lütfen bana bir öneride bulunun

siyahsal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2017
9
1
1
Nasıl anlatılır bilmiyorum buraya yazmaya bile korkuyorum psikolojim bozulmak üzere derdim mezhep ayrılığı ne olur fikrinizi yazın benim için çok önemli. Ben küçüklüğumden annemler mezhep ayrılığından bahsederlerdi başka mezhepten birine kesinlikle bakma diye küçüklüğümden beri uyarirlardi izin vermicez olmaz diye.Ben büyüdüm universiteye giderken aynı uyarida bulundu ben zaten bakmam deyip gittim universiteye sonra karşıma o çıktı.Onunda hiç sevgilisi olmamış benimde ilk arkadaştik dışardan görenler sevgili misiniz diye sorarlardi birbirimizin yaninda çok mutlu huzurluyduk ben içten içe onu sevmeye başladığımı farketmistim kaçmak için çok uğraşmıştım ama oda beni çok sevdi izin vermedi ondan kaçmama.Öyle çok sevdimki ilk baştan daha önce kimseyle konuşmadım ilk benim için oda öyle oda bende öyle çok sevdikki birbirimizi teklif ettiğinde durumu söyledim olmaz dedim bir yolunu buluruz dedi izin verirler belki dedi ama vermicekler bilerek kabul ettim. Sonra vermezlerse kacariz affederler dedi. Yadirgayanlarda olacak kendimi ateşe attim ama kaçamadim öyle sevdim ki anlatamam suçlu da hissediyorum.3 sene oldu şimdi yanina atandim onun ailesi biliyor zaten herşeyi gerceyiyle ondan yana sorun yok ama ben soylemeye bile korkuyorum.Babami bizim aileden biri başka mezhebe giderse kendimi öldürürüm derken duydum.Ama ne saçma degilmi anlasabildikten sevdikten sonra öyle şeylerin ne önemi varki ama sorun yapiyorlar ölsem izin vermicekler belkide ölmemi tercih ederler sizce soyledikten sonra bırakıp kaçmali miyim yoksa sevdiğimi mi birakmak doğrudur aranizda öyle birşey yaşayan oldu mu ne olur bana bir öneride bulunun erkek için değer mi derseniz o öyle iyi biri ki bana karşı her yönden öyle anlayışlı ki keşke tanımak isteseler ondan iyisi yok ama tanimak bile istemicekler ne olur bana bir öneride bulunun.

İnsan insandır...
Ben ırkçılığa karşıyım!!!

Hepimizin insan olduğumuzu algılamamız gerekiyor öncelik olarak. Bunu algılarsak dünya daha da güzel olacaktır.

Barış içinde yaşamayı öğrenmeli ve herkesin düşüncesine, mezhepine saygı duymamız gerekiyor.

Çocuklarımıza bunları öğretmeliyiz.
Çevremizdekileri de aydınlatmalıyız bu konular hakkında.

Bu kişiler anne ve babamız olsa dahi.

Keşke anlatabilsem bende karşıyım bu konuda hep tartışıyorum ama bana biz sorun yapmiyoruz onlar sorun yapiyorlar diye cevap veriyorlar genellemeyede karşıyım ben bir insani herkese genellemeye karşıyım ama anlatamıyorum yani anlamiyorlar kiyamet kopacak belki siz olsaniz yerimde ailenizi birakir miydiniz ikisinide birakamiyorum soylemeyede korkuyorum

Mezhep ayriligi nedir ya. Ot kafali insanlar. Farkli dinde insanlar evleniyor artik farkli mezhep nedir? Allah ailene akil fikir versin. Eger bu benim iciin dogru adam diyorsan ailen iciin ondan sakın vazgecme. Cunku gerekceleri sacmalik. Hayatimda boyle cahillik gormedim.

basıma böyle bir durum gelmedi ama çevremden duydugum kadarıyla sonrasında sıkıntı olabiliyor. Sonuc olarak benimsenmiş ve ayrılan mezhep grupları var ayak uydurmak zor olabilir. Bir de ailen duruma oldukça karşı yani bence sen bir daha düşün derim ben

Bizim aramızda hiç birşey sorun olmaz onun ailesi tarafindanda hatta halasi bile sen onu birakma ailen seni birakirsa bir gün herşey olur onun hatasını görürsen bile ben arkanda dururum dedi bunu ailem bile yapmiyor tek çıkacak sıkıntı ailemin beni silmesi olacak

