• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bir akıl verin, derdim büyük.....

algılayabildiğim kada5rına cevap vereyim ki öncelikle ben eşim rahatsız diye boşanmak istemiyorum.
bunu bi açıklığa kavuşturayım.taş kalpli filan da değilim öyle olsa 1 hafta önce aldığım bu kararı uygulardım...

neredeyse hakarete varan yorumlar yapılmış tamam belki düşüncem şuanda yanlış ama ben bayanlardan destek almak içindeğil akıl almak için bu konuyu açtım.yani kimse evet boşa desin diye değil bikaç arkadaşın söylediği gibi.

yaşımı soranlar olmuş ben 28 eşim 23 yaşında

parası için evlendi diyenlere soruyorum hangi genç kız kendisini bilerek satar?

mantıklı bir şekilde yol göstermeye çalışan arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum...
ama bol keseden atıp tutanlarda eminim hesap verecekler o çok bahsettikleri öte dünyada...

yazılanların hepsini okudum ve gerçekten inanılmaz şaşırdımmm

şimdi arkadaşım senin haklı olduğun tek bir nokta var o da eşinin sana yalan söylemesi

ama bunun dışındaki düşüncelerinin hepsi çöpe atılası düşünceler lütfen kızma gücenmeyasakkelime

eşine acil şifalar diliyorum ya 6 ayda siz bunu düşünüyorsanız ilerisini düşünemiyorum bile ben

bi arkadaş ailesinden örnek vermiş çok doğru

eğer hayatımdan örneklemem gerekirse 2.5 yıllık evliyim ilk evlendiğimizde eve 1000 liraya yakın giriyordu ve 1100 lira borç ödememiz gerekiyordu ki eşim bir gün bile borcunu geçiktirmiş bir insan değildir..

ama hayat o kadar ilginç ve bazen o kadar güzelliklerle dolu ki herşey geçer ve biz şükür ki kapıya bir kişiyi getirtmeden bir kişi borcunuz var demeden borçlarımızı kapattık
tabi şu an aldığımız maaşlar koşullar farklı ama hiç bir şartta olumsuz düşünmedik

eşine yanında olduğunu hissettir .ve biz bunu nasıl yaptık biliyormusun benim eşim her zor anımızda VAKIA suresini okudu inanarak ve Rabbim her zaman yanımızda oldu ne zaman okusa 3 güne kalmadan olmadık yerden para geliyordu

bunlar geçer sen bu adamın yanında ol bence bak eviniz için hayal ettiğimden bile güzel döşedi demişsin bunları yaparken herşey güzeldi şimdi ne değişti yemecek içmeyecek borcunu düşünecek ve ödeyeceksin biz öyle yaptık dilerim sizde bu gücü kendinizde bulursunuz

çok uzattım son olarak şunu söylüyorum canım bugün bir şeylere sahip olan çiftler sanmaki böyle başladılar inan

herşey sizin için çok güzel olur inşallah

Allahallah neden hemen ayriliga bas vurulur anlamiyorum..ayriligi dusunene kadar calisip destek olmaya calisin esinize.....

o sizin icin ugrasmis o akdar borca girmsiken cekip gidiceksiniz?
enteresan dogrusu

Severek evlendik demişsiniz ilk görüşte aşk demişsiniz ne kadar güzel birşey bu bi çok insanın hayali değilmidir.. sevdiğiyle evlenmek ama siz şimdi onunla boşanma kararınızdan bahsediyorsunuz bu çok acı.. belki sizde çıkmaza girdiniz ama kafayı kuma gömmekten daha kötü bu yaptığınz sevdiğiniz insan belkide gururundan borcunu size söyleyemiş olan eşinize bi tekmedesiz vuracaksınız

bu kadar kolaymı bir evliliği bitirmek yanlış anlama arkadaşım eşin sütten çıkmış ak kaşık demiyorum ama herşeyde maddiyat değilki .. Birde boşanmanın sizde yaratacağı travmada önemli çalışmıyorum diyorsunuz baba evine dönüp orada babanızın eline bakmakta bi bayan için zor olucak hani alkolik olur aldatır döver söver desen tamamda

seninki harç bitti yapı paydos:uhm:
gibi olucak

algılayabildiğim kada5rına cevap vereyim ki öncelikle ben eşim rahatsız diye boşanmak istemiyorum.
bunu bi açıklığa kavuşturayım.taş kalpli filan da değilim öyle olsa 1 hafta önce aldığım bu kararı uygulardım...

neredeyse hakarete varan yorumlar yapılmış tamam belki düşüncem şuanda yanlış ama ben bayanlardan destek almak içindeğil akıl almak için bu konuyu açtım.yani kimse evet boşa desin diye değil bikaç arkadaşın söylediği gibi.

mantıklı bir şekilde yol göstermeye çalışan arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum...
ama bol keseden atıp tutanlarda eminim hesap verecekler o çok bahsettikleri öte dünyada...

