- Konu Sahibi Kahvekokusu34
Bir şey olmaz ama sen tedbir amaçlı da olsa, git ve aşı ol, geçmiş olsun.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aile hekimi ilk müdahalede sabun ve su ile güzelce temizlik kuduz riskini %99 azaltır demişti.Bu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağımdelircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Peki sizin o çok düşündüğünüz anksiyete hastası konu sahibini bırakıp da devamlı benim mesajlarıma odaklı olmanızı napacağız hanımefendi?Sizin neyinizle ilgileneyim Allah aşkına. Kadın anksiyete sahibi ay öyle deyip durma diyorsunuz cidden mükemmel tavsiye helal olsun. Hayır kibar da yazıyorum ama haklı çıkmaya o kadar odaklisiniz ki anlamıyorsunuz bile.
Aile hekimimize gitim , boş telaş ettiğimi söyledi yani sorun yok :) bu ağrı daki cocuk beni çok etkiledi ondan sanırım bu kadar telaslandimKonu sahibi ne yaptınız?
Yorum yapmadan önce bir araştırsanız da böyle önemli bir konuda yanlış bilgi vermeseniz. Kuduz açık yaradan hatta sivilceden bile geçer. Tırnağının kenarında ufak bir deri soyulması vardır mesela tırnak yediğin için, oradan da geçer.Basını okşayıp sevseydiniz. Elinizi yalamış sadece bi şey olmaz. Sonrasında elinizi sabunla yıkadıysanız mikrop da kapmazsınız. Isırması lazimdi kuduz geçmesi için kan yolu ile geçiyor diye biliyorum ben. Bi sey olmaz yani rahat olun
Bu kadar panık oluyorsanız hastaneye gorunun ama panık olmanıza gerek yokBu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağımdelircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Allah im herkesi korusun gerçekten bi agri daki olay beni çok etkiledi , sokaktaki can için de ne gerekiyorsa yapılmalıYorum yapmadan önce bir araştırsanız da böyle önemli bir konuda yanlış bilgi vermeseniz. Kuduz açık yaradan hatta sivilceden bile geçer. Tırnağının kenarında ufak bir deri soyulması vardır mesela tırnak yediğin için, oradan da geçer.
Evet hepimiz üzüldük açıkçası bende çok etkilendim.Aile hekimimize gitim , boş telaş ettiğimi söyledi yani sorun yok :) bu ağrı daki cocuk beni çok etkiledi ondan sanırım bu kadar telaslandim
Kuduz hastalığının semptomları hemen görülmez. Yani hayvan yeni kapmış da olabilir bu hastalığı. Yani mutlaka saldırması gerekmiyor. Bir de sizin için değil ama diğer okuyanlar için bir uyarı olsun, bu öyle eltimi de yalamıştı bir şey olmadi, emmimi ısırmıştı sapasağlam aman merak etmeyin denilebilecek bir hastalık değil. Asla ihmale gelmez. Aşılı olduğundan yüzde yüz emin olsanız bile ozellikle ısırık ve açık yaraya tükürükle temas durumlarında gidin asınızı olun.Kuduz köpek sevecence yaklasip yalar mi ki? Kuduz olsa saldirir diye biliyorum. Yanlis mi biliyorum?
Aslında ben elinizde yara olduğu için muhakkak aşı yaparlar diye düşünmüştüm.Aile hekimimize gitim , boş telaş ettiğimi söyledi yani sorun yok :) bu ağrı daki cocuk beni çok etkiledi ondan sanırım bu kadar telaslandim
Bende asiri etkilendim , dün akşam eşim anladı bende bi tuhaflık oldunu olayı anlattım, baya rahatlattı sağlık çalışanlarına da sordum , baya rahatladım, eşim hep sokaktaki köpekleri elledini söyledi, burda da sevip mama verenler varmış, işte benim bu panik halim tedavi gerektiriyor , zararım kendimeEvet hepimiz üzüldük açıkçası bende çok etkilendim.
Elim de yara yokmuşAslında ben elinizde yara olduğu için muhakkak aşı yaparlar diye düşünmüştüm.
Icim rahatlamışti ama yaKuduz hastalığının semptomları hemen görülmez. Yani hayvan yeni kapmış da olabilir bu hastalığı. Yani mutlaka saldırması gerekmiyor. Bir de sizin için değil ama diğer okuyanlar için bir uyarı olsun, bu öyle eltimi de yalamıştı bir şey olmadi, emmimi ısırmıştı sapasağlam aman merak etmeyin denilebilecek bir hastalık değil. Asla ihmale gelmez. Aşılı olduğundan yüzde yüz emin olsanız bile ozellikle ısırık ve açık yaraya tükürükle temas durumlarında gidin asınızı olun.
Canımsın ya tam rahatlıyorum yine panik oluyorumŞunu da soylim bu sürekli haberlere çikan kuduz şu bu haberlerininde bilerek yapıldıgını kopekleri zaten istemiyorlar aokaklarla bu bahaneyle hayvanları toplayıp yok edeceklerini düsünuyorum.
Konu sahibi surekli sokak hayvanlariyla ilgileniyorum geçen gene elimi ısırdı kedi hala tam geçmedi yaşiyorum korkmayin![]()