lütfen bana yardımcı olurmusunuzzz:((

beeyza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2012
76
6
28
bnm hikayem şu 22 yaşındayımve 1yıl10 aydır evliyim.8 ay doğum kontrol hapı kullandım sonrasında 8.ay bi hemşire tanıdığımın önermesiyle klomen içtim kafama göre gebe kaldım ve boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum :(( bana öncesinde sende pko var ama yumurtlamana engel olduğunu sanmıyorum demişti doktorum.sonra başka doktora gittim sende pco yok onlar folükül her kadında var dedi sadece seyrek yumurtluyosundur dedi.bana klomen tedavisine başladı kürtajımıda bu doktorda olmuştum.ilk klomen içmemde bi yumurtam büyüdü günde 1 tane içtim.2. ayda günde iki içtim 2 tane büyüdü çatlama iğneside oldum yineolmadı.ilk denemede çatlama olmuş demişti ikincisinde istersen bunuda deneyelim dedi öyle vurduk.bu ayda klomen yazdı içtim ama yumurta takibinden çok yıprandığım için gitmedim.33 günde bir edet olurum düzenli şekilde.ve benim kafama takılan şu

eğer bende pco var ve yumurtlamayı ilçla başarıyosak gebe kalamama sebebim ne ek bi ilaç gerekiyor mu?
eğer pco yoksa neden seyrek yumurtluyorum?

ve ben ne yapmalıyım artıkk çok üzzzzzülüyorum ve çaresizzzzim:((((((((((((((kime gideyim ne yaptırayım normal yolla gebe kalamayacakmıyım 18 i adet günüm inşallah olmam..bunu yazarken gözlerim dolu dolu.bu mübarek günde inşallah rabiim sesimizi duyar da hayırlı evlatlar veriri...

arkadaşım öncelikle şunu tam anlatamamışsın. yada ben anlayamadım.8 ay kullandıktan hemen sonramı dış gebelik yaşadın eğer öyleyse şunu sorayım o hemşire arkadaşın sana hiçmi demedi, önce vücudun bi kendisini toplasın içtiğin d.kontrol haplarının vücuttaki etkisi bi geçsin diye, herneyse olan olmuş bence bu kadar acele etme bak doktorda söylemiş değerlerinde bi anormallik olsaydı söylerdi zaten, neden bu kadar acele ediyorsun biraz vücüdun dinlensin evliliğin tadını çıkar ben evlendkten 1.5 yıl sonra hamile kalmıştım, ona bile erken kaldım diyorum, dediğim gibi arkadaşım hiç acele etme hem gençsin hem daha yeni evlisin, hayırlısını iste rabbimizden...

arkadaşım öncelikle şunu tam anlatamamışsın. yada ben anlayamadım.8 ay kullandıktan hemen sonramı dış gebelik yaşadın eğer öyleyse şunu sorayım o hemşire arkadaşın sana hiçmi demedi, önce vücudun bi kendisini toplasın içtiğin d.kontrol haplarının vücuttaki etkisi bi geçsin diye, herneyse olan olmuş bence bu kadar acele etme bak doktorda söylemiş değerlerinde bi anormallik olsaydı söylerdi zaten, neden bu kadar acele ediyorsun biraz vücüdun dinlensin evliliğin tadını çıkar ben evlendkten 1.5 yıl sonra hamile kalmıştım, ona bile erken kaldım diyorum, dediğim gibi arkadaşım hiç acele etme hem gençsin hem daha yeni evlisin, hayırlısını iste rabbimizden...

