Lütfen Bilgisi Olanlar Baksın. Aile Hekiminden Rapor.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
35.998
598
Merhaba, herkese sağlıklı günler dilerim. Bugünkü mevzum korona virüse karşı şirketimin aldığı ama beni insandan saymadığı tedbirler(!) Şirketimiz olaya çok ciddi yaklaştı başından beri ve bugün de evden çalışma getirdi, bir tablo yapıldı bizim departmanda herkes evden çalışacak ben, amirim, ithalat müdürü ve bir uzman arkadaş hariç! Diğer departmanlar da hazırlık yapıyorlar bu evden çalışma durumuna. Ben asistanım Ceo ve amirimi asiste ediyorum. Ceo da gelmeyecekmiş, amirime sordum sen evden yürütemezsin dedi. Neden ? Çünkü altıma bir sekreter alınmadı (bu krizde de assla alınmaz) ve ben telefonlara da bakıyorum. Ben de benim de korktuğumu endişelendiğimi bir yedeğim olsa böyle olmayacağını, bu işe gelecek kişinin içinde hepsinin aracı olduğunu bir benim toplu taşıma kullandığımı yazdım maille ama dönmedi. Ayrıca servis bana ters bir yerden geçiyor ve servisi de uzatmak ya da bir çözüm bulman akıllarına GELMEDİ!!!!!

Bir ay öncesine kadar eşimle gidip geliyordum ama o artık evden çalışıyor ve Amerika ile bağlantılı yani o saate göre çalışıyor onunla gidip gelemem mecbur toplu taşıma kullanacağım ve korkuyorum.
Gelelim soruma. Aile hekimi durumu izah etsem bir haftalık rapor verir mi? Ya da özel hastaneden alabilir miyim? Bu yaptıkları çok bencilce geliyor bana.
 
Bu şirketin bu çözümsüzlüklerinden illallah ettim. Hasta oluyorum yedeğim yok aklım şirkette kalıyor, izne çıkıcam yedeğim yok sanki ceo izne çıkacak gibi tantana oluyor, hamile kalsam ne b*k yerler belli değil. Böyle şirket mi olur!
 
raporu bilmiyorum ama alamazsaniz en azindan esiniz goturup getirse olamazmi?
 
Bir hafta uzun bir süre, özel hariç yanaşacaklarını sanmam. İkinci olarak da 2 günü geçen raporlarınız sgk ya gider, maaş kesintisi yapılıp sgk dan alırsınız paranızı filan gibi bir ton ıvır zıvırı var. Yapılan hoş değil ama sizin de bu durumda rapor almanız da algı olarak da kötü niyet gibi algılanabilir haklıyken haksız duruma düşmeyin. Bir de zaten gene de rahatsız edilmeye devam edeceksiniz. Ben olsam bulaşmazdım özetle
 
Haklısınız, zıtlaşmak gibi olur ama çok üzüldüm bugün duyarsızlıklarına.
Yani ortada bu kadar panik yapacak bir salgın varsa durum o kadar kötüyse beni de düşünmeleri gerekmez mi? Yok eğer korkulacak şey yoksa neden insanları eve gönderdiniz????
 
O konuda sonuna kadar haklısınız da ben de bir ikcı olarak fikrimi söyledim. Ben olsam ne yapardım diye düşünüyorum mail de atmışsınız iyi yapmışsınız aslında. Bir dönüş alamadım sizden diyip üsteleseniz diye düşündüm. En azından servis güzergahının değiştirilmesi konusunda ısrarcı olun bence bu şartlarda. Maalesef ekonomik durum kötü, iş verenler acayip pisleşebiliyorlar çok yakında bir tanıdığımın başına geldi o yüzden temkinli ama dozunda tepkili gitmekte yarar var bence
 
Sadece maille kalmayın bu durumu çözene kdr talepkar olun lütfen. Risk almak istemiyorum demeniz yeterli zaten risk olmasa o kadar insana niye evden çalışma getirilsin... toplu taşıma kullanmak istemiyorum bu sorun ivedi şekilde çözülmeli deyin mail, mesaj, telefon ve hatta farklı insanlara da, ta ki çözülene kadar. Ben olsam öyle yapardım...
 
Aile hekiminiz anlayisli biriyse rapor verir. Ama en fazla 10 gun veriyorlar.
 
Toplu taşıma ile risk olduğunu, hasta olursanız evden bile çalışamayacağınızı, ya birimden taşıma talep edilmesini ya da sizin evden çalışmanız için düzenlenmenin yapılmasını söyleyin. Aile hekimi size rapor verse bir hafta verecek. Bu en az bir iki ay her yeri etkileyecek.
 
Telefonu cebe yönlendirme yapabilirsiniz buda evden çalışmanızı sağlar
Uslubunuzu beğenmedim
Altıma bir sekreter falan hoş sözler değil
 
Telefonu cebe yönlendirme yapabilirsiniz buda evden çalışmanızı sağlar
Uslubunuzu beğenmedim
Altıma bir sekreter falan hoş sözler değil

Kötü anlamda demedim onu, biraz öfkeliyim öyle çıkmış olabilir.
 

Çok haklısınız, bakalım belki yarın bir çözüm getirirler. Hayır korkmuyordum onların yüzünden korkmaya başladım ben de.
 
Aile hekimi ile dr raporu kisa sureli çözüm bencede.talebinizde israrci olun.
İsten ciksaniz maddi olarak cok zorlanir misiniz? Orta yolu bulmuyorlarsa , istifa edin. Zaten yerinize su durumda birisini bulamazlar sanirim. Ortalik karisik. Belki ikna olurlar. Tabi olmayip issizde kalabilirsiniz.
İyi düşünün, karar verin .
Ya da esiniz bir sekilde sizi götürüp getirecek . Ama is yerine soylemeyin tabi.
 
Bana yanlis bir sey gibi gelmedi, pozisyonunuz geregi evden calisamiyormussunuz. Zaten bu evden calismalar da okullarin kapatilmasi da zorunlu insanlarin daha rahat toplu alanlari kullanabilmeleri icin degil mi. Neticede karantina durumu degil. Onlem amacli sosyallik azaltiyor.

Bizim sirkette de evden calisabiliyoruz, ama pozisyona bagli bazi kisiler mecbur ofise gidiyor lar.

Bir arkadas yazmis, tek sebep telefonsa yonlendirme yapilabilir diye. O da gayet guzel cozum. Rapor da alabilirsin tabiki.
 
Sirketten taksi paradi isteyin ,yaptiklsri bu cifte standart yuzunden tazminatli istifa edebilirdiniz ,telwfonu cep telefonuna yonlendirsinler,bu kadar sorun olmaz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…