Lütfen bir bakin, biktim

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Herkese merhaba, eslerinizle veya sevgililerinizle sorunlarinizi kavga etmeden nasil cözüyorsunuz? Biz nerdeyse birbirimizi öldürcez; karsilikli suclamalar, hakarete varan sözler, kimsenin sucunu kabul etmemesi, alttan almamasi ve sonucta birbirine kirilmis küsmüs ilk adimi digerinden bekleyen iki kisi. Ben bundan biktim cok yiprandim. Sorunlar seviyeli bir sekilde nasil cözülür? bir kadin olarak nasil davranmaliyim? önerileriniz varsa yazarsaniz cok sevinirim.

Biz esimle tartisinca hakaret etmiyoruz veya sesimizi cok fazla yukseltmiyoruz. Bence bunu sakinken guzel guzel konusarak sevgiyle saygiyla halledebilirsiniz. Kotu sozleri yasaklayin birbirinize soz verin. Ztn sevgi varsa hersey hallolur.

Size hakaret etmesi hoşunuza gitmiyorsa , önce siz kendinizi düzeltin . Bağırıyor mu ? Dinlemeyin bu konuşmayı bitiriyorum deyin ve ortamı değiştirin . Baktınız bir süre düzelmiyor kendinize olan saygınız için ilişkinizi sonlandırın .
o hakaret edince ben de ediyorum ve sinirle bir cok sey söylüyorum sonra pisman oluyorum.

Biz esimle tartisinca hakaret etmiyoruz veya sesimizi cok fazla yukseltmiyoruz. Bence bunu sakinken guzel guzel konusarak sevgiyle saygiyla halledebilirsiniz. Kotu sozleri yasaklayin birbirinize soz verin. Ztn sevgi varsa hersey hallolur.
Sevgiliyken arkadaslarimiz vardi onlarda sevgililerdi.birbirlerine gerizekalidan en agir kufurlere kdr ediyorlardi biz sokta izliyorduk.ilk gunden soz verdik byle seyler konusmayacagimiza

kaç zamanlık bir ilişkiniz var canım
böyle geldi böyle gidiyorsa biraz zor o gerçekten arkadaşlarımdan biliyorum
aradaki saygıyı bir kere ezince sürekli öyle oluyor tartışmalar...

Evliliğimizin ilk zamanları hararetli tartışmalarimiz oluyordu ama hakaret benim için es geçirilir birşey değil. 8 yıldır ne hakaret ettim ne hakaret duydum.

Şimdi birimiz sinirleniyorsak diğerimiz alttan alıyor haliyle büyüyen bir tartışma olmuyor. Yani haklıyım niye alttan alayım diye işi inada bindirmiyoruz, fazla yükselen sonrasında özür diliyor ve kapanıyor konu. Evde iki çocuğun olması da bu anlayışlı halde büyük etken tabi ki.

Birde biz normal zamanda herşeyi konuşuruz. Sundan hoşlanmadım, bu beni rahatsız etti diye, üstünü kapatınca birikiyor insanın içinde sonra küçük birşeyde patlama oluyor.

Son düzenleme:
Sevgiliyken arkadaslarimiz vardi onlarda sevgililerdi.birbirlerine gerizekalidan en agir kufurlere kdr ediyorlardi biz sokta izliyorduk.ilk gunden soz verdik byle seyler konusmayacagimiza
Bizim kelimlerimiz o sekilde degil kac kere anlattim hala anlamiyosun gibi dolayli yoldan aptal demeye gelen cümleler.:) Bana öyle seyler söylüyor

Sevgiliyseniz ayrılın. Cünkü iki tarafın da belki ki birbirine saygısı yok. Ilk olarak çünkü saygı olacak bir ilişkide. Herkes kendi sözlerinden ve hareketlerinden sorumlu. Yani hakaret etmek, küfür etmek, aşağılayıcı şekilde konuşmak insanın yeterli kadar kendini geliştiremedigini gösterir. Iki taraf saygılı konuşursa zaten kavga da olmaz. Karşı tarafa saydırmaktan önce anlayip dinlemek lazim. Benim sinirli bir yapım vardi. Sahsen sinirli olduğum zaman önemli konuları konuşmuyorum. Ortamı terk eder sakinleşir öyle konuşurdum. Artik o kadar patlamiyorum hemen.

Henüz evli degiliz.
Anladim yeni mi evlendiniz diyecektim😂 evlenince en azindan is degisiyor ayni evde surekli tartismaktan hakaretten sozden bikiyor insan ben soylediklerini duymuyorum cevap vermiyorum o da konusup konusup gidiyo bazen bi sure geciyo kendi gelip usulca konusuyo siz sesinizi yukseltmeyin hakaret etmeyin baska seylerle ilgilenin o da bi yerden sonra birakir cok zor bisey ama sonrasi nirvana yani🤣

Yahu neden hakaret ediyorsunuz, insan sevgilisiyle bu hale nasıl gelir sonrasında da barışıp mutlu olur hiç anlamıyorum. Bir sorunun varsa söylersin konuşursunuz anlaşırsınız, çözüm üretirsiniz. Çözüm bulunamıyorsa ya da mümkün değilse taviz verip ortada buluşursunuz. Bu işin kadını erkeği yok insanlığı var.

Dün akşam eşimin kurduğu bi cümleden ben çok alındım.
İster istemez bi tavır aldım, sordu ne olduğunu, önce konuşmak istemedim geçiştirdim, sonra bi konuda konuşmamız gerekti, mesajlaşırken baktım bana ters ters cevaplar veriyor, dedim ki "hem suçlusun hem güçlü, bana bazı konularda şaka yapmandan hoşlanmıyorum, akşam da buna buna alındım" dedim. Sonra özür diledi ve konuyu kapattık.

Birbirinize hoşlanmadığınız şeyleri söyleyin, o zaman daha az yıpranırsınız.

Back
X