• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lotusun bebeğiyle bırlıkte ev temizleme günlüğü

halacocuksun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
6.661
9.348
198
Eşim çok titiz ve çoğu tartismamiz evin dağınık olması bende titizim yani ben yapmadigim sürece:KK45:

Bu yasa kadar okudum çalıştım hala kpss diye tutturdum ama vazgeçtim kendimi önümüzdeki 4 yıl kendime kocama bebegime evime adi cam isi evi hep temiz tutmakla ve her gün yemek yapmakla başlamalıyım ... kızım sürekli kucak istiyor bakalım pratik ve hızlı olmam gerek gaza gelmek için açtım konu bende
:eek:

1=sabah kalkar kalkmaz yatağını topla ve banyoyu çifle temizle her duştan sonra aspirinle dusakabinin alt kisimlarini ovalayıp çik

*her hafta çarşamba günü banyo ve yatak odanı ayrıntılı temizle dolap içleri hariç
*her hafta perşembe günü ütü günü

2=çamaşır makinesine atılacaklardı at ve çalıştır içinde varsa as
3=mutfaktan başla makineyi boşalt dağınıklık varsa topla pencereyi ac sandalyeleri yukarıya koy süpürülmesi için
4=salonu hızlıca toparla
5=platesini yap
6= yatak odasını toparla
7=hızlıca süpür ve sil

Son düzenleme:
detayları birden yapma zaten birgün buzdolabını birgün fırın vs temizliği böylelikle tüm detaylar kolayca bitmiş oluyor.
kullandığın eşyaları geri yerine koymaya dikkat et daha kısa biter işlerin.
bir odadan diğerine geçerken ait eşyalarıda götür böylece ev toplu durur.
birde saklama kapı düzenleyiciler al çok kolaylık oluyor.
bazı detayları bahar temizliğinde yaparsın.

detayları birden yapma zaten birgün buzdolabını birgün fırın vs temizliği böylelikle tüm detaylar kolayca bitmiş oluyor.
kullandığın eşyaları geri yerine koymaya dikkat et daha kısa biter işlerin.
bir odadan diğerine geçerken ait eşyalarıda götür böylece ev toplu durur.
birde saklama kapı düzenleyiciler al çok kolaylık oluyor.
bazı detayları bahar temizliğinde yaparsın.
Bu tür bilgilere çok ihtiyacım var mutfagimi topladigim gibi hastalandım başka is yapamadim bakalım yarın neler yapicaz

Topigin hayırlı olsun canım benimde 2 yaşında bir oglum 3 aylikda kızım var oğlum evde çok sıkıldından gün boyu hiç durmadan oyun dıye tutturuyor kızımsa gündüzleri hiç durmuo bizimkide hep kucak diye tutturuyordu ama baktım olucak gbi değil hiç bir iş yapamıyorum yemeklerimi bile zor yapiorum en sonunda yavaş yavaş pusete alistirdim ben nere gidiyosam oda geliyor durmadinda pusete oyuncak asiyorum onlara bakıp yakalamaya çalışıyor brazda olsa idare eder oldum ama dedigin gibi bende detaylı is yapamaz oldum biyeriyi yapıyorum başka yer kalıyor buda canımı çok sıkıyor bende sen gibi pratik bişeyler bulmaya çalışıyorum.

Bu aralar pratiklesmek adına yaptığım bir kaç şeyi anlatayım belki sanada fikir olur;
Sabah yüzümü yıkayıp çayı koydukdan sonra tekrar banyoya dönüp lavoboyu ve tuvaletini cifleyip çamaşır suyuyla yikiyorum o ara cocuklarda uyumuş oluyor hem temiz kalıyor akşam yatmadan muhakak b.makinesini çalıştırıp yatıyorum sabaha tertemiz kahvaltidan sonra bosaltiyorum hemen ve mümkün mertebe evdeki dağınıklıgıda toplayıp yatıyorum burda braz esimde yardımcı oluyor tabi çok yoruluyorum ama ne yapalım☺

