LÜTFEN ÖNYARGISIZ OKUYUN.Cinsellikle ilgili zihniyet.

kadın olmadığın aşikar diyerek gireyim lafa klasik
neden bunu yazdığımı da söyleyim; çok istismar ediliyor burada bu konu, YENİ üyelerin bir kısmı tarafından.

hani bir tek dert buymuş gibi yeni üyeliklerin bir kısmının ana konusu maalesef..

diğer yandan ; 17 yaşındaki bir genç kızın cinsellik yaşaması, her ne kadar insanların ilişkileri yaşaması konusu beni ilgilendirmese de,
o yaştaki bir kız için uygun bulmuyorum.kendi bedenini tanımayan bir bireyin başka bir bedenle adaptasyonu değil aslolan..bunun onun üzerinde
yaratacağı psikolojik durumda her açıdan önemli..neden mi önemli? çünkü sağlık bir birey, yetişkin= sağlıklı anne-baba demek benim için..

yoksa kim sevgilisiyle cinsellik yaşamış kim ne kadar yaşamış, bakire mi değil mi kişinin ancak kendinin her durumda mesul olduğu bir durumdur.
kimseye karşı da izahı yoktur.

yahu konu hiç gerçekçi değil bi anda herşeyi paldır küldür anlatması sonra tepkilere msjlara çok saygı çerçevesinde cevap veren özürler dileyen birisi

İsteyen istediği şeyi yaşasın
Evlilikten evvelmiş sonraymış beni ilgilendirmez
Ben kendi hayatımı nasıl kendi doğrularımla yaşıyorsam, başkaları da aynı şekilde kendi doğruları ile yaşasın..

Ben bunun için bu kadar kafa yormam, sırf bunun için bir yere üye olmam, kendi fikirlerimin doğruluğunu başkalarına kabul ettirmeye çalışmam..

Herkesin aile yapısı, çevresi, yaşadıkları, tercihleri farklıdır.. Tek tip değiliz bu yüzden..
Bu forum da her açıdan konuya bakış açısı getirmek amaçlı var zaten..
Hepimiz aynı fikirde olacaksak neden konu açılıp soru sorulsun ki..

Ben hala bu konunun amacını anlamadım.. Fikrine saygı duyulmasını bekleyen kişi başka fikirlere kapalıysa zaten konu açılmasına da gerek yok..

Konu sahibi sistemden çıkış yaptığı için sorumun rengi belli olmadan restore ettim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgılımle bırlıkteoldum ertesı gun terkedıldım. sevgılımle bırlıkte oldum çok pişmanım . gıbı konularane cvp yazalım herkes yaşadığının arkasında dursa kımsenınsöylıcek sözüolmaz

sen istediğin kadar masum ol,istediğin kadar ileri gitme, ama karşındaki kişi senin düşüncelerinle hemfikirmi? haberlerde okadar çok üzüldüğüm şeyler görüyorumki maalesef,herkes çok masum ama ya karşımızdaki?????????????????

Nefsine sahip çıkamayan her genç zinanın adına Aşk der olmuş.
Hem dünyanızı hem ahiretinizi mahvetmenize değmeyecek insanlar size dokunmak ve öpmek istiyor farkına varın artık !

çok tanıdık geldi bu cümleler bana ...

19 yaşındaydık,birlikte çocukluğumu paylaştığım kişi üniversiteyi kazanıp 90 km ye öteye gitti, ziyniyeti mutasyona uğramış gibiydi,o benim tanıdığım kişiden fazlasıyla uzaklaşmış idi her tavrı ve fikri ile,onu dinlemeye ve anlamaya çalışırken bile çok zorlanıyordum.onu silkemeye ,benliğine döndürmeye çok çalışsamda ben örümcek kafalı oldum çıktım ve sonunda konuşmamız tartışmaya dönüştü ve yıllarca konuşmadık ..sonra bir gün kapımı çalındı ,mahçup ve çaresiz bakan 2 gözü hiç unutamıyorum(sen haklıydın ,ben yanlışı seçmişim der gibi) içeri alıp sadece dinlemeye koyuldum,ne ile karşılacağımı bilmiyordum çünkü!! üniversite uzatmalı olarak bitmiş bitmesine ama kendinden küçük sevgili edinmiş,beraber yaşanmış,hamile kalınmış,çocuk aldırılmış vs .o ise ,çok pişmandı,eski zihniyetiyle barışmış,ama kendine olan öfkesi ile yaşıyordu..böyle geçti birkaç zaman...sonrasında gerçekten aşık oldu (tecrübe edinilmiş ziyniyetiyle) ama aşık olduğu adamın ailesi tutucu insanlardı ,dolayısıyla adamda her ne kadar kültürlü ve kariyer sahibi olsa da ,ailesinden aldığı kültür ile büyümüş ve bu gibi değerlere önem veren biriydi.. arkadaşım telaşlı ve panikliydi evliliğe giden ilişkileri onu onu her ne kadar mutlu etse de geçmişteki hatası onun artık kabusu idi.ve sonunda diktirmeye karar verdi.(her ne kadar karşı çıksamda)sonuç: evli bir evladı var ama hala ne vicdanı onun rahat bırakıyor,ne kabusları..sürekli bir kaybetme korkusu ile yaşıyor çok sevdiği eşini ve çocuğunu...ve bana ağlayarak dediği birşeyi hiç unutamıyorum;'' eşim beni sevip saçımı okşarken o an geçmişim aklımda ve vicdanımla yüzleşiyorum o saniyelerde,oğlum bana canım annem- melek annem der,-oysa sen bir şeytansın- der vicdanım bana''

tüm bunlara buna değer mi ? buna siz karar verin! hayat sizin,bedellerini ödeyecek olanda kişinin kendi..herkes ektiğini,birgün mutlaka biçer..

