yurdum genç kızları yalvarırım taklit takmayın, hayır modelleri çok şıkmış, güzelmiş. külliyen yalan! hepiniz o lv çakma amblemine para veriyorsunuz.
iş kadınlarına çok yakışıyor kesinlikle, ayrı bir hava katıyor.
kendi konunuzdan sonra buraya dadanmışsınız bakıyorum
orjinal almak zorunluluk mu ?
arkamızdan dalga geçerlermiş.. kimin kiminle dalga geçtiği belli :)
tekrar diyorum madem bu kadar taktınız parasını siz verinde orjinal alalım rahatsız olmayın
ya bu markalar zaten iş kadınları için yapılıyor öyle önüne gelen taksın diye değil ki çakma kullanılmasına şiddetle karşıyım arkadaşlar ya gerçekten güzel göründüğünüzü mü sanıyorsunuz onu da geçtim güzel görünmediğinizi kabul de etmiyorsunuz bu çantaların gerçeğini takan kadınlar arkanızdan dalganızı geçiyor çünkü onlara özeniyorsunuz...sonrada hayatta o çantaya o parayı vermem gider taklidini alırım diyorsunuz ama unuttuğunuz birşey var taklitler orjinallerini yaşatırmış...tamam takmak isteyebilirsiniz çok seviyor ve istiyor olabilirsiniz ama neden o çantanın orjinaline sahip olmak için biraz çalışmak yerine gidip taklidini alıyorsunuz...her ay kazandığınız paranızdan küçük bir miktar ayırırsanız klasik bir louis vuitton çantaya sahip olabilecek kadar parayı biriktirirsiniz bu süre belki bikaç ay olur belki bikaç yıl bu kazandığınız paraya ve istediğiniz çantanın fiyatına göre değişir ama louis vuitton emin olun bir yere gitmiyor yıllardır aynı şeyleri satmaya devam ediyor bence taklitçilere para kazandırmak yerine bunu bir deneyin 1 tane olsun en iyisi olsun...
sen ne dediğinin farkındamısın ya!!! gidin çalışın orjinalini alın diyosun o bir çantanın parasıyla ailesini geçindirenler var bu kadar vurdumduymaz olmayın!! isteyen orjinal takar isteyen çakma kimseyi ilgilndirmez size düşmez bununla ilgili konuşmak !
nereye dadanacağımı size soracak değilim evet dediğiniz gibi kimin kiminle dalga geçtiği belli şuan size ne kadar güldüğüme bakacak olursak...herşeyi de devletten beklememek lazım buraya yorum yazabildiğinize göre eliniz iş yapabiliyor demektir pekala çalışabilirsiniz... size çok basit geliyor ama gerçekten tartışılması gereken bir konu bu sadece çantalardan behsetmiyorum çantalar çok ufak bir kısmı bu ülkede herşeyin çakması yapılıyor ve satılıyor çok yanlış bir şey görsellikten geçtim yaptığınız şey emeğe de saygısızlık...tamam anladık görsellik umurunuzda değil ama çakma ürünleri bir de bu yönden değerlendirelim...sadece çanta değil diğer aksesuarlar ayakkabılar vs. korsan filmleri kitapları saymıyorum bile bu ülkede herşeyin çakması var ve ben ortalıkta en çok çakma çantaları gördüğüm için konuyu burdan açtım...tasarımcılar bir emek sarfediyor bir şeyler üretiyor insanlara sunuyor başka insanlarda onların fikirlerini emeklerini çalıyor ve sizin gibiler de bu çakma sektöre para kazandırıyor...siz modacı olsanız ve tasarımlarınız emeğiniz başka insanlar tarafından çalınıyor taklit ediliyor...buna ne diceksiniz acaba hanfendi???
siz benim neyin orjinalini neyin çakmasını kullandığımı biliyo musunuz ? hani bilmeden konuşulmazda
kitabın çakmasını almam ama bir çantanın alırım..bu size düşmez istediğimi alırım size ne ?
