lutfen petshoplardan hayvan satin almayin!!

elftt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
464
36
73
İstanbul
Gecen gun petshoptan alinan bir kediyi veteriner klinigine getirdiler.kadin veterinere aynen soyle soyledi'bakamiyorum saga sola zipliyor,kilini dokuyor,tonlada para verdim.al ver birine yoksa sokaga aticam'neyseki gerekli cevabi vererek kedicigi aldik kadinin elinden.lutfen kimse para vererek hayvan almasin.onlarin da can tasidigini ve alinip satilamayaciginin ogrenmesi lazim herkesin

Çok haklısın. Sokakta onca hayvan varken neden insanlar petshoptan alarak hayvan ticaretini destekler anlamıyorum!!!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Neden destekliyorlar su sekilde aciklayayim.hayvanseverim diye gecinip petshoptan canli satin alan insanlar cins duskunu.benim su cins kedim kopegim var diyecekler ya!!!onlar icin hayvanlar canli degil sanki oyuncak.iki gun sonra kili tuyu diye sokaga atiyorlar.kimiside cocuguna eglence niyetine aliyor.nefret ediyorum bu tarz insanlardan!!!

Bir de saçını başını yolsaydınız, Allah için yaa
Deliriyorum böyle insanlara, ne sanıyormuş biblo gibi oturacakmıymış hayvan, töbeler olsun yaa

Kesinlikle evet "cins" merakından kaynaklanıyor, ama illa cins istiyorum diyorlarsa bakın işte sizin bahsettiğiniz şekilde terk edilmiş hayvanları da sahiplenebilirler. Barınaklar da niceleriyle dolu.

Petshoplardan hayvan alanların bir çoğu gösteriş amaçlı alıyor diye düşünüyorum görüntü olsun falan diye

Son düzenleyen: Moderatör:
Birçok kişinin hayvanseverlikten ziyade işin havasında olduğunu düşünüyorum. Bir arkadaşım sokakta gözü yaralı bi kedi bulmuş ki hiç de evde kedi beslemeyi düşünen biri degilken nasıl bakılacağını bilmeden... Sırf merhamet duygusuyla almış. Başlarda zorlansa da zamanla alışmış. Bu kişi birçok hayvansever geçinenden daha evladır.
Bazılarına bakıyorum hayvanseverlik deyince mangalda kül bırakmıyor ama sevdiği hayvanlara bakınca aslında görüntü sever olduğuna kanaat getiriyorsun.
Öyle ki o an cok hoş bulup alıp da sonra hevesi geçince ne yapacağını şaşıranlar da cabası. ..

Ben kedimi pet shoptan aldım. Simdiki aklım olsaydı asla ama asla öyle bir hata yapmazdım.

Hayvanlardan inanılmaz korkuyordum, bir arkadaşımın scotishi vardı bi o sessiz sakin gelmişti bana. Tam da boşandığım dönemdi, kimsede bulamadık. Sonra petshopta gördüm aldım, ama bir de bana sorun. Onu yaşatana ve iyleştirene kadar ömrümden ömür gitti. En son dükkan sahibi bana paranızı verelim bu hayvan ölür dediğinde ellerimle parcalayacaktım az kalsın.

Aklima burda biri konu açmıştı o geldi...kedi almışlar yok kocayi mi tirmalamis ne dovduklerini utanmadan anlatıyordu .o bayan geldi aklima

Rahmetli babaannemde aynı şekilde sokaktan alırdı Allahım nurlar içinde yatsın nasıl bakardı..onlara gösterdiği merhamet için Rabbim onada rahmet etsin

Birşey soracağım bilmediğim için soruyorum
Kedi,köpek dışarıdan alınabilir ama kuş almak için pet shoptan almak lazım değil mi?
Biz hayvan satın alıyoruz diye garip hissetmiştik kendimizi,ama yani muhabbet kuşu başka nasıl bulunur gerçi bakanlarda yavrusu olur belki ama bilemedim
Neyse şu an kafeste yaşamıyor zaten kendisi bizim gibi evde yaşıyor,dışarı bile denesem mi bırakmayı geri gelir diye düşündüm ama kargalar kapar dediler korktum

Sakın bırakma dışarıya bizim vardı evde bile cok ucunca pat düşünüyordu ..cok fazla ucamiyorlar hem gelmez filan belli mi olur Allah korusun .

