lutfen petshoplardan hayvan satin almayin!!

Es al mutlaka hayvanın psikolojisini bozulur.
Kafesinin yanina küçük bir kapali oda alman gerek oraya koy yumurtaları kus zaten gider oturur üstüne canim.
Benim exin 300 çift fen fazla kuşu vardi da

Kusura bakmayin hanimlar sizin cins takintilariniz giderilecek diye pek cok hayvan telef oluyor petshoplarda

Es al mutlaka hayvanın psikolojisini bozulur.
Kafesinin yanina küçük bir kapali oda alman gerek oraya koy yumurtaları kus zaten gider oturur üstüne canim.
Benim exin 300 çift fen fazla kuşu vardi da

yok canım sanırım kelimeleri yanlış kullanmışım yazarken. Yavru olmasını istemiyorum, çünkü olursa fazlası beni aşar, bakacak insanda yok çevremde bu sebepten yavruları ne yaparım diye düşünüyorum. Tabi eş de lazım artık.
Nasıl bakıyor o kadar kuşa

Günlük isten gelince 2-3 saat onlarla ilgilenirdi hep..
Kusun bakimi çok zor değil ki canim aslında sen bilirsin ama.
Kusun erkekse erkek kusda alabilirsiniz.
Sikilmaz hem

Geçen yıl erkek arkadaşım benim kedi sevgim yüzünden ailemi hesaba katmadan petshoptan sokak kedisi diye nitelendirdiğimiz bi'yavruyu sahiplenmişti -ücretsiz- olarak. Buna rağmen hiç yavru kediye bakmadım nasıl bakabilirim diye konu açmıştım da herkes aşırı tepki göstermişti burada.

-Petshoptan mı alınır, erkek arkadaşın ne kadar düşüncesiz, bakmayı bilmediğin şeyi ne istiyosun vs vs.

Herkes anısını yazmış bu da benden olsun

Açıkcası "cins" hayvan beslemek isteyenleri anlayabiliyorum. Arkadaşım aldı mesela şu kulakları düşük kedilerden Evet bulamadığı için mecbur parayla aldı ama görseniz gözü gibi bakıyo ona koynunda uyutmalar, o mutsuz oluyo diye dışarı çıkmamalar. O yüzden bence insanlıkla alakalı bu durum.

Bi'arkadaşım da yeni doğan yavru kedi istiyodu ben kendim büyüteyim diye, bi'tanıdığının kedisi yavrulamıştı sütten kesince sahiplendiririm diye anlaşmışlardı. Kadın arkadaşım almaya gittiğinde 300 lira ver vereyim yavruyu, petshopta daha pahalı bu alamazsın bu fiyata falan dedi. Sonradan öğrendik ki kadının aklına girmişler cins kedi beleşe verilir mi sat para kazan diye Bitanecik kedinin gözünün önünde doğumu olmuş, insanın derdi onları güvenilir yere sahiplendirmek olması gerekirdi
:26:

Para verince o aldiklari hayvanlarin her komuta uyacagini zannediyorlar.
Tuy dokuyormus tuysuz kedi alsaymi o zaman, zipliyormus oyuncak kedi alsaymis ozaman. Lafa bak yaa tonlada para vermis , hayvana degil parasina yazik oldugunu saniyor. Parasiyla oyuncak ariyor kendine. Niye toplumumuzun empati duygusu yok.

Bide en gicik oldugum sey su

Sokak hayvanlarina yicek veriyoruz. Bazi insan denenler amaaan sakin verme alistirma buralara,
Ayyy cok havliyorlar belediyeye soyleyelim gelsin zehirlesin.
Ne bu yaaaaaaa

Sen ac kalsana, ya seni zehirleseler.iste bi cana bakis acisina bak.

Sehrimde buyuk bir hayvan barinagi yapiliyor. Buna bile devlet belediye bosa para harciyor diye tepki var. Alkislanacagi yerde tepki.

Cok yazik boyle insanlara. Rabbim hayvanin bile rizkini yolluyorken onlara ne oluyorsa artik.

2 kedim var 2sinide sokaktan buldum petshoplardakilerinede bi acıyorumki yazık yaklaşıyosun üstüne atlıyor resmen elimde olsa hepsini alsam baksam

Ben köpeğimi veterinerden aldım, evet cins olsun istedim. Maksadım hava atmak veya başka birşey değildi. O sırada tek istediğim aslında bir köpek sahibi olmaktı. Köpeklerin sadece kemik yediğini, yavruların sütle beslendiği düşünecek kadar bilgisizdim. Hatta internette bakınırken aklıma bir de tuvalet sorununun varlığı gelmişti. Hele ki aşı yaptırmam gerektiğini de asla bilmiyordum. O yüzden barınaklardan hayvan sahiplenildiğini de asla bilmiyordum.

