- Konu Sahibi Ozlemduydugum
-
Kesinlikle karyotip verinMerhaba arkadaslar.2yildr evliym 3gebeliym oldu 3de dusukle sonuclandi malesef.ilkine 2ayda kaldm hepde kolay hamile kalirdm denedymz ay. Her sey normal giderken 20 hafta dedayli ultrasonda bebeyin anomalili(dudak ,beyin,odem ) oldugunu oyrendm ve suni sanciyla dogurdm. Ama malesef bebeyi genetk analze gonderemedk hic kimse bize soylemedi.sonra test filan istemediler birnci dusuk yine olacak diye bisey yok yine hamile kal dediler.6ay sonra yine hamile kaldm bu sefer bebek gelismedi beta anormal artdi dis gebelikmi kimyasalmi belli olmadan iyne ile sonladrdk.yine dene dediler 5 ay sonra yine hamile kaldm ve bu sefer bos gebelik kurtajdan sonra bebeye genetk test yaptilar kromozom bozuklugu cikti.dr buyuk ihtimal diyer bebeklerinde kromozom bozuklugundan dusduyunu soyledi.ben pihtilasma esim dna testi verdi bende 1gende homozigot pihtilasma esmde ise 60%hasar cikti.karyotip testi vermedk ama.sizce bu pihtilasma sorunu ve dna duzelirse normal bebegim ola bilirmi pihtilasma dusuye sebep ola bilirde kromozom bozuklugu yapmaz.dna sorunu bebekte kromozom bozuklugu yaratrmi? Bu arada kaan hocaya nisan sonu icin randevu aldk. Bilgisi olan yardm etsn lutfennnn
Esinize dna hasari ve her ikinize karyotip bakilmasini oneririmIlk bebegimi 11 haftalıkken kaybettim kalbi durmustu. Tum doktorlar israrla ilk kayipta genetik arastirmaya veya pihtilasma testine gerek yok deseler de ben zar zor yaptirdim. Genetik testlerimiz ( periferik kan analizi) sorunsuz cikti cok sukur. Bana pihtilasma testi de yapildi ama cok detayli bir sey değildi sanirim onda da sorun yok. Su an reglim, bitince tekrar denemeye baslayacagiz nihayet 6 ay sonra. Ama ben cok korkuyorum. Ya testlerde cikmayan bir sorun varsa, keşke daha detayli pihtilasma ya bakilsaydi vs vs...zor surecler. Allah ins herkesin gonlune gore versin.
Saglikla kucaginiza alin insallahAllah yardımcınız olsun cok zor. 4 düşüğüm var suan 5.ye hamileyim çok şükür. pıhtılaşma iğnesi kullanıyorum. Size tavsiyem bi tıbbı genetik bölümüne gidip gerekli testleri yaptmanız
Dna hasari nedir? Karyotip periferik ayni sey degil mi zaten?Esinize dna hasari ve her ikinize karyotip bakilmasini oneririm
Erkeklerin sperminde dna hasari var mi diye yapilan bir test.dna hasar orani yuksek cikanlarda da gebelik olmuyor ya dadevam etmeyebiliyor.periferikin ne oldugunu bilmiyorum ama karyotip sizden kan alinmak suretiyle tum kromozomlarinizin incelenmesi.Dna hasari nedir? Karyotip periferik ayni sey degil mi zaten?
AMİNNNN inşAllahh Allah razı olsun ❣Saglikla kucaginiza alin insallah
Sen yazdiktan sonra arastirdim. Dna hasari onemli bir tahlil aslinda ama eminim ki hangidoktora gitsem su asamada hicbiri onermeyecek. Yaptirdigim testleri bile gereksiz buldu kendi kadin dogumcum. Anlamiyorum bu mantigi hic. Periferik karyotip kan analizi ayni sey ztn. Onda bir problem yok ikimizde de.Erkeklerin sperminde dna hasari var mi diye yapilan bir test.dna hasar orani yuksek cikanlarda da gebelik olmuyor ya dadevam etmeyebiliyor.periferikin ne oldugunu bilmiyorum ama karyotip sizden kan alinmak suretiyle tum kromozomlarinizin incelenmesi.
