Lutfen yadirgamayin yargilamayin ne olur , bir sey olmaz msjna cok ihtiyacim var

Bu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağım :KK43: delircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
aile hekimi ilk müdahalede sabun ve su ile güzelce temizlik kuduz riskini %99 azaltır demişti.

Sizin neyinizle ilgileneyim Allah aşkına. Kadın anksiyete sahibi ay öyle deyip durma diyorsunuz cidden mükemmel tavsiye helal olsun. Hayır kibar da yazıyorum ama haklı çıkmaya o kadar odaklisiniz ki anlamıyorsunuz bile.
Peki sizin o çok düşündüğünüz anksiyete hastası konu sahibini bırakıp da devamlı benim mesajlarıma odaklı olmanızı napacağız hanımefendi?
Şaka gibisiniz gerçekten
Konu sahibi buraya bir konu açmışsa zaten yorum yapılsın diye açmış ve ben istediğim yorumu yapmakta özgürüm site kuralları çerçevesinde. Bu yorumun içeriği sizi zaten ilgilendirmiyor ama hadi ilgi duydunuz yorum yaptınız, yorumunuzda hata var çünkü ben azarlamadım beni itham edemezsiniz. Kendimce fikrimi söyledim, tepkide bulundum, sohbetimi ettim konu sahibiyle diğer yorum yapan kullanıcılar gibi.
Benim mükemmel tavsiyelerime kafa yormak yerine başka şeylere yorun kafanızı bu nedir dünden beri ya.
Kadın bir şey paylaşmış ben de bir yorum yapmışım gelmişsiniz ordan yok efendim öyle denmez öyle demenin faydası yok bilmem ne ? Pardon da siz kimsiniz de benim yorumum faydalı mı zararlı mı karar mercii ilan ettiniz kendinizi.
Yeter uzatmayın daha fazla, kibar yazmakla olmuyor boş yazıyorsunuz o yüzden uzuyor. Sizin kafa yapısındaki insanlara karşı haklı çıkma gibi bir derdim yok şükür, çünkü uğraşmamayı tercih ediyorum.
Bu da son mesajım size, siz kendi kendinize sürdürebilirsiniz davanizi 👍

Kuduz tükürük yoluyla geçer ama açık yara olması lazım elinizde. Eğer böyle bir durum varsa endişelenmek yerine gidin bir an önce aşılarınızı yaptırın ihmal etmeden. Çok ciddi bir hastalık bu ve bu aralar da çok haber çıkıyor kuduza dair. Daha geçen gün minicik bir çocuk hayatını kaybetti.

Hepinizin yorumları için tesekur ederim , arada böyle konular aciyorum , umarım rahatsızlık vermiyorum, çünkü farklı farklı kişilerden duymak gerçekten rahatlatıyor beni

Basını okşayıp sevseydiniz. Elinizi yalamış sadece bi şey olmaz. Sonrasında elinizi sabunla yıkadıysanız mikrop da kapmazsınız. Isırması lazimdi kuduz geçmesi için kan yolu ile geçiyor diye biliyorum ben. Bi sey olmaz yani rahat olun
Yorum yapmadan önce bir araştırsanız da böyle önemli bir konuda yanlış bilgi vermeseniz. Kuduz açık yaradan hatta sivilceden bile geçer. Tırnağının kenarında ufak bir deri soyulması vardır mesela tırnak yediğin için, oradan da geçer.

Bu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağım :KK43: delircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Bu kadar panık oluyorsanız hastaneye gorunun ama panık olmanıza gerek yok

Yorum yapmadan önce bir araştırsanız da böyle önemli bir konuda yanlış bilgi vermeseniz. Kuduz açık yaradan hatta sivilceden bile geçer. Tırnağının kenarında ufak bir deri soyulması vardır mesela tırnak yediğin için, oradan da geçer.
Allah im herkesi korusun gerçekten bi agri daki olay beni çok etkiledi , sokaktaki can için de ne gerekiyorsa yapılmalı :(

Kuduz köpek sevecence yaklasip yalar mi ki? Kuduz olsa saldirir diye biliyorum. Yanlis mi biliyorum?
Kuduz hastalığının semptomları hemen görülmez. Yani hayvan yeni kapmış da olabilir bu hastalığı. Yani mutlaka saldırması gerekmiyor. Bir de sizin için değil ama diğer okuyanlar için bir uyarı olsun, bu öyle eltimi de yalamıştı bir şey olmadi, emmimi ısırmıştı sapasağlam aman merak etmeyin denilebilecek bir hastalık değil. Asla ihmale gelmez. Aşılı olduğundan yüzde yüz emin olsanız bile ozellikle ısırık ve açık yaraya tükürükle temas durumlarında gidin asınızı olun.

