Gebeliğe Hazırlık lütfen bana destek olun iyi değilim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

busemakilic

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2021
1.076
417
43
34
valla artık cok yoruldum. Duygularımı dile getirirken bile kötü oluyorum . 5 aydır hamile kalabilmek için uğraşıyorum . her ay doktora gidiyorum yumurtalarımda sorun olmadığını söylüyorlar , rahim filmi cektirdim onda da sorun yok. ovülasyon takibi ile yumurtlama günlerini değerlendiriyorum ama olmadı ve çok yoruldum. Her ay gün saymaktan yumurtlama yakalamaya çalışmaktan.. Elbette şükür buna da ama artık birşeyler yapmam gerekiyor . Eşim hiç doktora gitmedi sperm testi için .... aşılama yaptırmak istiyorum . bunun için devlet hastanesine gitmek istiyorum . Ne gerekiyor nasıl olmadı bana yardımcı olur musunuz lütfen . Allah rızası için

valla artık cok yoruldum. Duygularımı dile getirirken bile kötü oluyorum . 5 aydır hamile kalabilmek için uğraşıyorum . her ay doktora gidiyorum yumurtalarımda sorun olmadığını söylüyorlar , rahim filmi cektirdim onda da sorun yok. ovülasyon takibi ile yumurtlama günlerini değerlendiriyorum ama olmadı ve çok yoruldum. Her ay gün saymaktan yumurtlama yakalamaya çalışmaktan.. Elbette şükür buna da ama artık birşeyler yapmam gerekiyor . Eşim hiç doktora gitmedi sperm testi için .... aşılama yaptırmak istiyorum . bunun için devlet hastanesine gitmek istiyorum . Ne gerekiyor nasıl olmadı bana yardımcı olur musunuz lütfen . Allah rızası için
Esiniz doktora gitsin

Çok erken yorulmussunuz.
Erken düşmüşsünüz ümitsizliğe
Ben 2 senedir bekliyorum, hiç bi sorun olmamasına rağmen nasip olmuyor
Bu kadar çabuk karalar bağlamayın bence, yoksa kalkamassınız altından bu psikolojinin

Öncelikle sakin olun bir çok kişi aynı süreçten geçiyor ve 5 ay doktora bile gitseniz erken diyebilir aşılama da belli bir süre gerektiriyor kabullenmek en önemlisi ve zamanı var herşeyin olacak ama biz istediğimizde değil Allah istediğinde…

Çok erken yorulmussunuz.
Erken düşmüşsünüz ümitsizliğe
Ben 2 senedir bekliyorum, hiç bi sorun olmamasına rağmen nasip olmuyor
Bu kadar çabuk karalar bağlamayın bence, yoksa kalkamassınız altından bu psikolojinin
evet benımde ıkı yıl oldu .esımde sorun var uc yıllık evlıyız salı gunu artık aşılama ıcın gıcedeğiz. herkesın hakkında hayırlısı .... ümitisz olmayın lütfen tıp cok ılerledı artık Rabbım ol desın ınsallah

Yasin kac ki.6 ay cok az sure

5 ay çok erken diye biliyorum 1 yıl (düzenli adet gören bir bayan için) düzenli ilişki sonrası olmazsa o zaman doktora gidiliyor

30 yaşındayım 2 senedir evliyim ilk evlendiğimde dış gebelik geçirdim. şimdi ben devlet hastanesine gidip aşılama yaptırmak istiyorum ama bir yandan da troid hastasıyım . evet çok erken ama e bileyim etrafımdaki herkes neredeyse kazara hamile kalıyor anlamıyorum

Lütfen deyince yazmak zorunda hissetmiştim ama benden önce de söylenmiş☺️

Canım sen anne olsan olmasan da çok değerli bir insansin . Ama nasıl olsa anne olacaksın çok yüksek ihtimal ile doğal yoldan . Öyle olmasa bile tıp çok ilerledi bir şekilde bir zaman çocuğun olur bence süresi yaradana kalmış.
Yada bir evlat edilirsin bir yavruya yuva olursun doğurmak hamilelik şart değil.

