lütfen beni yargilamayin ama piskolojim alt üst oldu...

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.482
408
Merhaba arkadaşlar...
4 yıllık evliyim...evliligimm de büyük bir problem olmadı allaha şükür.. eşim iyi bir insandır çok şükür...

ikimizde 30 lu yaslardayiz bebek çok istiyoruz ama her ay aynı hayal kırıklığı ile yaşıyoruz umudumuz kırılıyor...
benim korkum hiç olmaması ve bu dünyada yapayalnız kimsesiz kalmamiz..

arkadaşım geçen hafta doğum yaptı gidemedim lütfen beni yadirgamayin ama bebek bile göremiyorum gözlerim doluyor...içim çok acıyor. ..
lütfen kırıcı olmadan yorum yapın..
eşim yegenlerini bile sevdikce içim parcalaniyor...

allahım diyorum o kurtaj yaptıran insanlar ve sokağa bırakılan terk edilen bebekler... ve biz çok isteyen ama ulaşamayan aileler...

allahım kimseyi evlatsizlikla sınamasin...

her gördüğün de soran insanları artık bogazlamak istiyorum olmuyor işte diye bağırmak istiyorum... beni çok yipratiyorlar... laf sokuyorlar... neyi bekliyorsan 30 yaşında sin artık sana çocuğun nine der ilerde... daha birinci çocuğun bile yok 30 dan sonra daha zor çocuk bakmasi...
her gördüğün de insan sorar mi yaaa insaf... naptin bebek düşünmüyor musun artık ee hadi ama bebek sevelim...

Bu arada doktora gittim bir sene geçmeden müdahale edemeyiz dedi... denemeye devammis... Rahim kontrolü falan yaptı hersey yolunda dedi... Allah nasip etmedimi hepsi boş işte...

beni rahatlatacak yorumlara ihtiyacım var benim gibi olan beni anlayacak arkadaşlar ın yorumlarını bekliyorum...

Konu sahibi için demiyorum sadece ama, bu sokağa bırakılan veya kürtaj edilen bebeklere filan içlenen hanımlar, yurtlar kimsesiz çocuklarla dolu, bu konuda da aynı hassasiyeti göstermiyorlar. Bir evlat sahibi olsalar halbuki, daha sonra denemeye devam edip yine kendileri bir çocuk yapabilirler. Bu ihtimale bu kadar uzak olunması beni şaşırtıyor.

benim dr da bişeyin yok denemeye devam dedi. beni senelerce oyaladı
dr değiştirdim ve 1 senedir tedavi görüyorum, olmuyor olmuyor.
hemen dr değiştir

nedenki yanlış bişey mi yazdım anlamadım?

Yok canim senlik bi durum değil. Çoğu konularda böyle yaziyolar artık da beni irite ediyo nedense. Kimsenin dusuncesini yargilamak bize dusmez. Kaldiki senin dusuncelerin cok olağan...

Bak şimdi, milletin kürtajı ne seni ne beni ne de onu ilgilendirir. Kürtaj konusuna girmemek lazım bence. Çok değişken ve tartışmalı. Kürtaj olanın haklı sebepleri olabilir kendince, kendisini ilgilendirir. Ama yurda çocuk veren ailelere kızmakta haklısın, o çocuk dünyaya gelmiş bir kere, yurtlarda o kadar eziyet çekiyor. Ben ileride bu yurtlardan belki bir tane bebek evlat edinebilirim mesela. Olursa benim çocuğumla beraber büyürler diye düşünüyorum. Ben o çocuklar için çok üzülüyorum ve hiç anaç bir insan değilimdir ama insanın içi parçalanıyor. Evlat edinme fikrine insanlar neden bu kadar uzak duruyor anlamıyorum.
Konu sahibi, yaşın daha genç. Olur.

Evlat farklı bir duygu Rabbim hakeden herkese nasib etsin..
Duayı böyle etmem yanlış anlaşılmasın lütfen her doğuran anne olamıyor.
Annelik için can atanlarada bazen nasib olmuyor inş. Rabbim sizede versin..
Konuşanlarada kafanızı takmayın ağzı olan konuşuyor..

Çevre baskisina kulak tikaman stresten uzak kalman şart. 35 inde doğum yaptim hiçbir sıkıntı yasamadim.onemli olan güçlü ve sabırlı olman bunun için 20 lerinde yada 30 u geçmenin önemi yok. Yargilanmak yada yadirganma kismini anlamadim zira bunları düşündürücü bişey göremedim. Gayet insani normal duygular yazdiklarin...bu senin başkaları ne düşünecek endişes yaşadığını gösteriyor olabilir.oyleyse bundan kurtul canim ...Umarim bebeğine kavusursun

Sakın ha sakın umutsuzluğa kapılma, dua et, başkalarına kulaklarını kapat. Hayırlı zamanda sabredersen inşallah anne olursun sakın isyan etme..

evet haklısınız belkide suan büyük bir sınav dayım allah hayırlısı ni nasip etsin. ..
aslında beni en çok yipratan insanlar... kalabalık ortamlarda bile soruyor lar. . laf sokuyorlar... allahım affetsin ama ben çok yıprandım artık kimseyi görmek bile istemiyorum....

