LÜTFEN HEMSIRELER YARDIM EDIN AKLIMI KAYBEDECEGIM

kelebek1981

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
99
14
288
Herkese iyi geceler, suan saat 02.44 ve ben düṣünmekten uyuyamiyorum. 2 gün önce kadın hastaliklarinda hormon testi vermek icin gittigim sirada devlet hastanesindeki bir hemsirenin mobbing maruz kaldim. Öğleden sonra kan aldirma bolumu bombostu ve 2 hemsire vardi. Ilk hemsire elinde eldiven varken degistirmesini ve hazirladigi ignenin tekrar gozumun onunde acmasini istememe ragmen kendisine bu tur seylere takintili oldugumu belirtmeme ragmen ilk hemsire ben sana bakmam diyerek 2. Hemsireye yolladi. Sonrasinda o hemsire baskasinin kanini alitken o sirada kan alirken eldiven, turnike dahi kullanmiyordu. Ben eldiven kullanmayacagim dedi ve kullanmam dedi igneyide senin gozunun onunde acmam dedi. Bende hasta var sonrasinda degistirmek zorundasiniz dedim. Sonrasinda panik oldugum icin degistirip degistirmedigini hatirlamiyorum sadece sunu hatirliyorum sadece igne ucu degistirdi ve ustunu kapatmali sistem kullanmiyordu sadece igneyi degistirdi alttaki yuvarlak yoktu yada eski hastanin ignesini atmadan takar gibi yaomis olabikir arkasi donuk bir yerden bir sey aldi ama orasi karanlik bende panikten hatirlamiyorum. Sonrasinda damage girdi bulamadi oynadi oynadi cikar dedim ne olur hayir cikarmayacagim dedi ve donra kan geldi az az doldurdu ve damarimi patlatti sanki bikerek yapti bu arada bana agresifti. Ve sana gicik oldum dedi. Hayatta ne acilar var benim annem olmus gibi seyler soyledi. Git nereye sikayet edersen et benim korkum yok dedi. Biz tartistik bas hekimlige cikip ignenin degismediginden emin olmadigimi ve tavirdan bahsetrim ve gerekeni yapacaklarini soylediler. Ve ayrica gerekli mercilerede sikayetimi ilettim. Sonrasinda karsi karsiya geldik igneyi degistirdigini ucunuda kapakli sustemde kapattim dedi bende hayir yapmadiniz dedim baslik degistirdin dedim ondanda cok emin degilim. Bu kadin gicikligina baskasinin ignesini yada bir onceki hastanin ignesini sirf gicikligina kullanmis olabilir mi? Kafamda ya bulas olduysam ve patlamis damarla kala kaldim.Yardim edin boyle bir sey yapabilir mi? Durum bu cevaplariniz onemli tesekkurler

Gıcıklık olsun diye hiçbir sağlık çalışanı bunu yapmaz sizi düşünmesini geçtim kendi meslek hayatını tehlikeye atmak pahasına bunu yapmaz. Birçok hastaya baktıkları için elleri çok hızlı ve işin içinde biz olmadığımız için o sırada değiştirdiklerini çoğu zaman anlayamıyoruz bile. Sağlık anksiyetenizi anlıyorum fakat böyle bir şey yapıldığını düşünmüyorum ben. Ama içim rahat etmez derseniz biraz süre geçince bulaşıcı hastalıklar için test verebilirsiniz.

Başkasında kullandığı iğneyi sizde kullanmamıştır, mesleğini riske atmak olurdu bu. Sizin yerinizde olup böyle bir tepkiyle karşılaşsam hiç kan vermeden direk şikayet ederdim.

şu damarin haline bak
resmen bilerek yapmis
ha bilmeden yaptiysa daha kötü.
daha kan alma isini beceremeyen biri ne halt etmeye orada calisiyor
cok sinir oldum. etmediyseniz cimere de sikayet edin. ali kıran baş kesenler!
igne konusunda degistirmeyecegini sanmiyorum.

Tesekkur ederim cevap verdiginiz icin ama kadin cok korkusuzdu ve cok net eminim parmaginin kenarinda kurumus kan vardi baska hastadan bulasmis ve surdugu pamukta alkol yoktu o hissi almadim ve suan her gecem kabus ve uykusuzum evet test yaptiracagim. Saglik ankiyestem var ve onuda kendilerine acikadim bunu da soyledim. Gordugum muamele bu oldu.

Gerekli yerlere sikayet bulundum. Hastanede bashekimlige ciktim.

Gerekli yerlere sikayet bulundum. Hastanede bashekimlige ciktim.
Hemşireyim. O iki hemşireninde yaklaşımı çok yanlış. Şuna açıklık getiriyim kan alındıktan sonra enjektörü veya vacutainer ın ucunda ki iğneyi elimizde bekletmeyiz. Direk atık kutusuna gider. Size önce ki hastanın iğnesini batırmaları çok imkansız. Kolunuzun böyle olmasındaki sebep damarınızın patlaması, belli ki damarınız bulunmamış. Bazen böyle durumlar olabiliyor. Şöyle bir durumu var. Kan alındıktan sonra kan alınan bölgeye yeterli sürede baskı olursa damar patlasa bile bukadar morluk olmuyor. Arterden kan alındığında doğru baskı ile deri altıma kanama olmadan morarma olmadan durdurabiliyoruz. Geçmiş olsun