hapı kullandıktan sonraki 8. ayda kaldım canım.yani evlendiğimde 8 ay ilaç içtimbıraktığımdan sonraki 8. ayda boş gebelik geçirdim.çocuk isteyipde aylarca olmayınca tedirgin oluyorum hiç olmucak gibi.belkide doktorlar beni tatmin edemedi o yüzden bu kadar gerginim.2 yıl olacak evleneli ve çok bebeğimolsun istiyorum hep hayırlısı için dua ediyorum zzaten.dikkate alıp cevap verdiğin için sağol canım

hapı kullandıktan sonraki 8. ayda kaldım canım.yani evlendiğimde 8 ay ilaç içtimbıraktığımdan sonraki 8. ayda boş gebelik geçirdim.çocuk isteyipde aylarca olmayınca tedirgin oluyorum hiç olmucak gibi.belkide doktorlar beni tatmin edemedi o yüzden bu kadar gerginim.2 yıl olacak evleneli ve çok bebeğimolsun istiyorum hep hayırlısı için dua ediyorum zzaten.dikkate alıp cevap verdiğin için sağol canım

canım dur bi heyecan yapma neden güzel bilgili bir doktora gidip güzelce tahlil vs yaptırmıyosun ve kolomen doktor kontrolünde kullanılıyor yumurtaların catlamassa kist olusabiliyor.bi gebeliğin olması gebe kalmakta zorlanmayacagını gösteriyor canım .netten infertilede uzamn doktorları arastır gercekten nette iyi doktorlar iyi cıkyo ben arastırdım netten gittim cidden bilgiliydi sonrada duyulmamıs bi doktora gittim kan degerlerime baktırayım die resmen basından savdı beni bide özele gittim ama işte. her doktorun bilgisi farklı oluyoryasadıgın ildeki.veona git.

Bu yazımda PKOS hastaları için diyetler öneriyorum. PKOS hastalığı hakkındaki genel bilgileri Polikistik Over Sendromu (PKOS) ve Fertilite başlıklı yazımda okuyabilirsiniz.

PKOS hastaları için önerilen ana diyet düşük karbonhidratlı olandır. PKOS hastalarında sıkça görüldüğü gibi eğer vücudun insülin direnci yüksekse karbonhidratları enerjiye çevirmez bu yağ olarak biriktirir. Bu da tercih edilen bir sonuç olamaz. O yüzden mümkün olduğu kadar basit karbonhidrat tüketimini azaltamanız gerekir. Bunu yapmanın en kolay yolu da basit karbonhidrat (karb) yerine meyve ve sebze tüketmektir.

- Her yemekte yeterince protein almaya gayret gösterin. Kırmızı eti kesin. Onun yerine balık, tavuk, yumurta, ayçekirdeği, kabak çekirdeği, yer fıstığı, badem ve yoğurt tercih edin. Bunlar yüksek kalori içerdiğinden porsyonlarınızın küçük olmasına özen göstermeniz gerekir.

- Diyetiniz fitoöstrojenleri içersin. Bunlar baklagiller, soyanın fermente edilmiş hali, mercimek ve nohut olabilir.

- Yediğiniz herşey mümkün olduğunca organik olsun.

- Doymuş yağları kesin

- Bol bol su için. Sudan başka hiçbir içeceğe diyetinizde yer vermeyin. Özellikle kola ve benzeri içeceklerden uzak durun. Su şişesi elinizden eksik olmasın, günde en az 3 litre için.

- Tatlandırıcılardan, gıda koruyucularından, katkı maddelerinden ve işlem görmüş gıdalardan uzak durun. Mümkünde kendi yoğurdunuzu kendiniz yapın.

- Kafeinden uzak durun. Siyah çayı ve kahveyi kesin. Yeşil çay ve bitki çaylarını içebilirsiniz.

- Şekeri tamamen kesin. Şekerli gıdaları tüketmeyin. Çok şiddetli tatlı ihtiyacı başgösterirse hurma yiyebilirsiniz ama 2 adeti geçmeyin. Besin değeri yüksek olmakla beraber kalorisi de düşük değildir, rejiminizi bozabilir.

