Lost

• Konu Sahibi Konu Sahibi mia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Öldürmeyen Ada [Spoiler içerir]

Her sezon bizi yeni çıkmazlara iten dizimiz bu sezonda “Öldürmeyen Ada” olgusunu sardı başımıza..

Evet diziye ve Tom a göre ada kendine lazım olanın ölmesine izin vermiyor.. Bu olay bana biraz basit ve mantıksız geldiği için başka bişeyler yumurtlamaya kara verdim..

Bu olguyu tam bir bilimkurgu ile açıklamak gerçekten zor.. Bende biraz losttaki kaderci anlayış la beraber birazda bilimsel bir yaklaşımda bulunayım bakalım

Neden ölemiyorlar?

- özellikle michael ın ölemediğini kesin olarak gördük.. locke u vuran benjamin ise daha sonrasında ” bunun beyhude bir çaba olduğunu biliyordum ama genede yaptım” dedi yani locke u öldüremiyeceğini kast etti.. jack de sezon 3 finalinde michael ınkine benzer bir intihar girişiminde başarılı olamamıştı hatırlarsak

bu insanlar ölemiyor evet çünkü birileri kaderin akışı ile oynadı .. everenin akışını koruma olgusunu unutmayalım bu insalar zaten ölmeyeceklerdi yani o uçağa binmeyeceklerdi ama birileri geleceklerinde o uçağa binmeyecek insanları o uçağa doldurup adaya gönderdi ( bknz : charles widmore )

Ms. Hawking in 3×08 de desmond a dediği gibi “evrenin akışını düzeltme yöntemi” vardı evet.. ölecek bir insanı kurtaramadığınız gibi evrenin akışını etkileyecek ve 1 hafta yaşaması gereken birini 1 gün sonra öldüremezdiniz..
bu durumda uçağa binmek kaderlerinde olmayan insanları sizi o uçağa bindirdiğinizde artık bu uçağa bindikleri bir nedenden ötürü ölemeyeceklerdir zaten bu insanların kader akışını değiştirmiş oldunuz evren akışını rayına koyana kadara bu insanlar ölmeyecektir.. adaya düştüklerinde neden bukadar insanın sağ kaldığınıda anlatmış olduk belkide

michael den örnekle gidersek.. olmaması gereken adada, iki kişiyi öldürdü bunun vicdan azabı ile intihar etmek istedi ama hayır michaelın değişen kaderi halen rayına oturmadı bu yüzden ölemessin michael..
michael adaya düşmemiş olsa idi Kemay ile de hiç karşılaşmamış olacaktı bu yüzdende Keamy michael i öldüremedi.. Wink

charlie neden defalarca öldü

charlie kardeş bence o uçağa zaten binecekler arasında idi yada uçakta iken kokain çekip komadan ölecekti charlie.. ama ne oldu adaya düştüğünde kaderi değişmeye başladı onunda.. neden çünki adada olmaması gereken birileri çıktı karşısına… önce 1. bölümde jack kurtardı hayatını black smoke un elinden
charlie nin burda dediği çok önemli bir laf vardı “ben ölmüştüm jack beni çıkardı , biz ölmüştük” Wink
sonrasında locke çıktı karşısına eroini ona vermeyerek charlie yi bir kezdaha kurtardılar..
ve daha sonrada desmond charlie nin hayatını defalarca kurtardı aynı Ms. Hawking in dediği gibi sonunda charlie öldü ama bu sırada charlie bişeyleri daha etkiledimi onu şauna için bilemiyorum

ek not
hurleyin üzerindeki lanet nedir ?

hurley in kazandığı paradada c. widmore parmağı olduğunu düşnüyorum yada geleceği değiştiren başka birisi
gelecekte hurleyin oynadığı o rakkamlara piayango çıkmayacaktı yada hurley o rakkmalarla piyango oynamayacaktı.. ama birileri bu geleceği değiştirip hurleye para çıkmasını sağladı..

