- 25 Mart 2014
- 4.536
- 2.579
- 178
- Konu Sahibi kucukkurbaga04
-
Oğlumu kreşten almış eve geliyordum, apartmanın aşağı yerinde yavru serçe buldum. 10 katlı bina, Gayet sağlıklı, nereden geldiğini bilemiyorum. Uçamıyor, çünkü gözlemlediğim kadarıyla uçma aşamasında değil... Kedi yemesin diye aldım eve çıkardım... Ne yapabiliriz.. Aşağı bıraksam kedi ya da köpek yer... avcumda biraz uyudu, şimdi bir kutuya koydum, cikliyor... eşim kurutulmuş böcek mi kurt mu ne varmış ondan almaya gitti, zorla vermeyi düşünüyoruz... Uçabilecek aşamaya gelip kendini kurtarsın istiyoruz, yerde koşup kanat açıyor çünkü...
hemen pirinçleri su ile karıştırıp tabii az bi miktar hemen zorla içirin.. pirincin içindeki nişasta iyi gelir yavruya gece karanlık bir yere kapsedin hava alabileceği bi yer ama kıpırdayamıyorsa hemen bi karton kutuya koyun içine minik bi örtümsü bi şeyle sıcak kalsın sakın sarmayın eğer iyileşmezse veterinere götürün kanadı kırıksa ya da ayağı tıbbi yardım gerekebilir
Cikleyip duruyor, kutuya koyduk orada kalmak istemiyor... Ben hemen pirinçeri haslayayım. nasıl vericez ki.... açmıyotr ağzını, biz mi koyacağız açıp ağzını...
Cikleyip duruyor, kutuya koyduk orada kalmak istemiyor... Ben hemen pirinçeri haslayayım. nasıl vericez ki.... açmıyotr ağzını, biz mi koyacağız açıp ağzını...
Cnm serçe sesi cikarabilirsen elinde yemle ses çıkar o ağzını acar ses cikarirken gagasina elle muhakkak acar.bugday da verebilirsiniz bende dün güvercin buldum ona bakiyorum zorla yediriyorum bakalım ne olacak
siz damlatın ağzına annesi gibi yoksa kabul etmez kulak damla pompası olabilir
karanlık olmazsa sürekli bağırır bi de annesini arıyordur garibim
yok yok haşlamadan ılık suda karıştırırın diri diri su ile karıştırın
Cnm serçe sesi cikarabilirsen elinde yemle ses çıkar o ağzını acar ses cikarirken gagasina elle muhakkak acar.bugday da verebilirsiniz bende dün güvercin buldum ona bakiyorum zorla yediriyorum bakalım ne olacak
tamam ilgileniyorum, umarım uçma aşamasına gelir, pek bi canlı diri diri... uçmayada az kalmış sanki
gelir gelir hiç merak etmeyin
böyle yardımcı insanlarla karşılaştıkca çok seviniyorum yine ağlıcam galiba biraz fazla hassasım hayvanlara
hiç korkmayın sevin okşayın eğer durumu iyiyse elinizde yanınızda uyutun pek sever.. pirinçli sudan da verin ara ara
ben 5-6 pirinç tanesini iki kaşık suda iyice karıştırıp beyazı çıkınca o suyu veriyordum..
canım eşim diyoki pirinç sert kaçar, öldürmeyelim, niye sert veriyoruz. sen denedin mi
pirinci vermiceksiniz suyunu vericeksiniz canım ya nişastalı su yani
canım eşim diyoki pirinç sert kaçar, öldürmeyelim, niye sert veriyoruz. sen denedin mi
pirinci zaten sindiremez şu an midesi kapsamlı çalışamıyor
yarı sindirilmiş şeyler yer.. ya da boş su verin önce biraz elektrot dengesi bi yerine gelsin
elinizle iyice ezdiğiniz ya da çiğneyip vereceğiniz besinler verin hiç pis lokmam diye düşünmeyin fark etmez her şeyi yer tercihen protein olmalı ama yumurta vermeğin ağır kaçabilir
ne güzel hayvanlara yardım ediyorsunuz
bende nerede görsem toplar eve getiririm
güvercin buğday yiyebilir ama serçeler yiyemiyor pirinçli su iyi gelir biraz toparlar arkasından ezilmiş artık ne olursa et ekmek mevye hepsini yer ama ezilmiş olmalı annesi onun yerine yarı sindiriyordu çünkü
Cnm biz köyde serçe beslerdik bugday verirdk.benim çok iylestirdigim kuslar oldu inşallah bunlqrda ölmez
bilmiyordum biz de aynı köyde büyüdük nedendir bilmem annem serçelere pirinçli su verirdi iyi gelir ilaç olur derdi
güvercinlerde buğdaya gelirdi :) ama iyi oldu öğrendiğim
Yavru sanırım yeni yeni yem yeme aşamasında...
Eczaneden bir damlalık alın, haşlanmış yumurta sarısı, haşlanmış pirinç ve cici bebe ile sulu bir karışım yapın. Sol elinizle gagasını açıp dağ ile gaga yanından ağzına damlatın. eviniz sıcaktır sanırım, değilse yavrular çabuk üşürler bilginiz olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?