- Temel yağ asitlerini eksik etmeyin. Bunlar badem, ceviz, keten tohumu yağı, kabak çekirdeği, brezilya fıstığı, susam, avokado, koyu renkli yeşillikler, somon balığı, sardalya, tekir ve uskumru balıklarında bulunur. Yemeklerinizde kanola yağı ve üzüm çekirdeği yağı kullanmaya özen gösterin.
Eğer adetlerinizi düzene sokmak için doğum kontrol hapı kullanıyorsanız PKOS’nin yarattığı dengesizliği daha da beter hale getiriyor olabilirsiniz. Eğer bu hapları bırakmak istemiyorsanız yukarıdaki diyeti desteklemek için birtakım vitamin ve mineraller alabilirsiniz.

Vitamin ve Mineraller

Iyi bir multivitamin ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri sağlayabilir fakat bazı vitamin ve mşneralleri diğerleriyle almak tavsiye edilmez genelde o yüzden multivitamin yerine gerekli destekleyici hapları tek tek alabilirsiniz.
Kromiyum kan şekerini kontrol etmenize ve zayıflama çalışmalarınıza yardım eder.
Çinko iştahınızı kontrol etmenizei insülinin doğru hareket etmesine ve sağlıklı bir kan şekeri dengesi kurmanıza yardım eder. Selenyum ve vitamin A ve E ile birlikte çalışarak tiroid hormonlarının iyi çalışması için de yardımcı olur.
Magnezyum kan şekeri seviyelerini kontrol eder. Magnezyum eksikliği ve insülin direnci arasında kuvvetli bir ilişki vardır. PKOS probleminde muhakkak alınması gereken bir mineraldir.
Co-enzim Q10 is enerji üretimi için gerekilidir.
B Vitamins de enerji üretimi ve yağ yakmak için gereklidir.
Bu vitamin ve minerallerin vücudunuzda yarattığı değişiklikleri farkedebilmeniz için en az 3 ay süreyle düzenli olarak kullanmanız lazım. Diyet ve mineral-vitamin desteğine ek olarak otlar ve bitkilerden de faydalanmanızda yarar var.

Otlar ve Bitkiler

Hayıt otu hipofiz bezinin doğru çalışmasına yardımcı olur. Bu otla ilgili olumlu sonuçlanmış klinik deneyler de mevcuttur. Eğer prolaktinle ilgili bir sorununuz varsa ilaca başvurmadan evvel bu otu denemelisiniz. Aynı zamanda progesteron seviyelerini düzenler, bu da adet döngünüzün sağlıklı bir uzunlukta olmasını sağlar. Hayıt otunun bir diğer faydası östrojen ve androjeni düşürerek yumurtlamaya yardımcı olmasıdır. PKOS durumlarında bu etki çok önemlidir.
Yüksük otu, sibirya ginsengi, hint ginsengi böbrek üstü bezleri için çok faydalıdır. Dengeyi sağlamanıza yardımcı olur.
Şakayık testesteron gibi haddinden fazla yüksek androjenleri düşürür, östrojen ve prolaktin seviyelerini kontrol altına alır. Aynı zamanda ovulasyonun gerçekleşmesine yardım eder ve progesteron seviyesini düzenler. Bu otun meyan kökğ out ile birlikte alınması tavsiye edilir. Bu iki ot sinerjik bır etki yaratarak hormonlarınızı düzene sokar ve LH/FSH oranını düzeltir.
Gurmar (Gymnema sylvestre) karbonhidrat ve şeker iştahınızı azaltarak kilo verne çalışmanıza yardımcı olur. Insülin direncini geliştirmekte kullanabileceğiniz en önemli otlardan biridir.
Demirdikeni otu adetlerinizi ve yumurtlamayı düzene sokmakta yardımcı olur.
Aslan kulağı out rahim uyarıcıdır. Aynı zamanda yumurtalıklar için çok faydalıdır.
Sabal meyvesi genellikle erkek infertilitesi için kullanılan bir ot olmakla beraber PKOS hastalığı bulunan kadınlarda aşırı bulunan testesteron hormonunu dengelemek için ve aşırı tüylenmeyi engellemek için de önerilir.
Boğa dikeni (meryemana out), biberiye, tavşan kulağı (bupleurum rotundifolium) ve schizandra karaciğer için mükemmel otlardır. PKOS durumunda fazla östrojeni vücuttan atmak için birebirdir.
Dikkat etmeniz gereken husus; bu otları kesinlikle ilaçlarla birlikte almamaktır. Bu tip tedavi edici özelliği olan bitkiler ilaçlarla kontraendike olabilir. Özellikle fertilite için ilaç kullanıyorsanız bu otlar ilaçların etkisini azaltabileceği gibi farklı sorunlar ortaya çıkarabilir. Herhangi bir ota başlamadan önce (doğal tedavi- bitkisel tedavi karşıtı olmayan) doktorunuzla görüşmenizi öneririm.

