Lütfen tüm hayvan severler okusun çok çaresiz kaldık... çişini yapamayan sokak canına çare arıyoruz...

milas1625

Pati krallığında bir kraliçe...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
2.090
6.292
158
42
Yukarda bağlantısını kopyaladığım canın adı Şanslı... 27 ağustos sabahı bulundu şanslı... Bir okulun üstten açılan bodrum kat penceresine sıkışmıştı. Okul camı çok dar olduğu ve can çok acı çektiği için tıbbi destek beklendi. Bu süreçte bulan kişiden ben veteriner hekime atmak için bir video istedim. Görüntüler o videodan... (neden çıkaramamış neden video çekilmiş denmesin diye bu bilgiyi ekliyorum.) Can belli ki uzun süre sıkışmış tahminen 24 saat olduğunu düşünüyoruz. Bulan kişi (ki kızım sayılır) itfaiye pencereyi aparatla açtıktan sonra kucağında götürdü kliniğe... ilk zamanlar ciddi hasar vardı ama çişini yapıyordu. Yoğun bir tedavi uygulandı şanslı toparlamaya başladı ve bizim asıl sıkıntımız burada başladı. Şanslı ilk haftadan sonra malesef ki idrarını yapamıyor sondayla boşaltılıyor. Çok şükür ayaklandı. Üç haftadır (bu pazar 4 olacak) Bursa merkezde Armilla veterinere götürüyoruz ışın tedavisi uygulanıyor. Işın tedavisinin amacı zaten idrarını yapabilmesini sağlamaktı. Işın tedavisiyle çok şükür can ayaklandı artık hopluyor zıplıyor koşuyor ama hala malesef küçüğünü yapamıyor. Bu süreçte klinikte stres olduğunu düşündük sağolsun çok sevdiğim bi arkadaşım evini açtı geçici yuva oldu ama bi ilerleme yok... Bu problemi çözebilirsek istanbulda kalıcı yuvası hazır bir evin ikinci kedisi olacak ama işte bu problemin çözülmesi lazım zira sondasız boşaltım mümkün değil artık sonda hayvanı da çok zorluyor.Çünkü ilk zamanlar belden aşağısı hareketsiz olduğu için sonda kolay takılıyordu şimdi istemiyor haliyle canı yanıyor. Bir ömür sonda taktırmak çok maliyetli ve zor bir iş üstelik şanslıya da çok acı veren bir işlem... bu konuda bilgisi olan bir hayvansever var mı? Biz çok çaresiz kaldık. Bilenler bilir benim zaten karaciğer hastası bir kedim var ve süreci çok zor ilerliyor bu yüzden zaten çok stresli bi süreçte üstüne şanslı gerçekten elim kolum bağlanıyor ne yapacağımızı şaşırdık. Belki bi fikri olan vardır diye bi sormak istedim. Arkadaşlar biz bu kedinin nasıl sondasız işemesini sağlayabiliriz. Var mı fikri ya da tecrübesi olan...

Keşke bildiğimiz bir şey olsa. Ancak şöyle olabilir. Kedoşumuz erkekse bir ameliyatla idrar kanalı ile penis arasındaki bölgeyi alıyorlar. Daha rahat çiş yapabilmesi için. Benim kedimde de aynı sorun var ama sistit yüzünden.
En iyisini yine vet bilir. O kadar da pahalılar ki, Allah yardımcınız olsun.

Mesenede hiçbir sıkıntı yok... omurilik zarar görmemiş çok şükür ama veterinerlerin söylediğine göre kemik yapısı düzeldikçe sorun düzelecek deniyor ama kemik yapısı çok iyi ilerleme gösterdi. Sürünen bir kediyken şimdi koşuyor zıplıyor ama idrar hala skntı.

Erkek bunu bi sorayım ben.. teşekkür ederim. Şanslıya destek geliyor ama yetmiyor her şey çok pahalı bi ışın tedavisi bize en az bin liraya patlıyor malesef

Erkek bunu bi sorayım ben.. teşekkür ederim. Şanslıya destek geliyor ama yetmiyor her şey çok pahalı bi ışın tedavisi bize en az bin liraya patlıyor malesef
En son zehirlenmiş bir köpüşe yardımcı olayım dedim. 50bine patladı. Ekstra destek bulamadım. Bir de dayanamadı ölüverdi çocuk.
Bu işler hem manen mahvediyor hem de madden sarsıyor.
Rabbim şifa versin inşallah.

Acaba sondasız bekleseniz belki çok zorda kalırsa yapar psikolojikte olabilir veya uzun süre sondayla kalırsa (ki mantık yürütüyorum prostat ameliyatından sonra özellikle sonda uzun süre kalıyor kanal alışsın diye) kanal genişleyip kendi kendine yapabilir diye düşündüm madem bir sorun yok

Bu pazar geçici yuvaya çıkardık klinikten... çıkarma nedenimiz eğer psikolojikse rahatlar yapar diyeydi ama malesef olmadı. Dediğiniz şekilde iyice sıkışsın belki yapar dedik yapamadı. Çişinin geldiğini hissediyor kuma gidiyor ama yapamıyor kuzum sondayla uzun süre tutamıyoruz çünkü yürümeye başladıktan sonra hiç yerinde durmuyor. Çok hareketli bi sarman ve bir ay yürüyememiş olmanın acısını çıkartıyor.Birazdan kliniğe gidicem sorayım bakayım böyle bi şey yapılabilir mi

Bahsettiğiniz ameliyat dişileştirme ameliyatıymış kanal açık olduğu için Şanslı da işe yaramazmış malesef...

Ah benim çocuğum. Ne yapılacağı hakkında bir şey söylediler mi?
Yok veterinerlerde şaşkın... geçen arkadaş sormuş "Hocam daha önce böyle bir vaka duydunuz mu? diye "benim başıma geldi ya" demiş veterinerimiz... ilk hafta yapıp sonra yapamaması çok ilginç gerçekten...

Bu arada iki hafta kadar önce nörolojik ilaç başlandı bakalım dört bir koldan çözüm arıyoruz inşallah işe yarar... kuzum rahatlar...

Şimdi gördüm konunuzu. Aynı şey değil ama, benim kedim de idrar kanalı tıkanmasından sonra çişini yapmamaya başlamıştı. Bazen kumunu eşeletmek işe yarıyordu, sonra o da yaramadı. Veterinerlerimiz idrar kesesinin deforme olduğunu, ama tek başına yapamayacağı bi durum olmadığını söylemesine rağmen, son 2.5 yılında 1 ya da 2 kere kendiliğinden yaptı diyebilirim. Biz çözümü kumda mesane bölgesine masaj yapmakta bulmuştuk. Ben işteyken, veteriner mesaneye baskı uygulayarak yaptırıyordu çişini. Bu yöntemi öğreten veterinerler var, fakat bizimkiler yanlış bi yere baskı uygulanması ihtimaline karşı öğretmeyi doğru bulmuyorlardı.
Belki siz de kum eşeletme ve masaj yöntemlerini deneyebilirsiniz. Ama bu hayvanı çok tembelleştiriyor bence, ya da bizimki yaşlı olduğu için süreç böyle ilerledi. 8-9 saat işten gelmemi bekleyip, benden başkasıyla yapmayı reddettiği bir hale dönmüştü.
Sonda berbat bir şey. Uzun süreli kullanımda idrar yolu enfeksiyonuna da sebep olabiliyor. Bizde işe yarayan yöntemler belki bu kedicikte de işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…