canım işte keşke şu zaman tanışsaydık falan dıye insan içinden çok geçiriyor ama olmuyor işte, o zaman çoktan geçmiş oluyor. kader herhalde. hayırlısı. annene mezhep ve boşanma ve çocuk durumundan bahset bakalım ne tepki verecek, belkı ikna edebılırsın. kolay degıl ama sen de iyi ölç biç, eski ailesini kıskanacak mısın.
Merhabalar..İlk defa konu açıyorum ama zaten benzer konular oldu daha önce forumda. Genelde yazmadan takip ederdim. Derdime gelince; ben 28 yaşında boylu poslu ortalama denecek bir güzelliğe sahip, öğretmen bir bayanım. Hayat bana neden oyunlar oynuyor bilemiyorum, önümü göremiyorum. Üniversite yıllarında bir sevgilim oldu,5 yıl kadar o ilişki devam etti. Ama aileler arasında kültür ve bölge farkı olduğu için ailem hiç istemedi.Ben çok direttim, kabul ettirdim,ama ilişkimiz sanırım bu yıpranmaya dayanamadı,her iki aile de elinden geleni ardına koymayarak bizi ayırdı.O zamanki erkek arkadaşım da arkamda duramadı. İlk ilişkimdi, ilk evlilik hayallerimdi, dünya başıma yıkıldı.
Ben memleketime tayin istedim. Burda yine bir öğretmen beyefendi karşıma çıktı. Dünya iyisi,bir dediğimi iki etmedi,gözümün içine baktı, bana o kadar mutlu günler yaşattı ki anlatamam.Ben zaten ayrılık acısı çekiyordum tanıştığımızda ve iyi geldi bana.Bu ilişkim de 2 yıl devam etti ancak ben bir türlü evlenmeye cesaret edemedim.Sebebine gelince bu bey evlenmiş boşanmış ve bir kızı var.Kızı annesinde kalıyor. ben bazen belki yapabilirim dememe rağmen kızı ve annesini o kadar kıskandım ki..Hatta sevgim arttıkça kabul edememeye başladım oysa ki benim de evlilikten dönen bir ilşkim olmuştu..Sözde anlayışlıydım..Olabilirdi..Ama kalbim öyle diyemedi..
Bu sebeplerden bu ilşkiyi de noktalamaya karar verdim, ama ilk ayrılığımda olduğu gibi içim yanıyor, hatta ikincisini daha çok daha çok sevdim, heryerde onunla anılarım var. Bir süredir görüşmüyoruz ama zor tutuyorum kendimi, çok özledim onu. Yanlış karar almaktan çok korkuyorum. Korktuğum için hiç bir adım atamıyorum.Ne tamam göğüs gererim herşeye sevgim için deyip evlilik adımı atabildim, ne onu bırakabildim..Onu da üzdüm.Ama çok sevdim, sanki bir daha böyle kafa dengim bir insan hiç karşıma çıkmazmış gibi hissediyorum.O da beni çok seviyor, buna da eminim.Sevip sevilirken ayrılmak ne kadar zor..aradı beni, açmadım,dayanmaya çalışıyorum, doğru mu yapıyorum. Bu arada annemle tanıştırdım kendisini ancak boşanmış olduğunu ve çocuğu olduğunu söyleyemedim.Karşı çıkacaklar çünkü,korkuyorum.Sadece gördü.O da karar verip deyip duruyor tepemde. bir de mezhep ayrılığımız var, ben sorun etmesem de ailem sorun eder.Keşke diyorum hep baştan karşılaşsaydık, çok geç karşılaştık. Onun evliliği, benim ilişkim olmadan önce.O zaman çok daha farklı olurdu herşey.
Durumum bu, kalbim yanıyor.Bu gelgitlerimin arasında, bunları yaşarken yaşım geldi 28 e .Ben hala ne yapacağımı bilemiyorum. Nolur bir akıl verin, doğru olan nedir. Herşeyi unutup mantıklı bir ilişki mi, yoksa sevginin peşinden gitmek mi..Ben çok seviyorum..Ama evlenemiyorum bu durumda. Kafayı yemek üzereyim, kendimi çok kötü hissediyorum.Arada bir çocuğun olması hep problem, hep kıskançlık. Hep sorun.Maddi, manevi yıpratıcı, ömür boyu buna katlanılır mı, bilmiyorum.
