Lütfen okuyun çok utandım

Ben böyle bir şey istemedim böyle bir beklentim yoktu kimseye zordayım param yok demedim hep şartlarını olduğundan iyi anlattim sadaka mı veriliyor bana. Ufak tefek olsa kabulüm ama maaşımın üçte biri neredeyse. Ben kendi ayaklarım üzerinde duracağım diye çok çabaladım ve durdum da sırf neden maddi olarak ailemden tek kuruş almayayım kimse bana bir şey diyemesin diye.
Sadaka mı?
ne kadar fesatsınız. Yazık ya insanların niyetine bak karşılarındakinin tepkisine bak. Eşimin bir lafı vardır: böylesine yağmurlu havada bir kaşık su vermeyeceksin diye,işte o hesap. Keşke hayvan barınaklarına filan yollasalarmış parayı

Sorun gene ailem ve ailemin iyi bir şey yapayım derken kötü bir şey yapması. Agliycam utancımdan. İlk olarak anneler günü hediyesi alınacaktı 3 kardeş parayı bölüstük. İkiz kardeşime atacaktık o alacaktı. İban yolla dedim günlerce yollamadı neyse dedim herhalde kendince destek olmak istedi 100 lira alt tarafi bir ara veririm. Sonra kendisi annemlerin yanına gitmişti memlekete telefonda beni aradılar işte paran var mı dedi babam var var zaten kirayı da peşin verdim yollama falan dedim çalışmadığın günlerin maaşını alacak misin yok ama sorun değil param fazlasıyla yeter dedim iyi tamam falan dedi o zaman, kardeşim de şimdi sorun olmaz önümüzdeki ay sorun olur falan dedi çok ısrar ettiler ben de tamam yollayın dedim ama ben sanıyorum ki babam yollayacak. Para gelmiş ibanima 1000 tl aradım teşekkür ettim babama dedi ki ben kardeşine 100 lira verdim üstünü tamamla dedim çok göndermiş dedi gülüyor boşver boşver iyi olmuş diyor. Ama ben kendimi çok kötü hissettim hanımlar çok ezik hissettim kardeşim iyi bir devlet kurumunda yüksek bir maaş alıyor, ben özel sektörde öğretmenim yani insanın kardeşinden para alması nasıl kötü bir şey anlatamam zaten küçüklüğümüzden beri o zeki olan başarılı olan diye görüldük çevrede şimdi de bu olunca inanılmaz kötü hissettim yani anlatamam ben babamlardan işe başladığım günden beri bir gün olsun tek kuruş istemedim. Yıllardır da çok çok zorda kalmadigim sürece istemedim ne verseler razı oldum memlekette aylık 100-200 ancak verirdi babam ama ümide okurken hep fazlasıyla gönderdiler.simdi ben bankayı arayıp bu paranın sahibine geri iade edilmesini istiyorum dersem gönderene iade olur mu ? Ne kardeşimle ne babamla kavga etmek istemiyorum niyetleri iyi olabilir ama ben cok asagilandim çok utandım. Yemin ediyorum kardeşimin yollayacağını bilseydim birikmiş param var der gene kabul etmezdim.
Rezalet puanım 2/10

