• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lotusun bebeğiyle bırlıkte ev temizleme günlüğü

KpSs icin bir onerim var canm kitapcilarda kpss egtm cdlerinsatlyr bebs anneleri olarak bize daha faydalindershane ortami.gbi ders anlatlyr bende aldm ins bilgsayarm bozuk yaptrnca baslayacam sana da tavsye ederm
Evet temiz bir eve uyanmak gibisi yok arkadaşlar bak benim evimde çok dağınıktı ve eşimle tartışmıştık yemekleri zor yetistiriyordum simdi huzurlu bir şekilde bebegim le vakit gecirip kendime vakit ayırıyorum ... sadece çamaşır odam kotu durumda onuda bugün halledebilirim istesem .. Bugün yapmazsam yarını ütü günü ilan ederim napayım .. kpss olayinida bilemiyorum calismak istemiyorum bebeğimi bırakıp ona karar verirsem calisirim inşallah tesekur ederim canim

Haflalık ve günlük işlerini zamanla yoluna koyarsın canım
öylede böylede ev işlerinin çoğu bizlere kalıyor ev bize bakıyor biz eve
en iyisi düzenli yapmak mesela misafir gelse utanmak istemem.

Haflalık ve günlük işlerini zamanla yoluna koyarsın canım
öylede böylede ev işlerinin çoğu bizlere kalıyor ev bize bakıyor biz eve
en iyisi düzenli yapmak mesela misafir gelse utanmak istemem.

Aynen evi çok dağınık arkadaslara nasıl temizlediğini ve toparladigimi ayrıntılı anlatabilirim aslında isler fazlasıyla y et ısır fakat tembellik ve yol yordam bilmemekle alakalı ... misafir gelecekti ve bir amda hızlıca toparladım evi ve toplayamadiklaromi yatak odama koydum ve orayı kilitledim ama çocuk odayı açsa rezil olacaktim benim annem aşırı titiz ve temiz düzenli pratiktir esim azıcık annene çeksen der hep artik annem gibi olacağım bende yavaş yavaş ve bu arada annemin yapmadığı şey kendime vakit ayıracagim mesela plates günde 1 saat kendime vakit ayırmak şahane hissetiriyor bunları artıracağım yavaş yavaş resim yapmayı çok severim mesela haftanın 1 günü alisknalik hale getirebilirim vs ... hayati sadece bebekten ibaret yasamak istemiyorum ... görücez yavaş yavaş olacak herşey simdilik bu kadar yeter :KK50:

Saat 09.00 da kalktım ilk 4 maddeyi 30 dk hallettim sonra platesimi yaptım saat 11.00 de kahvaltımı yaptım etrafı supurmicem esim evde ona yaptiricam :KK66:

Merhaba... Bende aynı durumdayım. Lisans, yüksek lisans, pedagojik formasyon, kpss, sonrasında kpssden pes ediş ve bi uzmanlik sertifikasi alip özel sektörde calisma derken bebeğim oldu ve işi bıraktım bir sure için.. Bekarken annem hiç iş yaptırmazdi ve çok titizdi. O yüzden bende titizliği severim ama ben yapmazsam. Ve benimde eşim çok titiz ve düzenli olunmasini sever. Sağolsun hafta sonları supurge, tuvalet banyo yıkar. Bazen balkon da yıkayıp evede paspas yapar. Sen ne ise yariyosun derseniz ben bebeğime bakıp yemek ve ortalığı topluyorum bazen toz alıyorum. Kısacası kendimi düzene sokmam lazım. Yeter artık deme zamanı geldi geçiyor bile. Artık tembellik yok...
Benim planim;
evle ilgili detaylı tüm işleri bir kağıda yazdım elimden gelen en kısa surede bu işleri bitirip kendimce oluşturduğum bir temizlik çizelgem var ona uyarak tüm işleri yorulmadan planlı programlı yapmak...

