- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi Ozlemduydugum
-
Merhaba arkadaslar.2yildr evliym 3gebeliym oldu 3de dusukle sonuclandi malesef.ilkine 2ayda kaldm hepde kolay hamile kalirdm denedymz ay. Her sey normal giderken 20 hafta dedayli ultrasonda bebeyin anomalili(dudak ,beyin,odem ) oldugunu oyrendm ve suni sanciyla dogurdm. Ama malesef bebeyi genetk analze gonderemedk hic kimse bize soylemedi.sonra test filan istemediler birnci dusuk yine olacak diye bisey yok yine hamile kal dediler.6ay sonra yine hamile kaldm bu sefer bebek gelismedi beta anormal artdi dis gebelikmi kimyasalmi belli olmadan iyne ile sonladrdk.yine dene dediler 5 ay sonra yine hamile kaldm ve bu sefer bos gebelik kurtajdan sonra bebeye genetk test yaptilar kromozom bozuklugu cikti.dr buyuk ihtimal diyer bebeklerinde kromozom bozuklugundan dusduyunu soyledi.ben pihtilasma esim dna testi verdi bende 1gende homozigot pihtilasma esmde ise 60%hasar cikti.karyotip testi vermedk ama.sizce bu pihtilasma sorunu ve dna duzelirse normal bebegim ola bilirmi pihtilasma dusuye sebep ola bilirde kromozom bozuklugu yapmaz.dna sorunu bebekte kromozom bozuklugu yaratrmi? Bu arada kaan hocaya nisan sonu icin randevu aldk. Bilgisi olan yardm etsn lutfennnn
Tüp bebek dusunmezmisin labaratuar ortaminda en saglikli sperm seciliyor.Ben 4 dusuk yaptim hepside 8-9 haftaya gelince kalbi duruyordu.Kan degerlerim pihtilasma hersey normaldi ama esimde morfoloji %97 bozuk cikti.Dr. morfoloji dusuge sebep olmaz dedi ama bence sebep buydu.Esime suya katilan bir ilac verildi bende o evrede korunuyordum esimin tedavisi bitince tup bebek yapacaktim bir daha normal gebe kalmaya cesaretim yoktu fakat o ay daha esimin ilaclari bitmeden korunmama ragmen hamile kaldigimi ogrendim,hamileligim boyunca hergun önlem amacli kan sulandirici igne vurdum kendime.Suan 17 aylik cok saglikli ve ay parcasi gibi bir kizim var.Allah sana ve bu hasret ile yanip tutusan tum kadinlara bu duyguyu nasip etsin insallahMerhaba arkadaslar.2yildr evliym 3gebeliym oldu 3de dusukle sonuclandi malesef.ilkine 2ayda kaldm hepde kolay hamile kalirdm denedymz ay. Her sey normal giderken 20 hafta dedayli ultrasonda bebeyin anomalili(dudak ,beyin,odem ) oldugunu oyrendm ve suni sanciyla dogurdm. Ama malesef bebeyi genetk analze gonderemedk hic kimse bize soylemedi.sonra test filan istemediler birnci dusuk yine olacak diye bisey yok yine hamile kal dediler.6ay sonra yine hamile kaldm bu sefer bebek gelismedi beta anormal artdi dis gebelikmi kimyasalmi belli olmadan iyne ile sonladrdk.yine dene dediler 5 ay sonra yine hamile kaldm ve bu sefer bos gebelik kurtajdan sonra bebeye genetk test yaptilar kromozom bozuklugu cikti.dr buyuk ihtimal diyer bebeklerinde kromozom bozuklugundan dusduyunu soyledi.ben pihtilasma esim dna testi verdi bende 1gende homozigot pihtilasma esmde ise 60%hasar cikti.karyotip testi vermedk ama.sizce bu pihtilasma sorunu ve dna duzelirse normal bebegim ola bilirmi pihtilasma dusuye sebep ola bilirde kromozom bozuklugu yapmaz.dna sorunu bebekte kromozom bozuklugu yaratrmi? Bu arada kaan hocaya nisan sonu icin randevu aldk. Bilgisi olan yardm etsn lutfennnn
Canim kizini Allah bagislasin .Ben de dusuk morfolojiye ragmen hamile kaldim %2 düzgündü. Hasar duzelince hamile kaldim tup bebek dusunurken cok sukur .Ama bu dna hasari morfoloji gibi degil tüp de basarisizliga neden oluyor .Tüp bebek dusunmezmisin labaratuar ortaminda en saglikli sperm seciliyor.Ben 4 dusuk yaptim hepside 8-9 haftaya gelince kalbi duruyordu.Kan degerlerim pihtilasma hersey normaldi ama esimde morfoloji %97 bozuk cikti.Dr. morfoloji dusuge sebep olmaz dedi ama bence sebep buydu.Esime suya katilan bir ilac verildi bende o evrede korunuyordum esimin tedavisi bitince tup bebek yapacaktim bir daha normal gebe kalmaya cesaretim yoktu fakat o ay daha esimin ilaclari bitmeden korunmama ragmen hamile kaldigimi ogrendim,hamileligim boyunca hergun önlem amacli kan sulandirici igne vurdum kendime.Suan 17 aylik cok saglikli ve ay parcasi gibi bir kizim var.Allah sana ve bu hasret ile yanip tutusan tum kadinlara bu duyguyu nasip etsin insallah