Sorun gene ailem ve ailemin iyi bir şey yapayım derken kötü bir şey yapması. Agliycam utancımdan. İlk olarak anneler günü hediyesi alınacaktı 3 kardeş parayı bölüstük. İkiz kardeşime atacaktık o alacaktı. İban yolla dedim günlerce yollamadı neyse dedim herhalde kendince destek olmak istedi 100 lira alt tarafi bir ara veririm. Sonra kendisi annemlerin yanına gitmişti memlekete telefonda beni aradılar işte paran var mı dedi babam var var zaten kirayı da peşin verdim yollama falan dedim çalışmadığın günlerin maaşını alacak misin yok ama sorun değil param fazlasıyla yeter dedim iyi tamam falan dedi o zaman, kardeşim de şimdi sorun olmaz önümüzdeki ay sorun olur falan dedi çok ısrar ettiler ben de tamam yollayın dedim ama ben sanıyorum ki babam yollayacak. Para gelmiş ibanima 1000 tl aradım teşekkür ettim babama dedi ki ben kardeşine 100 lira verdim üstünü tamamla dedim çok göndermiş dedi gülüyor boşver boşver iyi olmuş diyor. Ama ben kendimi çok kötü hissettim hanımlar çok ezik hissettim kardeşim iyi bir devlet kurumunda yüksek bir maaş alıyor, ben özel sektörde öğretmenim yani insanın kardeşinden para alması nasıl kötü bir şey anlatamam zaten küçüklüğümüzden beri o zeki olan başarılı olan diye görüldük çevrede şimdi de bu olunca inanılmaz kötü hissettim yani anlatamam ben babamlardan işe başladığım günden beri bir gün olsun tek kuruş istemedim. Yıllardır da çok çok zorda kalmadigim sürece istemedim ne verseler razı oldum memlekette aylık 100-200 ancak verirdi babam ama ümide okurken hep fazlasıyla gönderdiler.simdi ben bankayı arayıp bu paranın sahibine geri iade edilmesini istiyorum dersem gönderene iade olur mu ? Ne kardeşimle ne babamla kavga etmek istemiyorum niyetleri iyi olabilir ama ben cok asagilandim çok utandım. Yemin ediyorum kardeşimin yollayacağını bilseydim birikmiş param var der gene kabul etmezdim.
gayet normal. fazla param varsa ve kardeşim kabul etmiyorsa çok ayıp bence . sende başka konuda yardım edersin herşey para değil

Cok kompleksli buldum sizi, kusura bakmayin.

Kardesler arasinda bunlar olur.
Ablam bosandiginda ben ona, esim vefat ettiginde o bana, evlilik asamasinda erkek kardesime hep destek olduk.
Calismadiginiz gunler olmus, ihtiyaciniz olmasa bile standardinizin bozulmamasi icin incelik yapmislar. Arkamda aslan gibi ailem var diyip gurur duymalisiniz.

Kompleks yapmissiniz yapmayin krdesinizin icinden gelmis gondermis ne var bunda yarin onun ihtiyaci olur sen gonderirsin

Ailenizin durumu varmış o yüzden babanızın size 100 lira göndermesi bana tuhaf geldi açıkçası. Siz tabii ne güzel ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz beklentiniz de yok ama benim babam bile artık 100 liradan fazla para veriyor harçlık vereceği zaman. Muhtemelen babanız bu parayı verdiği zaman ablanız da 'kocaman kadına bu kadar verilir mi' diye düşünerek üstüne koyup göndermiş size.

Tekrar söylüyorum göndermek zorunda da değildi ama yetişkin bir insana da yüz lira harçlık verilmez yani. Hiç verme daha iyi. Ablanız incelik yapmış. Minnet etmek istemiyorsanız parayı göndermeyin ama doğum gününde falan pahalı bir şey alırsınız.

büyüttüğünüzü düşünüyorum ben biraz. sizin için büyük bir mesele olduğunu anlayabiliyorum ama siz de daha sonra başka bir isim altında daha yüklüsünü gönderir 'üstünü de ablandan harçlık yap bakalım şeker' derdim. malum büyük kardeşler biraz uğraşır küçükleriyle :D aile bağlarınızı bilemiyorum pek ama aile içinde çok büyük meblağlar olmadıkça para konusu çok sorun olmamalı bence.

Bizim kardeşlerime sizinki gibi bir samimiyetimiz yok can ciğer kuzu sarması değiliz. Bayramdan bayrama sohbetimiz nasılsından napiyorsundan öteye gitmez. Niyeti asla kötü degil biliyorum ama benim böyle en ufak bir beklentim yoktu.
Ne güzel işte böyle olmasına rağmen sizi düşünmüş zorda kalmayın diye de cömert davranmış. Bu arada IBAN konusunda da birkaç kez daha sorabilirdiniz göndermek için. Unutmuş olabilir yanlış hatırlamış bile olabilir. İçinizde sorun olacaksa konuşun ben göndermek istedim ama sen IBAN göndermedin dersiniz.
Veya seneye hediyeyi siz alırsınız annenize ortak aldık dersiniz altta kalmazsınız. Bana göre kardeşler arasında bunun lafı bile olmaz ama böyle hissediyorsanız çözüm yolları var bence :)

