lütfen yardım edin fikirlerinize ihtiyacım var

pelin deniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
21
6
3
40
2 senedir evliyim ve eşim resmi nikâh çıkarmıyor ve herseferinde bi bahane buluyor artık çok gücüme gidiyor hatta iki Çocuğum da var sizce ne yapmalıyım bu ayrılmak için bir sebep mi? Zaten aramızdaki kötü annesi yüzünden çünkü hep onu dinliyor beni takmıyor. Onun karşisına geçip ne demem gerek?
Konuyu ikinci kez açıyorum çünkü demin yanlış bölümde açmışım inşallah yardımcı olabilirsiniz bana.

Sana nikah kıymayan bi adama nasıl güvenebilirsin ki? Tamam nikah bi imza, bi evlilik cüzdanı ama insan işi resmiyete dökünce daha bi mutlu oluyor. Bi de iki çocuk yapmışsın ne diyim?
Adamı silah zoruyla nikah masasına oturtamayacağına göre keyfini bekliceksin.

Neden resmi nikah yapmamasini baştan kabul ettin onu anlamadim atla deve degil ki bikaç kagit topluyorsun gun aliyorsun iki kuruş oduyorsun bitti gitti .,.???? Neyi bekliyorsunuz

Yav hanimlar 2 senede iki cocuk yapmamislardir heralde muhtemelen ikinci evlilik filandir. Durum her ne olursa olsun. Resmi nikahinizi yapin cok zor adamin bir lafi ile ortada kalirsiniz. Yapmamasindaki sebep ney ki

Sen hatayi en basinda yspmissin ya hadi eskiden bu kadar bilincli degilmis insanlar ama artik imam nikahi mi kalmis ya hadi evlendn bide 2 cocuk mu yaptin resmi olarak ESIN bile olmayn adamdan hangi mantikla?

Ben yurtdışında yaşıyorum eşim restorant işliyor ve bana söylediği bahane ise eğer restorant batarsa senin adına bitane açarız çünkü evli olursak herhangi bir sıkıntı olursa ikimizde yeniden bir iş yeri açamayız. Ki ben restoranın birgün batacağına ihtimal veremiyorum cünkü devamlı çalışıyor ve benim adıma bişey yapacağınıda sanmıyorum çünkü beni görmüyor. Artık bu evliliği dewam ettirmek istemiyorum çünkü benim için hiçbir çabada bulunmuyor annemlerden şimdiye kadar saklıyor dum bu durumu ve en son ayrılacağımı söylemiştim kendisine oda herkesin önünde söz verdi resmi nikahı çıkaracak diye ama 6 ay geçti çıt diye bi ses yok. Eşim resmi nikâh meselesini cok hafife alıyor sadece bir kağıt parası olarak. Bana bi kağıt parçasımı bizi birbirimize bağlıyacak diyor. Ama benim için bu nikah meselesi maddî anlamda kendimi garantiye almaktan daha çok onur kırıcı ve gururur meselesi haline dönüştü. Bunu ona nasıl anlatmalıyım anlamıyor

Ben yurtdışında yaşıyorum eşim restorant işliyor ve bana söylediği bahane ise eğer restorant batarsa senin adına bitane açarız çünkü evli olursak herhangi bir sıkıntı olursa ikimizde yeniden bir iş yeri açamayız. Ki ben restoranın birgün batacağına ihtimal veremiyorum cünkü devamlı çalışıyor ve benim adıma bişey yapacağınıda sanmıyorum çünkü beni görmüyor. Artık bu evliliği dewam ettirmek istemiyorum çünkü benim için hiçbir çabada bulunmuyor annemlerden şimdiye kadar saklıyor dum bu durumu ve en son ayrılacağımı söylemiştim kendisine oda herkesin önünde söz verdi resmi nikahı çıkaracak diye ama 6 ay geçti çıt diye bi ses yok. Eşim resmi nikâh meselesini cok hafife alıyor sadece bir kağıt parası olarak. Bana bi kağıt parçasımı bizi birbirimize bağlıyacak diyor. Ama benim için bu nikah meselesi maddî anlamda kendimi garantiye almaktan daha çok onur kırıcı ve gururur meselesi haline dönüştü. Bunu ona nasıl anlatmalıyım anlamıyor
Hala evlilik diyorsun sen kanun önunde evli filan degilsin dost hayatı yasiyorsun birde 2 cocuk var evlilik dışı hemde evlilik haklarinin hicbirinede sahip degilsin o adaminda ışine geliyor bu durum bir kagit parcasi diyede uyduruyor

Ailenizden bunu nasıl sakladınız ya?
İki çocuk var ortada bir de, aileniz yurt içinde siz yurt dışında falan mısınız?
Tamam kimse cebinde evlilik cüzdanıyla dolaşmıyor ama saklayabilmeniz garip.