Oncelikle Rabbim seni sinasada cok sukur mukafatini almissn Allah bağışlasın.peki dusuklerini genetik teste yollamadinmi?karı koca karyotip testi verdin mi?eşin proxed plus mu kullandı ?ne çok şey sordm cevaplarsan sevinirm Her şey Allah'ın elinde ol derse olur 4kez olmamış isterken 5cide korunurken olmuşTüp bebek dusunmezmisin labaratuar ortaminda en saglikli sperm seciliyor.Ben 4 dusuk yaptim hepside 8-9 haftaya gelince kalbi duruyordu.Kan degerlerim pihtilasma hersey normaldi ama esimde morfoloji %97 bozuk cikti.Dr. morfoloji dusuge sebep olmaz dedi ama bence sebep buydu.Esime suya katilan bir ilac verildi bende o evrede korunuyordum esimin tedavisi bitince tup bebek yapacaktim bir daha normal gebe kalmaya cesaretim yoktu fakat o ay daha esimin ilaclari bitmeden korunmama ragmen hamile kaldigimi ogrendim,hamileligim boyunca hergun önlem amacli kan sulandirici igne vurdum kendime.Suan 17 aylik cok saglikli ve ay parcasi gibi bir kizim var.Allah sana ve bu hasret ile yanip tutusan tum kadinlara bu duyguyu nasip etsin insallah
Canım bence gerekli testleri yaptır sorun neyse bulunsun çözülsün ama acele etme bebek büyük sorumluluk doğru şekilde büyütmek yetiştirmek lazım bende iki senelik evliyim ve hala çocuk istemiyorum yaşım 25 yani hala çok çok erken...Evet canim 22 biliyorm gencim.ama cok istyorm cocuk benimle birlikte evelenenler hamile kalanlar cocuklarni seviyo bense kurtas dusyk ugrasyorm.hem cocugun hix olmamasi ayri derdmki belki bi gun olcak diye.ama bende olup dusmesi cok sinirmi bozdu.hemde boyle seyler yas ilerledikce daha fazla olur bu yasmda boylese 10 yil sonra nasil olur Allah bilir
KatiliyormCanim kizini Allah bagislasin .Ben de dusuk morfolojiye ragmen hamile kaldim %2 düzgündü. Hasar duzelince hamile kaldim tup bebek dusunurken cok sukur .Ama bu dna hasari morfoloji gibi degil tüp de basarisizliga neden oluyor .
Ben bi profesore gittim bana bir suru test yapti ultrasonda bakti filan sonuclar normal dedi ama testlerde bile cikmayan cok az bi pihtilasma bile olsa dusuge bu sebep olabilir dedi esimde urologa gitti oda sperm testi yapti sadece morfoloji bozuk cikti.Dusuklere genetik test yaptirmadim canim hamile kaldigimi ogrendigim an doktoruma gittim o da onlem amacli kan sulandirici igne verdi 9 ay boyunca vurdum bende.Artik igneler mi ise yaradi yoksa sansimiza mi hersey yolunda gitti bilmiyorum diyecegim tek sey umitsizlige kapilma ne olursa olsun hamile kalabiliyorsun bu cok onemli eninde sonunda seninde bir bebegin olacak canim Allahin izniyleOncelikle Rabbim seni sinasada cok sukur mukafatini almissn Allah bağışlasın.peki dusuklerini genetik teste yollamadinmi?karı koca karyotip testi verdin mi?eşin proxed plus mu kullandı ?ne çok şey sordm cevaplarsan sevinirm Her şey Allah'ın elinde ol derse olur 4kez olmamış isterken 5cide korunurken olmuş
Meraba tşk ederim.evet tüp bebek PGT seçilebiliyor saglikli embrio.bu son adım ama.ondan önce bu embrio neden kromozom bozuklu oluyor onu bilmek istiyorum.siz sormadnzmi neden 9zu sağlıksız diye anladım kadaryla esinz ve sizin kromozomlarız normal peki neden 10 embriyodan 9u anormal? Sperm dnasna baktrdnzmi?Ozlemduydugum merhaba.
