Lustral ve gebelik

Marla91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2019
213
113
53
34
Merhaba ben gebelik planlıyorum ancak anksiyete bozukluğu nedeniyle depresyonum, çarpıntım, istahsizligim arttı. Kadın dogumcu kesinlikle antidepresan kullanmami istemiyor. Ben ise kesinlikle kullanmadan yapamam.Gebeliği bile bu yüzden istemiyorum. Pskiyatrim bana lustral verdi gebelikte de kullanılabildiğini söyledi. Gebelikte kullanan oldu mu acaba bu veya başka bir antidepresani

Merhaba bende hamilelik düşünüyorum ama ilaç kullanmak zorunda kalırım bende kesin... psikiyatrimle konuştum.. hamileliğinin 3. Ayından sonra şustral kullanabilirsin dedi bana da.

Merhaba bende hamilelik düşünüyorum ama ilaç kullanmak zorunda kalırım bende kesin... psikiyatrimle konuştum.. hamileliğinin 3. Ayından sonra şustral kullanabilirsin dedi bana da.

Benim hastaligim tekrarladığı için bana başlattı iyi gelirse gebeliğinde de devam ederiz dedi canım.

Bende senin gibi gebelik düşünüyorum kadın doğumcuya danıştım dedim ben kesinlikle yapamıyorum ilaçsız ataklarım oluyor dedim bana gebelikte kullanabileceğin bir ilaca geç en düşük dozda kullan ondan sonra gebe kullanabilirsin dedi citoles 20 kullanıyordum psikiyatristimlr görüştüm lustral vereyim onunla gebe kalabilirsin rahatlıkla dedi stres bebeğe daha çok zarar verir lustral en zararsız antidepresanmış canım daha 2 3 gün önce görüştüm ben doktorla bazı doktorlar risk almak istemediği için önermiyorlar ama farmakoloji uzmanına da danıştım sadece gebeliğin son 3 ayında önerilmiyor bu ilaçlar ilaç kullanmayan bir insanda bile gebelikte %3 %5 anomali riski var dedi bende edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.

Sevindim canım ben de citoles bıraktım lustral kullanıyorum. Rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum bir çok engelli çocuk öğrencim var. Çoğu bilinçsiz aileler ve ilaç kullanmayan aileler. Kimde ne sorun çıkacağı kesin olmuyor dediğin gibi .

Aynen öyle ben şöyle düşünüyorum sigara içen anneler var sırf kendi zevkleri için bırakamıyorlar üstelik sigara zehir bizimki sağlık problemi çocuğuma stres zarar verecekse kullanırım ilaç yapacak bir şey yok

Merhaba
Ben de fulsac kullanıyordum
Kullanmadan zor geçiyor
Başlayamıyorum da korkudan
Bi fikriniz var mı?

Merhaba
Ben de fulsac kullanıyordum
Kullanmadan zor geçiyor
Başlayamıyorum da korkudan
Bi fikriniz var mı?

Hamilelikte kullanılabilen antidepresanlar dan kullanabilirsiniz. Psikiyatri ve kadın dogumcunuzla konuşup tabi ki . Stres ve bebeğin nörolojik gelişimine daha çok zarar verir.

Paxil 20 mg 10 yıl boyunca kullandm ve hamile olduğumu öğrendm doktor kademeli olark kesti bu arada paxili 5 mg alırken 1 bçk hafta 5 mg cipralex kullandm kendimi kötü hissettiğim için geri çekilme ve elektrik çarpması bi türlü bitmedi geçmedi beynimde şu an çok kötü durumdayım dünya başıma yıkılmış gibi dua namaz tevekkül kar etmio kendimi bi yerlerden atmak istiyorum bunu doktorumada söyledim sabr etmen lazm ilaç veremem dedi 3 ay tamamlandığında lustrala başlarız belki dedi eşimde benle hergün kavgaediyor sen iradesiz anne olmayı hak etmeyen bir insansın diyerek ilaç içemezsin hiç bir şekilde diyor sizler nasıl atlattınız lustral kullanan varmı 3 aydn. Sonra şu an ben 10 haftadayım doktor ve eşim hayır diyor kadın dığmcmda hayr diyor ben 2 aydır işe gidemiyorum memurum çok kötüyüm

Canım ben hiç bırakmadım hamileliğimin başından beri lustral 50 mg kullanıyorum çünkü kullanmadığım da iştahım kesiliyor carpintim ve stresim artıyor. Bu bebeğe daha çok zarar verir.

