lütfen beni yargilamayin ama piskolojim alt üst oldu...

Benim çevremdeki insanlar mi çok iyi niyetli.. Ben mi pembe bakıyorum bilemedim ki.. yani Dr öneren de oluyor, yöntem öneren de hiç olumsuz algılamıyorum. Sagolun hayırlısı olsun deyip geçiyorum. Geçebilmek lazım diye düşünüyorum..

Neden yargılayalim ? bir çoğumuz bende dahil bebzer şeyleri yaşadık yaşıyoruz ancak ben şurada bazen çok sinirleniyorum .senin ya da benim çocuk sahibi olamama sebebim kürtaj olanlar ya da bebeğini bazi mecburiyetlerden yurda bırakanlar değil. O yüzden ne onlara kızmaya ne de yargılama lanet etmeye kimsenin hakkı yok.kk da bu çok yapılan bir şey, genel olarak yazdım.

Diğer konuya gelince Allah büyük yeter ki derdin çaresi olsun hersey çözüme ulaşır.

Allah sana ve tüm isteyenlere sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin Inşallah.

Biz teyzeme bu teklifle gittik eniştem asla kabul etmedi soy bağı önemliymiş sanırsın bükreş dükü kendisi

Ama yine de bir kadının kendi bedeninden bir can istemesini hamilelik ve emzirme deneyimini yaşamak istemesini anlıyorum o bambaşka birsey

nicin yargilayalim? Rabbim evladin varligiyla da yokluguyla da imihan etmesin.. inşaAllah hayirli vakitte hayirli evlatlariniz olur.. duaya devam.. Hz. Zekeriyya'nin dusini okuyabilirsiniz.. bir de Hz. İbrahim'in..

biz seni neden yargılayalım,hasas bir süreçten geçiyorsun ve böyle hissetmen normal

BUNA KATILIYORUM. bir de şöyle bir gerçek var. çocuk yapma sorunu olan ailelerde strese bağlı sorunlar da yaşanıyor. mesela evlatlık aldıktan sonra aileler kendi çocuklarının sahibi olabiliyor. demek ki rahat bir psikolojiye ulaşıyorsun ve strese bağlı olan hormonlar normalleşiyor. böylelikle hem bir çocuğa aile olmuş olacaksın hem de kendi çocuğunun olma ihtimalini de artıracaksın. stres hamile kalmada çok etkili. tabii başka sorunlar da var. ama rahat olmak önemli.

29 da evlendim. 31 de ilk melegim dogdu. Onun icin yasi dert etme. 30 undan sonra cocuk bakmak zor diyenlere lafim yok cunki cahilliklerine gulmekle mesgulum

Allahım hayırlısıyla saglıklı bebekler versin inşallah.size ve isteyene.ama ben olaya hamile olan birininde bakıs acısından yazıcam.hamileyim allahım inş.hayırlı bir evlat nasip etsin.tabiki bu bir müjde ve yakınlarımla coskuyla paylaşmak yasamak istyrm bu durumu bende illkez hamile oldum.cok yakın bi arkadasımın ve kuzenimin bebeği olmadı ama ben bu duygumu onlarlada paylaşmak istiyorum çünkü onlar en sevdiklerim desteklerine ihtiyacım var.ama paylaşamıyorum cünkü gördüğüm tepkiler sıcak değil arama yok sorma yok.bu benim sucum değil ndn mutlulugumu paylaşmıyorsununz her an dua ediyorum rabbim sizede bebek versin diye.ama böyle yapmaları beni çok üzüyor.ben olsam kendimin olmş gibi sevinirdim.ozaman arabası evi olmayan, yeni araba ev almış birnin muglulugunu paylaşmasın.bence adaletsizce.insanlar kendi lerinin olmadıgı seyler en yakınlarında olunca bunu paylaşmalı.cünkü herkesin bir kaderi var ve bunu yasar.ve mutluluklar patlaşılmalı.siz paylaşmayınca sizinde bi anda olmuyor, ama bu mutlulugu yasayan insanın bi yanını buruk bırakmaya kimsenin hakkı yok.

Üzüldüm gerçekten bana da soruluyor henüz denemediğim halde o kadar üzerime geliyorlar ki Allahım çocuğum olmazsa bunları nasıl çekecem diyorum. İnsanlar çok acımasız arkadaşım birçoğu iyi niyetli sormuyor... Ne kullanıyorsun olması için? ilaç kullanmıyorsan bir kaç tavsiye verebilirim

Cahil cahil insanları takmayın hiç. 30 sonrası ebeveyn olmak için daha uygun bir yaş. Anca bireyselleşmiş, sorumluluk kazanmış, belli maddi imkanlara kavuşmuş oluyorsun 30 sonrası. Hatta 30 sonrası ebeveyn olanların çocuklarının akademik anlamda daha başarılı olduğuyla ilgili çalışmalar var.

nedir bu mahalle baskısı ya. bu tarz insanlar yüzünden hayatımız kısıtlanıyor bunalıma giriyoruz. evlenmene karışır çocuğuna karışır çok çocuk olur ona karışır gezmene tozmana karışır yediğine içtiğine. bence onları bırakın bir kenara hatta size iyi gelen insanlarla görüşün bu ara. ben de 31 yaşındayım ve günümüzde evlilik kurma yaşı değişti zaten. anca okuyorsun maddi anlamda özgürleşiyorsun evleniyorsun falan. rahat hisset kendini tatlım. bu yaş tam çocuk sahibi olmak için ideal yaş. doktora git kontrollerini yaptır eşin de sen de Allah çocuk nasip etmişse olacak bu elbet. etmemişse de vardır bir bildiği. her şey bizim elimizde değil sonuçta. senin yaşantıdan da kime ne?