Öncelikle geçmiş olsun.
Embriyoda kromozom bozukluğu bambaşka birşey. Bunun bir ilacı bir tedavisi yok maalesef. Sizin ve eşinizin kromozomları normal olsa da embriyolarda anomali görunebiliyor.
Tüp bebek ile bunu aşabilirsiniz. Ama embriyolarınıza kromozom testi yaptırmanız gerek. Bu da ekstra bir maliyet demek.
Ayrica embriyo kaliteli olabilir. Ama kaliteli olması kromozomlarında anomali olmayacağı anlamina gelmez. Şöyle ki. Biz tüp bebek yaptırdık. Ilk denememiz negatif sonuçlanınca sonraki denememizde bir havuz olusturduk. Totalde 10 embriyo döllendi. Hepsi de gayet sağlıklı görünüyordu. Kromozom testine soktuk sadece 1 tanesi normal çıkti. 9 anomali embroyo imha edildi, 1 sağlıklı transfer edildi. Ve sonuç pozitif..
Embriyonun kromozomunun saglikli olmasi bebeğin %99,9 sağlıklı olması demek. Kromozomu bozuk embriyoda düşük riski olukça fazla.
Umarim saglikla bebeginize kavuşursunuz..
Evet canim belkide her şey bi bahane daha zamanı gelmedi nebilym inşallah bende bi gün alırim bebeğini kucagmaBen bi profesore gittim bana bir suru test yapti ultrasonda bakti filan sonuclar normal dedi ama testlerde bile cikmayan cok az bi pihtilasma bile olsa dusuge bu sebep olabilir dedi esimde urologa gitti oda sperm testi yapti sadece morfoloji bozuk cikti.Dusuklere genetik test yaptirmadim canim hamile kaldigimi ogrendigim an doktoruma gittim o da onlem amacli kan sulandirici igne verdi 9 ay boyunca vurdum bende.Artik igneler mi ise yaradi yoksa sansimiza mi hersey yolunda gitti bilmiyorum diyecegim tek sey umitsizlige kapilma ne olursa olsun hamile kalabiliyorsun bu cok onemli eninde sonunda seninde bir bebegin olacak canim Allahin izniyle
Evet işin maliyet kısmını geçtim.zaten bu yolda tonla para döküyoruz .ama şöyle bişey var ben dusundmki genetik est yaptrsak hani birmzde cikti diyelim Allah korusun.bu bize hep engel olcak diye düşündüm suçluluk duygusu.hani en ufak tartışmada konun gelib sen sorun bende onun için bana böyle söyledin dememz ve böylede evliliymz yürümez diye düşündüm nebil kafamda kurdm iste korkum ama gerceklerdende kaçmak olmaz biliyorum yaptırmak lazımhadi yaaa buna üzüldüm bak Turkiyede devlet hastaneleri ucretsiz yapiyor... bi arkadaşım da ayni senin durumunu yaşadı cok şükür genetikleri temiz çıktı ama kan pihtilasmasi çıktı 5. gebeliginde cok şükür saglikli bir bebek dünyaya getirmeyi başardı... insallah seninde artik en yakin zamanda gebeligin saglikli bir gebelik olur
Inşallah bizdede temiz çıkarda.benimde meleğim gelir tez vakittehadi yaaa buna üzüldüm bak Turkiyede devlet hastaneleri ucretsiz yapiyor... bi arkadaşım da ayni senin durumunu yaşadı cok şükür genetikleri temiz çıktı ama kan pihtilasmasi çıktı 5. gebeliginde cok şükür saglikli bir bebek dünyaya getirmeyi başardı... insallah seninde artik en yakin zamanda gebeligin saglikli bir gebelik olur