Konuyu görünce yıllar önce olan bir olay geldi aklıma. Lisedeyken ailece oturduğumuz evin penceresinden mavi bir muhabbet kuşu girmişti eve. Besbelli camdan dışarı çıkmış yolunu bulamamis ve bizim camdan da girivermisti. Bir süre bekledik belki sahibi gelir ister diye ama gelen giden olmadi. Biz de sahiplendik isim koyduk yemini suyunu kafesini vs.kafesi sadece su ve yem ihtiyacı icin acik birakirdik Günün büyük cogunlugunda da dogalgaz borularinin uzerinde gezerdi zaten. Uzun zaman bizimle kaldi hatta kardesim cok severdi onu. Sonra görünmez bir kazaya kurban gitti galiba, yerde ölü bulduk. Gömdük ama yillarca kardeşime soyleyemedik öldügünü. Öyle bir anı işte. .

Cins hayvan alan insanları ''cins meraklısı'' olarak nitelendirmeniz cok yanlıs.
Petshoplardan hayvan alınabilir. ''BAKACAKSANIZ ALIN''demek daha dogru olur.
Hayvansever bir insanım ama pug cins takıntım var. Henüz almadım gönül ister ki barınak vs bir yerde pug yavrusu bulayım, yok malesef.

Başlığı görünce pet shoplarla ilgili sandım. Bu durum tamamen insanların eğitimsizliğinden kaynaklı. Ben olsam dayanamaz o kişiye sağlam laf giydirirdim. Hayvanlar konusunda çok duygusalım.

Evlendikten sonra eşime ısrarla jako papağan istediğimi söylüyordum. Zahmetli ve sabır gerektirdiğini zaten biliyordum. Ama araştırma yazılarını okuyunca çok ilgi bekleyen hayvanlar ve yalnız kalamadıklarını öğrenince vazgeçmiştim. Ama çok üzülmüştüm. İçimde uhde kalmıştı.

Derken üç ay önce bir akşam kardeşim arayıp ellerinde sahipsiz agresif bir papağan olduğunu söyledi. Cinsini bile bilmiyordu. Bir dükkan camına çarpmış ve pet shop sahibi biri hemen alıp dükkana koymuş. Bilenler bilir baya kârlı hayvanlardır. Kardeşim de adamın elinden bizim diyerek almış. Ben de hemen evime kabul ettim. Geldiğinde psikolojisi berbattı.

Şimdi ne kadar yaygaracı, pasaklı olsa da, attığı çekirdekleri her akşam sabah toplamak zorunda bıraksa da, bizi sabahın ilk ışıklarında bir buçuk saat önce uyandırsa da onu seviyorum
O bana bir güç tarafından gönderildi sanki. Kâr amacı güden duygusuz bir pet shop sahibine veremem.

Bir canlıya bakabilmek herkesin harcı değil. Keşke hayvanları kendi malı gibi görmese insanlar ama malesef bazı şeyler değişemiyor.

Ben bi ara papağanlarımın yavrusunu verecek güvenilir birilerini arayıp durmuştum. Tabi "bedava" olunca talipçok fazla oldu:)
Böyle bizim gibi ev üreticilerinden bulabilirsiniz kuşarı da... ayrıca sakın dışarıya bırakmayın öyle kedi köpek gibi geri gelmezler...

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Son düzenleme:

Alinmamali hanimefendi....petshoplardan hayvan satin alindikca o hayvanlar kucuk kafeslere hapsedilmeye devam edilecekler..olaya bu boyuttan bakmanizda fayda var..cogu petshopta hayvanlar hasta doping igneleri vuruluyor.sirin sevimli diye aldiginiz yavrular sirf sizlere sirin gozuksinler diye anne sutu bile ememeden anneden ayriliyorlar.evet para verip kedi kopek alanlari cins meraklisi olarak goruyorum.

Karga kapmasa bile 2 güne ölür canım.
Bende kuşuma eş almak istiyorum ama nasıl yumurtlamamasını sağlarım bilmiyorum. Zaten yavruydu aldığımda, ama şuan eş zamanı, çok sıkılıyodur eminim
Eş almak istiyorum sırf yavruları olur diye ne yapacağımı düşünüyorum.:44: Ona buna vermeyi de kesinlikle istemiyorum çevremde hakkıyla bakabilecek insan pek yok.

Aynen sevgilinin pugunu gördükten sonra bende de takinti oldu...
Bir pug bir rottweiler .
Bayiliyorum ikisine de
İlk göz agrim da Alman cobani tabii ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…