepsı ölüymüş. cennetle cehhennem arası sıkışıp kalmışlar...
hanı adanın gızemı? black smoke amcamızın esrarı? adanın yerlılerı? dharma grısım? adanın elektro manyetık cekımı? ve daha bır cok soruyla bitti lost...
saçmalıktan öte bişey degıl benım ıcın. 6 seneme yazık dıyorum ve abrams amcamıza selam çakıyorum klava:

Ay kızlar napıcaz biz ya.:gitme:

Şubat ayı gelsede Lost başlasa demiycez artık. Bir sonraki bölüm için günleri saymıycaz, kafa patlatmıycaz artık, ağlamak istiyorummafoldumben:çok üzgünüm:

Ay kızlar napıcaz biz ya.:gitme:

Şubat ayı gelsede Lost başlasa demiycez artık. Bir sonraki bölüm için günleri saymıycaz, kafa patlatmıycaz artık, ağlamak istiyorummafoldumben:çok üzgünüm:

ay kız ilahi imzanı yeni gördüm, yas tutuyon sanırımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Yas tutuyom tabi, kaç senemizi beraber geçirdik onlarla. Aileden sayılırlar artık
kuzum
imzan çok anlamlı vereliniortak
hemen de yapmışlar keratalar
bugün bir yerde okudum
lost jackın gözünü başladı gözünü kapatarak bitti a.s
ne demişler, bütün lost jack göz açıp kapatmasındaymış sempatiksalakcinni

ya sayılar neydi tüm 6 sezon boyunca o sayıları bekledim

ben en çok zaman atlamalı sezonu sevdim 5.sezondu sanıırm o
dedim süper bir yöne gidiyor dizi su ara fringe de de söz konusu olan paralel evrenlerden söz ediyor ki sonunu nereye bağlayacaklar acaba dedim
ben birde jack in oğlu olan çocugu kendi çocuklugu olarka düşündüm bu kadar saçmalıgın içinde oda saçma ama napıyım

hugo dönemed yüzyıllar boyu ölmeyecek olarak yaşayacak
aslında kötü olan kara adam değil jacob bana göre
çünkü annesini öldüren kadına çok bağlı ve aday geçişler gidip gelmeler oldugu halde yok dedi kardeşine kara dumanı yaratan onu yollamayan da jacob du
zaten üvey anneleri onu değil diğer kardeşi sececektide diğeri uyanınca jacoba kaldı ortam
kardeşi bak bu kadın kötü diyor bizim insanlarımız bunlar diyor ama dinlemediki jacob sonunda da öldürdü kardeşini
ben ve jacob adadan zaman atlamaları ile gidip gelebiliyordu bu nasıl oldu bilemiyoruz?
anna lucia yaşıyordu zaten hapishane arabasından kaçırdı onları
aslında 5.sezondan itibaren flash forward olarak izlediklerimiz onların yaşamak istediği hayatlardı ve adadan kurtulamadılar
en son pilotun çalıştırdığı uçaktada kurtulan olmadı yani son anda james claire ve kate in bindiği uçakta ay ben artık bu şekilde yorumluyorum napıyım kafamdabir dolu soru var ama finali bir kez daha izleyeceğim
ancak sonunda jack in ölümü beni çok ağlattı söyleyim begendiğim karakterdi ilk baştan beri
başka bir hayatta yani cennete buluştular en son parlak ışığın oldugu yerde de jack yine desmand a bunu söyledi
cevapsız beni sinir eden sorular

charles widmore a ne oldu ?
adadaki elektromanyetik alan neydi ?
desmond adadaı hangi güce-neye dayanıklıydı ?
sayılar neydi ?

birde sonlara doğru faraday ın annesi desmond a dedki öğrenirlerse ne olacak ahanda dedim bişier çıkıcak ama anladıkki ölmüşler ve cenennete gidiyorlar en son jack o adaya naptıysa yaptı ve en son o öldü

karaduman ın kılıgına girdiği john locka jack dedi ki kavga edrlerken seni öldürebilirim osırada da gerçek sandıgımız yaşamda paralel olarak yaşanan john un jack tarafndan yapılan ameliyatında da öldü aslında john locke

Yas tutuyom tabi, kaç senemizi beraber geçirdik onlarla. Aileden sayılırlar artık

öfff valla ya hangi dizinin topiğine gitçem ben ya

aşkı memnuya dönsem o da bitti

ne izlicez şimdi ya
boshayallersmile

Funmak, Çarls Widmor'u Benjamin öldürdüya bi önceki bölümde:gitme:

Chess kız belki filaşforvard kaldırılmaz, sardı beni o dizi, ona takılalım şekercim biz.olumunekankayizsmile (gerçi sen pek sevmemiştin ama:dilcikar:)

funmak desmond un elektromanyetıgıne karsı dırencı wardı. charles wıdmore o yuzden getırmıstı onu adaya. flocke da ısıgın kaynagına o yuzden onu ındırdı. eletromanyetık alanlara karsı olan dırencınden...

wıdmore a gelınce,onu bı bolum once ben oldurdu ya.

gerçek hayattada julietle jack evliymiş beee..
ona şaşırdım bak...
jack kate'ini ,juliette sawyerini bulunca aile hayatlarını unuttular vallaaa..
yumuldular birbirlerine..
eee jackin oğluna nolucak..
garibim vaayyyyy

bize gösterdikleri flashsideways gerçek hayat değildi. herkes öldükten sonra arafta hayatlarındaki boşlukları doldurdu ve sonra hepsi bi şekilde(desmond yardımıyla) geçmişlerini ve öldüklerini anlayıp gitme vakitlerinin geldiğini anladılar, toplanıp hep beraber ışığa gittiler.

alternatif yaşam araftı. jack'in babası "ada ve yaşanan herşey gerçekti, kimi senden önce öldü kimi senden çok sonra. burada hayatlarınızdaki boşlukları doldurdunuz, şimdi gitme vakti geldi." gibi bişeyler söyledi.
adadaki olanlar gerçek olduğu için juliet'in patlattığı bombada ölmüş olamazlar çünkü uçakla adayı terkedenler ve adada kalanlar dışında herkesin ölümünü gösterdiler. yani sadece jack'in ölümünden sonra olanları göstermediler.
iyileşme olayında da kaynaktan gelen su belki güç olarak zayıflamış olduğu için iyileştiriyo ama tam kaynaktaki su çok güçlü olduğu için iyileştirmek yerine kötü etki yaratıyo olabilir emin değilim.

uçak ajiraydı. bize özellikle gösterdiler uçağa binenler kurtuldu gitti diye. jack de zaten onların kurtulduğuna sevinip gözünü kapattı.
orda öyle yatcağına gitseydi o da uçakla yaşıcaktı ne güzelmafoldumben
adadan çıkmayı başardılar çünkü jackin babası "kimi senden önce öldü kimi senden çok sonra" dedi.
desmond, widmore ona ışın yolladığında araftaki hayatlarını gördü ama bunun araf olduğunu anlamadığı için ışığa(yer altındaki) girince hepsi uçak düşmemiş hayatlarına geri döncekler sandı.

ada araf değildi.
dikkat ederseniz jack gözünü açtığında gençti,üstünde beyaz gömlek vardı ve gösterilen ayakkabı yeniydi.
ama jack gözünü kapatırken yaşlanmıştı, üstünde koyu renk bi tişört vardı ve ayakkabı eskimişti.

sadece 6. sezondaki flashsideways hayatlarındaki boşlukları doldurdukları yer yani araftı.
adadan kurtulanlar oldu. bunu özellikle gösterdiler bize. jack uçağın gittiğini gördü sevindi ve gözünü kapattı.
john locke ameliyatta ölmedi.locke ı ben öldürmüştü zaten çoktan.

Son düzenleme:
J.J. Abrams Final Hakkındaki Açıklamaları​

tüm 6 sezon boyunca yaşananlar rüya miydi?

jj abrams : elbette değildi. bölümlerin tamamını dikkatle izleyen hiç bir izleyicinin bu denli mantıksız bir sonuca varacağını sanmıyorum. dizinin jack’ in gözlerini aralayışıyla başlayıp, kapamasıyla bitmesi bu yanılgıya yol açmış olabilir. yaşanan her şey gerçekti. dahası, dizide rüya vizyonu asla yoktu.

finalde kilisede buluşan tüm ekip ölü müydü?

jj abrams : kafa karıştırıcı bir finalbölümü olduğunu kabul ediyorum, ki bu bilinçli bir tercihti. yine de, final bölümünü bir kaç kez izleyenlerin anahtarı anladıklarından eminim. forumlara göz attığımızda gördük ki, bulmacayı çözenler, kafası karışanlardan daha fazla.

dharma istasyonunu patlattıklarında, quantum fiziğine ilişkin prosedürü başlatmış oldular. diğer bir deyişle adada, bulundukları zaman boyutunu sonlandırdılar. böylelikle “uçak düşmeseydi, nasılbir hayatları olurdu” başlıklı paralel evrendeki hayatları ilerlemeye başladı.

einstein kuramlarını az çok okuyan herkes bilir ki, teori maddenin her iki evrende de varlığını sürdürebildiği üzerine inşa edilmiştir. bu yüzden, aynı ekip adadaki varlığını sürdürdü. fakat anımsanacağı üzere, farklı bir tarihe geçtiler. çünkü bulundukları zaman dilimini dharma istasyonunun merkezinin imhasıyla durdurdular.

