Lütfen ellerinizi yıkayın!

Ben de cok sinir oluyorum ellerini yıkamayan insanlara. Temizlik insanın içinde olcak ama, sonradan öğretilemiyor malesef:43:

Bir araştırmaya göre en pis yerler: topluma açık wc. ler ,markette kullandığımız arabaların sapları, otobüs -minibüs gibi toplu taşıma araşlarının içi ve internet cafelerdeki klavyeler en pis yerlemiş. tuvaletten elini yıkamadan çıkan insanlar ellerindeki her ne zıkkımsa bu topluma açık yerlere taşıyorlar.

kendim mümkün olabildiğince dokunmamaya çalışıyorum ama küçük çocuğu olanlar bilir evladımı korumak için resmen kendimi paralıyorum.
o antibakteriyel jel var ya biraz olsun içimi rahatlatıyor ; çantamın demirbaşı..

Maalesef bende üniversite de yurtta kattaki ortak wc kullanmak zorundaydım
Ve çok pis insanlardı
Her girişimde ben el sabunumu götürür önce bir yıkar sonra giderirdim ihtiyacımı
O lavabolaya kaç kez sünger almıştık yıkayalım girdiğimizde diye ama her seferinde de kayboldu
Nihayet mikrop kaptım ve böbreklerimde aşırı derece enfeksiyon çıktı gecelerce ağrıdan ağladım
Hala izlerini taşıyorum
Nasıl bu kadar önemli bir şeyde titiz olamıyorlar anlamıyorum

Birde sabundan korkanlar var ki sormayın tedavi olmak yerine kaçmayı seçenler...:50:

Maalesef bende üniversite de yurtta kattaki ortak wc kullanmak zorundaydım
Ve çok pis insanlardı
Her girişimde ben el sabunumu götürür önce bir yıkar sonra giderirdim ihtiyacımı
O lavabolaya kaç kez sünger almıştık yıkayalım girdiğimizde diye ama her seferinde de kayboldu
Nihayet mikrop kaptım ve böbreklerimde aşırı derece enfeksiyon çıktı gecelerce ağrıdan ağladım
Hala izlerini taşıyorum
Nasıl bu kadar önemli bir şeyde titiz olamıyorlar anlamıyorum

Birde sabundan korkanlar var ki sormayın tedavi olmak yerine kaçmayı seçenler...:50:

çok şükür ünv okurken yurtta kalmadım ama orda kalan yakın bir arkadaşım vardı o da enfeksiyon geçirmişti. bi gece (ranzanın üstünde yatıyor) yorganı üzerinden yere düşmüş onu anlatıyor.... örttün mü dedim ''evet başka çarem mi var'' demişti çok üzülmüştüm. ve hiçbişeye o kadar tiksinmedim sanırım. allahım kimseyi böyle bişeyle sınamasın.

Bende bu tür konulardan son derece rahatsız olup aynı parelelde çevresindekileri uyaramayan biriyim ne yazık ki.

Kadın gözümün önünde wc'de çocuğuna tuvaletini yaptırıyor(malum iki kişi girdikleri için kapı açık) çocuğunu siliyor,temizliyor,giydiyor.

Suya sabuna transit hoop dışarı.

Eeee be ablacım ne pissin ya desen ''-sana ne'' denecek ama;

Bana ne mi ; bizene mi gerçekten?

Ben de kapı kollarını, muslukları peçeteyle tutarım hep tuvaletlerde. Ellerimi yıkamayınca kaşınıyor gibi geliyor bir tuhaf oluyorum, yıkamadan içim rahat etmiyor yani.

Aynı şekilde diş fırçalamayınca da dişlerim kaşınıyor sanki. Çok gece biliyorum "Off!" diye kalktığımı yataktan diş fırçalamak için. İçim rahat etmiyor ne yapayım. :26:

Son düzenleme:
bu konuda üstüme tanımıyorum,tatil için gittiğim otelin banyosunu yıkamak için yanımda çamaşır suyu götürüyorum.

Son düzenleme:
Bende bu tür konulardan son derece rahatsız olup aynı parelelde çevresindekileri uyaramayan biriyim ne yazık ki.

Kadın gözümün önünde wc'de çocuğuna tuvaletini yaptırıyor(malum iki kişi girdikleri için kapı açık) çocuğunu siliyor,temizliyor,giydiyor.

Suya sabuna transit hoop dışarı.

Eeee be ablacım ne pissin ya desen ''-sana ne'' denecek ama;

Bana ne mi ; bizene mi gerçekten?

bize ne değil tabiki, göz yumduğumuz pisliğin ceremesini yine bizler çekiyoruz ama.....
hangi birini uyaracağız o kadar çok ki bu insanlardan.
yapmam gerekenleri yapıp; kendi kişisel temizliğime dikkat ediyorum herkesle bu konu için tartışamam.

Yeri geliyor en yakın arkadaşına diyemiyorsun elaleme nasıl diycen tersler rezil olduğunla kalakalırsın. Utanan sen ben oluruz.
Ben tuvaletı kullanmaya mecburum çünkü 40 dakikada 1 saatte bir tuvalete giden briyim. İdrar yollarımda sorun var.
İğrene iğrene giriyorum . Girmesem şayet kıvran kıvran ölüyorum zaten hayatta tutamam.
Ya altıma etcem ya oraya :D
Çaresiz giriyorum :(
Keşke herkes duyarlı olsa bu konuda.