Ne rezilliği ya? Bende sadaka parası göndermişler etraftan isteyip sandım başında. Kardeş yahu ne var. Şahsen bana 1000 TL atsa hiçte ezilmem. Saçma yaptığınız bence kardeşinizin kariyeri altında eziliyordunuz şimdi para gönderince hepten kendinizi yediniz. Kardeş bu kardeş.

Ailenizin durumu varmış o yüzden babanızın size 100 lira göndermesi bana tuhaf geldi açıkçası. Siz tabii ne güzel ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz beklentiniz de yok ama benim babam bile artık 100 liradan fazla para veriyor harçlık vereceği zaman. Muhtemelen babanız bu parayı verdiği zaman ablanız da 'kocaman kadına bu kadar verilir mi' diye düşünerek üstüne koyup göndermiş size.

Tekrar söylüyorum göndermek zorunda da değildi ama yetişkin bir insana da yüz lira harçlık verilmez yani. Hiç verme daha iyi. Ablanız incelik yapmış. Minnet etmek istemiyorsanız parayı göndermeyin ama doğum gününde falan pahalı bir şey alırsınız.
Babam ikizime üstünü de sen tamamla demiş yani bence asıl ayıp olan bu kardeşi kardeşe muhtaç etmek ben babamdan bile bir şey istemezken gidip bir de kardeşime bunu demesi bir de telefonda iyi olmuş boşver boşver deyip gülüyor. Bir de ben babamı biraz tanıyorsam bunun lafını açacak bak kardeşin sana para gönderdi o zengin diyecek. Ve sürekli özel sektör olduğu için beni muhtaç durumda görüyor

Ne rezilliği ya? Bende sadaka parası göndermişler etraftan isteyip sandım başında. Kardeş yahu ne var. Şahsen bana 1000 TL atsa hiçte ezilmem. Saçma yaptığınız bence kardeşinizin kariyeri altında eziliyordunuz şimdi para gönderince hepten kendinizi yediniz. Kardeş bu kardeş.
Ne alakası var kariyerle o benim kardeşim en çok ben isterim iyi yerlerde olsun hepte anlatırım insanlara benim kardesim de şurada çalışıyor diye. Kariyeri altında ezilmek değil bu. Eleştirecekseniz de tutarlı eleştirin

Ne alakası var kariyerle o benim kardeşim en çok ben isterim iyi yerlerde olsun hepte anlatırım insanlara benim kardesim de şurada çalışıyor diye. Kariyeri altında ezilmek değil bu. Eleştirecekseniz de tutarlı eleştirin
3 kardeşim. Aramızda paranın lafı geçmez kim zordaysa ya da zorda olmasına gerek yok birbirimize koşarız aklımdan hiç bankayı arayıp para iadesi yapmak gelmedi.
Mesela kardeşler arası bazen netten bişeyler beğeniriz alırız memnun kalırsak yollarız birbirimize. bu ayda bana yollamışlar haberim bile yoktu. Hiç aman arayayım iade edeyim diye düşünmedim. Gerçekler bazen acı oluyor.

Ne güzel işte böyle olmasına rağmen sizi düşünmüş zorda kalmayın diye de cömert davranmış. Bu arada IBAN konusunda da birkaç kez daha sorabilirdiniz göndermek için. Unutmuş olabilir yanlış hatırlamış bile olabilir. İçinizde sorun olacaksa konuşun ben göndermek istedim ama sen IBAN göndermedin dersiniz.
Veya seneye hediyeyi siz alırsınız annenize ortak aldık dersiniz altta kalmazsınız. Bana göre kardeşler arasında bunun lafı bile olmaz ama böyle hissediyorsanız çözüm yolları var bence :)
Sordum on gün boyunca her gün yazdim aradım sordum tamam göndericem dedi dedi geçiştirdi yani bir iki kez sorup bırakmadım peşini o zaman tamam ya olabilir destek olmak istemiştir kendince bir ara görünce veririm demiştim sorun etmemiştim ama maaşımın üçte birini gönderince çok rahatsız oldum

