Peki sigorta neden eşime dava açıyor onu anlayamıyoruz?Sigortadan para alma hakkı doğduysa eşinizden izin almasına ya da haber vermesine gerek yok. Konuya çok hakim değilim ama sanıyorum şu saatten sonra eşiniz o parayı ödemek zorunda.
Peki sigorta neden eşime dava açıyor onu anlayamıyoruz?
Bilinçli bir kaza gibi düşünmüş olabilir mi sigorta şirketi?Peki sigorta neden eşime dava açıyor onu anlayamıyoruz?
Hepsi alkollüydü fakat araba sahibi de süren de eşimdiSigortanın dava açması için bazı şartlar vardır
Örneğin alkol vs var mıymış kaza esnasında
Yani sigortanın korumasını kaldıran bazı durumlar
Ceza davası açılmış mı vs
Avukatınız aydınlatır sizi ancak dava açılması o parayı ödeyeceği anlamına gelmez
Eşim para almadı eşimin arabası zaten. Araba pert oldu. Eşim sürüyordu ve hepsi alkollüydü.Eşinizde mi para aldı acaba ?
her araç sahibinin trafik sigortaso kaskosu kaza durumunu karşılar sadece araç için ve kazazedeler için
Bi tutarsızlık var yani
Arkadaş sigorta yaptırmadı. Eşimin arabasında eşim arabayı sürerken,hepsi alkollüyken olan bir kaza. Araba pert oldu. Arabada zarar gören bir kişi daha vardı ayağı kırıldı yanlış hatırlamıyorsam. Ama en çok zarar gören kişi parayı alan kişi işte.Arkadaşı kendi için sigorta yaptırmış ve başına gelen bu kaza neticesinde sigorta ona ödemede bulunmuş, şimdide sigorta kazaya sebep olan taraf olarak eşinizden zarara sebep parayı talep ediyor. Doğru mu anlamışım olayı?Eğer doğru anlamışsam, arkadaşının o parayı almasıyla beraber süreci takip etmiş adamlar. Eşinizin kaza sigortası yok mu? Varsa, onların karşılaması gerekir bu zararı diye düşünüyorum.Aynı durum bir akrabanın başına geldi. Onlar tazminat olarak karşı tarafla, belli miktar konusunda anlaşıp, ödemeyi yapıp bunuda kayıt altına aldırdılar. Sonradan başlarına ekstra sorunlar çıkmaması adına.
O mevzuyu çok bilmiyorum benim bildiğim hepsi alkollüydü. karşı taraf da alkollüydü ye biliyorum. O zaman nişanlıydık detayını bilmiyorumBilinçli bir kaza gibi düşünmüş olabilir mi sigorta şirketi?
Tek taraflı bir kaza mıydı?
Hepsi alkollüydü fakat araba sahibi de süren de eşimdi
Arkadaşına ödemeyi yapan, eşinizin anlaşması olan sigorta şirketi o zaman. İşin içinde alkol varsa sigorta hiçbir şekilde ödeme yapmamalıydı. Neden yapmışlar ki? Eşinizin araba ile ilgili zararını da karşıladılar mı? Eğer karşılamadılar ve alkolü bahane gösterdiler, eşiniz de buna dava açıp, itiraz edebilir diye düşünüyorum.Arkadaş sigorta yaptırmadı. Eşimin arabasında eşim arabayı sürerken,hepsi alkollüyken olan bir kaza. Araba pert oldu. Arabada zarar gören bir kişi daha vardı ayağı kırıldı yanlış hatırlamıyorsam. Ama en çok zarar gören kişi parayı alan kişi işte.
Eşiniz kusurlu. Sigorta ödediği ücreti eşinize rücu etmiş. Alabilir bu parayı. Avukat ile görüşün mutlaka ama farklı bişey söylemeyebilir.Hepsi alkollüydü fakat araba sahibi de süren de eşimdi
Adam sakat olduğunu söyleyerek bu parayı aldı. Ama öyle bir durum yokSigorta şirketi esinize de bir ödeme yaptı mı daha önce? Ayrıca zarar gören olduğu için o kişiye tabi ki dava acamazsiniz, sigortadan bunu talep etmesi en doğal hakkı. Sadece dava dilekçesinde zamanasimi itirazında bulunursunuz, arkadaşı olduğu için hatir taşıması indiriminde bulunmasini talep edersiniz ayrica sağlığı için yaptığı ödemeleri beyan edersiniz.
Evet eşim hatalı tamam ama bu adam da parayı alırken sakat olduğunu belirtmiş ve öyle bir durum yok.Eşiniz kusurlu. Sigorta ödediği ücreti eşinize rücu etmiş. Alabilir bu parayı. Avukat ile görüşün mutlaka ama farklı bişey söylemeyebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?