hurleyin geleceğinde böyle bir paradan faydalanmak yoktu ve bu yüzeden hurley bu parayla ne yapsa resmen elinde patladı.. ( bir market açacaktı tepesine gök taşı düştü, fabrikalar kurdu ama yandı kül oldu ) paranın biryerlerde evrenin akışına dahil olması gerekiyordu ama hurleyin etrafında değil

Alıntıdır

Jacob’ un Sırları

Jacob ,önceleri ‘’o’’ olarak biliniyordu, Diğerlerinin açık lideridir ve Ben emirleri ondan alır. Ben‘ den başka kimse onun nerede olduğunu bilmez ve kimse Ben dışında onunla görüşmemiştir. Ormanın derinlerinde harap görünen bir kulübede yaşamaktadır. Bulunduğu yer tozla kaplıdır.Jacob ile ilgili birçok detay bugünlerde hala bilinmemektedir.Ben’e göre ,Jacob ‘’One of us (Bizden biri)’’ ndeki gibi kanseri tedavi edebilirmiş.
3×20, “The Man Behind The Curtain bölümünde ben’ in locke’ u jacob’ un yanına götürdüğünde sandalyede oturan birisi görüldüğüne göre jacob un görünmezliğini nasıl açıklayabiliriz. Bir diğer önemli nokta ise jakop’ un evini çevreleyen toz bize göre barut, dizide charlie’ nin yaralandığı bölümde sayid’ in başına dökmüş olduğu barut resmi ve john’ un jacob’ un evine giderken evi çevreleyen tozun görüntülerini aldık benzerliği sizde fark ediceksiniz. Burda şu sorular aklımıza geliyor ben yada bir başkası jacob’ u kontrol altındamı tutmak istiyor(jacob’ un john’ dan yardım istemesinin sebebi olabilir mi)

Gelin birde jacob’ un ibranice karşılığına bakalım tarihte neler olmuş..

İbranicede Jacob

İbranicede Jacob harfi harfine çevrildiğinde ‘topuğu tutan’ ve kelimelerle oynandığında ise ‘dolandırıcı’ ya da ‘hilekar’ anlamına gelmektedir.Annesi Rebekah ona bu adı vermiştir çünkü ikiz kardeşi Esau ilk doğarken Jacob anne rahminde topuğu asılı kalmıştır.
___Esau babaları Isaac ‘ın favorisidir ama Jacobta annelerinin favorisidir.
___Jacob’un 12 oğlu olmuştur ve en küçüğünün adı Benjamin’dir
___Jacob 12 oğlu yoluyla bir ulusun babası haline gelmiştir.Ve onun verimliliği ile Alvar HANSO Vakfının adadaki doğurganlık üzerine yaptığı çalışmalarla bağlantı kurabiliriz.
___Jacob, Aaron via Levi,Kohath ve Armam ‘ın büyük büyük büyük babalarıdır.
___Laban’ın kızı Rachel ‘a aşık olmuştur.
___Rachel görünürde kısırdır.Yıllarca hamile kalamamasına rağmen şaşılacak bir durum oldu ve Joseph ve Benjamin ‘i dünyaya getirdi.Benjamin’in doğumu sırasında öldü.
___Benjamin ‘in 11 erkek kardeşi olmasına rağmen sadece bir tanesi(Joseph)babasının favorisiydi.
___Musevi tarihine göre ;Benjamin’in boyundaki tüm kadınlar ve çocuklar öldürülmüştür.Ve arda kalanlar uzun süre üreyememişlerdir.Tarihsel çözüm onların başka bir kabilenin içine ulaşıp erkekleri öldürüp kadınları ve çocukları almaları şeklinde olmuştur.
Kadınlar doğum zamanını adada taşıyamayacak durumdadırlar ve Diğerleri de Flight 815’ten olan kadın ve çocukları kaçırırlar…