“herkes ölü müydü” sorusunun yanıtı da burada aslında. hem evet, hem de hayır!

aslında hiç de karmaşık değil. paralel evrende, yani “uçak düşmeseydi hayatları nasıl olurdu” yu anlatan dilimdeki karakterlerle, adadaki karakterlerin bulundukları evren birleşti. biraraya geldikleri kilise, işte bu iki evreni biraraya getiren kozmik bir platformdan başka bir şey değildi.

jack’in babasının, “…buradan nereye gideceğiz” sorusuna verdiği yanıtı anımsayalım ; “hiç bir yere gitmeyeceğiz. ilerlemeye devam edeceğiz” demişti. bazı forumlarda gördükki, ekip öldü ve cennete gittiler diyenler var. bu nasıl mümkün olabilir. her biri, kaza olmayan evrende yaşamlarını gayet normal sürdürmekteler. fakat paralel evrende,adada yaşananları anımayarak biraraya geldiler. hem adada, hem de diğer hayatta ölenler zaten orada yoklardı.

dikkat edin! kilisede, adada var olan bir çok önemli karakter yoktu!
özetle, iki evren birleşti, ve onca badirenin ardından hayatlarına devam edenler birleştiler.
ben’ in kiliseye girmek istemeyişinin de yanıtı burada gizliydi zaten.

- peki ama, ada “neydi” aslinda?

şunu ekipçe kabul edebiliriz. haddinden fazla karmaşık bir hikaye örgüsü sunduk sizlere. böyle de olması gerekiyordu. işin içinde olduğunuzda bazen size çok basit gelen sorular, izleyenler için aynı kolaylıkta görünemeyebiliyor. ada meselesi de bunlardan biri. aslında adanın ne olduğu bence dizide enine boyuna anlatıldı.

ada, paralel evrenlerin geçiş noktasıydı elbette. evrenler arası geçişin yol açabileceği trajedileri engelleyebilmek için adanın korunması, çıkarları için bu geçiti kullanmak isteyenlerin engelenmeleri gerekiyordu. işte dharma ekibinin adada bulunma sebepleri de buydu.

uzay zaman eğrisinin kırılma noktasıydı ada.

jacob ve kara duman fenomenlerinin hikayeye yerleştirilmesi kasıtlı bir kafa karıştırma yöntemiydi, kabul ediyoruz. ve özellikle, bu iki karakterin dramatik yapılarını anlatmış olsak da, fazla detay vermedik.
alpert, adaya gemi kazasıyla geldiğinde kara duman’ ın ona “…burası chennem” dediği sekansı anımsayın. aslında cennet de, “cehennem de bu dünyada” mesajı zaten hikayenin temel iddialarından biriydi.

tüm dizi boyunca yanıtını seyirciye bıraktığımız tek pasaj da aslında buydu. jacob ve isimsiz kardeşinin gizemleri. sıradan bir insandı anneleri, evet. fakat adanın koruyuculuğuyla görevlendirildiklerinde kutsal özelliklere sahip oldular. özelliklerini şeytani amaçlar için kullanma raddesine gelen kara duman’ ın adadan ayrılmasını engellemek istemeleri de bu yüzdendi zaten.

- jack’ in babasinin hikayedeki önemi neydi?

jj abrams : sanırız, jack’ in babası üserine bu kadar kafa yorulması final bölümündeki ağırlığından kaynaklanıyor. haklısınız da. fakat zannedildiği kadar kilit bir karakter değil aslında. baba figürü, yalnızca jack için önemliydi. ilk sezonları anımsayalım. babasının jack üzerindekietkisi, kötüleyen ilişkileri ve bu yüzden jack’ in giderek kaybolan özgüveni neticesinde adanın eline kalan tek değerli şey olduğunu düşünür hale gelmesi.

işte bu sürecin sonunda jack’ e, aslında ne denli değerli olduğunu anımsatabilecek en güçlü motifti babası.

