allah yardımcınız olsun canım. sonuçta karşıdaki adam kadar eşinde de suçlu bu konuda. ama bence bu aşamada gerekli dersi çıkartıyor olmak en önemlisi.
umarım aile büyüklerinin de araya girmesiyle her şey çözülür canım
Böyle tiplerde malesef borç geri alınmaz. Hani adamın ilk vukuatı olsa neyse de daha önce sayısız kere yaşanmış bunlar, keşke biraz mantıklı davransaymış eşiniz. Arabası varken başkasının kredi kartına düşen adam "gerekirse" arabasını satmaz.
Bizim kredi kartıyla dubaiye gitti karısını aldı da bir de hem kel hem fodul derler ya hiç bir şeyi de beğenmiyor herşeyin luksunu yaşamayı seviyor işte çalışmaz emir altına gelemez kendi işinde çalışır paraları alır götürür iflas ettirir ben yoruldum bu adamdan lanet olsun...
Bu adama hala neden kart/borç verdi ki eşiniz onu anlayamadım. Hem de dubaiye giden birine... Hangi mantık yani. Eşiniz parayı alamazsa hiç şaşırmasın. Aç kediye ciğer vereceksiniz ama yemeyecek. Yok artık.
Herkese merhabalar öncelikle size bu konuyu yazmak için çok düşündüm, acaba nasıl bir tepki alırım diye ama kendimi çok kötü hissediyorum ve iki gündür gözüme uyku girmiyor ve işin içinden çıkamıyorum ne olur bana da bu konuyla ilgili düşünce ve görüşlerinizi bildirin. Konu eşimin ablasının oğlu daha önceki yıllarda bayaa bir vukuatları olan birisi , derler ya büyüklerimiz ''Bir kötünün yedi haneye zararı olur'' diye bu da o hesap ...
Eşim sessiz sakin bir insan daha önce bu şahıstan bayaa bir zarar gördü, fakat zarar görmek maalesef fayda etmiyor, yaşananlardan biraz ders almak gerek diye düşünüyorum. Ablasının oğlu 5 yıllık evli ve hayatı boyunca çalışmamış karısı çalışıyor o da işleri organize ediyor daha önce babası buna iş kurmuş işi iflas ettirmiş, evini sattırmış büyük dayısını parasını bayaa bir geç ödemiş teyzesine de aynı şeyi yapmış yani anlayacağınız bunun organisazyonlarını saymakla bitiremem...
Bizde eşimle 2010 yılında evlendik ve annem beyin felci atlattı yüksek tansiyondan neyse evimizi kurarken annem çok yardımcı oldu manevi yönden de maddi yöndende eşimin tarafında aile birliği olmadığı için herşeyi kendimiz didinip yapmaya çalıştık. Eşim çok sakin ve borcu sevmeyen bir insan bugüne kadar ne aldıysak herşeyi peşin almaya çalıştıkki borç bizi ilerde sıkmasın diye.
Bir de acil günler için ayırdığımız bir kredi var dı zor günler için sakladığımız eşim bu kartı ablasının oğlu isteyince vermiş fakat konuşmasını da başta yapmış ''Bana zamanında bunları yaptın sana insanlık yapıyorum beni eşime mahçup etme borcunu öde'' diye ikazda bulunmuş bu da yemin etmiş ödüycem en kısa zamanda diye fakat bu kredi kartı borcunu ödemedi ve limittin sonuna kadar bitirdi mail geliyor bir bakıyorum asgari yatmamış durmadan ikaz ede ede en sonunda yasal takipe alındı eşimde bunu bulmuş taksitlendirdi borcu, tabi bu borçta limitinin 2 katına çıktı bu borcu normal halindeyken ödeyemedi şu an nasıl ödeyecek! delirmek üzereyim.
Böyle şeylerden çok korkarım ve hayatımda başıma gelmiş değil geçen hafta 2 taksit ödememiş ve icra takipe alındınız diye msj görünce elim ayağım boşaldı ne yapmalıyım? sizce bu konuyu eşimin aile büyüklerine mi açmam lazım? Ne olur bana fikir verin bir de arabası var arabamı satar öderim demiş ben yeni evli sayılırım annem duyarsa kesin ölür! çok umutsuzum, mutsuzum eşimi de hep uyardım herşeyi iyi olarak düşündü bu konuyla ilgili ne yapmam lazım... Şimdiden fikir ve düşüncelerinize teşekkür ederim...Hepinize sevgiler...
bence eşin karakteri belli bi insana kredi kartını vererek büyük hata yapmış, şimdi o borç yuvarlanıp dağ olacak ve siz ödeyeceksiniz bence, ben olsam konuyu ailesine açardım, sizde yuvanızı kolaylıkla kurmamışsınız sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?