2 senedir evliyim ve eşim resmi nikâh çıkarmıyor ve herseferinde bi bahane buluyor artık çok gücüme gidiyor hatta iki Çocuğum da var sizce ne yapmalıyım bu ayrılmak için bir sebep mi? Zaten aramızdaki kötü annesi yüzünden çünkü hep onu dinliyor beni takmıyor. Onun karşisına geçip ne demem gerek?
Konuyu ikinci kez açıyorum çünkü demin yanlış bölümde açmışım inşallah yardımcı olabilirsiniz bana.

konu sahibi kusura bakmayında sence bunca insan neden gidip önce resmi nikah kıyıyor bir fikrin var mı ? bir yerde başına bir şey gelse bir sorunla karşılaşsan çok merak ediyorum nasıl ispat edeceksin bu benim eşim diye ...

Ailem türkiyede ve 2 senedir evliyim derken aslında 2.5 senedir evliyim evlenir evlenmez hamile kaldım ikinci çocukta planlı değildi çocuğum doğduktan 3 ay sonra hamile kaldım.

Yani
Esinz sizi bi nevi ticaret araci olarak gormus yani bunu bahane etmis yada sizin onun sahip oldugu mal varliklarina dahil olmayin diye nikahina almiyo gercekten cok onur kirici peki en basindan ailenzin durumdan haberi yok muydu?

Ben anlamadim, cocuklar kimin? Evli degilseniz kimin soyadini tasiyorlar?
Gercekten huzursuz edici. Istemedigi an cekip gidecek mi bu adam, siz niye boyle bir birlikteligi kabul ettiniz?

Çocuklarım baba soyadını taşıyorlar ve ortak velayetimiz var yanı burda evli olmadan çocuklar babasının soyadını taşıyabilir eğer baba çocuklarını tanırsa yani ayrılırsamn nafaka talep edebilirim. Niye yapıtın diyorsunuz çünkü güvendim siz hayatınızda hic birine güvenmedinizmi? Biliyorum aptallıktı ama şuan geçmişi değiştiremem ben sadece akıl almak istedim

Bi kere siz evli degilsiniz ve bu durumda o adamda eşiniz değil o çocuklarda ne oluyor onu bilmiyorum yahu hangi devirde yaşıyoruz millet ilk önce nikah kiyiyor sonra düğün yapıyor ailenizden nasıl sakladiniz düğün yaptiniz mi yoksa kaçtinizmi aileniz Türkiye'demi?? Restaurant işletenler eşiyle resmi nikahli degilmi böyle saçmalık yok eşiniz sizi kandırıyor.. Çocukları verin babasına ailenizin yanına gidin resmi nikah yapana kadarda gelmeyin hatayı en başta yapmışsın niye ailenin biseyden haberi yok bütün suçun başı sizsiniz bence adamında işine geliyor bu durum

Ailem türkiyede ve 2 senedir evliyim derken aslında 2.5 senedir evliyim evlenir evlenmez hamile kaldım ikinci çocukta planlı değildi çocuğum doğduktan 3 ay sonra hamile kaldım.

Çocuklarım baba soyadını taşıyorlar ve ortak velayetimiz var yanı burda evli olmadan çocuklar babasının soyadını taşıyabilir eğer baba çocuklarını tanırsa yani ayrılırsamn nafaka talep edebilirim. Niye yapıtın diyorsunuz çünkü güvendim siz hayatınızda hic birine güvenmedinizmi? Biliyorum aptallıktı ama şuan geçmişi değiştiremem ben sadece akıl almak istedim

Olayı doğru düzgün anlatmadınız ki en baştan?

Türkiye'de geçerli resmi nikahınız var da yurtdışında bulunduğunuz yerde mi geçersiz? Dini nikahtan mı bahsediyorsunuz, nedir olayınız sizin, akıl istediğiniz şey tam olarak ne?

Hayatımda birilerine güvendim de bu kadar değil.

Nikah yapmamasi garip bir durum, bir sebep var mutlaka.
Ya mal varligini paylasmak istemiyor, yada sizinle bir
Gelecek düsünmüyor.
Siz zaten yurtdisindami yasiyordunuz, öyle degilse nikahsiz nasil
Geldiniz?

Back
X