Alıntıdır

jack'in babası, jack ona "sen nasıl burdasın?" dediğinde christian shepard "sen nasıl burdasın?" dedi. jack "hepimiz öldük mü?" dedi, jack'in babası "evet. kimi senden önce kimi senden çok sonra" dedi.
şimdi nasıl paralel evrene bağlayıp aslında ölmediler evrenler birleşti fln diyebiliyorlar anlamadım.:sm_confused:lmaz:

jackin babası sanırım herkes öldü değil herkes birgün ölür demiş. ama yine de paralel evren olmamalıydı bunun sonu.
yıllarca ada ada diye izledik son sezonda flashsideways gösterip bize bunun ne olduğunu açıkladılar. o zaman neden bu kadar sezon oynadı.
belki de lost bittiği için bu kızgınlığım bu yüzden kabullenemiyorum.

"hem adada, hem de diğer hayatta ölenler zaten orada yoklardı."

bunu demişler ama o zaman juliet neden ordaydı mesela? ya da jack in babası hep ölüydü ama o da kilisedeydi?

Son düzenleme:
ya yazarın açıklaması bile kafa karıştırıcı.aynen jackin babasıyla öyle bir dialoğu vardı aslında senaristlerde ne yazdığından pek emin değil bence.zaten 4. sezondan sonra resmen ne yazacaklarını şaşırdılar.
yinede herşeye rağmen güzel bir diziydi en azından türk dizilerinden çok daha iyiydi.(sanırım ezelde bi yerden sonra böyle anlamadığımız bi noktaya gelicek ama en azından bölüm sonlarında ney neden olmuş açılaması yapılıyor :))
benim anladığım ise;bence ada gerçek ve cennetle cehennemin geçiş kapısı.biz insanlar heryeri keşfettiğimiz gibi burayıda keşfediyoruz ve dharmayı kuruyolar.fakat jacop adayı korumak uğruna alpertı kullanarak ki alpertta benjamini kulllanarak dharmayı yok ediyorlar.alpert,diğerleri,benjamin vs hepsi ölü aslında ve finalde adayı korumak olduğu için ne cennete ne cehenneme geçiş yapamıyolar ve öldüklerinin farkında değiller.desmond hatırlıyorsanız düğmeye basmadığı zamanda uçak düşmüştü.finalde herkesi desmondun birleştirmesi ise bir yandan suçluluk duygusu gibide bişey diyebiliriz.
gelelim uçaktaki karakterlere.aslında hepsi öldü ve 6. sezona kadar gösterdikleri geçmişleri gerçek geçmişleri.fakat 6. sezondaki gösterdikleri geçmiş yaşamak istedikleri hayat.uçaktaki herkes ne adada nede 6. sezondaki gösterdikleri gerçek dünyada öldüklerinin farkında değiller.taki desmond herkese öldüğünü hissettirene kadar.adada yaşadıkları aslında bir sınavdı cennet ve cehenneme geçişin sonbir sınavı.adayı koruyarak bu sınavı geçmiş oldular ve final sonunda jackin babasının kapıyı açmasıyla birlikte cennetin kapıları açılmış oldu.
aslında dizi üzerine çok daha fazla yorum yapılabilinir.ama daha fazla kafa yormaya gerek yok heralde :)

yaşanan herşey gerçekti diye defalarca söylediler. böyle olduğunu düşünmüyorum ben..

ben aslinda sonunu izlemeden önce diger tarafta hayatlari devam derken bir önceki sezon filanda olan birsey gibi düsünmüstüm...hidrojen bombasini patlatmaya calistilar juliet öldü ve miles onun mezarinda onunla konusmasinda "ise yaradi" dedigini söyledi yani hidrojen bombasinin amaci ucak hic düsmeyecek ve birbirlerini hic tanimaycaklardi..bu yönden bakilirsa adanin disindaki hayatlari olabilir ama en son kilisede ve jackin babasinin konusmasina bakarsak hepsi ölmüs oluyor..
jack babasina sen nasil burdasn dedi,babasida ayni sekilde ona dedi ve ardindan ölümle ilgili sözlerini söyledi..
bence bunlar finalde vermek istedikleri mesajlari veremediler simdi siz anlamdiniz diyorlar...
her karisiklik icin biz böyle anlayin istedik diyorlar ee hani 6 senenin sonucunu bu kadar insan acaba öyle mi böyle mi diye düsünürken nasil bundan bir son yazacak insanlar

araf olsa gerçekte oraya ulaşmak ne mümkün yani uçak gerçekte düşücek ve orası araf olucak.paralel evren demeleride bana saçma geliyor nede olsa felsefe işte.amaaaann.... bitirdiler sonunda diziyi işte :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…