buraya yazıyomuşumda elim iş görüyomuş he tabi forumlara konu yazmak için iş güç sahibi olmalıyım dimi para kazanıyorum yorum yapınca
hanfendi bu konu niye uzadı biliyo musunuz ? sizin taklit çanta kullananları aşşaladığınız ve sanki bir çantanın orjinalini almamız zorunluymuş gibi konuştuğunuz için...diğer karşı fikirde olanlara hiç laf demiyorum çünkü düzgünce yazıyolar
bir kitap en fazla 30 lira orta halli bir insan kütüphane donatamazsada alır kitap..sizin dediğiniz çantalar kaç bin dolar..ben sabancı kızı değilim sonuçta...allaha şükür durumum iyi ama iyi diyede bir çantanın orjinalini almak zorunda değilim..
hiçkimseyede düşmez milleti bu konuda aşşalamak
eğer emeğe hırsızlık olduğunu düşündüğünüz için bu kadar duyarlı olduysanız bu konuda birazda tavrınıza dikkat etseydiniz şu dediğim lafların yarısını demezdim..diğer üyelere diyor muyum hayır
ayrıca polemik yapmak niyetinde de değilim hani yanlış anlaşılmasın....
siz rahatsız olduğunuz noktaları söylüyosanız benimde söyleme hakkım var sonuçta[/QUOT
hanfendi ben kimseyi aşağılamadım sadece bu konuda kendi düşüncemi yazdım kimseyi aşağıladığımı düşünmüyorum açıkçası zaten öyle bir niyetimde yoktu benim sadece düşüncelerimi paylaştım gerçekten gözüme görsel olarak hoş görünmüyor ve insanları taklit kullanarak kendilerini kandırmaları hoşuma gitmiyor...taklitleri üreten insanlar hem tasarımcıların fikirlerini çalıyor hem de diğer insanları istismar ediyor...orjinal çanta kullanmak evet zorunluluk değil ama marka çanta takmak da zorunluluk değil o taklitlerin yerine marka olmayan ama çok güzel çantaların piyasada olduğunu ve çakma çantalardan kat kat şık göründüğünü düşünüyorum ve bu düşüncemi insanlarla paylaşıyorum... diğer tartışmaları okuduğumda benim gibi düşünen insanların gerçekten aşağılama niteliği taşıyan bir sürü yazı gördüm eğer benimkini aşağılayıcı nitelikte bulduysanız o yazıları hiç okumayın bile...ben bu konuda aklınıza gelebilicek her yönden duyarlı davrandığımı düşünüyorum
siz benim neyin orjinalini neyin çakmasını kullandığımı biliyo musunuz ? hani bilmeden konuşulmazda
kitabın çakmasını almam ama bir çantanın alırım..bu size düşmez istediğimi alırım size ne ?
buraya yazıyomuşumda elim iş görüyomuş he tabi forumlara konu yazmak için iş güç sahibi olmalıyım dimi para kazanıyorum yorum yapınca
hanfendi bu konu niye uzadı biliyo musunuz ? sizin taklit çanta kullananları aşşaladığınız ve sanki bir çantanın orjinalini almamız zorunluymuş gibi konuştuğunuz için...diğer karşı fikirde olanlara hiç laf demiyorum çünkü düzgünce yazıyolar
bir kitap en fazla 30 lira orta halli bir insan kütüphane donatamazsada alır kitap..sizin dediğiniz çantalar kaç bin dolar..ben sabancı kızı değilim sonuçta...allaha şükür durumum iyi ama iyi diyede bir çantanın orjinalini almak zorunda değilim..
hiçkimseyede düşmez milleti bu konuda aşşalamak
eğer emeğe hırsızlık olduğunu düşündüğünüz için bu kadar duyarlı olduysanız bu konuda birazda tavrınıza dikkat etseydiniz şu dediğim lafların yarısını demezdim..diğer üyelere diyor muyum hayır
ayrıca polemik yapmak niyetinde de değilim hani yanlış anlaşılmasın....