Denemeye başlayalı daha bir sene bile olmamış. Kendinizi boş yere strese sokmayın. Bakın kaç kadından duyacaksınız denemeyi bıraktıkları zaman hamile kalmışlar. Hesabı kitabı bırakın. Eşinizle birlikte olmaya odaklanın. Onu da kendinizi de performans stresine sokmayın. Bakalım zaman ne gösterecek. Sorun varsa bile tıp artık çok ilerledi. Bir çözüm bulunma ihtimali çok fazla. Kendinize biraz zaman tanıyın.

Hiçbirşey vaktinden önce olmaz. Herşey vaktı gelince olur. Çok zor çok yıpratıcı bir süreç ama sabırlı olun. Başka doktora gidin olmadi başka doktora daha gidin. Siz çabalayın Rabbime sığının. Ben bu gibi zor durumların maneviyatsiz çözülebileceğini düşünmüyorum.
İnsanlar o kadar acımasızki. Ama inanın değmez. Sizden gider onlara birşey olmaz. Artik insanlar birbirlerinin mutsuzluklarindan besleniyorlar. Gerekli bütün testleri yaptırın. Esinizde yaptırsin.
Siz elimizden geleni yapın gerisi Allahın takdiri. Ve bu isin en önemli noktası stres yapmamak. Korkmayın. Yaşınız çok büyük değil. Gunlerinizi güzel geçirin. Huzurlu ortamlar yaratın. Gülümseyin.
Pozitif bakmayı hayatınıza bir iğneyle tutturun.
Herşey gönlünüzce olsun

1 yıl bile olmamış denemeye başlayalı üzülmek için erken.. benim 2 yıl olacak nerdeyse olmuyor. Sorduklarinda olmuyor kardeşim ne yapayım diye espriye vuruyorum.

Olur olur hayırlı zamanda olur diye gulumsuyorlar bu kez..

Sen de öyle yapsan olmuyorsa olmadığını Paylaş ne olacak.. inan artık bir Dr yüzü görmeden olan çok az..

Bunda bir şey yok.

Hadi siz takiyorsunuz da olmuyor ben böyle rahatım niye olmuyor onu anlamadim :)

olmuyor dersem insanlara bu defa yok o doktora git yok bu doktora diyecekler bu sefer soracaklarsoracaklar doktor ne dedi niye oluyormuş falan filan... ben soran insanlara yalan söylüyorum düşünmüyoruz şimdilik diyorum... Bu defa olmuyor diye üstüme gelecekler ben bunun farkındayım... Bazı insanlar senin mutsuzlugun dan sıkıntın dan mutluluk duyarlar malzeme vermek istemiyorum kimseye. ..

ben tıbben yapılacak bişey kalmamış olmuyor diyorum susuyorlar,
biraz sert tepki ver soramazlar, herşeye burnunu sokan insanlarla mı uğraşacaz
derdimize mi yanacaz arkadaş, paralayıp atıyorum ben

Canım bak 31 yaşındayım bebeğim 6 aylık. Geçen sene 6-7 ay denedim olmadı. Sonra kendime nisan ayında müddet verdim. 2014 sonuna kadar kaldım kaldım yoksa dra gidicem diye. Ve mayıs sonunda 5 haftalık hamileydim. Sen de 2015 sonuna kadar kendine süre ver. Sıkma kendini geceleri boş geçirmeyin Olacaksa olur. Sevgiler.

Sanırım kısa bir süredir deneme yapıyorsunuz. Doktorun lafından bunu çıkardım. Bu kadar kısa sürede neden böyle bir umutsuzluk? Hiçbir sorunu olmayan insanların bile aylarca, yıllarca çocuğu olmayabiliyor. Bu biraz şans, biraz kısmet işi. En büyük düşmanıysa stres... Eşimle bebek yapmaya karar verdiğimizde 29 yaşındaydım. Hiçbir sorunumuz yoktu, sadece hafif bir adet düzensizliğim vardı ona da sebep bulunamamıştı. Her şeyin yolunda olduğunu öğrenince, doktor müdahalesi olmadan 2 sene denedik. Baktık gelen giden yok, benim de doğurma güdülerim tavan yapmış, her ay acaba hamile miyim diye düşünmek gittikçe daha zor olmaya başlamış, tüp bebek denedik, tuttu Allah'a şükür. İnsanlar ne yollardan, ne aşamalardan geçiyor, ne badireler atlatıyor, ne hastalıklarla cebelleşiyor. İnan ki doktorun sana "her şey yolunda" demesi çok güzel ve büyük bir şey. İçini ferah tut, biraz da sabır. Sabretmek istemiyorsan, seni anlayacak başka bir doktorla, daha hızlı adımlar atmak da mümkün.

Neden hala bebek yok diyenler, hassasiyetten, insan psikolojisinden nasibini almamış tipler. Onları kafana takmanın sana zarardan başka getirisi yok. Elbette benim de bir gün bebeğim olacak diye düşün. Yaşını da kafaya takma bu kadar, 50-60 yaşında değilsin ki... Zaman 20'sinde evlenip, 21'inde doğran kadınların olduğu zaman da değil artık. 30'undan sonra anne olan kadınlarla dolu dünya. Öyle de güzel bir yaş ki; hem kendin için yaşamışsın, belli bir olgunluğa gelmişsin, hayattan ne istediğini bilen, harika bir anne olacaksın, bunları düşün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…