Bizim ev içler acısı halde. Çat kapı gelen olsa kapıyı açmam o derece:KK53:

20 aylık oğlum var, hiç durmuyor bensiz. Heryeri de karıştırıp dağıtıyor. Allah'tan eşim birşey demiyor. Çok çok kötü durumdaysa ev, bugün oğlumuz hiç durmamış sanırım, yorulmuşsundur der hatta:KK68:

Bu aralar pratiklesmek adına yaptığım bir kaç şeyi anlatayım belki sanada fikir olur;
Sabah yüzümü yıkayıp çayı koydukdan sonra tekrar banyoya dönüp lavoboyu ve tuvaletini cifleyip çamaşır suyuyla yikiyorum o ara cocuklarda uyumuş oluyor hem temiz kalıyor akşam yatmadan muhakak b.makinesini çalıştırıp yatıyorum sabaha tertemiz kahvaltidan sonra bosaltiyorum hemen ve mümkün mertebe evdeki dağınıklıgıda toplayıp yatıyorum burda braz esimde yardımcı oluyor tabi çok yoruluyorum ama ne yapalım☺
Söyledikleriniz çok işe yarar şeyler ama akşam toplama işini yapamıyorum ben, ses olup da oğlum uyanmasın diye. Heryer oyuncak olunca da sabah dağınık bit eve uyanıyorum. Bazen masada bardaklar falan kalmış oluyor akşamdan. Çıt sesi çıksa uyanıyor. Salon tam odasının yanı. Mutfak da hemen odasının karşısı:KK51:

Eşim çok titiz ve çoğu tartismamiz evin dağınık olması bende titizim yani ben yapmadigim sürece:KK45:

Bu yasa kadar okudum çalıştım hala kpss diye tutturdum ama vazgeçtim kendimi önümüzdeki 4 yıl kendime kocama bebegime evime adi cam isi evi hep temiz tutmakla ve her gün yemek yapmakla başlamalıyım ... kızım sürekli kucak istiyor bakalım pratik ve hızlı olmam gerek gaza gelmek için açtım konu bende:eek:

Merhaba..
Kızınız kaç aylık?
Benim oğlum 15 ayın içinde..
Çalışan bir anneyim ben...
Ben biraz rahat olmama karşı eşim daha derli topluluğu seven temizliği seven bir tip...
Benim önceliğim bebeğimle güzel vakit geçirmek...
O oyuna doyunca zaten bana fazla sıkıntı çıkarmıyor..

Örnekler yazayım kendimden..
Evim işime yakın..
Akşamdan oğlumun bakıcı çantasını hazırlıyorum, dolapta da vereceğim malzemeleri ayarlıyorum..
Sabah oğlumu ve onları verip işe geliyorum..
Öğlen evime gidiyorum oğlumla vakit geçirme şansım oluyor..
O arada oğluma çorbasını yapıyorum.. Akşam yemeğinin temelini hazırlıyorum (Tüm sebzeleri doğrayıp suya bırakıyorum ya da etim pişecekse düdüklüde pişiriyorum ya da artık ne yapabileceksem.. Et tavuk vs pişirirsem suyunu hemen alıyorum cam kavanoza diğer gün için çorba suyu ya da yemek suyu olarak hazır oluyor çok lezzetli de oluyor)
Akşam işten çıktıktan sonra oğlumu alıyorum...
Akşam yemeğimi ocağa koymam en fazla 15 dakikamı alıyor..
Sonrası oğlumla hep...
Doyasıya oyunlar oynuyoruz..