Evet düzenimi sağladığım için burayı terketmistim lakin 1 ay evimden uzak kalmak ve evde tadilat oldu birde bebeğim ve ben grip olduk malesef çok haksiz ve yorgunum bebegime sık sık bakım yapıyorum birde tembellik çöktü üzerime bugün malesef bu yüzden buraya yazmaya karra verdim amacım yarin sabah 5.00 de kalkıp hayata başlamak bugün 07.00 de kalktim ama çok verimsiz geçti bu zamana kadar ev çok dandini ustaların bıraktığı kirler dolap neyim yapıldı eve de çok işim var ve eşim malum titiz bir insan yani kim olsa temiz eve girmek ister bende çok ayrinticiyim bu yüzden hızlı yapamiyorum islerimi neyse lafı çok uzattım buraya yazicam tembelligimi atayim ve motive olayım tekrar düzenimi sağlayım diye haydi bakalım fighting :D

Su anda bebeğim durmuyor onu sallıyorum uyusun minnosum ilk işim banyoyu girişmek banyoyu bitirip tekrar gelicem buraya ama uyumuyor :KK43:

Merhaba... Bende aynı durumdayım. Lisans, yüksek lisans, pedagojik formasyon, kpss, sonrasında kpssden pes ediş ve bi uzmanlik sertifikasi alip özel sektörde calisma derken bebeğim oldu ve işi bıraktım bir sure için.. Bekarken annem hiç iş yaptırmazdi ve çok titizdi. O yüzden bende titizliği severim ama ben yapmazsam. Ve benimde eşim çok titiz ve düzenli olunmasini sever. Sağolsun hafta sonları supurge, tuvalet banyo yıkar. Bazen balkon da yıkayıp evede paspas yapar. Sen ne ise yariyosun derseniz ben bebeğime bakıp yemek ve ortalığı topluyorum bazen toz alıyorum. Kısacası kendimi düzene sokmam lazım. Yeter artık deme zamanı geldi geçiyor bile. Artık tembellik yok...
Benim planim;
evle ilgili detaylı tüm işleri bir kağıda yazdım elimden gelen en kısa surede bu işleri bitirip kendimce oluşturduğum bir temizlik çizelgem var ona uyarak tüm işleri yorulmadan planlı programlı yapmak...

Ah canım resmen beni anlatmissin ayni asamalardan geçmişiz hemde aynısı :D

Neler yaptın ben ipin ucunu aşağıda anlattığım sebeplerd en kaçırdım yeniden başlıyorum düzene sokmaya eğer buralardaysan beraber takılalım :D

Bebeğim 45 dakika uyudu O süre zarfında banyonun dolaplarını sildim yeni yapıldığı için icleri talaş doluydu içlerini yerleştirdim Bebeğimin açık renkli kıyafetlerini. Siyahları ve banyo halısı yıkadım geriye duşakabin klozet ve yerler kaldı bir de duvarlar Hadi bakalım bebişim izin verirse devam edeceğim:KK45:

Sabah 06.00 da kalktım bugün 5 te kalksaydim belki isler biterdi eşime kahvaltı kendime kahvaltı 30 dk spor bebeğe bakim derken saat bu oldu ahh bebişim.durmuyoki is yapayım neyse mutfağa gireceğim dolapları neyim silip düzenlemiştim bir tek yerler pis yemeğimi yapicam temizli cem mutfağı ilk isim bu hadi bakalım

Güzel bi topik olmuş kızlar benimde 8 aylık bi oğlum ve titiz bi eşim var ancak bende yetiştiremiyorum sizlerle takılırsam bende düzenli olabilirim belki

Su gri davlumbazlari neyle temizliyonuz yağ çöz haric bebis hep yanımda o yüzden çamaşırsuyu ve yyağ çöz kullanmiyom

Güzel bi topik olmuş kızlar benimde 8 aylık bi oğlum ve titiz bi eşim var ancak bende yetiştiremiyorum sizlerle takılırsam bende düzenli olabilirim belki