Isterse zibilyon tane mezhep olsun. Hepsinin inandigi yaratici Allah degil mi? Sorun ne o halde? Hic dusunmezler mi bu insanlar?
Bende onu anlatmaya çalışıyorum ama anlatamiyorum benimsemisler artık bende kaçamadim halada birakamiyorum sevdigimi onuda denedim ilk bastan beri birakamiyorum fazlasiyla aradayim psikolojim bozuldu yanina atandim ayni yerde yasicaz göze aldim ama büyük korku basiyor şimdi

O zaman annene ufaktan ir çıtlat nabızlarını ölç bakalım belki zamanla sıcak bakmaya baslarlar

4 hak mezhep ten herhangi biri ile neden evlenmek yasak olsun ki?
Hanefi , Şafiî, Maliki,Hanbeli
Ama bu mezhep dışında bahsediyorsan..zaten onlar hak değil kardeşim...

Kacarak evlenmeyin. O dogru olmaz. Ailenize de gozunuzu karartip söyleyin. Iziin vermezlerse gider nikahinizi kiyip evlenirsiniz. Koca koca insanlarsiniz. Size karisamazlar.

O zaman annene ufaktan ir çıtlat nabızlarını ölç bakalım belki zamanla sıcak bakmaya baslarlar
Onu universite zamaninda yapmistim annem delirdi yani anlatamam ayrildik demek zorunda kaldim şimdiye kadar alttan alttan olursa imkansiz olacaginin mesajini veriyor tekrar açmak için yanina atanmayi bekliyordum oda oldu tekrar açmaya öyle korkuyorum ki bana bu imkansizlikta öyle saçma geliyorki küçüklüğümden beri saçmalığın içinde boguluyorum

E ne yapacaksınız o zaman bir büyük konuşsa ,ikna etse .

4 hak mezhep ten herhangi biri ile neden evlenmek yasak olsun ki?
Hanefi , Şafiî, Maliki,Hanbeli
Ama bu mezhep dışında bahsediyorsan..zaten onlar hak değil kardeşim...
İşte senin gibiler sayesinde bu haldeyim yalnız allahtan sevdiğim insan senin gibi düşünmüyor bu arada hak olup olamadigina sen değil allah karar verir.

Cok yonlu dusunmeniz lazim. Koru korune bir seye baglanip "asla" denmesi, kisinin kendi hayati hakkinda soz sahibi olamamasi zaten bir sorun. Hic tanimadan bir insan hakkinda etiketleme yapmalarina izin vermeyin. Anlatin, tanistirmak icin ugrasin. Cok uzun cabalar gerektirecek. Kacmak cok kolay bir cozum.

Sevgiliniz gercekten mukemmel biri olabilir. Belkide aksine evlendikten sonra "bu benim asik oldugum adam mi?" diyeceginiz cinsten biridir. Her ne olursa olsun sonucunda, onu sectiginiz zaman ah vah etmenin bir anlami olmaz. Ailenizden ayri kalirsaniz "senin yuzunden" diyebilirsiniz. Yanilirsaniz geri donmek isteyebilirsiniz ama aileniz kabul etmeyebilir. Ben her ne olursa olsun bi aileye boyle bir aci yasatmama taraftariyim.

İşte senin gibiler sayesinde bu haldeyim yalnız allahtan sevdiğim insan senin gibi düşünmüyor bu arada hak olup olamadigina sen değil allah karar verir.

Yorumun çok ağır olmuş
Ama benim için değil
Senin için.. :)

Sana bu konuda şunu diyorum başka bir şey demiyorum
Ben kafama göre konuşmuyorum dogru hak kaynaklara göre konuşuyorum.
Eğer peygambere inanmıyorsan sahabelere inanmıyorsan mezhebe inanmanida bekleyemem
Allah ailene yardım etsin

Selametle.

Ailene söylersin
Ortalık yıkılır biraz durulur gelmek ister sevdğnin ailesi tekrar ortalık yıkılır reddederler yine sakinleşirler
Sevdğnin ailesi evinzden içeri girene kdr böyle devam eder. Ha o gün gelir eve girerler ama
Sizinkiler çok suratsz davranır soğuk saygısız buz gibi bi ortamda ufak tefek şeyler konuşulur giderler
Sizinkiler yine karışır aslalar havada uçuşur
Sen feryat figan ağlarsn belki kaç sene.
Sabrede sabrede ikan edersn aileni blki ama bu sefer korkum eşinin ailesnin bnu yüzüne vurması.
Evlenince eşin ailenle görüşmeni istemez göndermez gelmelerini istemez.
Saygı gçstermez.
Sonrası ne olur işte o kısım allaha emanet. Hakkında hayırlısı olsun cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…