• Çamaşır asıyoruz bayılıyor asmaya.. Makine bitince o bana haber veriyor sepeti getiriyor sonra da asıyoruz..
  • Sonra elektrik süpürgesinle oynuyoruz biraz..
  • Sonra gölge oyununu çok seviyor.. Gölgesini yakalamaya çalışıyor benim elimin gölgesinin peşine düşüyor : )
  • Mutfaktayken de valla karıştırmayı seviyor kendi kabına nohut felan koyuyorum kendi kaşığıyla karıştırıyor boş su kabına tek tek elleriyle dolduruyor.. Güzel vakit geçiriyor.. Tabi sonra mutfağın haliiiiiii uuvvvvvv..Tabi çok fazla koymadığım için artık o kadarını da topluyorum sonra(o bunlarla oyalanırken ben mutfağımı çok güzel toplayıp temizleyebiliyorum)
  • Astığımız çamaşırlar kurumuşsa uzun şeyler varsa özellikle onların arasına girip saklambaç oynamaya bayılıyor müthiş kahkahasıyla doluyor yuvam..
  • Onun dolabı ve çekmecesi var onları karıştırıp dökmesi oynaması serbest..
  • Kendi oyuncakları da ayrı.. Bunun gibi bir sürü şey...
Yani bazı ev işlerini oğlumla oyuna çevirdiğim için ben de zevkle yapıyorum oğlum da güzel vakit geçiriyor bir şeyler öğreniyor (Öyle sanıyorum : ) )

Oğlumu uyutmadan önce muhakkak dağıttığımız oyuncaklarımız varsa beraber topluyoruz o da nasıl? ( Basket oyunu oynuyoruz.. O her oyuncağını kutusuna attıkça "baskeeett" diyorum bayılıyor.. Bu yüzden beraber topluyoruz) Yoksa o uyuduktan sonra toplayamam ses oluyor..
Böylelikle bebeğimle beraber bir çok işi yapmış oluyorum.. Tabi ki yoruluyorum gündüz iş felan ama oğlum herşeyim öncelik onun annesiyle güzel vakit geçirebilmesi sıkılmadan..

Oğlum uyuduktan sonra da diğer işlerime bakabiliyorum...
Haftasonları detay temizliği oluyor babası evde olduğu için..
O onla top oynarken oyun oynarken detaylı temizliğimi yapabiliyorum..
Dediğim gibi eşim düzenli bir insan..
O da hafta boyu nerde dağınıklık varsa toplamaya çabalar...
En azından kendi kıyafetlerini bile her gün düzenli dolabına asması ortalıkta bırakmaması çorabını banyoya kirli sepetine atması bile benim için kar : )

Çok uzun oldu canım ama belki faydası olur diye yazdım..

Merhaba..
Kızınız kaç aylık?
Benim oğlum 15 ayın içinde..
Çalışan bir anneyim ben...
Ben biraz rahat olmama karşı eşim daha derli topluluğu seven temizliği seven bir tip...
Benim önceliğim bebeğimle güzel vakit geçirmek...
O oyuna doyunca zaten bana fazla sıkıntı çıkarmıyor..

Örnekler yazayım kendimden..
Evim işime yakın..
Akşamdan oğlumun bakıcı çantasını hazırlıyorum, dolapta da vereceğim malzemeleri ayarlıyorum..
Sabah oğlumu ve onları verip işe geliyorum..
Öğlen evime gidiyorum oğlumla vakit geçirme şansım oluyor..
O arada oğluma çorbasını yapıyorum.. Akşam yemeğinin temelini hazırlıyorum (Tüm sebzeleri doğrayıp suya bırakıyorum ya da etim pişecekse düdüklüde pişiriyorum ya da artık ne yapabileceksem.. Et tavuk vs pişirirsem suyunu hemen alıyorum cam kavanoza diğer gün için çorba suyu ya da yemek suyu olarak hazır oluyor çok lezzetli de oluyor)
Akşam işten çıktıktan sonra oğlumu alıyorum...
Akşam yemeğimi ocağa koymam en fazla 15 dakikamı alıyor..
Sonrası oğlumla hep...
Doyasıya oyunlar oynuyoruz..