Yani içindeyken problemimiz tabi çok zor ama aşağı yukarı bu.
Canını sıkmaya değer mi?

Böyle yazıyorum da keşke bende yapabilsem. Oğlum atipik otizmli . Ne zaman düzelcek düzelebilecekmi napsam onu mu bunu mu şunu mu bekleyemiyorum . Bugunumu kaçırıyorum sonra hemen silkelenip kendime geliyorum.
Nasıl olsa olacak sabret ... umutsuzluk bana ne kazandırır ki

9 ay bekledim güzel haberi almak için. Sonunda çift çizgiyi gördüm. Dünyalar benim olmuştu. Ama sadece 10 gün. Mutluluğumuz çok kısa sürdü. Aradan 18 ay geçti. Hala bekliyoruz biz. 5 ay beklemek için çok güzel bi süre.
Tavsiyem eşiniz de hastaneye gitsin. Yine bi sorun yoksa çocuk fikrini aklınızdan çıkarıp hayatınıza devam edin. Stresi gittiğinde emin olun daha çabuk olacaktır

2 senedir deniyorum daha yolun cok basindasiniz bu kadar yipratmayin kendinizi doktorlar bile 1 senenin sonrasında tedaviye başlıyor

evet benımde ıkı yıl oldu .esımde sorun var uc yıllık evlıyız salı gunu artık aşılama ıcın gıcedeğiz. herkesın hakkında hayırlısı .... ümitisz olmayın lütfen tıp cok ılerledı artık Rabbım ol desın ınsallah
Hayırlısıyla olumlu sonuçlar alırsın insallahh
Bu ay bizde femara çatlatma iğnesi falan kullanmıstık
Ama yine negatif malesef
Biiraz kafamı toparlayımda bikaç ay sonra bizde aşılama için işlemlere başlıcaz zannediyorum
Nasip

Hayırlısıyla olumlu sonuçlar alırsın insallahh
Bu ay bizde femara çatlatma iğnesi falan kullanmıstık
Ama yine negatif malesef
Biiraz kafamı toparlayımda bikaç ay sonra bizde aşılama için işlemlere başlıcaz zannediyorum
Nasip
amınnn canım, inşallaaah sende bır an once bebişine kavuşursun . sizde ne gibi bir sorun vardı acaba

amınnn canım, inşallaaah sende bır an once bebişine kavuşursun . sizde ne gibi bir sorun vardı acaba
İnsallahhh ❤️
Bizde bi sorun yok
Bazen buna sevinsem mi üzülsem mi arada gidip geliyorum
Bi sorun olsaydı en azından tedavi yoluna giderdik belki, böyle düşününcede kızıyorum kendime aslında isyan gibi
Malesef sebepsiz infertilite bizim
Eşimdede bende bi problem yok, ama 2 senedir hiç bi şekilde olusmadı gebelik

5 ay çok kısa bi
süre, 3 senedir bekliyorum . eğer 5. ayımda böyle hissetseydim suan ciddi anlamda yaralanmış olurdum. eşiniz gitsin belki çok ciddi bi sperm sorunu var ortada. kadınlar hep bütün yükü omzuna alıyo bu süreçlerde.

İnsallahhh ❤️
Bizde bi sorun yok
Bazen buna sevinsem mi üzülsem mi arada gidip geliyorum
Bi sorun olsaydı en azından tedavi yoluna giderdik belki, böyle düşününcede kızıyorum kendime aslında isyan gibi
Malesef sebepsiz infertilite bizim
Eşimdede bende bi problem yok, ama 2 senedir hiç bi şekilde olusmadı gebelik
ah canım ınan kı ınsan ne olsa ona umut baglıyor yada üzülüyor. sebepsiz de zor,sorun oluncada zor ama ne olursa olsun nasip olunca oluyor ya bir şekilde inşallahh bizimde artık zamanımız gelmiştir. Rabbim daha fazla bekletmesin saglıkla kavusalım bebeklerımıze. hangı ildesın

hepinize yorum için teşekkürler ama elimde değil , eşime söyleyince üzülünce bazen regli günleri ağlıyorum o zaman bana kızıyor . ve ben daha cok üzülüyorum . hayırlısını dile diyor evet öyle ama işte kendi kendime üzlüyorum . evet belki eşimde sorun var bilemeyiz ben hep kendimi kusurlu sanırdım troidde dolayı ama yok doktor olabilir olmaz diye birsey yok dedi . şimdi yarın tekrar kadın dğ. gideceğim bakalım soracağım aşılama için ne gerekli diye . Allah hepimizin bu perşmebe günü tüm dualarını kabul etsin. Henüz regli olmadım ama sabah test yaptım 3 gün var regliye ve tertemiz bir negatif . Olsaydı cıkardı diyorum .