Alıntıdır

16 gün 19 saat saat kaldı :1ninca: Araştırmalarım devam edicek, ilginç birşeyler buldukça eklerim gene fıstıklar Şeniz

dids spolier için vede fragmanlar için teşekkürler . yine ambole olucaz desene kafamçokkarıştı

bu sezon mr. eko dirilcek!!
en çok ona seviniyorum çok seviyorum onu herkes jacki sawyer ı sever ben eko yu :))
bayanlardan dirilcek olan ise ana lucia ama sadece bi bölümlüğüne

Locke öldü . Jack çok düşündü, çünkü adadan gitmeyi çok istemişti ama döndükten sonra gördüğü halüsinasyonlar mı desem adını tam koyamam, onu adaya dönmeye çağırıyor onun için Benjamin de oradaydı zaten. Benjamin adadan dönen herkesin geri gitmesini istiyor. Ki Jack'in adadan dönmesiyle bazı şeyler ters gitmiş ama ne olduğunu bilmiyoruz. Ben'den sonra Dharmacıların başına Jack geçti. Jack kendini sorumlu hissediyor adada olanlardan, o yüzden geri dönmek istiyor. Kate'e bu yüzden sürekli "we have to go back" diyor zavallım:teselli:

Locke'un ölüm ilanında başka isim vardı çünkü gerçekte kim olduğunun bilinmesini istemiyorlar. Dikkat ederseniz adadan kurtulanların hiçbiri ona gerçek ismini söylemedi. Charlie kesin öldü. Aeron bildiğimiz gibi Claire'in oğlu ama Claire ortadan kaybolunca Kate sahiplendi yavrucağı. Zaten döndükten sonrada Kate bakıyor ona. Benjamin Sayid'i çok güzel kullanıyor.

Bekleyip görücez bakalımsositososito

Dids manyak olduğunu daha önce söylemişmiydim sana:roflol:

Ne lan bunlar kafayı sıyırmışsın iyicekaydirigubbakcemile

Aman Allah´im,bu ne güzel bi sürpriz,hic beklemiyordum :jeyyar:-tatlicadiarzu-

Bekleye bekleye canımız çıktı ya şu 5. sezon' un dvd leri çıksada seyretsek artık

Dids manyak olduğunu daha önce söylemişmiydim sana:roflol:

Ne lan bunlar kafayı sıyırmışsın iyicekaydirigubbakcemile

Az araştırıyım dedim yahu ne var :roflol::roflol: Losttan sonra böyle oldum ben :roflol:

Aman Allah´im,bu ne güzel bi sürpriz,hic beklemiyordum :jeyyar:-tatlicadiarzu-

:roflol::roflol::roflol:

Videoların hiç birini izlemedim, süpriz olsun istedimgamyoncuiremsu

Ayrıca kuzum didsim eğer bunların hepsini okursam ben felsefeci olurum:bbo::1ninca:

Lost başlayınca gene zaten bol bol sorular sorarız nasılsa anlamadan izleyecezlülülülülülü

Arkadaslar Pazartesi LOST´un yeni bölümü yayinlaniyor Almanya´da..Yasasinn :lepi: :lepi:

pazartesi izledim yeni sezonunu gene çok ilginçti lost lost lost87 :lepi:

Baslasa artik ya, bol sorulu sorgulu günler olcek gene

Arkadaslar Pazartesi LOST´un yeni bölümü yayinlaniyor Almanya´da..Yasasinn :lepi: :lepi:

5. sezonun yeni bölümümü yani :1shok:nasııılll:1shok:anlatsana accık çatlıcam yoksam mr. eko dirilimi gördünmü fisfisfis

Çok meraklandım ben yaaa , Almanyadaki arkadaşlar havanızdan geçilmiyo valla oooh siz izleyin biz burda dert anası olalım ha başladı ha başlıcak die.

Hayır ya 5.sezon Amerika'da daha yayınlanmadı ki nasıl izlediniz

21 Ocakta Amerika'da yayınlanacak 22'sinde de biz izleriz

ya başladı mı başlamadı mı netten indirelim izleyelimm

aman allahım lostlu günler geri dönüyorrrr =)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…