Biraz sakin ol ve çocuk psikolojisinden çık yiyecek ekmegi olduğunda gelecek umarım. . Herşeyin bir çaresi var artık tek bir spermden bile hamile kalınan bir dönemdeyiz. Rica ediyorum evliliğini ve en başta kendini yıpratma.. herseyin bir zamanı var. . Ve anne olmanı geciktirecek bir yastata değilsin. . Zamanı ve sabrini allahtan dile.. doğru zamanda ve sağlıklı gelmesi dileğimle. . Sabirr

kendi acinizdan haklısınız ama benim gibi bir durumda olan insanları anlayamazsiniiz çünkü hamilesiniz o özlemi o sıkıntıyı cekmemissiniz... Allah sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin. .. ama bu farklı bir piskoloji yaşamayan anlayamaz. .. evle arabayla kiyaslanmaz bu evlat özlemi maddi bişey değil bu .. ben dünyanın parasini bile versem çocuğum olmayacaksa olmaz. .. sizin bunu kiyaslamaniz çok saçma olmuş kusuruma bakmayın ama. ..

Eğer istanbulda oturuyorsanız,eskiden kanal d de doktorum programı vardı.Orada erkek bir kadın doğumcu sunuyordu.onu tavsiye ederim.kuzenim 4 sene uğraştı olmadı.onun tedavisiyle şimdi 3 çocuk sahibi.enson medikal park göztepedeydi.şimdi ordamı bilmiyorum.inşallah en kısa zamanda kucağınıza alırsınız bebişinizi:))

rabbim en kısa zamanda kucağına almayı nasip etsin cnm.. Bn ilk doğumum düşük olmuştu. O düşükten sonra hamile bi arkadaşı ziyarete gidememiştm seni çok iyi anlıyorum...

[QUOTSIZZ, post: 42179800, member: 390643"]kendi acinizdan haklısınız ama benim gibi bir durumda olan insanları anlayamazsiniiz çünkü hamilesiniz o özlemi o sıkıntıyı cekmemissiniz... Allah sağlıkla kucaginiza almayi nasip etsin. .. ama bu farklı bir piskoloji yaşamayan anlayamaz. .. evle arabayla kiyaslanmaz bu evlat özlemi maddi bişey değil bu .. ben dünyanın parasini bile versem çocuğum olmayacaksa olmaz. .. sizin bunu kiyaslamaniz çok saçma olmuş kusuruma bakmayın ama. ..[/QUOTE]
Amin inş.ama allahım herseyin hayırlısını versin.ev araba sadece bir örnek, kıyas değil.sadece belirtmek istediğim insanların bazıları bazı seylere sahip, bazıları değil.ndn sahip olmayanlar sahip olabların mutluluguna ortak değil, ben bunu sorguluyorum elbetteki insan ister özenir ama gitmemek, görmemek ne demek bu kıskanmaya girer. ozaman rabbimden isteyip mutlu olanlarla mutlu olmak gerekir.ozaman hamile olanın günahı ne. oda bu duyguyu bir kez yasıyor paylaşmak istiyor kimsenin onu suclu, yanlız hissettirmeye hakkı yok, zaten psikolojisi değişiyor.kaldıki dünyaya gelen bir melek.herkes sevmeli allahın hediyesine sevinmeli kimin olursa olsun o bebek.bende evlendiğimde hemen bebeğim olmadı istedim ama birden olmadı, ama dogum yapan arkadaslarımın heyecanlarını paylaştım onlardan dua istedim rabbimden istedim banada versin diye.ndn onların varda benim olmuyor demedim.suna inanıyorum herseyde öyle.Bu hassas bir konu daha çok yorum yapmak istemem.allahım inş.tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar versin inanın bu halimle hep bunun için dua ederim rabbim isteyen herkese yasatsın.hiç bir zamanda umudunu kaybetme, zaman yas inan önemli değil allahım bi anda verir hiç anlamassan ne zaman oldu.sonra dersin bosuna üzülmüşüm.dualarım sizinle.

insanlar çok düşüncesiz.. belki çocuk düşünmüyor karşıdaki. niye ısrarla sorulur ki. dengesiz patavatsız insan çok fazla. nolur kendinizi üzmeyin. inşallah hayırlısıyla sağlıklı bebişleriniz olur. dua edeceğim size sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…