Cins olsun istedim, çünkü evde çocuk vardı. Huyu suyu belli olsun, çocuklarla iyi anlaşsın, evlendiğimde benimde bebeğime arkadaşlık etsin düşüncesi vardı. Şimdiki aklım olsa, belki yine Golden alırım ama barınaktan sahiplenirdim.

Çiftleştirmek için çokça talip oldu ama asla istemedim bu durumu, doğacak yavruların akıbetini az çok tahmin ediyordum. Para için satılacaklar, belki bir yada iki tanesi bizim Lady'i sevdiğimiz şekilde sevilecek, diğerleri belki de barınakta ömürlerini geçirecekti.

Bilmemek ayıp değil, ben çok okudum, hayvan hakları, hayvan hastalıkları, hayvan bakımı vs vs...Hata yapmışım evet, barınaktan bir can sahiplenmek varken gidip yavru bir köpek satın almışım, ama o da şanslıymış ki onu çok sevdik biz ailecek. Eşimle tanışmama vesile oldu, bizim aşkımızın kahramanı o, Ağustos ayı gibi Allah izin verirse, müstakil bahçeli bir eve geçiyoruz, tadilatı biter sanırım o zamana kadar. Lady'e arkadaş bir tane daha köpek istiyorum. Onu da barınaktan sahipleneceğim Allah kısmet ederse , doğacak bebeğimin o bahçede onlarla koşturmasını görmek harika olacak.

gosteris duskunu kucuk beyinliler cok hayvan bakmak istiyolarsa sokakta yuzlerce var

Benimde evimde sokaktan buldugum van kirmasi bir kedim var.kizdigim konu hayvanlarin petshoplarda satilmasi ve sizler satin aldikca bu pis ticaretin devam etmesi!!!

Petshoplarda hayvan satışı yasak, satan bir petshop görürseniz şikayet edin lütfen.
Ben de 1 ay önce sokaktan yavru bir kedi buldum, inanılmaz ısırıyor hatta bugün dudağımı yırttı resmen ama yine de onu atmayı asla düşünmem.
Bu dünyada sadece kendilerinin yaşadığını düşünen insanlara çok acıyorum.

2 kedim var 2sinide sokaktan buldum petshoplardakilerinede bi acıyorumki yazık yaklaşıyosun üstüne atlıyor resmen elimde olsa hepsini alsam baksam
Sizi tebrik ediyorum.benimde kuzucugum arabamizin onune dusuverdi.beyazz renk kedi kirden kahverengi olmustu cok zayifti.aldik hemen pirelerini mantarlarini temizledik.bir guzel oldu sonra palazlandi.megersem bizim sipa van kirmasiymis gozleri renklendi falan..herkes sansina cins cikmis diyo .hayir yani cins olmasa almayacakmiydim bakima muhtac bir cani.simdi birde 3 ayakli kizimiz var o da benim icin cinslerden daha cins yani:))guzel tekirim

Benim oglan kucuk oldugu icin benimde her yerim cizik tirmikciziksiz el,tuysuz kiyafet,saglam perde olur mu hic mutluluk kaynagim benim

oyy kıyamam yaa 3 ayaklı okuyunca burnum sızladı gözüm yaşardı ne yalan söylim neyseki sizin gibi bi ailesi var

Benim oglan kucuk oldugu icin benimde her yerim cizik tirmikciziksiz el,tuysuz kiyafet,saglam perde olur mu hic mutluluk kaynagim benim

Benimki de daha 2 aylık :) Mazgala düşmüştü kuzum, tek gözü de enfeksiyondan dolayı kapalıydı. Aldık hemen eve, çok şükür açıldı gözü. Çok sağlıklı bi pisicik oldu Şüküfem

Ama felaket ısırıyo, vazgeçiremiyorum bu huyundan Bugün durup dururken dudağıma atladı, derin bir çiziğim var :) Yine de veremem onu kimselere, evimizin neşesi o.

Benim güzel oğlumu da bulduk..
Yağmurda ağlıyordu bitanem.. Kurban olurum ona ben.
O benim rahmetle gelen meleğim..

Canim suan cok kucuk oldugunda disleri kasiniyordur.sana tavsiyem bol bol oyuncak oynat.elinle oynamasina izin verme.toplar falan var kediler icin.bizimkinin isirmalari baya azaldi.sakin elinle oynatma aliskanlik olur.bazen atliyo durup dururken o zamanda kolonya suruyorum isirmiyo kokusundan pek hoslanmiyorlar

Yapıyorum hepsini canım, ısırmaya başladığı an kalkıyorum yanından, peşimden geliyo hemen. Kolonya da kokusu geçene kadar işe yarıyor tabi ki :)

Ama zamanla düzelecek tabi ki, şimdi sabırla öğretmeye çalışıyorum :) Isırmaya başlayınca oyuncaklarına yönlendiriyorum, biraz oyalanıyo öyle :)

Duzelicek merak etme bebek o daha.sen oyun icin el disinda farkli alternatifler bul

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…