• Çamaşır asıyoruz bayılıyor asmaya.. Makine bitince o bana haber veriyor sepeti getiriyor sonra da asıyoruz..
  • Sonra elektrik süpürgesinle oynuyoruz biraz..
  • Sonra gölge oyununu çok seviyor.. Gölgesini yakalamaya çalışıyor benim elimin gölgesinin peşine düşüyor : )
  • Mutfaktayken de valla karıştırmayı seviyor kendi kabına nohut felan koyuyorum kendi kaşığıyla karıştırıyor boş su kabına tek tek elleriyle dolduruyor.. Güzel vakit geçiriyor.. Tabi sonra mutfağın haliiiiiii uuvvvvvv..Tabi çok fazla koymadığım için artık o kadarını da topluyorum sonra(o bunlarla oyalanırken ben mutfağımı çok güzel toplayıp temizleyebiliyorum)
  • Astığımız çamaşırlar kurumuşsa uzun şeyler varsa özellikle onların arasına girip saklambaç oynamaya bayılıyor müthiş kahkahasıyla doluyor yuvam..
  • Onun dolabı ve çekmecesi var onları karıştırıp dökmesi oynaması serbest..
  • Kendi oyuncakları da ayrı.. Bunun gibi bir sürü şey...
Yani bazı ev işlerini oğlumla oyuna çevirdiğim için ben de zevkle yapıyorum oğlum da güzel vakit geçiriyor bir şeyler öğreniyor (Öyle sanıyorum : ) )

Oğlumu uyutmadan önce muhakkak dağıttığımız oyuncaklarımız varsa beraber topluyoruz o da nasıl? ( Basket oyunu oynuyoruz.. O her oyuncağını kutusuna attıkça "baskeeett" diyorum bayılıyor.. Bu yüzden beraber topluyoruz) Yoksa o uyuduktan sonra toplayamam ses oluyor..
Böylelikle bebeğimle beraber bir çok işi yapmış oluyorum.. Tabi ki yoruluyorum gündüz iş felan ama oğlum herşeyim öncelik onun annesiyle güzel vakit geçirebilmesi sıkılmadan..

Oğlum uyuduktan sonra da diğer işlerime bakabiliyorum...
Haftasonları detay temizliği oluyor babası evde olduğu için..
O onla top oynarken oyun oynarken detaylı temizliğimi yapabiliyorum..
Dediğim gibi eşim düzenli bir insan..
O da hafta boyu nerde dağınıklık varsa toplamaya çabalar...
En azından kendi kıyafetlerini bile her gün düzenli dolabına asması ortalıkta bırakmaması çorabını banyoya kirli sepetine atması bile benim için kar : )

Çok uzun oldu canım ama belki faydası olur diye yazdım..
Ne güzel yazmışsın bayıldım anne oğul ilişkinize... Beşmkide 6 aylık. Çamaşır olayı bizdede var onu karşıma otutturuyorum konuşuyorum. Ben çamaşırı asmak için çırpaladıkça kahkahalara boğuluyor:) çok komik geliyor ona nedense. Mutfak işlerimi yaparkende sandalyesine otutturuyorum şaşkın şaşkın ne yaptığımı anlamaya çalışıyor. Tabi ben bu arada onunla hep sohbet ediyorum.. Mesela bak oğlum bu bulaşık makinesi iyki ğcat edilmiş annen kirlileri atıyor şurdaki düğmeye basınca herşey temizleniyor diyorum, yada yemek yapıyorsam ona tarif ede ede yapıyorum. Böylece hem sıkılmıyor hemde ondan ilgimi çekmemiş oluyorum. Çocukları günlük hayata dahil etmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum...