çok şükür ünv okurken yurtta kalmadım ama orda kalan yakın bir arkadaşım vardı o da enfeksiyon geçirmişti. bi gece (ranzanın üstünde yatıyor) yorganı üzerinden yere düşmüş onu anlatıyor.... örttün mü dedim ''evet başka çarem mi var'' demişti çok üzülmüştüm. ve hiçbişeye o kadar tiksinmedim sanırım. allahım kimseyi böyle bişeyle sınamasın.

Kısca yurt dedim ama kızlara özel apartta kalmıştım yani dairedeki arkadaşlarla aynı wc kullanmıştık buda 5 6 kişiydi tüm yurdun yada okulun kullandığına girsem komalık olurdum galiba :)
Yere yorgan düşürme meselesi biraz ayrıntı herkes odasını temiz kullanabilir bu kişilerin kendi ellerinde
ama çok kalabalık odaysa bilemem tabi

Ben günde bilmem kaç kez temizlenen ve el yıkama oranının % 100'e yakın olduğu okulumun tuvaletinde bile kapıya elimi sürmüyorum. Mağaza gibi yerlerin tuvaletinde de kapı musluk olsun peçetesiz açıp kapamıyorum. Umumi tuvaletlerde klozetlere popomu koymadan işiyorum. Bunlar benim getirdiğim çözümler... :37: Başkalarını kınamakla kendinizi koruyamazsınız, kendinize dikkat ederseniz çoğu yerlerde mikroplara bulaşmazsınız.

bu konuda üstüme tanımıyorum,tatil için gittiğim otelin banyosunu yıkamak için yanımda çamaşır suyu götürüyorum.

Sizi teyzemle tanıştırmak istedim biran:34:

bize ne değil tabiki, göz yumduğumuz pisliğin ceremesini yine bizler çekiyoruz ama.....
hangi birini uyaracağız o kadar çok ki bu insanlardan.
yapmam gerekenleri yapıp; kendi kişisel temizliğime dikkat ediyorum herkesle bu konu için tartışamam.

Bende söyleyemeyenlerdenim zaten.

Başkalarının ihmali yüzünden bizler daha çok önlem alarak yaşamk zorunda kalıyoruz ne yazık ki.

egerki ustumu basımı toparlamak icin girdiysem yıkamam Allah biliyorya ne yalan soyliyim kalabalıkta olunca beklemem ama tuvaleti kullandıysam yıkarım ellerimi asırı derecede titizlenmem sonucta tuvalette degilde avm lerde magazalarda bin tane insanın dokundugu kıyafete giysiye urune dokunuyoruz her elimizi surdugumuz seyden sonra yıkıycak halimizde yok.. elimizi agzımıza yuzumuze surmeyelim yeter:27:

böyle tipleri gördükçe obsesyonum artıyo yahu.
daha önce aynısını bi konuda yazmıştım ben de.
yahu hiçbir şey yapmasan bile o pis tuvalet kapısını elliyorsun yahu.
çok mu zor bi kere yıkamak.
ben tuvalete girerken bile elimi yıkarım bir de üstelik.
böyle insanları gördükçe asla tuvalet kolunu elleyemiyorum.
dışarda girmek zorunda kaldıysam mutlaka birini çıkmasını bekliyorum aynı anda ben de dışarı :))

Ben günde bilmem kaç kez temizlenen ve el yıkama oranının % 100'e yakın olduğu okulumun tuvaletinde bile kapıya elimi sürmüyorum. Mağaza gibi yerlerin tuvaletinde de kapı musluk olsun peçetesiz açıp kapamıyorum. Umumi tuvaletlerde klozetlere popomu koymadan işiyorum. Bunlar benim getirdiğim çözümler... :37: Başkalarını kınamakla kendinizi koruyamazsınız, kendinize dikkat ederseniz çoğu yerlerde mikroplara bulaşmazsınız.

Bu sitenin 250.000 uyesi oldugu soyleniyor. Uye olmayan okuyucular da cabasi. Uc bes tanesi bu sayede dogru yolllu bulsa dunya daha temiz bi yer olur.

bir mekanın tuvaletıne girdiğim de, çıkarken peçete ile açarım kapıyı .
klozete oturduğum zaman her yerı peçete ıle kaplarım
pek otobüslere binmiyorum ama, bindiğim zamanlar da hiç bir yere dokunmam
dokunmak zorunda kaldıysam
ellerimi ilk su bulduğum yerde yıkarım.

bu konularda çok hassasım
şu 3 yıl da başladı bu hassaslığım.

.

yemek yaparken abartmıyorum
ellerımı 10 kez yıkamışlığım olur.

Son düzenleme:
ben de girmek zorunda kaldıysam ve temiz bir yerse yıkıyorum aksi halde her şey için ıslak mendil kullanıyorum. özellikle şehirler arası yolculuklarda molalarda suya sabuna dokunmam, o sabunlukları açıp elini daldıranı bile gördüm çünkü :S

Arkadaş çok haklı. O kadar elverişli ki mikrop kapmaya bünyelerimiz hele ki çocuklar. Etrafımızda kendimizce tedbirler almalıyız da zaten bu konuda. Umumi olan yerlerde arkadaşın söylediği gibi dikkatli olmayan kişiler yok değil. Herkes bu tür şeyleri bilse bile ya uygulamıyor ya da o kadar önemsemiyor. Hatta birçok bayan arkadaş tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra ellerini yıkamak yerine makyajını tazeleme derdinde de olabiliyor bu tür ortamlarda.

Son düzenleme:
Back
X