Keşke anlatabilsem bende karşıyım bu konuda hep tartışıyorum ama bana biz sorun yapmiyoruz onlar sorun yapiyorlar diye cevap veriyorlar genellemeyede karşıyım ben bir insani herkese genellemeye karşıyım ama anlatamıyorum yani anlamiyorlar kiyamet kopacak belki siz olsaniz yerimde ailenizi birakir miydiniz ikisinide birakamiyorum soylemeyede korkuyorumİnsan insandır...
Ben ırkçılığa karşıyım!!!
Hepimizin insan olduğumuzu algılamamız gerekiyor öncelik olarak. Bunu algılarsak dünya daha da güzel olacaktır.
Barış içinde yaşamayı öğrenmeli ve herkesin düşüncesine, mezhepine saygı duymamız gerekiyor.
Çocuklarımıza bunları öğretmeliyiz.
Çevremizdekileri de aydınlatmalıyız bu konular hakkında.
Bu kişiler anne ve babamız olsa dahi.
Bizim aramızda hiç birşey sorun olmaz onun ailesi tarafindanda hatta halasi bile sen onu birakma ailen seni birakirsa bir gün herşey olur onun hatasını görürsen bile ben arkanda dururum dedi bunu ailem bile yapmiyor tek çıkacak sıkıntı ailemin beni silmesi olacakbasıma böyle bir durum gelmedi ama çevremden duydugum kadarıyla sonrasında sıkıntı olabiliyor. Sonuc olarak benimsenmiş ve ayrılan mezhep grupları var ayak uydurmak zor olabilir. Bir de ailen duruma oldukça karşı yani bence sen bir daha düşün derim ben
Bende onu anlatmaya çalışıyorum ama anlatamiyorum benimsemisler artık bende kaçamadim halada birakamiyorum sevdigimi onuda denedim ilk bastan beri birakamiyorum fazlasiyla aradayim psikolojim bozuldu yanina atandim ayni yerde yasicaz göze aldim ama büyük korku basiyor şimdiIsterse zibilyon tane mezhep olsun. Hepsinin inandigi yaratici Allah degil mi? Sorun ne o halde? Hic dusunmezler mi bu insanlar?
O zaman annene ufaktan ir çıtlat nabızlarını ölç bakalım belki zamanla sıcak bakmaya baslarlarBizim aramızda hiç birşey sorun olmaz onun ailesi tarafindanda hatta halasi bile sen onu birakma ailen seni birakirsa bir gün herşey olur onun hatasını görürsen bile ben arkanda dururum dedi bunu ailem bile yapmiyor tek çıkacak sıkıntı ailemin beni silmesi olacak
Kacarak evlenmeyin. O dogru olmaz. Ailenize de gozunuzu karartip söyleyin. Iziin vermezlerse gider nikahinizi kiyip evlenirsiniz. Koca koca insanlarsiniz. Size karisamazlar.Bende onu anlatmaya çalışıyorum ama anlatamiyorum benimsemisler artık bende kaçamadim halada birakamiyorum sevdigimi onuda denedim ilk bastan beri birakamiyorum fazlasiyla aradayim psikolojim bozuldu yanina atandim ayni yerde yasicaz göze aldim ama büyük korku basiyor şimdi
Onu universite zamaninda yapmistim annem delirdi yani anlatamam ayrildik demek zorunda kaldim şimdiye kadar alttan alttan olursa imkansiz olacaginin mesajini veriyor tekrar açmak için yanina atanmayi bekliyordum oda oldu tekrar açmaya öyle korkuyorum ki bana bu imkansizlikta öyle saçma geliyorki küçüklüğümden beri saçmalığın içinde boguluyorumO zaman annene ufaktan ir çıtlat nabızlarını ölç bakalım belki zamanla sıcak bakmaya baslarlar
E ne yapacaksınız o zaman bir büyük konuşsa ,ikna etse .Onu universite zamaninda yapmistim annem delirdi yani anlatamam ayrildik demek zorunda kaldim şimdiye kadar alttan alttan olursa imkansiz olacaginin mesajini veriyor tekrar açmak için yanina atanmayi bekliyordum oda oldu tekrar açmaya öyle korkuyorum ki bana bu imkansizlikta öyle saçma geliyorki küçüklüğümden beri saçmalığın içinde boguluyorum
İşte senin gibiler sayesinde bu haldeyim yalnız allahtan sevdiğim insan senin gibi düşünmüyor bu arada hak olup olamadigina sen değil allah karar verir.4 hak mezhep ten herhangi biri ile neden evlenmek yasak olsun ki?
Hanefi , Şafiî, Maliki,Hanbeli
Ama bu mezhep dışında bahsediyorsan..zaten onlar hak değil kardeşim...
İşte senin gibiler sayesinde bu haldeyim yalnız allahtan sevdiğim insan senin gibi düşünmüyor bu arada hak olup olamadigina sen değil allah karar verir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?