Doktora gitmelisiniz ama bana kalirsa psikiyatri :KK51: Yanınıza gelip sevdiren hayvan zaten kuduz değildir, kuduz hayvanlar saldırgan olur ateşleri başlarına vurmuş şekilde ona buna saldırırlar. Zaten hayvan kuduzsa bile ısırmamış ki nasıl geçsin virüs Allah aşkına:ruh:

Evet hepimiz üzüldük açıkçası bende çok etkilendim.
Bende asiri etkilendim , dün akşam eşim anladı bende bi tuhaflık oldunu olayı anlattım, baya rahatlattı sağlık çalışanlarına da sordum , baya rahatladım, eşim hep sokaktaki köpekleri elledini söyledi, burda da sevip mama verenler varmış, işte benim bu panik halim tedavi gerektiriyor , zararım kendime :( ama o masum yavru beni derin den üzdü ağrıda ki , benim oğlum kedi sevmek istiyor sokaktaki bırakmıyorum bu hastalık olayları yüzünden:( evcillere dokuna bilirsin diyorum, mama veriyoruz bazen ama uzaktan :( oglum da fobi oluşturmaktan korkuyorum

Kuduz hastalığının semptomları hemen görülmez. Yani hayvan yeni kapmış da olabilir bu hastalığı. Yani mutlaka saldırması gerekmiyor. Bir de sizin için değil ama diğer okuyanlar için bir uyarı olsun, bu öyle eltimi de yalamıştı bir şey olmadi, emmimi ısırmıştı sapasağlam aman merak etmeyin denilebilecek bir hastalık değil. Asla ihmale gelmez. Aşılı olduğundan yüzde yüz emin olsanız bile ozellikle ısırık ve açık yaraya tükürükle temas durumlarında gidin asınızı olun.
Icim rahatlamışti ama ya :( elimde oyle açık yara yok :( hemen de yikadim , anlattım ordakilere de güldüler hatta bana :(

Şunu da soylim bu sürekli haberlere çikan kuduz şu bu haberlerininde bilerek yapıldıgını kopekleri zaten istemiyorlar aokaklarla bu bahaneyle hayvanları toplayıp yok edeceklerini düsünuyorum.
Konu sahibi surekli sokak hayvanlariyla ilgileniyorum geçen gene elimi ısırdı kedi hala tam geçmedi yaşiyorum korkmayin ;)

Veteriner arkadaşımın dediğine göre Türkiye'de özellikle şehirlerde kuduz hayvan yokmuş. Hatta şunu ekledi "Bize her dakika kedi köpek geliyor, kuduz vakası olsa ilk biz kuduz olurduk. Üniversite de koskoca proflar işin içinde ve onlarda da böyle vaka görmedik" dedi. :) Bilimsel bir açıklama değil tabi. Ama ben sokakta gördüğüm her hayvanı hırpalayarak seviyorum. Biraz fazla aşığım hayvanlara. Ve her yerim yara bere içinde. İnan hala kuduz olmadım. 🤦🏻‍♀️ Bence korkmana gerek yok.

Şunu da soylim bu sürekli haberlere çikan kuduz şu bu haberlerininde bilerek yapıldıgını kopekleri zaten istemiyorlar aokaklarla bu bahaneyle hayvanları toplayıp yok edeceklerini düsünuyorum.
Konu sahibi surekli sokak hayvanlariyla ilgileniyorum geçen gene elimi ısırdı kedi hala tam geçmedi yaşiyorum korkmayin :KK66:
Canımsın ya tam rahatlıyorum yine panik oluyorum :(

Back
X