öncelikle boşanma dediğiniz şey 1 haftada gerçekleşmiyor, dolayısıyla da uygulama olmuş olma şansınız zaten yok..

ee dün akşam kocanıza kararınızı açıkladığınızı söylemiştiniz.
ha 1 hafta önce ha 1 hafta sonra ne farkeder??

ayrıca karşı tarafın maddi durumu iyi diye evlenmek kendini satmak değil, bir anlamda geleceğini güvence altına almaktır.
dolayısıyla benim de fikrim güvence bitip üzerine bir de hastalık çıkınca, ee yalan da var zaten; gelecek güvencesi elden gitmiş..

son söz;
veremeyecek hesabım yok benim çok şükür..

canım diyosın ki evim ve eşyalarım hayal ettiğimi bile ötesi şimdi onlar yapılırken sormadın mı bunların parası nerden diye eee işte adam sizin için harcamış ödeyememiş sanada söyleyememiş evlilik sadece laylaylom istediğim herşey olsun değildir zor gününde yanında olma kaç öyle mi :1shok:

canım diyosın ki evim ve eşyalarım hayal ettiğimi bile ötesi şimdi onlar yapılırken sormadın mı bunların parası nerden diye eee işte adam sizin için harcamış ödeyememiş sanada söyleyememiş evlilik sadece laylaylom istediğim herşey olsun değildir zor gününde yanında olma kaç öyle mi :1shok:
aynen canım...

gelene hayır denmez sıra bedel ödemeye gelince hadi bana byy..

aynen canım...

gelene hayır denmez sıra bedel ödemeye gelince hadi bana byy..

Ay canım bunları yazarken hepsini okumamıştım şoktayım adam kanser bu hala bileziklerim diyor ailesi sadece oğullarının hastalığını düşünüyormuş bak bak neyi düşünecekti acaba senin yediğin lüksün bedelinimi tövbe yarabbim bunun gibi eş evlerden ırak olsun sinirlerim zıpladı ya akşam akşam:kızgın::kızgın::kızgın:

Allah zavallı adama sağlık sıhhat versin bundandan en kısa zamanda kurtulsun inşallah:Saruboceq::Saruboceq::kızgın::kızgın:

Taş kalpli değilim, 1 hafta önce aldığım kararı uygulardım, akıl almak istedim falan demişsin. Ama inan güzelim zerresine inanmadım. 4 4 lük düğün yaparken eşya alırken bu değirmenin suyu nereden geliyor diye sormamışsınız, takmışsınız bir yalana gidiyorsunuz. Bırakın eşinizin borç batağında olmasını (kiii bu borcun hiç olmazsa bir kısmını sizinle yaptı) hasta olması bile sizi durduramamış. Bir hafta önce aldığım kararı uygulardım diyerek sanki çok tahammül göstermiş gibi davranıyorsunuz. Anladığım kadarıyla para bitti aşk bitti sizde.
,Akıl istemişsin al sana akıl bence aldığınız kararı uygulayın ve hemen boşanın böylece adamcağız hiç olmazsa tedavisini olur iyileşir.
Arkadaşım ben eşimle kanlı bıçaklı olsam ama buna rağmen hasta olduğunu öğrensem her şeyi unutur öncelikle tedavisine bakardım. Nasıl bir vicdan sahibisin ki bu kadar gaddar olabilmişsin anlayabilmiş değilim.

bence ayrılmalısınız hemde hemen
çünki böyle bir zamanda kendisini ve parayı düşünebilen birinden daha eşiniz ne bekliyebilirki
insan borçlanır çok zengindir iflas eder ama milyonda bir kişi sizin yaptığınızı
yapar bu adamın içkisi kumarı başka bir alışkanlığı yoksa demekki ikinizin
biraz lüks harcamalarıdır belkide çoğu kredi faiz gibi şeylerdir
tabiki eşininde yanlışları vardır şimdi onu bırakırsan o ruh haliyle hastalığı ilerliycektir
sanki siz ondan sonra mutlu mesut yaşıycaksınız peki vijdan azabı duymayacakmısınız ilerde

Hastalık konusu hiç olmasaydı yapacağım yorum şu olurdu:Eşinin yalan söylemesi çok üzücü haklısın.ama erkekler böyle şeyleri eşlerine söylemeden halletmek isteyebilirler.Bu yüzden ona kızmakta haklısın ama boşanmak çok yanlış.Yalnız hastalık işin içine girince durum çok farklı.ınsan eşinin bu hastalığa yakalandığını duysa çok çok büyük bir suçu olsa bile herşeyi unutur.Nasıl dayanabiliyorsun buna ya.Gencecik bir insan sorunlarını kendi başına çözmeye çalışıcam diye kanser olmuş.Çok üzüldüm.ınşallah allah acil şifalar versin.Seninde boşanmak istediğini duyunca kimbilir ne hale geldi.Merak ettim senin ailen ne diyor bu işe.Sana hiç kızmıyorlar mı?