Bütün bu diyet değişikliğini egzersizle desteklemeniz şarttır. Tam anlamıyla bir hayat stili değişikliği yapmadıkça PKOS’den doğal yollarla kurtulmanız zordur.

bende de o illet var.bende 10 aydır evliyim.9aydır korunmuyorum.evlendikten sonra adetlerim 40 ve 45 günde bir gelmeye başladı yalnız hamile kalamadım henüz.hep dua ediyorum.Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın,kimseyi aratmasın bu yolda.bu ay soğan kürü yaptım.15 güne kadar yine durumum belli olacak.umarım bu ay ALLAHın izniyle olmuştur inşallah.

bende de o illet var.bende 10 aydır evliyim.9aydır korunmuyorum.evlendikten sonra adetlerim 40 ve 45 günde bir gelmeye başladı yalnız hamile kalamadım henüz.hep dua ediyorum.allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın,kimseyi aratmasın bu yolda.bu ay soğan kürü yaptım.15 güne kadar yine durumum belli olacak.umarım bu ay allahın izniyle olmuştur inşallah.

insalalh canımhaber et bizi

canım dur bi heyecan yapma neden güzel bilgili bir doktora gidip güzelce tahlil vs yaptırmıyosun ve kolomen doktor kontrolünde kullanılıyor yumurtaların catlamassa kist olusabiliyor.bi gebeliğin olması gebe kalmakta zorlanmayacagını gösteriyor canım .netten infertilede uzamn doktorları arastır gercekten nette iyi doktorlar iyi cıkyo ben arastırdım netten gittim cidden bilgiliydi sonrada duyulmamıs bi doktora gittim kan degerlerime baktırayım die resmen basından savdı beni bide özele gittim ama işte. her doktorun bilgisi farklı oluyoryasadıgın ildeki.veona git.

yalovada yaşıyorum ve özel hastaneye gidiyorum ama burda işin ehli bi doktor yok ufak bişehir.tahlillerimi yaptırdım hep horman vs klomenide doktor kontrolünde kullandım 2 ay ama sürekli gitmek yıprattı beni.bursada bayan bi doktor bakıcam bende artık ona karar verdim çünkü burdakiler benikurcalamaktan başka bişe yapmıyo.

bende de o illet var.bende 10 aydır evliyim.9aydır korunmuyorum.evlendikten sonra adetlerim 40 ve 45 günde bir gelmeye başladı yalnız hamile kalamadım henüz.hep dua ediyorum.Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın,kimseyi aratmasın bu yolda.bu ay soğan kürü yaptım.15 güne kadar yine durumum belli olacak.umarım bu ay ALLAHın izniyle olmuştur inşallah.
canım rabbim gönlüne göre versininşallah güzelhabrler alırızz senden

yalovada yaşıyorum ve özel hastaneye gidiyorum ama burda işin ehli bi doktor yok ufak bişehir.tahlillerimi yaptırdım hep horman vs klomenide doktor kontrolünde kullandım 2 ay ama sürekli gitmek yıprattı beni.bursada bayan bi doktor bakıcam bende artık ona karar verdim çünkü burdakiler benikurcalamaktan başka bişe yapmıyo.

