Taviz tavizi doğurur. Asla taviz verme. O özel derse izin veriyo sadece diye hep onun dediğini yapma. Önüne geçemezsin sonra. Hayat senin hayatın. o nasıl bazı şeylerden taviz vermiyorsa sen de öyle yap.
özür dilerim ama kocanla ilgili yapabileceğim yorum : evlerden ırak
Ahh ah ben o süreci de atlattım bi işe yaramıyo şimdi benim önümde yeni bir süreç var o da kopma süreci.. Bundan sonra sadece kpss ye hazırlanmak ve bu arada da tam onun istediği gibi ağzı var dili yok olmak istiyorum çünkü bu yapabileceğim en son şey ve artık bundan sonra da değişmezse ayrıldıktan sonra hem vicdanım dibine kadar rahat olacak hem de onun beni suçlayabileceği hiç birşey kalmamış olacak çünkü hep inatçılığımla ya da karşı koymamla suçluyor beni.. şu kpss yi atlatmayı bekliyorum sadece ve asla ama asla çocuk istemiyorum Rabbim hayırlı zamanda nasib etsin...
Şimdi de KK yı okuduğumu gördü "hiç cinsellikten bahsediyolar mı" diye soruyo hey Allah'ım "niye soruyosun dedim" "soramazmıyım merak işte diyo" ..benimse garibime gidiyo... "aklınız fikriniz orda zaten insanlar burda dertlerini paylaşıyolar cinsellikle ilgili bi sorun olursa ondan da bahsedenler oluyo" dedim "tamam işte o da bi sorun ben de bahsediyolar mı diye sordum, kudurdum ondan sordum" diyo güya beni aşşağılıyo yani sanki garipsemem çok garipmiş gibi... off Allah'ım offf bi an önce atansam olsa bitse herşey ben de önüme baksam...
Bir de şunu okumanı istiyorum sanırım daha iyi açıklayacaktır her şeyi:
Mutlu ve sevgi dolu bir aile ortamında büyüyen şanslı bir çocuktum ben. Evliliğin insan yaşamına güzellikler ve mutluluklar kattığı bilinciyle yetiştim. Annemin ve babamın birbirlerine olan düşkünleri, anne, baba ve kardeşlerle paylaşılan sevgi, dayanışma ve mutluluk dolu aile yaşantısı benim için de ilerde, büyüdüğümde böyle bir aile kurma hayallerinin oluşmasını sağladı. Sevdiğim kişiyle evlenecek, babam gibi sevgi dolu, anlayışlı, evcimen, ailesine ve çocuklarına düşkün bir kocam olacak ve ömrüm elverdiği sürece mutlu ve huzurlu bir yaşam sürecektim…
Evet, gözümü onda açtığım dediğim, taparcasına sevdiğim kişiyle evlendim ama ne yazık ki ne annemle babamın evliliği gibi bir evliliğim ne de yuvamızın direği babam gibi bir kocam oldu!
Evliliğimizin ilk zamanlarından itibaren sevdiğim adamın kendi başına buyruk yaşayan, eş kavramından, sadece evin işlerini yapan ve ona hizmet eden, dışarıda mükemmel bir evliliği uyandıracak bir kadını anladığı fark ettim. Ondan sonrası zaten sindirme politikası; hakaret, şiddet, aptal yerine konma ve aldatılma… Kadınlar her şeye, kocasının her türlü kabalığına, eziyetine, maddi ve manevi sömürüsüne dayanıyor da “aldatılma” deyince beyninden vurulmuşa dönüyor. Uzun yıllar gözüme sokarcasına aldattığına dair şüphelerim olmasına rağmen yakıştıramama, inkâr etme ve yuvası dağılmasın diye susma modunda yaşadım ta ki sinir sistemim altüst oluncaya kadar direndim, evliliğimi sürdürmek ve çocuğumu dağılmış bir ailede yetiştirmemek adına…
Evliliğimle birlikte ben de dağıldım ama o üzerine titrediğim dünya tatlısı oğlumun bana endişe dolu bakışları beni kendime getirdi! Ona bunu yapmaya hakkım yoktu! Dağılmış bir yuvanın çocuğuydu o ve benim gibi şanslı değildi; ama en azından dağılmış bir annenin çocuğu olmamalıydı, bunu ona yapmaya hakkım yoktu. Bu bana öyle bir güç verdi ki silkinip yeniden başladım hayatla mücadeleye… Şimdi çok şükür oğlumla benim kendimize ait mutlu bir yuvamız ve aile ocağımız var.
bileti almışken ailene tek başına git
beyfendi gelmesin seninle
ailenle başbaşa vakit geçir
kafanı dinle
sonra zaten o seni aramaya başlar
ne zaman gelecen diye
yani bir süre uzak kalmanız
belki iyi gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?