Anladım bebekte sıkıntıya yol açar die bana ilaç vermediler bütün ilaçları kestiler şu anda tms die bir tedavi uygulanıo ama hiç bir faydası yok bugn 11 haftaya dönüyoruz

Canım ben hiç bırakmadım hamileliğimin başından beri lustral 50 mg kullanıyorum çünkü kullanmadığım da iştahım kesiliyor carpintim ve stresim artıyor. Bu bebeğe daha çok zarar verir.

bebeğinizin gelişimi ne durumda acaba, kadın doğumcunuz neler diyor?

Bende iciyorum planladigimizda ilaci degistirip lutrale gecmistik. Doktor dusur azalt demedi ama gunde yarim iciyodum 50 ligi bolup .. en azindan koruma dozu gibi kotulesmenize cok fazla izin vermiyor. Ztn hamilelik cok yogun duygu durumu!

kadindogumcular pek bilmez ama lustral gebelikte en cok verilen en guvenli olani genelde lustrali veriyorlar. Benim doktorum cok daha agir ilaclari bile kontrollu verdiklerini soyledi. Sara nobet geciren insanlar var mesela. Bilincsizce tuketmek tabi zararli ama ilaclarin o denli bebege etkisi yok demisti. Tabi herseyi icmeyin. Lustrali cok fazla kaynaktan ve doktordan arastirdim kullanan tanidiklarimda cok oldu. Yani annede bir anksiyete durumu varsa bebek acisindan o daha riskli.

Ne kadar sürede hamile kaldınız lustralin hamileliği yavaşlatıcı bir etkisi var mı biliyor musunuz? Ben de citoles 20 kullanıyordum gebelik istediğim için doktorum lustral 25 mg a geçirdi doz yetmedi 50 ye çıktık 6 aydır falan bebek istiyoruz ama olmadı henüz acaba ilaç yavaşlatıyor olabilir mi.ki? Siz 50 mg ile hamile kalmışsınız bilgilendirirseniz sevinirim

Çok geçmiş olsun bnde panik atak ve anksiyete hastasiyim.en büyük korkum bu iste bnmde çocukları o kadar çok seviyorum ki anne olmayı o kdr çok istiyorum ki ilerde şu an bekarım tabi ama hep düşünüyorum evlenip çocuk yapmaya karar verirsem ilaçsız nasil geçer diye.Allah sabit versin bu hastalihi basina gelmeden anlamiyor insanlar uzaktan konusmasi cok kolay.esinizde bu durumda bu şekilde size nasıl böyle davranabiliyor Allah size bu bebeği verdiyse anne olmayı haketmissiniz demektir üzülmeyin.ama bnm bildiğim hamilelikte pek önerilmiyor

ben bizzat jinekolog hekime sordum; hamilelikte antidepresan kesin kullanılmaz dedi.. özellikle bebeğin hayati organlarının oluştuğu ilk 3 aylık evrede kesin sakıncalıymış. ben de kullanıyorum şuan, kısmetse gebelik planım var, hamile kalırsam şayet bırakırım, Allah sabrını ve dayanma gücünü verir diye düşünüyorum. ümidi kesmeyin.

evet atlattım o sıkıntılı dönemi diyebilirim şu an çok iyiyim ilk 3 ay doktor ilaç başlamadı ama şimdi lustral başladı 50 mg bebekde gayet sağlıklı şu an inş sizlerde sıkıntısız bir hamileleik gecirip o günleri görürüsünüz ben çok kötü oluyodum ama rabbim sabrını verdi işte şu an 17. haftadayım hamd olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…