Neden bu kadınlar sizlere ''yaşın küçük ,henüz anlamazsın'' tarzı bir yorum yapıyor hiç düşündünmü?

Heralde garezimiz var bizim gençlere,onların yaşınımı kıskanıyoruz ne

Bizler 15-18-21 hatta 25 li yaşları yaşadık,ve o yaşlarda ne kadar olgun olunduğunu biliyoruz canım.Sen dünyadaki en akıllı genç kız zannedersin kendini,sevgilinde çok olgun ve aklı başındadır.Sizin sevginiz başkadır,yalan ilişkileri anlayacak kadar zekan vardır senin...........Kısacası 17 yaşındaki her genç kız kendini çok olgun zanneder,ben 15 yaşında babamdan bile mantıklı kararlar verdiğimi iddia ederdim.

Şimdi 35 i doldurdum;
Ne mi oldu??????
25 yaşında bile verdiğim kararların sorgulanması gerektiğinin farkındayım şimdi.Aileme ve çevreme ısrarla karşı çıktığım her konuda aslında onların haklı olduğunu 30 umda anladım.
Çocuk yaşta denilebilecek genç kızlarımıza hata yaptıklarını söylemekteki tek amacımız budur yani,gerçekten sizi uyarmak veya yermek bizi mutlu etmiyor.

sen hangi konuları okudun da öpüşenlerin taşlandığını gördün

cancagızım yaşın daha küçük vs demicem sende biliyorsun. yaptığını çok doğru buluyorsunda neden bunu onaylatma ihtiyacı duyuyorsun demekki içten içte bişey yiyoda seni aynı zamanda. bu kadar insana fikrini açacak kadar yaşım bu diye yazacak kadar cesaretliysen niye her yoruma açık olamıyorsunki ? herkes sevdiğiyle bişeyleri yaşamaktan zevk alır ama sabah yanında uyandığında onunla yaşlanıcanından her anlamda eminse, helaliyse , ilerde ne olursa olsun pişman olmaz. ama senin yaşında pişman olanların örnekleri çoook çok fazla... senin hayatın senin ahiretin, senin vicdanın... kimse sana bişey diyemez...
gelelim beklediğin cevaba. aferin güzel kızım aferin yawrum, içinde ne warsa hepsini yaşa sonra gençliğim boş geçti deme.neme lazım aşk cinsellik olmadan tamam olmaz düşüncesi seni yer sonra...
çocuklarına yüzün kızarmadan anlatacağını düşünüyorsan hayatı dibine kadar yaşa...

Buraya kurallar çerçevesinde istediğinizi yazarsınız herkes yinel kurallar çerçevesinde istedigini yazar.
1_ kucuksun büyüyünce anlayacaksın.
2_sevişmek isteyen sevisir burada kimse set kurmuyor.
3_muslumanmisin bilmiyorum bizim dinimizde günah
4_senin görüşlerin seni bağlar. Ben bunlara saygılıyım buyur seviş.

eğer dini değerlere sahip değilsen
eğer sevginden eminsen
eğer sevdiğin erkeğin yarın öbür gün seni, onunla seviştiğin için yargılamayacağından eminsen
eğer gerekli korunmayı sağlıyorsan

ve bu ruhen bedenen sana zarar vermeyecekse
tabi ki yaşayabilirsin
benim fikrin bu

evet her erkek kullanmıyor ama bundan emin olmak çok zor
herkes başlarda çok iyidir ama ya sonrası
burada her gün bu tip konular açılıyor
sevgilimle birlikte oldum beni terketti halbuki her şey çok iyiydi diye

evet ben de namusun bekaretle belli olmayacağı fikrindeyim
ruhun temiz olsun kontrollü yaşa gerisi doğruca ilerler zaten

yahu asıl anlamadığım şu. 17 yaşındaki bi kız neden kadın dertleriyle ilglenir, neden kadınların paylaştıklarına karşı çıkma ihtiyacı hisseder. daha 17sin ya, hiçmi düşüneceğin sey yokta biz evlilerin derdini okumak için burdasın??

Ne istiyorsun sen şimdi? Ahlakımıza, dinimize aykırı yorumlar yapmamızı istemiyorsun!! (Olmayan) Olgunluğunu, yaşını, dinini, edebini, adabını sorgulamamızı istemiyorsun!! Git ne yapıyorsan yap o zaman!

Son düzenleme:
l

Herkez farkli dusunceye sahip. Herkezin dogrusu vardir.
Bir erkek seviyosa kadina bakire degil diye ikinci sinif insan muamelesi yapmaz. Sevgisi izin vermez:)
Ama oyle bi kulturle buyutulmusuzki belirli bir yastan sonra bu yasananlar erkegin degil kendi icimize oturuyo. Erkek ses etmese bile kendi grurumuz rahat birakmiyo... Yinede dikkat et keske diyecegin bir sey olmasin

Sevgili daha 17 arkadaşım...
Fikirlerin umrumda olmamakla beraber yazında kullandığın kelimeler midemi bulandırdı.
Çok iyi bir puanla çok iyi bir okulda okuyor olman üslubunun bunca yozlaşmasına katkıda bulundu mu?
Bir ayda öpüş ikinci ayda seviş kimin umrunda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…