3 kardeşim. Aramızda paranın lafı geçmez kim zordaysa ya da zorda olmasına gerek yok birbirimize koşarız aklımdan hiç bankayı arayıp para iadesi yapmak gelmedi.
Mesela kardeşler arası bazen netten bişeyler beğeniriz alırız memnun kalırsak yollarız birbirimize. bu ayda bana yollamışlar haberim bile yoktu. Hiç aman arayayım iade edeyim diye düşünmedim. Gerçekler bazen acı oluyor.
Sizin kardeşlik ilişkileriniz öyleymiş sizin kardeşlerimiz rahatsız olmuyormuş siz olmuyirmussinuz kimseye de zordayım demedim bu tarz durumlardan hoslanmayacagimi hepsi biliyor ben asla babamdan annemden dahi ihtiyacım dışında tek bir kuruş hatta bir lira istemedim bugüne kadar bırakın beğendiğim ürünü ders kitabı almak isterken bile çekinerek söylerdim

Kardeşte olsa ben borclu olmayi sevmiyorum acikcasi.

Ben olsam geri verirdim ama hemen geri yollamak aranizda problem olacaksa o parayi kenara ayirir başka bir zaman geri yollardim hani ya da dogum gunu yakinsa hediye alirdim kendisine 😁😁
Ben de borçlu olmayı sevmiyorum ve sürekli bana zorla borç veriyorlar çok rahatsız olduğumu bildikleri halde telefonum bozuldu yenisini alacağım taksitle zorla borç veriyorlar faiz ödeme diye halbuki ben faiz de olsa kişiye borçlu değilim mutlu olacağım. Hepsi de bu durumlardan nefret ettiğimi bildikleri halde kendilerince "jest" yapmak istemişler

Ayrıca ben kardeşimle söyleyim biz kardeşlerimle böyleyiz ay biz çok rahatız diyenleri de anlamıyorum herkesin aile ilişkileri bir değil herkes her şeyden hoslanmayabilir herkes o kadar rahat olmayabilir. Ayrıca bana 100 lira yollayan aynı baba ailemden ayrı eve çıktım diye ben taksi paranı vereyim eski eve dön, memlekete gel maaşını ben vereyim diyen baba. Bana zor gunumde destek olmak isteyen kardeşler anne babamla arayı düzeltmeden bizimle görüşme diyen kardeşler.

Baban hatalı seni bu duyguya sürükleyen de babanın tavrı onun için babanla konuşmalısın
Kardeşin de babanın yaptığını hata görüp 1000 TL'ye tamamlamış parayı konuş kardeşinle görüyormuş babamın yaptığını ben ihtiyacım olursa sana söylerim güzel kardeşim onların lafıyla hareket etme dersin

Ben de borçlu olmayı sevmiyorum ve sürekli bana zorla borç veriyorlar çok rahatsız olduğumu bildikleri halde telefonum bozuldu yenisini alacağım taksitle zorla borç veriyorlar faiz ödeme diye halbuki ben faiz de olsa kişiye borçlu değilim mutlu olacağım. Hepsi de bu durumlardan nefret ettiğimi bildikleri halde kendilerince "jest" yapmak istemişler

Benim kardeşim yok ama yeni evliyken dara düsmüstuk, esimim işleri bozulmustu o zaman ailem biraz desteklemişti. Hani kardesim olsaydi bile kardes yerine cok mecbursam ben anne veya babami tercih ederdim mumkunse eger, degilse kardesten de alirdim o durumda daha sonra odemek uzere.

Bu sekilde dar gun olur, cidden zor durumda olunur, issizlik olur yardim almaktan gocunmam ama durduk yere bu şekilde kardeşten para gondermelerini istemezdim ben de olsam.
🙄🙄 Yardim almak insani cidden iyi hissettiren bisey degil.

Back
X