öyle yap canım madem öyle bosuna vakit kaybetme kendini güvenilir ellere bırak :)

Merhaba bana kalırsa bir an önce tüp bebek uzmanı doktorlarla görüşerek zaman kaybetmeden doğru tedavileri alın gerekli testleriniz tamamlansın. Bu tüp bebek yapılacak demek değil ama bebek sahibi olmanız için bir uzman görüşü size iyi geecek. Sevgiler.

bnm hikayem şu 22 yaşındayımve 1yıl10 aydır evliyim.8 ay doğum kontrol hapı kullandım sonrasında 8.ay bi hemşire tanıdığımın önermesiyle klomen içtim kafama göre gebe kaldım ve boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum :(( bana öncesinde sende pko var ama yumurtlamana engel olduğunu sanmıyorum demişti doktorum.sonra başka doktora gittim sende pco yok onlar folükül her kadında var dedi sadece seyrek yumurtluyosundur dedi.bana klomen tedavisine başladı kürtajımıda bu doktorda olmuştum.ilk klomen içmemde bi yumurtam büyüdü günde 1 tane içtim.2. Ayda günde iki içtim 2 tane büyüdü çatlama iğneside oldum yineolmadı.ilk denemede çatlama olmuş demişti ikincisinde istersen bunuda deneyelim dedi öyle vurduk.bu ayda klomen yazdı içtim ama yumurta takibinden çok yıprandığım için gitmedim.33 günde bir edet olurum düzenli şekilde.ve benim kafama takılan şu

eğer bende pco var ve yumurtlamayı ilçla başarıyosak gebe kalamama sebebim ne ek bi ilaç gerekiyor mu?
Eğer pco yoksa neden seyrek yumurtluyorum?

Ve ben ne yapmalıyım artıkk çok üzzzzzülüyorum ve çaresizzzzim:((((((((((((((kime gideyim ne yaptırayım normal yolla gebe kalamayacakmıyım 18 i adet günüm inşallah olmam..bunu yazarken gözlerim dolu dolu.bu mübarek günde inşallah rabiim sesimizi duyar da hayırlı evlatlar veriri...

amin.ALLAH razı olsun inş

Merhaba bana kalırsa bir an önce tüp bebek uzmanı doktorlarla görüşerek zaman kaybetmeden doğru tedavileri alın gerekli testleriniz tamamlansın. Bu tüp bebek yapılacak demek değil ama bebek sahibi olmanız için bir uzman görüşü size iyi geecek. Sevgiler.

teşekkür ederim.Bursa'da önerebileceğiniz bayan bir doktor varmı?

arkadaşım anladığım kadarı ile daha 2 yıllık bile evli değilsin.hemen yorulmaktan bahsediyorsun .daha bebek uğrunda hiç bir zorlukla karşılaşmamışsın bile.ne aşılama ne rahim filmi ne tüp bebek.biraz sabırlı ol kendine iyi bir doktor bul.aytun hanım gibi mesela ve dua et hakkında hayırlısı için.kendinden zor durumda olanları düşün.Allah yardımcın olsun.

arkadaşım anladığım kadarı ile daha 2 yıllık bile evli değilsin.hemen yorulmaktan bahsediyorsun .daha bebek uğrunda hiç bir zorlukla karşılaşmamışsın bile.ne aşılama ne rahim filmi ne tüp bebek.biraz sabırlı ol kendine iyi bir doktor bul.aytun hanım gibi mesela ve dua et hakkında hayırlısı için.kendinden zor durumda olanları düşün.Allah yardımcın olsun.

muhakkak daha zor durumla olanlar vardır ama herkesinde dayanma gücü farklı sonuçta.ben sadece akıl almak istedim zaten bu konu hakkında ki soru işaretlerim için isyan etmiyorum . yinede sağolasın allah herkesin yardımcısı olsun

Back
X