Sorduk tabi ki.. Yaş faktörüyle 35+ üzeri çiftlerde sağlıklı embriyo elde etme oranı düşüyor. Herhangi bir sorun olmayabilir. Sperm gayet iyi olabilir. Çiftlerin her ikisi de hem cinsel anlamda hem de genel anlamda sağlığı gayet iyi olabilir.. Bu tamamen şansa dönüşüyor. 2 deneme üst üste anomali elde edilir 3.denemede sağlıklı elde edilebilir. Her defasında sagliksiz olacak diye de umutsuz olmamak gerek.. Ve maalesef embriyonun kromozomunun sağlıklı olabilmesi için yapabileceğin hiçbirşey yok. Ne bir ilaç ne bir beslenme.. Yaş faktörü çok etkili. Bu süre zarfında kesinlikle sabırlı ve dirayetli olmak gerekiyor.Meraba tşk ederim.evet tüp bebek PGT seçilebiliyor saglikli embrio.bu son adım ama.ondan önce bu embrio neden kromozom bozuklu oluyor onu bilmek istiyorum.siz sormadnzmi neden 9zu sağlıksız diye anladım kadaryla esinz ve sizin kromozomlarız normal peki neden 10 embriyodan 9u anormal? Sperm dnasna baktrdnzmi?
Insallah
Hmm bizm yaşda az ama neden olyoki bu durum kafam çok karıştı eşimde bende 22 yasindayzSorduk tabi ki.. Yaş faktörüyle 35+ üzeri çiftlerde sağlıklı embriyo elde etme oranı düşüyor. Herhangi bir sorun olmayabilir. Sperm gayet iyi olabilir. Çiftlerin her ikisi de hem cinsel anlamda hem de genel anlamda sağlığı gayet iyi olabilir.. Bu tamamen şansa dönüşüyor. 2 deneme üst üste anomali elde edilir 3.denemede sağlıklı elde edilebilir. Her defasında sagliksiz olacak diye de umutsuz olmamak gerek.. Ve maalesef embriyonun kromozomunun sağlıklı olabilmesi için yapabileceğin hiçbirşey yok. Ne bir ilaç ne bir beslenme.. Yaş faktörü çok etkili. Bu süre zarfında kesinlikle sabırlı ve dirayetli olmak gerekiyor.
Sorduk tabi ki.. Yaş faktörüyle 35+ üzeri çiftlerde sağlıklı embriyo elde etme oranı düşüyor. Herhangi bir sorun olmayabilir. Sperm gayet iyi olabilir. Çiftlerin her ikisi de hem cinsel anlamda hem de genel anlamda sağlığı gayet iyi olabilir.. Bu tamamen şansa dönüşüyor. 2 deneme üst üste anomali elde edilir 3.denemede sağlıklı elde edilebilir. Her defasında sagliksiz olacak diye de umutsuz olmamak gerek.. Ve maalesef embriyonun kromozomunun sağlıklı olabilmesi için yapabileceğin hiçbirşey yok. Ne bir ilaç ne bir beslenme.. Yaş faktörü çok etkili. Bu süre zarfında kesinlikle sabırlı ve dirayetli olmak gerekiyor.
Merhaba ben 10 yıl sonraki halin. Yıkılmadım ayaktayım , tüp bebek le pgt yaptırıyorum. Hadi kolay gelsin.Evet canim 22 biliyorm gencim.ama cok istyorm cocuk benimle birlikte evelenenler hamile kalanlar cocuklarni seviyo bense kurtas dusyk ugrasyorm.hem cocugun hix olmamasi ayri derdmki belki bi gun olcak diye.ama bende olup dusmesi cok sinirmi bozdu.hemde boyle seyler yas ilerledikce daha fazla olur bu yasmda boylese 10 yil sonra nasil olur Allah bilir
Meraba sizde de mi düşük oluyoMerhaba ben 10 yıl sonraki halin. Yıkılmadım ayaktayım , tüp bebek le pgt yaptırıyorum. Hadi kolay gelsin.
Evet pgt tup bebek dendi fakat dna olnca oda tutmuyoms qaliba ben bi kezde dna duzeltp gebelk baslayncada kan sulandrci kulanb denemek istyorm.cunki hic bir gebeliymde bi tedbr almadm bisey kulanmadm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?