Benik doktorum da onemsemiyordu.olumsuz ilk tup denememizden sonra dna hasari pihtilasma karyotip yaptirip ikinci tedaviye basladim.pihtilasma cikti...ikinci tedavime test sonuclariyla gittim ne gerek var dediler ama kan sulandiriciya da basladilar dogurana kadar kullandim:))) o yuzden biraz doktorlarla aşık atacak kadar derdinin profesoru olmali insan.oglum 7 aylik.Rabbbim once mucadele edenlere versin insallahSen yazdiktan sonra arastirdim. Dna hasari onemli bir tahlil aslinda ama eminim ki hangidoktora gitsem su asamada hicbiri onermeyecek. Yaptirdigim testleri bile gereksiz buldu kendi kadin dogumcum. Anlamiyorum bu mantigi hic. Periferik karyotip kan analizi ayni sey ztn. Onda bir problem yok ikimizde de.
Saglikla kucaginiza alin insallahİyi akşamlar. Bende sürekli olarak kalp atışları duruyor ve maalesef kürtaj olmak zorunda kalıyordum. Çevremdeki kişilerin tavsiyesi üzerine kayseri De bir doktorla görüştüm. Doktora göre bağışıklık sistemimle alakalı bi durum olduğunu söyledi... Aşı yapıldı. Şu an hamileyim. Göremediğim haftaları gördüm. Umarım sağlıkla sonuçlanır. Tüm testlerimiz yapıldı ayrıca. Sadece kanda pıhtılaşma çıktı. Detay isterseniz özelden konuşabiliriz
4cuyude denemek istiorm nebilym tüp bebeğe hazr deyilm daha.esmde sperm dnasna hasar var ve bu tedaviyle düzelir bişey.ama esm ve ben kendi genlermize baktrmadkTüp bebek ile hamile kalın, o zaman kullanın kan sulandırıcı iğneyi. Zaten 3 kere kromozom anomalisi sebepli kaybınız olmuş. Eşinizin genlerinde %60 bozukluk çıkmış. Size yazik degil mi niye riske giriyorsunuz
Dna ya bakıtrn rahiminze baktrin ve gebeliynze başlarken her ihtimal kan sulandrci kullanın trobofili paneli miydi pıhtı testinz?Ilk bebegimi 11 haftalıkken kaybettim kalbi durmustu. Tum doktorlar israrla ilk kayipta genetik arastirmaya veya pihtilasma testine gerek yok deseler de ben zar zor yaptirdim. Genetik testlerimiz ( periferik kan analizi) sorunsuz cikti cok sukur. Bana pihtilasma testi de yapildi ama cok detayli bir sey değildi sanirim onda da sorun yok. Su an reglim, bitince tekrar denemeye baslayacagiz nihayet 6 ay sonra. Ama ben cok korkuyorum. Ya testlerde cikmayan bir sorun varsa, keşke daha detayli pihtilasma ya bakilsaydi vs vs...zor surecler. Allah ins herkesin gonlune gore versin.
