Gecen gun petshoptan alinan bir kediyi veteriner klinigine getirdiler.kadin veterinere aynen soyle soyledi'bakamiyorum saga sola zipliyor,kilini dokuyor,tonlada para verdim.al ver birine yoksa sokaga aticam'neyseki gerekli cevabi vererek kedicigi aldik kadinin elinden.lutfen kimse para vererek hayvan almasin.onlarin da can tasidigini ve alinip satilamayaciginin ogrenmesi lazim herkesin
Bir de saçını başını yolsaydınız, Allah için yaa
Deliriyorum böyle insanlara, ne sanıyormuş biblo gibi oturacakmıymış hayvan, töbeler olsun yaa
Merhaba,
Dun gece esim bahcede aglayan bir yavrucuk bulmus, sabah onu veterinere goturduk. Tek patisi balon gibi sismis durumda, veteriner antibiyotik igne yapti enfeksiyonu varmis ve bazi asilarini yapti, yarin yine goturecegiz, sanirim birkac gun daha antibiyotik igne yapacak..ve kuduz asisini yaptiracagiz..1-2 aylik bir disi, su an uyuyor ama baktikca cok kotu oluyorum, ayaga kalkinca devriliyor..kuma koydum, hicbisey yapmadi, sut verdim icmedi..seviyorum ama biraz da irite oluyorum, sanirim baska bir hayvanin yaralamis olma ihtimali beni rahatsiz ediyor..surekli ellerimi yikiyorum..evden disari gondermem mumkun degil, cok kucuk ve yarali..bu durumlarda insana herhangi bir enfeksiyon bulastirma riski oluyor mu acaba? daha once hic kedi bakmadigim icin biraz endiseliyim de..Fikrinizi alabilirsem cok sevinirim..
Canım, öncelikle eşini de seni de tebrik ederim. Eğer enfeksiyonun size bulaşma ihtimali olsa veteriner sizi uyarırdı. Ancak yine de için rahat olsun istiyorsan, hayvanı her sevdikten sonra ellerinizi yıkamaya özen gösterin, bir de açık yaranız varsa derinin o kısmıyla hayvanı temas ettirmeyin. Bir sorun olacağını sanmıyorum. Miniş de bir an önce iyileşir inşallah
Bir de hayvanlar antibiyotikten, ağır ilaçlardan ötürü sersemliyor. Bizim köpeğimiz de öyle yemez, içmez iğne olduktan sonra bir süre. Bir de sarhoş gibi olur.
Tesekkur ederim, ben biraz evhamli bir tip oldugum icin hemen kosup ellerimi yikiyorum ama esim pek takmiyor, surekli bi de onun pesinde dolasiyorum elini yika diye..evet, veteriner uyardi zaten sivi haricinde bisey vermeyin diye..ben de sut verdim ama icmedi..sersem gibi zaten gozu acik uyuyor..Ben evde yemek yiyemeyecek kadar rahatsizim ama cok kucuk oldugu icin kiyamiyorum hayvana, belki alisirim o iyilesene kadar:)
Alışırsın canım benim, alışırsın. Kedinin bakması daha kolay hem köpeğe göre. Ona bir de kapalı tuvaletleri var onlardan alır koyarsınız banyoya. Düzenli temizliğini yaparsan, mis gibi geçinir gidersinizİsmini ne koydun minişin? Bir isim düşündün mü?
Simdilik plajdan kum alip koyduk bir kolinin icine, ama hic kullanmadi..birkac kez sagi solu eseleyince oraya koydum ama yatti uyudu kumlarin ustunde:) henuz isim dusunmedim..biraz kendine gelsin bir isim buluruz, o kolay kismi..bi iyilestirelim de..ben simdiden hayvani nereye birakicam iyilesince onu dusunuyorum, cok kotu kalpliyim :))
Yok canım, kötü kalpliliğinden değil tabii, alışamazsan yaşayamazsın onunla, zorla değil. Bir çare bulunur. Neyse alışır da evde tutmaya karar verirsen ismini haber verirsin
Merhaba,
Dun gece esim bahcede aglayan bir yavrucuk bulmus, sabah onu veterinere goturduk. Tek patisi balon gibi sismis durumda, veteriner antibiyotik igne yapti enfeksiyonu varmis ve bazi asilarini yapti, yarin yine goturecegiz, sanirim birkac gun daha antibiyotik igne yapacak..ve kuduz asisini yaptiracagiz..1-2 aylik bir disi, su an uyuyor ama baktikca cok kotu oluyorum, ayaga kalkinca devriliyor..kuma koydum, hicbisey yapmadi, sut verdim icmedi..seviyorum ama biraz da irite oluyorum, sanirim baska bir hayvanin yaralamis olma ihtimali beni rahatsiz ediyor..surekli ellerimi yikiyorum..evden disari gondermem mumkun degil, cok kucuk ve yarali..bu durumlarda insana herhangi bir enfeksiyon bulastirma riski oluyor mu acaba? daha once hic kedi bakmadigim icin biraz endiseliyim de..Fikrinizi alabilirsem cok sevinirim..
Gecen gun petshoptan alinan bir kediyi veteriner klinigine getirdiler.kadin veterinere aynen soyle soyledi'bakamiyorum saga sola zipliyor,kilini dokuyor,tonlada para verdim.al ver birine yoksa sokaga aticam'neyseki gerekli cevabi vererek kedicigi aldik kadinin elinden.lutfen kimse para vererek hayvan almasin.onlarin da can tasidigini ve alinip satilamayaciginin ogrenmesi lazim herkesin
Hiç bir şey olmaz
Kedilerden insana hastalık bulaşma ihtimali çok düşük
Ben yüzlerce baktım enfeksiyonlu hayvan, hiç bir şey olmadı
Korkmayın, zaten bir kaç gün sonra buihtimaller hiç aklınıza gelmeyecek, bir iki ayı devirince tutup tutup öpeceksiniz küçücük ağzını
İnşallah sizin olur
Tesekkur ederim, biraz icim rahatladi..sanirim benim olacak gibi, butun gun uyuduktan sonra az once uyandi ve tek bacagi havada da olsa yuruyebiliyor..gelip bacaklarima surtunup duruyor, biraz mama yedi, biraz sut icti..canlandi bayagi..en azindan aglamiyor, sabah cok acikli agliyordu icim acidi resmen..adini bihter koydum, cok yakisti :)
Tesekkur ederim, biraz icim rahatladi..sanirim benim olacak gibi, butun gun uyuduktan sonra az once uyandi ve tek bacagi havada da olsa yuruyebiliyor..gelip bacaklarima surtunup duruyor, biraz mama yedi, biraz sut icti..canlandi bayagi..en azindan aglamiyor, sabah cok acikli agliyordu icim acidi resmen..adini bihter koydum, cok yakisti :)
Mutluluklar dilerimmmm
ohh, isim de konulmuş. Çok da güzel bulmuşsun ismini, haydi hayırlı olsun ailenizin yeni ferdi
Tesekkurler Havisham,
Cok oyuncu cikti bu yavru..bu haliyle bile oyun pesinde, cok da tatli..iyilesince ortaligi epey dagitacak gibi ama iyilesince de sokaga birakamam...birakmamaya karar verdim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?