Çok tesekkurler bilgi verdiginiz icin sadece sunu soyleyeyim igne ucu degisti diye hatirliyorum ama emin olamiyorum panik oldugum icin takip edemedim. Yani kilitli sistemi kullanmadi, sonra karsi karsiya getirdiler bizi aciklama icin, igneyi kapattigini soyledi orada yalan soyledi cunku amiri vardi. O vakumlu igneler tek kullanimliksa bana verilen bilgi vakum 1 kere acildimi 2. Calismazmis ama zaten kan gec geldi turnike bile kullanmadi zorla kullandi sonra bana dedi ki bak kan gelmiyor pimpiriklenirsen basina gelir dedi igneyi iceride iyice oynatti cikar ne olur dedim cikaramam sen isteyince dedi ve disari kan akti, kan gec gelince ve tup az doldurunca dedim ki bu kesin vakumu bitmisle gicikigina yapti. Ve suan cok aciyor psikolojik travma geciriyorum ve korkuyorum nefes alamiyor uyuyamiyorum.

Anlıyorum ama şuan bu duruma panik yapmanıza hiç gerek yok rahat uyuyabilirsiniz. Önceki mesajınız da eldiven de takmadı demişsiniz bu zorunlu değil zaten doğru dezenfektan ile eller kullanılan elden daha temiz oluyor çünkü kullanılan eldivenler non steril eldiven. Sadece hasta ve hemşire arasında bariyer oluyor daha çok çalışanı koruyor aslında. Buna hiç takılmayın. Arkasını döndüğünde büyük ihtimalle atıkları ayırıyordur. Vacutainer kolunuzdan çıkmadıysa tüpün vakumuda gitmemiştir. Kanın yavaş gelmesinde ki olay iğnenin damarın doğru yerine gelmediğidir. İğnenin içerde oynamasında da bi problem yok üst üste hasta kişiyi delmektense damarın gidiş yönüne göre bu hareketi yapmak gerçekten daha az acı verici bana güvenebilirsiniz. Kolunuzun morluk kısmı da zamanla geçer merak etmeyin.

Size herkes böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyecek, siteden çıkın ve farklı şeyler düşünmeye başlayın. Yarınki günün programını hazırlayın kafanızda mesela. Benim de sağlık anksiyetem ve panik atağım var farklı şeyler düşünmek çok iyi geliyor lütfen deneyin

Tekrar tesekkurler bilgi verdiginiz icin ama bu vacumlu igneler kani bosaltinca sonrasinda calismiyor degil mi? O surada kan geldi hemen doldurdu. Ama az az doldurdu ayrica parmaginda kurumus kan vardi ondan net eminim

Tesekkurler deneyecegim Allah razi olsun bu durumu yenemiyorum ne yazik ki

Tekrar tesekkurler bilgi verdiginiz icin ama bu vacumlu igneler kani bosaltinca sonrasinda calismiyor degil mi? O surada kan geldi hemen doldurdu. Ama az az doldurdu ayrica parmaginda kurumus kan vardi ondan net eminim
Vacutainer ucu kolunuzdan çıkmamış anladığım kadarıyla. Kullandığı tüplerinde çalışmasına engel durumu olduğunu sanmıyorum. Tüpleri az doldurması da sorun olmaz. Bebeklerden alınam yarım ml kan bile yetiyor bazen.

Evet 1 igne yapti ve cikmadi. Sadece su o igne ucu bir baskasinin ignesi olsaydi vacutainer calismaz di degil mi? Bana boyle bir bilgi verip gonderdiler. Ve bana sen aci gormemissin hastaneler ne durumda falan diye tersledi. Sirf basima bir sey gelsin diye her seyi yapanilecek biri gibiydi sinirden. Gidip sikayet edince beni neden ettin isimden olacagim etmeyecegim dedin bana diyor ben oyle bir sey soylemedigim halde yapmadigim seyleri soyluyor cok tutarli degildi gozu kararinca her seyi uapabilen bir tip cok korktum ve gerekli onlemleri mi aldim artik. Bans hayatimin dersini verdi. 1 ay 3 ay 6 ay sonra tum testleri mi yaptiracagim Rabbim insallah bir sey olmaz yoksa cok buyuk suc zaten o tur hastaliklar ne kadar sure once vucuda girdigi anlasiliyor

Yine aynı saat yine ayaktayım. Bu testleri kaç gün sonra vermek gerekli acaba o güne kadar aklımı yiğeceğim yardım edin lütfen

Cok hatalı davranmislar ben hemsire olsam hasta gelip boyle bir korkusu oldugundan bahsetse ozellikle rahatlatmak icin herseyi gostererek yapardim.Korkmayin birsey olmaz oyle birseyi intikam almak icin yapacagini sanmiyorum bir saglik calisaninin ayrica kan yoluyla bulasacak hastalik hepatit yada aids olabilir oda sizden onceki hastada olma olasiligi cok cok dusuk bir ihtimal.Bircok insanin hic bir bulasici hastaligi yok.Yalniz size bunu da soylemeden gecemeyecegim hayat boyle korkularla gecmez tedavi olun ilac kullanin yoksa yaşam kalitesi denen bursey olmaz hayatinizda.

teşekkür ederim o kadar içimi rahatlattınız ki sağolun ama işte o andan o travmadan çıkamıyorum. Uyuyamıyorum böyle şeyler yazınca içim rahatlıyor. Evet hastalık takıntım çok var ve baş etmek istiyorum. Ama ilaç kullanmak istemiyorum. Tabii gerekirse elbette cevabın içimi rahatlattı gece gece teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…