Lütfen fikri olanlar yardımcı olsun :(

sunworyy

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2024
247
53
13
28
Merhaba herkese öncelikle. Babam 20 gün önce falan yere düştü ve ayağı morardı. Neyse geçer dedik ama bu sefer bacağında kırmızı şişlik oldu. İltihaptır diye düşündük o yüzden enfeksiyona gitti doktor antibiyotik verip yollamış doğru düzgün kontrol edip iltihap var mı yok mı söylememiş bile. Bu süreç içinde birkaç kez işe gitti işteyken daha da şişti. Sonra bir müddet evde dinlendi o sert şişlik yumuşar gibi olmuş. Bugün işe gitti yine şişmiş ve sertleşmiş. Diyorlarki antibiyotikle geçecek olsaydı şimdiye çoktan geçerdi. Babam şimdi cumaya kadar yine antibiyotik kullanayım sonra doktora giderim diyor. Açıkçası işten çok izin aldığı için daha fazla izin almak istemiyor artık göze batıyormuş ve babamın işi hep ayakta içime o kadar dert oldu ki sürekli ne acaba diye düşünüyorum. Doktora birkaç gün sonra ancak gidecek o güne kadar size sormak istedim ne olabilir bu acaba bilen var mı? Ayakta durdukça şişip sertleşiyor evde dinlenince hafif inip yumuşuyor ama asla geçmiyor. Yakın zamanda da benim olduğum şehire gelme planı yapıyorlardı çok aksilik oldu ne yapsak bilmiyorum bilenler lütfen lü olabilir diye tahminde bulunsun

Acile gitsin antibiyotik bu kadar uzun sürmez etki etmesi bencede

Doğru düzgün bir doktora gitsin pıhtı bile atmış olabilir.

Belki damarla alakalıdır kırık yoksa

Eğer röntgende kırık vs çıkmadıysa Kalp ve damar cerrahisine gitsin damarın içinde pıhtı oluşmuş olabilir.Eğer işten izin alamıyorsa acile gitsin.Kan sulandırıcı iğne vurulması bile gerekebilir çok önemli

Ayak kirigi parcali ve ufak cok kemik oldugu icin rontgende kolay kolay cikmiyor. Ben dahil 4 kisi biliyorum kirik agrisi ile gezen kimi ameliyat oldu kimin çok zor iyilesti. Benimde parmagim kirilmisti 6 ay sonra kirik yanlis kaynamis dediler. Tomografi sart, yoksa kalp damar cerrahi gormeli givi geldi.

Onu düşündük bunu düşündük fiye teşhis mi konulur. Yahu götürsenize adamı ortopediye yazık.
Ne antibiyotiği ne dinlenmesi.
Tendon mu yırtıldı, kas mı koptu bilmeden neyin antibiyotiği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…