Aslında ben hatamı biliyorum, kızıyorum kendime, ilşkilerimde hep mantık eksikti,boşa kürek çektim ve bu hale geldim. Fikirlerinizi söyleyin, ben şimdi ne yapmalıyım, hayatımı nasıl toplamalıyım..
28 yasta ne var yaa... sene 2012 olmuş hala yasım geldi geçiyor mu diyorsunuzbence akışına bırak. herkesin gönlünde biri yatar, o karsısına cıkmadan önce baskarı çıkar belki, onları da sevdiğini sanarsın. ama hep bi eksik vardır. atıyorum; sen uzun boylu erkeklerden hoşlanırsın ama o bıraz kısadır hayalinden. inan bu bile engel olur evlenme kararı vermende, bilinçaltı işte... o yüzden hayırlısı buymuş diyeceksin. hayalindeki ne onu bi somutlastır ve onun dısındakilere sans verme. ama hayalin de gerçekçi olmalı. benden sana bi kardeş nasihatı ablacım hem yasın da normal. 30dan önce evlenme
Merhabalar..İlk defa konu açıyorum ama zaten benzer konular oldu daha önce forumda. Genelde yazmadan takip ederdim. Derdime gelince; ben 28 yaşında boylu poslu ortalama denecek bir güzelliğe sahip, öğretmen bir bayanım. Hayat bana neden oyunlar oynuyor bilemiyorum, önümü göremiyorum. Üniversite yıllarında bir sevgilim oldu,5 yıl kadar o ilişki devam etti. Ama aileler arasında kültür ve bölge farkı olduğu için ailem hiç istemedi.Ben çok direttim, kabul ettirdim,ama ilişkimiz sanırım bu yıpranmaya dayanamadı,her iki aile de elinden geleni ardına koymayarak bizi ayırdı.O zamanki erkek arkadaşım da arkamda duramadı. İlk ilişkimdi, ilk evlilik hayallerimdi, dünya başıma yıkıldı.
Ben memleketime tayin istedim. Burda yine bir öğretmen beyefendi karşıma çıktı. Dünya iyisi,bir dediğimi iki etmedi,gözümün içine baktı, bana o kadar mutlu günler yaşattı ki anlatamam.Ben zaten ayrılık acısı çekiyordum tanıştığımızda ve iyi geldi bana.Bu ilişkim de 2 yıl devam etti ancak ben bir türlü evlenmeye cesaret edemedim.Sebebine gelince bu bey evlenmiş boşanmış ve bir kızı var.Kızı annesinde kalıyor. ben bazen belki yapabilirim dememe rağmen kızı ve annesini o kadar kıskandım ki..Hatta sevgim arttıkça kabul edememeye başladım oysa ki benim de evlilikten dönen bir ilşkim olmuştu..Sözde anlayışlıydım..Olabilirdi..Ama kalbim öyle diyemedi..
Bu sebeplerden bu ilşkiyi de noktalamaya karar verdim, ama ilk ayrılığımda olduğu gibi içim yanıyor, hatta ikincisini daha çok daha çok sevdim, heryerde onunla anılarım var. Bir süredir görüşmüyoruz ama zor tutuyorum kendimi, çok özledim onu. Yanlış karar almaktan çok korkuyorum. Korktuğum için hiç bir adım atamıyorum.Ne tamam göğüs gererim herşeye sevgim için deyip evlilik adımı atabildim, ne onu bırakabildim..Onu da üzdüm.Ama çok sevdim, sanki bir daha böyle kafa dengim bir insan hiç karşıma çıkmazmış gibi hissediyorum.O da beni çok seviyor, buna da eminim.Sevip sevilirken ayrılmak ne kadar zor..aradı beni, açmadım,dayanmaya çalışıyorum, doğru mu yapıyorum. Bu arada annemle tanıştırdım kendisini ancak boşanmış olduğunu ve çocuğu olduğunu söyleyemedim.Karşı çıkacaklar çünkü,korkuyorum.Sadece gördü.O da karar verip deyip duruyor tepemde. bir de mezhep ayrılığımız var, ben sorun etmesem de ailem sorun eder.Keşke diyorum hep baştan karşılaşsaydık, çok geç karşılaştık. Onun evliliği, benim ilişkim olmadan önce.O zaman çok daha farklı olurdu herşey.