Evet olabiliriz elbette ben büyük bir ilerleme kaydettim oncelikle sana tavsiyem yüzeysel temizlik yapman etrafı toplaman mesela ben kalkar kalkmaz lavaboyu çifler klozete domestos dökerim akşam duş alırım ve dudakabini cifle ovar hızlıca yerleri silerim banyo boylece hep temiz durur... onun haricinde su anda ayrıntı temizlik yapiyorum eve kendime ve bebeğe bakım günüm yaptım bugünü ... mesela mutfaktan başladım buzdolabini içini fırını dolapları sildim topladım yerleri supurdum halıyı fircalayip ..lekeleri aspirin ile sildim simdi bebegimi sallıyorum mutfağın yerlerini silip kapıyı ve kaloriferi birde pencere önünü silicem aksam yemeğimi hazırlayıp mutfaktan çıkacağım .... bakalım bunları bi halledeyim :)

Su gri davlumbazlari neyle temizliyonuz yağ çöz haric bebis hep yanımda o yüzden çamaşırsuyu ve yyağ çöz kullanmiyom

Ben cif kullaniyorum mutfaktaki aletlere fırınımı felan onunlar ovaliyorun hatta küçük kisimlarini kulak çöpüne cif döküp temizledim

Evet olabiliriz elbette ben büyük bir ilerleme kaydettim oncelikle sana tavsiyem yüzeysel temizlik yapman etrafı toplaman mesela ben kalkar kalkmaz lavaboyu çifler klozete domestos dökerim akşam duş alırım ve dudakabini cifle ovar hızlıca yerleri silerim banyo boylece hep temiz durur... onun haricinde su anda ayrıntı temizlik yapiyorum eve kendime ve bebeğe bakım günüm yaptım bugünü ... mesela mutfaktan başladım buzdolabini içini fırını dolapları sildim topladım yerleri supurdum halıyı fircalayip ..lekeleri aspirin ile sildim simdi bebegimi sallıyorum mutfağın yerlerini silip kapıyı ve kaloriferi birde pencere önünü silicem aksam yemeğimi hazırlayıp mutfaktan çıkacağım .... bakalım bunları bi halledeyim :)
Sen baya yol almışsın canım ya bende bi başlayabilsem

Eşim şehir dışında olduğundan annemlerdeydim bugün evime gidiyorum ve söylediğin gibi yüzeysel bi temizlik yapıcam haftasonu misafirin olabilir diye bi kaç bişe yapıp buzlığa atmak istiyorum inş yaparım siz neler yapıyorsunuz bugün?

Ben mutfağı ve oturma odasına güzelcene temizledim Banyoyu da aynı şekilde geriye küçük odam Bir de yatak odam kaldı araları da temizledim bugün eşim evde olduğu için pek iş yapamayacağım ama yavaş yavaş ütü geri mi yapacağım çamaşırlarımı yıkayacağım Bir de yatak odamı temizleyeceğim... Bugün benim Esin ve çocuğumla vakit geçirme günüm daha çok o şekilde geçiyor:KK50:

Eşim şehir dışında olduğundan annemlerdeydim bugün evime gidiyorum ve söylediğin gibi yüzeysel bi temizlik yapıcam haftasonu misafirin olabilir diye bi kaç bişe yapıp buzlığa atmak istiyorum inş yaparım siz neler yapıyorsunuz bugün?
Öncelikle hızlı cana ortalığı toplayabilirsin daha sonra yerleri süpürup hızlıca yerleri silebilirsin ve akşam yemeği yaptıktan sonra acele etmeden yavaş yavaş ayrıntıya Girebilirsin mesela kendini küçük hedefler koyabilirsin İşte bu saat içerisinde mutfağa Mutfak dolaplarını sileceğim diye mesela daha sonra Buzdolabının içini bu şekilde hedefpler koyarak 3 4 güne çok yavaş yapsam bile temizliğe ulaşmış olursunuz ama dağıtılan yeri anında toplamaniz gerekir yoksa Hiçbir zaman bitmez temizlik .. en küçük bir şeyi bile Aman boşver sonra yerine koyarım dememek lazım anında yerine koymak lazım yoksa birden dağılıyor:KK5:

Back
X