- 19 Şubat 2007
- 8.459
- 9.530
- 723
- Konu Sahibi Melahatabla
Sağlıkla kolaylıkla doğurursunuz inşallah 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu kaygı ile en fazla bir hafta beklerim sanırım :) dogum sonrasına razıyım şimdilik ah bi gelse saglıkla diyorum. Uyusam bile rüyalarıma giriyorBence son bir hafta daha bekle. Zaten yumusama ve açiklik varmis. Bence bir kaç güne bebek kendisi gelmek isteyecektir. Ve korkma, doktoruna güven. Kakasini yiyen bebekte günümüzce sikça görülen birsey. Olsa bile çabuk kurtulabilcek bir durumda bebek.
Bu son haftada endiselerini birak ve biraz uyumaya çalis. Zamanin keyfini çikar. Asil endise dogumdan sonra basliyor :)
belki doğal sacı ile istediğiniz gibi normal doğum yapacaksınızEvet çok korkuyorum ve her günüm gecem huzursuz elim karnımda sürekli hareket takibi yapıyorum. Gece acilden gündüz normal olarak neredeyse iki günde bir doktora gidiyorum. Doktorum en fazla 41 diyor ama o zaman da suyum gelmeyebilir. Şu son altı gün bile eziyet gibi geliyor. Artı yedi gün beklemek daha da kabus.
Çok teşekkürler![]()
Çok teşekkür ederimSağlıkla kolaylıkla doğurursunuz inşallah![]()
Bu kaygı ile en fazla bir hafta beklerim sanırım :) dogum sonrasına razıyım şimdilik ah bi gelse saglıkla diyorum. Uyusam bile rüyalarıma giriyor![]()
Evet kesin öyle olurum. Kedim bile acaba mutlu mudur agzı yok dili yok diye durduk yere endişe eden biri olarak kesin bunları da dert ederim ben. Ah ah :)Haha öyle deme "süt yeteri geliyor mu?" "açmi?" "üsüyormu"? gibi sorularin cevabini bulmak baya zor oluyor. Hele o uykusuzluk,..
Bu senin son özgür haftan
Saka bir yana, tabiki endiseleneceksin fakat doktorun hersey normal gittigini söylüyorsa doktorunu dinle. Bende mecburen suni sanci aldim fakat kizim 10 gün gecikti. Üstüne açikligim yoktu ve tam asaga inmemisti. Yani sen bu konuda daha sanslisin. En azindan açiklik ve dogru pozisyon var.
Bügün cuma, persembe gününe kadar gelmezse, suni sanci randevusu al bence.
Çok teşekkür ederim inşallah sakin kalabilirim.Doktorunuzu dinleyin.
Bu son zamanlar insan çok sabırsız oluyor çok iyi anlıyorum.
Doğum şekliniz ne olursa olsun yeterki sağlıklı olarak kavuşun, korkmayın bu kadar
Belki de akşam sancınız başlayacak ve doğuracaksınız, hiç belli olmaz.
Hadi hayırlı olsun![]()
Dua olarak da hepsini yapıyorum bu yazdıgınızı da yapıcam inşallah. TeşekkürlerCanım ben 40+3te doğurmuştum. Çok endişeliyik biz de senin gibi. Artık iki günde bir doktora gidiyorduk suyu mu bitti ters mi döndü ne oldu ki diye. Son birkaç aydır 2cm açıklığım vardı. En son kontrolde 3cm olmuştu, doktor suyu azalmaya başlamış suni sancı verelim dedi. Suni sancıdan çok korkuyordum istemedim biraz tartıştım ama sonunda ikna oldum. Suni sancıyla bir saatte doğurdum Allah a çok şükür"Sümmes sebila yesserahu" diye bir dua tavsiye etmişti iki kolay doğum yapan bir arkadaşım, sancı geldikçe bunu okudum. Doktorun tavsiye ederse suni sancı almaktan korkma, süreci hızlandırıyor Allah ın izniyle. Gerek yoksa da kendin isteme tabii, yine en güzeli normal seyrinde olması.
Herşey çok kolay olacak inşaallah, endişelenme
Teşekkürler ama mecbur kalmadıkça asla istemiyorum. Çok korkuyorumbence sezeryanı düşünün hiç korkulacak bir şeydeğil ben sezeryan oldum ve çok menun kaldım. normal doğum riski ve yıpratıcı olabilir sizin için
TeşekkürlerBenim sürecimden bahsedeyim sana fikir olur. İnsan başına ne geleceğini bilmediğinden korkuyor ☺Benim sancım gelmemişti 41+3 te yatış verildi. Fitil yapıp doğal sancıyı başlatmaya çalıştılar. Açılma ilerleyince hızlandırmak için serumla suni sancı verdiler senin durumuna göre serumu ayarlıyorlar. Suni sancı dediğimiz şey aslında normal doğumu başlatan hormonun sana verilmesi o yüzden çok kasma kendini rahat ol. Bi bakmışsın ebe hadi doğumhaneye diyor ☺ Meleğini kucağına aldığında zaten acı macı kalmıyor. Bi anda kesiliyor ağrın. Sağlığını tehlikeye sokan bişey yoksa son haftayı bekle. bol yürüyüş, merdiven in çık, bi de pilates topunda zıpla açılmayı çok kolaylaştırıyor.
Rabbim hayırlı doğum versin sağlıcakla kavuş ☺
Sezeryan için belli bir süre önceden birşey yiyip içmemek gerekiyor ya o yüzden çok riskli bir durum olmadıkça, doğurmaya yaklaşmışsanız sezeryan yapmazlar zatenDua olarak da hepsini yapıyorum bu yazdıgınızı da yapıcam inşallah. TeşekkürlerDoktorum 41 diyor. Keşke o acele ettirse
suniden korkma sebebim dayanamaz da Sezeryan diye yalvarırım falan şeklinde
![]()
Şu idrar için takılan şey bile o kadar korku veriyor ki i o bölgeden hassasım öyle bi şey takılmasını istemiyorum. Sonra sonucta bir ameliyat ve resmen kesecekler. Ayrıca sonrası da acı verebilirSezeryandan korkma sebebin nedir?
İşte erken davranırım da sonum bu şekilde olur diye korkuyorum :) teşekkür ederimBende normal doğum istiyordum 41 haftalık iken suyum geldi. Doğuma gittim açıklığım olmadı suni sancı verdiler o da tutmadı zorunlu sezaryen oldu. Kendi haline bırakın biraz rahat olun ve doktorunuza güvenin. Hakkınızda hayırlısı olsun