LA HAVLE VELA KUVVETE

zaten bu konuları açanların çoğuna doğru da olsa doğru yoldasın diyeceksin.yanlışta olsa doğru diyeceksin.
aman aman o zaman teşekkürün alasını yaparlar ama yanlışını söylersen de hemen ters tepki verir laf sokmak için uğraşırlar.
insanın kalp gözü kör olmasın bir kere.gören gözün gördüğü ne ki
birde ahirete bıraktı sizlerle büyük ihtimalle benimle de bırakacak.
ben razıyım hayatım bırakabilirsin.senin ifadenle yazdıklarınla yapılıyor bu yorumlar.
istersen otur bir düşün.hatta sen BıN DÜŞÜN BıR KONUŞ bence....

eşine mevlam sağlık sıhhat versin.
hem mantıklı,sağlıklı düşünemiyorum diyorsun hemde hemen kızıp kendince doğruyu görüyorsun.
sen dersen.eşim bana yalan söyledi borçlar ödenmemiş,bizde 6 ay istediğimiz gibi yaşadık,bileziklerim var ama onlarda giderse bişey kalmaz.bir de hastalık kötü hastalık vs vs....
milletin sana ne demesini bekliyorsun.ayrıl yaaa n'apcan hasta adamla zaten yalanda söylüyor salla gitsin mi diyecekler.üzümünü ye bağını sorma olmuş senin olay.insanın aldığı verdiği bellidir.hiçmi hesap kitap yapmadın?

he ben sana bir şey diyeyim mi?
sen yaradanın nazarında evliliğin değeri nedir biliyormusun?
bilmediğine kalıbımı basarım.biliyorum desen de hayatta inanmam çünkü gerçek anlamda bunu bilen insan zaten bunları hayatta aklından geçirmez.
ahirete hesap bırakıyorsun yaa bırak güzel kardeşim.herşeyin en doğrusunu ALLAH bilir bunu untma!!!!
bu düşündüklerini yaparsan asıl ozaman hesaplaşmanın alasını eşinle yaparsın.
ALLAH muhafaza benim eşim böyle olcak terk etmek şurada dursun midemi söker veririm eşime.
yalanmı söylemiş borçlar duruyormu bileziğim var anında gider satarım.öderim bir kısmını da olsa.
yarın ölsem faydasımı olacak.kefene cepmi yaptırcam.
eşimin ailesi yardım etmiyormu.elim ayağım tutarken neden minnet edeyim bir başkasına.
temizlik yapar yinede öderim borcumu minnet etmem,sızlanmam.
tek başınamı yaptı bu adam derim.benim elim armutmu taşlıyor,çalışırım aslanlar gibi hiçte gocunmam yaptığım işten.
düşmez kalkmaz bir ALLAH.eğer eşine bu dediklerini yaparsan sonrasında hayattan ne bekleyeceksin.bunları ben sana soruyorum,sende vicdanına sor.
bir arkadaşımız yazmıştı başka konuda hemen o geldi aklıma.

SEVGı NEYDı? SEVGı ıNSAN ELıYDı,SEVGı ıYıLıKTı,SEVGı EMEKTı!!!!!!!!!!!

herkesin bakışı farklı tabi sevgiye.bazılarımız böyle bakar.
bazıları da......

SEVGı PARAYDI,SEVGı MOBıLYALARDI,SEVGı ALTIN BıLEZıKLERDı,SEVGı SAĞLIKTI,SEVGı KAÇIP GıTMEKTı!!!!!!

Taş kalpli değilim, 1 hafta önce aldığım kararı uygulardım, akıl almak istedim falan demişsin. Ama inan güzelim zerresine inanmadım. 4 4 lük düğün yaparken eşya alırken bu değirmenin suyu nereden geliyor diye sormamışsınız, takmışsınız bir yalana gidiyorsunuz. Bırakın eşinizin borç batağında olmasını (kiii bu borcun hiç olmazsa bir kısmını sizinle yaptı) hasta olması bile sizi durduramamış. Bir hafta önce aldığım kararı uygulardım diyerek sanki çok tahammül göstermiş gibi davranıyorsunuz. Anladığım kadarıyla para bitti aşk bitti sizde.
,Akıl istemişsin al sana akıl bence aldığınız kararı uygulayın ve hemen boşanın böylece adamcağız hiç olmazsa tedavisini olur iyileşir.
Arkadaşım ben eşimle kanlı bıçaklı olsam ama buna rağmen hasta olduğunu öğrensem her şeyi unutur öncelikle tedavisine bakardım. Nasıl bir vicdan sahibisin ki bu kadar gaddar olabilmişsin anlayabilmiş değilim.

gerekeni söylemişsin:1no2:

Sizi en çok üzen şey nedir?
Ailesinin yardım etmemesimi?
Eşinizin yalan söylemesi mi?
Yoksa ailesinin oğullarını şikayet ettiğinizde kayıtsız kalması mı?

