Hayır eşime herhangi bir ödeme olmadı. Onun anlattığı kadarı ile bu durumu takip eden yerler varmış,o şekilde işlemiş ve zarar gören tarafa ücret talep etmiş. Daha sonra ise eşime dava açmış. Çok karışık bir olay. Avukatla görüşecek eşim inşallah bu böyle kalmaz. Ayrıca arkadaşı da sakat olduğunu söylemiş kazadan dolayı ama öyle bir durum yokArkadaşına ödemeyi yapan, eşinizin anlaşması olan sigorta şirketi o zaman. İşin içinde alkol varsa sigorta hiçbir şekilde ödeme yapmamalıydı. Neden yapmışlar ki? Eşinizin araba ile ilgili zararını da karşıladılar mı? Eğer karşılamadılar ve alkolü bahane gösterdiler, eşiniz de buna dava açıp, itiraz edebilir diye düşünüyorum.
Hayır sigorta yaptırmadı kendisine. Bu kazadan sonra bazı yerler varmış takip ediyormuş böyle olayları ve zarar gören kimse onunla görüşüp ücret veriyorlar ve 2 kat fazlası dava açılıyor. Arkadaş sakat kaldığını söylemiş,öyle bir durum yok halbuki. Umarım böyle kalmaz çok can sıkıcı bir durum aradan kaç yıl geçti.Karşı taraf kendisine sigorta yaptırmış. Karşı tarafın sigortası da ödemeyi şimdi eşinizden rücu edecek. Çünkü eşiniz kusurlu hareketiyle sigorta şirketini zarara uğrattı.
Bahsettiğiniz gibi bir olaymış. Bu durumda ne yapılabilir bilginiz var mı?O kısmı sigortacılar daha iyi bilir ama kazada kusurlu eşiniz ise sigorta şirketini zarara uğratmaktan falan olabilir.
Bu arada sigortadan tazminat alabilecek durumda olup da almayanların peşine düşen bir takım insanlar var. Tazminatları belli bir yüzde karşılığında alıyorlar falan. Muhtemelen öyle bir olay sizinki de.
Sözlü olarak.sakatim diyerek almış.olamaz.parayi. saglik raporuyla beyan etmiştirEvet eşim hatalı tamam ama bu adam da parayı alırken sakat olduğunu belirtmiş ve öyle bir durum yok.
Arkadaşı da hem parayı almayı kabul edip, hem de sorun olur mu diye haber ettiğine göre.O da kendi cebine girecek olan paraya bakmış aslında. Eşiniz de bu konuda alması gereken dersi umarım almıştır. Bir daha asla alkollü araç kullanmaya kalkmaz inşallah. Avukat ne diyecek bakalım. Sigorta şirketleri parasını tazmin etmeden durmaz ama, bir usulsüzlük varsa, avukat oradan yakalayıp itiraz davası açabilir belki diye düşünüyorum.Hayır eşime herhangi bir ödeme olmadı. Onun anlattığı kadarı ile bu durumu takip eden yerler varmış,o şekilde işlemiş ve zarar gören tarafa ücret talep etmiş. Daha sonra ise eşime dava açmış. Çok karışık bir olay. Avukatla görüşecek eşim inşallah bu böyle kalmaz. Ayrıca arkadaşı da sakat olduğunu söylemiş kazadan dolayı ama öyle bir durum yok
Ama herhangi bir sakatlık yok adamdaSözlü olarak.sakatim diyerek almış.olamaz.parayi. saglik raporuyla beyan etmiştir
Ödemeler de iş görememezlik durumu şöyle oluyor. 3 çeşit * geçici sakatlık * sürekli sakatlık * ölüme sebebiyet. Dolayısıyla geçici sakatlık segmentinden yararlanmış olabilirEvet eşim hatalı tamam ama bu adam da parayı alırken sakat olduğunu belirtmiş ve öyle bir durum yok.
Aldı tabi ki. Şuan kullanmıyor alkolü bıraktı ama insanlara çok güveniyor. Adamın yaptığı savunmaya bile inanmış :) neyse umarım bir itiraz hakkı olur yüksek bir mebla.Arkadaşı da hem parayı almayı kabul edip, hem de sorun olur mu diye haber ettiğine göre.O da kendi cebine girecek olan paraya bakmış aslında. Eşiniz de bu konuda alması gereken dersi umarım almıştır. Bir daha asla alkollü araç kullanmaya kalkmaz inşallah. Avukat ne diyecek bakalım. Sigorta şirketleri parasını tazmin etmeden durmaz ama, bir usulsüzlük varsa, avukat oradan yakalayıp itiraz davası açabilir belki diye düşünüyorum.