canım 5 ay çok kısa bir süre gerçekten. biz de kasım gibi düşünmeye başladık 5 ay sonra yani martta gebe kalıp kimyasal olduğunu öğrendim. üstünden 4 ay geçti sonra temmuzda yine gebe olduğumu öğrendim. ama o sürede ister istemez senin gibi acaba neden olmuyor oldum. bir ay geçti neyse dedim iki üç dört derken herkesin içinde bu panik ister istemez oluşuyor ve acaba olmuyor mu korkusu oluyor. mayısta 1 hafta soğan kürü içtim, içim temizlensin dedim. haziran da ilk kez ovulasyon denedim ama tamamen yumurtlama günümü göreyim takvimimle aynı mı vs. diye. eşimle de aman olursa olur olmazsa vardır Rabbimin bildiği dedik gerçekten boşverdik ve çok şükür oldu. bazen sorun olmasa dahi bir şeyi çok isteyince olmuyor. kafaya takınca olmuyor. tavsiyem bırakın olacağı varsa takmasanız dahi olur olmayacaksa istediğiniz kadar üstüne düşün zorlayın zaten olmaz. en az 1 sene oluruna bırakın keyif almaya bakın 1 senenin sonunda olmazsa eşinizle beraber detaylı bir kontrolden geçersiniz. benim sürecim de bu şekildeydi yalnız olmadığınızı da unutmayın :) inşallah tez vakitte sağlıklı bir gebelik yaşarsınız öyle hissediyorum :)

hepinize yorum için teşekkürler ama elimde değil , eşime söyleyince üzülünce bazen regli günleri ağlıyorum o zaman bana kızıyor . ve ben daha cok üzülüyorum . hayırlısını dile diyor evet öyle ama işte kendi kendime üzlüyorum . evet belki eşimde sorun var bilemeyiz ben hep kendimi kusurlu sanırdım troidde dolayı ama yok doktor olabilir olmaz diye birsey yok dedi . şimdi yarın tekrar kadın dğ. gideceğim bakalım soracağım aşılama için ne gerekli diye . Allah hepimizin bu perşmebe günü tüm dualarını kabul etsin. Henüz regli olmadım ama sabah test yaptım 3 gün var regliye ve tertemiz bir negatif . Olsaydı cıkardı diyorum .
bence regl olduğunuzda ağlamayın şunu hatırlayın bir çok insan regl olmak için dahi ilaç kullanıyor çevremde. bunu görüp buna da şükür demeyi bilmek gerek. test için erken gününüz geçmeden doğru sonucu pek alamazsınız alanlar biraz şanslı fakat negatif her zaman negatif demek değildir. bir arkadaşımın da tiroidi var fakat doğum yaptı 9 ay geçti yine gebe kaldı. kendinizi kusurlu görmeyin lütfen kusurlu diye bir kelimeyi doğru bulmuyorum. varsa bir rahatsızlık sizde ve eşinizde tedavi ile kısa sürede geçecektir. içinizi ferah tutun lütfen Rabbim gönlünüze göre versin tez vakitte inşallah

Eşinizin neden test vermediğini yazmamışsınız? Test vermeden aşılama yaptırmak mantıklı değil. Ki belki doktor da isteyecektir.
5 ay gerçeklen kısa bir süre ama ne gerekiyor yapmalısınız. Eşinizin testi ile başlayabilirsiniz.
Biraz da psikolojinizi iyi tutmaya çalışın. İnşallah en kısa zamanda sağlıkla nasip olur🙏🏼

Back
X