Biraz suçu kendinizde arayın demek istiyorum. İlk 6 ay her istediğinizi yaparken eşinizin maaşından kesilen krediyi hiç aklınıza getirdiniz mi? Eşinize borcumuz var eğlenceyi, isteklerimizi erteleyelim demek aklınıza geldi mi?
Büyük ihtimal evet dedim diyeceksiniz eşim ısrar etti beni mutlu etmek için diyeceksiniz.
Ama üzgünüm biçok şey kadında biter. Onu ikna etmeliydiniz.

Eşinizin ailesi size yardım etmek zorunda değil. Artık evlenmiş ve kendi yuvasını kurmuş. Kendi ayakları üzerinde durmalı bana kalırsa.

Şimdi size düşen (bence tabi) bu zor zamanlarda bu maddi sıkıntılar yüzünden eşinizi yüz üstü bırakmayıp destek olmak. Çalışmıyormuşsunuz biran önce ne olursa bir iş bulup maddi destekte bulunmak.

Yalan konusunda da kesinlikle haklısınız. Eşinize yanında olduğunu ama tek bir yalanda yokolacağınızı anlatın.

Nacizane fikirlerim bunlardır.

Sevgiler

allah senin gibi insanlarla düşmanımı bile karşılaştırmasın. sen ne terbiyesiz insansın ya gerçi insan demek bile istemiyorum sana menfaatçi yaratık sana bu yazdıklarım yüzünden hesabımın silinmesi bile umrumda değil. mercimek kadar beynin olsa ailesi bi tek oğullarının hastalığını düşünüyo demezdin. allah ıslah etsin bile demem senin gibiler için. çünkü bazı insanların kalpleri kötülükten tamamen kararır ve onların kalplerine mühür vurullurmuş ondan sonra o insanlar asla ıslah olmazlarmış. allah sana müstahakını versin. verir de zaten

boşanma işini neden sizde bir iş bulup çalışıp o borçları tüketmeye çalıştıktan sonra hala eşiniz sizi kandırmaya devam ederse gündeminize almayı düşünmüyorsunuz acaba?

allah senin gibi insanlarla düşmanımı bile karşılaştırmasın. sen ne terbiyesiz insansın ya gerçi insan demek bile istemiyorum sana menfaatçi yaratık sana bu yazdıklarım yüzünden hesabımın silinmesi bile umrumda değil. mercimek kadar beynin olsa ailesi bi tek oğullarının hastalığını düşünüyo demezdin. allah ıslah etsin bile demem senin gibiler için. çünkü bazı insanların kalpleri kötülükten tamamen kararır ve onların kalplerine mühür vurullurmuş ondan sonra o insanlar asla ıslah olmazlarmış. allah sana müstahakını versin. verir de zaten

arkadaşım o kişiye bu hareketler nasıl yakışmıyorsa bu laflarda bizlere yakışmaz
zaten bir sürü yorum yaptık anladıysa ne ala eee dahada bildiğimi okuycam derse ALLAH ıslah
etsin demekten başka bir şey kalmıyor

Sevgili lolita sizn en kısa sürede ayrılmanız en doğrusu gibi görünüyor sanırım.

Böylece eşiniz sizin yükünüzden de kurtulmuş olur...

bence ayrılmalısınız hemde hemen
çünki böyle bir zamanda kendisini ve parayı düşünebilen birinden daha eşiniz ne bekliyebilirki
insan borçlanır çok zengindir iflas eder ama milyonda bir kişi sizin yaptığınızı
yapar bu adamın içkisi kumarı başka bir alışkanlığı yoksa demekki ikinizin
biraz lüks harcamalarıdır belkide çoğu kredi faiz gibi şeylerdir
tabiki eşininde yanlışları vardır şimdi onu bırakırsan o ruh haliyle hastalığı ilerliycektir
sanki siz ondan sonra mutlu mesut yaşıycaksınız peki vijdan azabı duymayacakmısınız ilerde

Sevgili lolita sizn en kısa sürede ayrılmanız en doğrusu gibi görünüyor sanırım.

Böylece eşiniz sizin yükünüzden de kurtulmuş olur...

aynı şeyleri düşünüyoruz ben yazarken teredüt etmiştim adamcağız hiç olmazsa
bir kere yıkılır ama bir daha kalkabilirmi bilmem

Back
X