Söyledikleriniz çok işe yarar şeyler ama akşam toplama işini yapamıyorum ben, ses olup da oğlum uyanmasın diye. Heryer oyuncak olunca da sabah dağınık bit eve uyanıyorum. Bazen masada bardaklar falan kalmış oluyor akşamdan. Çıt sesi çıksa uyanıyor. Salon tam odasının yanı. Mutfak da hemen odasının karşısı:KK51:

Benim kızımda öyle malesef o yüzden kızı yatırdım an kapısını cekiorum çıt sesine bile uyanıyor

Ne güzel yazmışsın bayıldım anne oğul ilişkinize... Beşmkide 6 aylık. Çamaşır olayı bizdede var onu karşıma otutturuyorum konuşuyorum. Ben çamaşırı asmak için çırpaladıkça kahkahalara boğuluyor:) çok komik geliyor ona nedense. Mutfak işlerimi yaparkende sandalyesine otutturuyorum şaşkın şaşkın ne yaptığımı anlamaya çalışıyor. Tabi ben bu arada onunla hep sohbet ediyorum.. Mesela bak oğlum bu bulaşık makinesi iyki ğcat edilmiş annen kirlileri atıyor şurdaki düğmeye basınca herşey temizleniyor diyorum, yada yemek yapıyorsam ona tarif ede ede yapıyorum. Böylece hem sıkılmıyor hemde ondan ilgimi çekmemiş oluyorum. Çocukları günlük hayata dahil etmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum...

Kesinlikle öyle canım...
Biz de daha doğduğundan beri büyük ananesi küçük ananesi babası herkes büyük adammış gibi konuştu hep hala daha öyle..
Dediğin gibi ne yapsan o anlıyormuşçasına anlatınca ben inannıyorum ki çok çok faydası oluyor..
Ben de öyleyim..
Ne yapsam ne etsem ona anlatıyorum..
Gündüz iş eve gelince kendimi öğretmen edasında her işini yaparken açıklama yapan biri gibi hissediyorum tabi çocukça güzel oluyor..
Akşam artık çenem beynim vücudum yorulmuş oluyor ama onun huzurlu vakit geçirip huzurlu uyumasına değiyor..

Kesinlikle öyle canım...
Biz de daha doğduğundan beri büyük ananesi küçük ananesi babası herkes büyük adammış gibi konuştu hep hala daha öyle..
Dediğin gibi ne yapsan o anlıyormuşçasına anlatınca ben inannıyorum ki çok çok faydası oluyor..
Ben de öyleyim..
Ne yapsam ne etsem ona anlatıyorum..
Gündüz iş eve gelince kendimi öğretmen edasında her işini yaparken açıklama yapan biri gibi hissediyorum tabi çocukça güzel oluyor..
Akşam artık çenem beynim vücudum yorulmuş oluyor ama onun huzurlu vakit geçirip huzurlu uyumasına değiyor..
Bize ihtiyaçları var bu miniklerin dünyayı biz tanıtıyoruz onlara.. Yoruluyoruz ama değer:KK68:aminn, çok teşekkür ederim Allah bütün kuzucukları annesine bağışlasın:KK200:

Çok güzel canım şimdi ben ilk kuralımı sayende koydum bile banyomu cifleyip temizlemek çamaşır makineme kirlileri atıp çalıştırmak sabah kalkıp ebru şallı yaptım şimdi bebeğimi emzirip bu işleri yapayım topiğime geri dönücem En Büyük TÜRKİYE

Çok güzel canım şimdi ben ilk kuralımı sayende koydum bile banyomu cifleyip temizlemek çamaşır makineme kirlileri atıp çalıştırmak sabah kalkıp ebru şallı yaptım şimdi bebeğimi emzirip bu işleri yapayım topiğime geri dönücem En Büyük TÜRKİYE
Benimde mutfak dağınıktı mama sandalyesine oturtup topladım. Bizim babamız devamlı evde sayılır home ofisimiz var işlerini evden takip ediyor. Bu bazen fayda bazen zarar oluyor. Ama o evde olmazsa benim günüm daha rahat geçiyor. Kendince bana yardımcı olmaya çalışıyor ama daha çok yoruyor beni:)

Back
X