Düşük mu yapmıştınız yoksa negatif miydiBenik doktorum da onemsemiyordu.olumsuz ilk tup denememizden sonra dna hasari pihtilasma karyotip yaptirip ikinci tedaviye basladim.pihtilasma cikti...ikinci tedavime test sonuclariyla gittim ne gerek var dediler ama kan sulandiriciya da basladilar dogurana kadar kullandim:))) o yuzden biraz doktorlarla aşık atacak kadar derdinin profesoru olmali insan.oglum 7 aylik.Rabbbim once mucadele edenlere versin insallah
Evet düşünüyorm korkuyorum daKesinlikle karyotip verin
Merhaba.insallah sağlıkla kucagnza alırsınız.bu testi duymusdm.size sorum şu düşükleri genetik teste yolladizmiİyi akşamlar. Bende sürekli olarak kalp atışları duruyor ve maalesef kürtaj olmak zorunda kalıyordum. Çevremdeki kişilerin tavsiyesi üzerine kayseri De bir doktorla görüştüm. Doktora göre bağışıklık sistemimle alakalı bi durum olduğunu söyledi... Aşı yapıldı. Şu an hamileyim. Göremediğim haftaları gördüm. Umarım sağlıkla sonuçlanır. Tüm testlerimiz yapıldı ayrıca. Sadece kanda pıhtılaşma çıktı. Detay isterseniz özelden konuşabiliriz
Merhaba canım allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin. Aşının ismini biliyormusun ? Hamileyken mi yapıldı peki daha önce miİyi akşamlar. Bende sürekli olarak kalp atışları duruyor ve maalesef kürtaj olmak zorunda kalıyordum. Çevremdeki kişilerin tavsiyesi üzerine kayseri De bir doktorla görüştüm. Doktora göre bağışıklık sistemimle alakalı bi durum olduğunu söyledi... Aşı yapıldı. Şu an hamileyim. Göremediğim haftaları gördüm. Umarım sağlıkla sonuçlanır. Tüm testlerimiz yapıldı ayrıca. Sadece kanda pıhtılaşma çıktı. Detay isterseniz özelden konuşabiliriz
senin için en iyi yok tür bebek sana benzer problemleri bende yaşadım 5 defa düşük yaşadım. trombofili testleri kromozom testleri derken sonuç tüp bebek tedavisine yönlendirildik. gelişen embriyolardan yurtdışına biyopsi göndferildi ve şuan 25 haftalık hamileyim kısmetse temmuzda kucağıma alıcam oğlumu :)Merhaba arkadaslar.2yildr evliym 3gebeliym oldu 3de dusukle sonuclandi malesef.ilkine 2ayda kaldm hepde kolay hamile kalirdm denedymz ay. Her sey normal giderken 20 hafta dedayli ultrasonda bebeyin anomalili(dudak ,beyin,odem ) oldugunu oyrendm ve suni sanciyla dogurdm. Ama malesef bebeyi genetk analze gonderemedk hic kimse bize soylemedi.sonra test filan istemediler birnci dusuk yine olacak diye bisey yok yine hamile kal dediler.6ay sonra yine hamile kaldm bu sefer bebek gelismedi beta anormal artdi dis gebelikmi kimyasalmi belli olmadan iyne ile sonladrdk.yine dene dediler 5 ay sonra yine hamile kaldm ve bu sefer bos gebelik kurtajdan sonra bebeye genetk test yaptilar kromozom bozuklugu cikti.dr buyuk ihtimal diyer bebeklerinde kromozom bozuklugundan dusduyunu soyledi.ben pihtilasma esim dna testi verdi bende 1gende homozigot pihtilasma esmde ise 60%hasar cikti.karyotip testi vermedk ama.sizce bu pihtilasma sorunu ve dna duzelirse normal bebegim ola bilirmi pihtilasma dusuye sebep ola bilirde kromozom bozuklugu yapmaz.dna sorunu bebekte kromozom bozuklugu yaratrmi? Bu arada kaan hocaya nisan sonu icin randevu aldk. Bilgisi olan yardm etsn lutfennnn
Negatifti ilk tedavimDüşük mu yapmıştınız yoksa negatif miydi
Sağ salim kucagnza alun oglunuzu.testlerde bişey ciktimi? Yok ben henüz tüp bebeğe hazır değilimsenin için en iyi yok tür bebek sana benzer problemleri bende yaşadım 5 defa düşük yaşadım. trombofili testleri kromozom testleri derken sonuç tüp bebek tedavisine yönlendirildik. gelişen embriyolardan yurtdışına biyopsi göndferildi ve şuan 25 haftalık hamileyim kısmetse temmuzda kucağıma alıcam oğlumu :)
Pıhtı negatif tüp bebeğe sebep olumurkiNegatifti ilk tedavim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?