Doğrudur evet. Bilmiyorum net birşey tam anlayamadım okuduklarımdan.Ödemeler de iş görememezlik durumu şöyle oluyor. 3 çeşit * geçici sakatlık * sürekli sakatlık * ölüme sebebiyet. Dolayısıyla geçici sakatlık segmentinden yararlanmış olabilir
Arkadaş kazığı evetBen eskiden bi dönem büyük bi broker şirkette çalışmıştım sigortayla ilgili bilgim var. Trafik sigortasi karsi tarafın maddi manevi hasarını karşılar, kasko kişisel aracınızın maddi manevi hasarına karşılar. Durum şöyle ki sigorta ölen veya yaralıya yada sürekli sakatlık durumu olana her yıl değişen yüksek tazminatlar öder. Burda kazazedeye ödenen ücret normal, fakat suçlu araç eşinizin kullandığı ise ve eşiniz de alkol tespit edildiyse, kazazedeye bu ödemeyi yapan sigorta şirketi eşinize rücu davası açabilir ve bu hakkıdır. Rücu davası dediğimiz şey kaza sonucu parayı kimin verdiği önemli değil suç kiminse parayı veren suçludan bu kazaya sebebiyet verdiği ve adı tam anlamıyla kaza olmadığı için parasını istemesidir. Alkolu araç kullanmak biliyosunuz ki tüm riskleri göze almaktır. Ölümde olabilir ve orda sanırım tüm hayatınız kayabilirdi çünkü tazminatlar çok yüksek. Milyonlara varan rakamlar. Durumunuzu bilmiyorum ama umarım alkol yoktur. Eğer kazazede hastane masrafını veya diğer tüm masraflarını kanitlayabildiyse bu paranın içinde onlar da vardır. Eşiniz boşa tüm masrafını karşılamış olur. Biraz da arkadaş kazığı gibi olmuş tabi cok geçmiş olsun
Vallahi bu alkol bütün kötülüklerin anasıdır diye boşa demiyorlar. İnşallah zaman aşımı bişey olur da atlatırsınız eşinize değilde size üzülürüm b*ktan sebepten nakafanizdan feragat etmek zorunda kaldığınız için. Allah yardımcınız olsun tekrarArkadaş kazığı evetalkol vardı bu arada kaza yaparken.
Salı günü avukat ile görüşücek eşim. İnşallah bir çözümü olur
Sözlü beyanı dikkate alacak halleri yok mutlaka sağlık raporu vs sunmuşturEvet eşim hatalı tamam ama bu adam da parayı alırken sakat olduğunu belirtmiş ve öyle bir durum yok.
Bahsettiğiniz gibi bir olaymış. Bu durumda ne yapılabilir bilginiz var mı?
Geçici süreli iş göremediği için almıştır o kadar parayı.Ama herhangi bir sakatlık yok adamdaanlayamadım birşey ya
Yani alkollü araç kullanıldığını biliyordu tabi ki ve bu konuda suçlu. Ama sonuç olarak hep birlikte bi halt gemeye gittiler. Onlar genelde bu şekşlde hayatlarını sürdüren insanlar. Eşim de aptallık etti işte. Ne diyebilirim bilmiyorum arkadaş kazığı baya baya kazık yani. Tamam kurtulur ama onun için ciddi bir mebla baya bi sarsılıcaz. Dediğiniz gibi en azından ölüm olmadı veya bir sakatlık durumu yok çok şükür.Öncelikle geçmiş olsun. Bu konu hakkında bilgim yok. Arkadaşının yaptığı bir kazıklama olayı da var olabilir. Ama şunu belirtmek isterim ki alkollü araç kullanmanın yasak olduğunu bilmiyor muydu?
Ya birine çarpıp öldürseydi!
Benim 19 yaşına giren kuzenim, iki gencecik arkadaşıyla birlikte şuan mezarda! Yaşasa şuan 34 yaşında olacaktı.
Şimdi 70.000 ödeyince kurtulur en azından azap çekicek vahim bir durum olmamış. Şükretmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?