Durumum bu, kalbim yanıyor.Bu gelgitlerimin arasında, bunları yaşarken yaşım geldi 28 e .Ben hala ne yapacağımı bilemiyorum. Nolur bir akıl verin, doğru olan nedir. Herşeyi unutup mantıklı bir ilişki mi, yoksa sevginin peşinden gitmek mi..Ben çok seviyorum..Ama evlenemiyorum bu durumda. Kafayı yemek üzereyim, kendimi çok kötü hissediyorum.Arada bir çocuğun olması hep problem, hep kıskançlık. Hep sorun.Maddi, manevi yıpratıcı, ömür boyu buna katlanılır mı, bilmiyorum.
Aslında ben hatamı biliyorum, kızıyorum kendime, ilşkilerimde hep mantık eksikti,boşa kürek çektim ve bu hale geldim. Fikirlerinizi söyleyin, ben şimdi ne yapmalıyım, hayatımı nasıl toplamalıyım..
Aslında çok güçlü bir insanımdır. Ama ikili ilşkilerde bir türlü yüzüm gülmedi.Hep sevdim,emek verdim sonu gelmedi. Ben boşanmış olmasını da geçtim, kabulum.Ama çocuk, çocuk çok farklı bişeymiş.Hem küçük, hem masum,ama eski eşiyle bu yüzden görüşüyor işte.Ben delirecek gibi oluyorum.Biliyorum beni seviyor, istiyor, neler neler yaptı,o da şimdi kahroluyor benim gibi. O kadar peşimden koştu, o kadar çabaladı ki..Öyle olmasa zaten ben bu duruma ikna olup da sevgili bile olmaya niyetim yoktu..Yani resmen kader sürükledi sanki..Hata mı yapıyorum bilmiyorum, çok korkuyorum.Şu an görüşmüyoruz bir süredir..Ama akşam aradıyine,açmadım.Ben de üzgünüm, o da üzgün. Yani ilşiki bir yere gitmeli ya da bitmeli artık o durumdayız.
ilişkide sorun olur demenizi anlıyorum da cocugu,annesini kıskanmak ne biliyim tuhaf.. kızmıyorum,kınamıyorum sizi yanlıs anlamayın beni ama evlatlık baska bişey sevgili olmak baska bisey gibi.. bence siz evlenseniz kendinizi de sevdiğinizi de o cocuguda üzersiniz..
İnanın ki daha önce kendim için asla böyle bir durum hayal etmemiştim.Böyle bişeyle karşılaşırsın deseler asla derdim.Kınamayın o yüzden gerçekten. Ve bu kadar kafam uyuşmasa, mutlu olmasam böyle çelişkide olmazdım.İnsan sevince kıskanıyor.Çünkü yeri geliyor yanımda annesiyle konuşmak zorunda kalıyor.Yaa ister istemez içim kabul edemiyor.Kötülüğüne değil..İnanın ki çaresizliğimden bahsediyorum ve ilşkide sorun olmaz demek çok toz pembe bakmak olur,biliyorum. Ben bunu kaldırabilir miyim..evlilik sevgilikten mutlaka farklıdır.Zaten böyle ciddi ciddi sürüncemede olmasam annemle ve ailemle tanıştırmazdım bile..
valla canım ben onu unutmanı tavsiye edeceğim hemde acil tarafından, çünkü ilk ilişkindeki benzerlikler ikinci ilişkinde de var, bunu ailen birinciden bile kuvvetle istemeyecek.
zaten sende eski eşini ve çocuğunu çok kıskandığını söylüyorsun, mantıksız olduğunu bilsende kendine hakim olamayacak hem eşini hem eşinin çocuğunu hem kendini yıpratacaksın, gerek var mı, hiç gerek yok bunlara. mücadele mutluluk getirmiyo asla, mücadele ettik mutlu olduk diye bişey yok bence
yaşım 28 diye paniğe kapılmana hiç gerek yok inanki, ömrübillah mutsuz olup bi çocuğunda mutsuz olması ihtimaline yol açacağına, başka biriyle bi kaç sene sonra yuva kur daha iyi
artık evlenmek istiyorum diyosan mantık evliliğini tercih et, yani ortak arkadaşların tanıştırmasıyla insanlarla görüşmeye başla, elbet mutlaka biri olmazsa biriyle enerjin tutar, bakarsın o kişiyede mutlu bir evlilik yaparsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?