Bebek Beslenmesi Lütfen bakar mısınız ? Epidural mi yoksa spinal sezeryan mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Periper89

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2016
449
168
23
35
Arkadaşlar merhaba , ben karaciğer enzim yüksekliği ve çocukta iki hafta gelişim geriliği olduğu için Pazartesi sezaryen olacağım .. onun da iki çeşidi varmış bugün duydum , epidural ve spinal , farkı ne ve hangisini tercih etmeliyim ?

Umarım hakkında hangisi daha hayirli olacaksa o olur ben genel anestezi oldum digerleri hakkinda bir bilgim yok saglikli dogumlar dilerim ;)

Arkadaşlar merhaba , ben karaciğer enzim yüksekliği ve çocukta iki hafta gelişim geriliği olduğu için Pazartesi sezaryen olacağım .. onun da iki çeşidi varmış bugün duydum , epidural ve spinal , farkı ne ve hangisini tercih etmeliyim ?
Canim spinal oldum belden uyusturuldum. Herhangi bir sorun yasamadim. Tabiki agri oluyor ama dayanilamayacak kadar degil. Insallah hakkinda hayirlisi olur. Saglikla kavusun insallah.

Ben epidurl oldu bence epidurl olmalı normal doğum yapıyprsun sonuçta

3 cesit anesteziyle sezeryan oldum.genel spinal anestezi.iclerinde en konforlusu en rahati spinal olandi.
Birde hastane yapiyorsa spinal epidural kombi oluyormus o daha da konforluymus.
Sen balikesirde degilmiydin

Spinal ile epidural arasindaki fark şu; spinal belden igne ile uyusturulup ameliyat gerçeklestiriliyor. Dogum sonrasi uyuşukluk süresi kisa oluyor. 2 saat sonra herşeyi hissetmeye basliyorsunuz. Serum takılıyor o şekilde agri kesiliyor

Epiduralde ise bele kateter yani mini bi sonda takiliyor. Ameliyat sonrası agri olunca hemen ordan ilac verip agriyi kesiyorlar. Uyuşukluk süresi 5-6 saat sürüyor hiç bişey hissetmiyorsunuz.

Ben epidural sezaryen oldum. 3 gün hastanede yattik sebebi ise aşırı baş ağrısı yapmasiydi. Bir dahakine spinal olurum

Spinal oldum gayet rahattı 4 saat fln bişi hissetmedim sanırım kolumdan serumla ağrıkesici bağladılar canım acıdıkça baatım ilacı :) bi de diclaron ve parol veriyo doktor çok tahat hiç kafanı takma spinal ol baş ağrısı fln da yapmıyor ameliyattan sonra dike yakın yatman laxım ama 60 70 derecelik açıyla en az ztn kesi yüzünden tam yatamazsın

Merhaba, ben de spinal oldum. Çok rahat tim, hiç öyle anlatıldığı gibi zor değildi. Hatta hemşireler 2 saat sonra kendimi çok iyi hissetmeme çok şaşırdı :))) Doğum yapmak buysa çok kolaymis hiç anlatıldığı kadar zor değil dedim, artık ben nasıl hayal ettiyse sezeryani. Ertesi gun eve geldim ve yavas yavas ev isi yapmaya basladim. Ama sonrasında çok bel ağrısı oldu, hala oğlumu banyo yaptırdıktan sonra belimin agrisindan üzerini eğilip giydiremiyorum. Umarim sizde sag salim kucağınıza alirsiniz bebeginizi, bu gece güzelce uyuyun, çünkü sizi uykusuz geceler bekliyor.

Son düzenleme:
Back
X