siz rahatsız olduğunuz noktaları söylüyosanız benimde söyleme hakkım var sonuçta[/QUOT
hanfendi ben kimseyi aşağılamadım sadece bu konuda kendi düşüncemi yazdım kimseyi aşağıladığımı düşünmüyorum açıkçası zaten öyle bir niyetimde yoktu benim sadece düşüncelerimi paylaştım gerçekten gözüme görsel olarak hoş görünmüyor ve insanları taklit kullanarak kendilerini kandırmaları hoşuma gitmiyor...taklitleri üreten insanlar hem tasarımcıların fikirlerini çalıyor hem de diğer insanları istismar ediyor...orjinal çanta kullanmak evet zorunluluk değil ama marka çanta takmak da zorunluluk değil o taklitlerin yerine marka olmayan ama çok güzel çantaların piyasada olduğunu ve çakma çantalardan kat kat şık göründüğünü düşünüyorum ve bu düşüncemi insanlarla paylaşıyorum... diğer tartışmaları okuduğumda benim gibi düşünen insanların gerçekten aşağılama niteliği taşıyan bir sürü yazı gördüm eğer benimkini aşağılayıcı nitelikte bulduysanız o yazıları hiç okumayın bile...ben bu konuda aklınıza gelebilicek her yönden duyarlı davrandığımı düşünüyorum
sizin ne demek istediğinizi anladım aslında ama herkesin zevki özgürlüğüde başka
diğer konuda biraz fazla katı yazmıştınız.ayrıca sadece bende değil başka üyelerde kızmıştı.
sizinle aynı fikirde olup hiç tepki almayanları kastetmiştim ben :)
belki çok daha kötü yazılarda yazılmıştır ben bütün yorumları konuları okuyamadım..ben size rastladım o yüzden size yazdım..başka birisi bu şekilde yazsa onada aynı cevabı verirdim
benim rahatsız olduğum nokta marka,taklit falan da değil düşünceyi yazma şekli..
anlatabildim mi bilemem :)
sizin ne demek istediğinizi anladım aslında ama herkesin zevki özgürlüğüde başka
diğer konuda biraz fazla katı yazmıştınız.ayrıca sadece bende değil başka üyelerde kızmıştı.
sizinle aynı fikirde olup hiç tepki almayanları kastetmiştim ben :)
belki çok daha kötü yazılarda yazılmıştır ben bütün yorumları konuları okuyamadım..ben size rastladım o yüzden size yazdım..başka birisi bu şekilde yazsa onada aynı cevabı verirdim
benim rahatsız olduğum nokta marka,taklit falan da değil düşünceyi yazma şekli..
anlatabildim mi bilemem :)
tamam dediğinizi anladım ama sonuçta herkesin bir üslubu var ben kendi adıma yazdığım şeyin o kadar da sert olduğunu düşünmediğim için aldığım tepkiler tuhaf geldi bana bu konuda daha dikkatli olmaya çalışıcam üslup konusunda yani
tamam dediğinizi anladım ama sonuçta herkesin bir üslubu var ben kendi adıma yazdığım şeyin o kadar da sert olduğunu düşünmediğim için aldığım tepkiler tuhaf geldi bana bu konuda daha dikkatli olmaya çalışıcam üslup konusunda yani
bazen benimde çok sivri dille yazdığım oluyor ama dikkat etmeye çalışıyorum insanız sonuçta
siz o 3 bin 4 bin doları emeğe verdiğinizi mi sanıyorsunuz!! ne emeğiymiş bu allah aşkına ödediğiniz bu para sadece üzerinde ki marka damgası insanların birbirine hava atma çabası bak benm 4 bin dolarlık çantam var desin millet olay bu !!
bazen benimde çok sivri dille yazdığım oluyor ama dikkat etmeye çalışıyorum insanız sonuçta
haklısınız kusura bakmayın...biraz fazla sert gelmiş demekki insanlara bir eğil iki değil yani...o açtığım konuyu nasıl kaldırabilirim bilginiz varsa yardım eder misiniz
haklısınız kusura bakmayın...biraz fazla sert gelmiş demekki insanlara bir eğil iki değil yani...o açtığım konuyu nasıl kaldırabilirim bilginiz varsa yardım eder misiniz
mod. görüşürseniz kaldırırlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?