Lütfen yardım edin hanımlar

Merhaba dostlar
39 haftalık hamileyim. Gelişim geriliği sebebiyle bebegim hep takipte oldu. Hareketlerde az bi azalma olsa koşa koşa doktorun yolunu tuttum. Bu süreç beni çok yıprattı. Üstelik annem ilk bebegini kakasını yediği için kaybetti ve bu da bende korkuya sebep oldu. Endişelerimi doktorumla paylaştım. İstersen bugun suni vereyim ama bu seni çok yıpratır dedi,pek tavsiye etmedi. Sadece korkularım oldugu için istersen suni ile başlayalım dedi. Şimdi ben çok kararsızım. Sancılarım 40. Haftada da gelmezse suni ile doğum yapmak istiyorum. Bi yandan da kendi sancılarımı beklemek istiyorum. Doktorum da en fazla 41 e kadar beklemek istiyor ama benim günlerim kabus gibi geçmeye başladı. Her an bebegim için endişe ediyorum.
Bu arada 1 cm açıklık var. Rahimde yumuşama var ve bebegim normal dogum pozisyonunda.
Sezeryan demeyin lütfen. Çok korkuyorum sezeryan olmaktan. Gerçekten son ana kadar, gerçekten zorunlu hale gelene kadar sezeryan düşünmüyorum.
Lütfen bana bir akıl verin.
Canım kendini korkutma Allah tan hayırlısını iste.,,, 3.sezeryanıımı yaptım. 10gün sonra 2ay olacak. Çok rahat geçti

Kendinize eziyet etmeyin benim arkadaşımın doğumu olması gerekiyordu olmadı 40. Haftada doktor sezeryana alıcaktı ertesi gün birden sancılandı doğumu oldu.. Bebek ve rahim hazır olduğunda zaten herşey kendiliğinden oluyor.. kendinize boşuna eziyet ediyorsunuz bunu çocuğunuzda hissediyor biliyorsunuz o yüzden rahat olun relaks olun..

Teşekkürler 💕 suni sancı korkum yok ama o an o acı ile Sezeryan der miyim veya suni sancıya ragmen ya açılma Olmazsa gibi korkular var. Doktorum bir sürü şey önerdi süeci başlatmak İçin hepsini yapıyorum. Ama sonuç yok :) mesela 41+3 diyorsunuz ya nasıl beklediğinize hayret ediyorum . Benim için çok zor :)

Emin olun herkes son raddeye geldiğinde sezaryen demiştir 😂 sezeryan istiyorum derseniz bilin ki doğum çok yakın 😂 ebeler de sabret diyecekler taaa taa daaa bebeğin kucağında 😂 sonrada çatır çatır doğurdum diye hava atabilirsin 😁

Şu idrar için takılan şey bile o kadar korku veriyor ki i o bölgeden hassasım öyle bi şey takılmasını istemiyorum. Sonra sonucta bir ameliyat ve resmen kesecekler. Ayrıca sonrası da acı verebilir
Canım ben sana vajinal ya da sezeryan yap asla diyemem ama bu önyargıyı at kafandan lütfen. İdrar sondasını uyuştuktan sonra takın çok korkuyorum dersin öyle takarlar. Ben sezeryan oldum 6.5 ay önce ve hiç bir sıkıntım olmadı. Doğumdan 5 gün sonra bebeğimle yalnız kaldım ve 10. Günde ev işlerimi yemeğimi vs. kendim yapıyodum.
Nasıl gelirse gelsin bebeğin akışına bırak

Doktorun kaç gebe gördü, kaç doğum yaptırdı, en iyisini o biliyor, ona güven ve bekle. İkinci olarak benim gece suyum geldi 2.5ta ama sabah 8de açılma hala 1.5 cmdi ve doğum kanalına girmemişti kızım. Suni sancı verdiler. Suni sancı normal sancıdan daha yoğun ve kuvvetli. Ben epiduralli istedim ama toplam 14 saatin 8 saati epidurali kestiler, inmediği için. Tam açıklıkta dahi normal sancıyla doğuran arkadaşım dakikada 10 saniye kadar sancı çektiğini söyledi ama bende hiç kesilmedi sancı, dakikada 5 saniye azalıp nefes alabildim ancak. Bu yüzden kendi sancını beklemen doğumu kolaylaştırır. En güzeli normal sancı.

Normal doğumda hastaneye gittiğin andan itibaren yanında ebe oluyor. Sana destek oluyor, takip ediyor, yardım ediyor, doktora haber veriyor. Kesinlikle yalnız çaresiz falan olmuyorsun. Doktorun polikliniği bile olsa gelip seni kontrol ediyor. Sabah 8den doğuma akşam üstü 4'e kadar 5 kere geldi bana, polikliniği bırakıp. Doğumhanede yürüyorsun, diğer ebelerde dikkatin dağılsın diye muhabbet ediyor seninle. Artık doğum vakti geldiğinde o masada en fazla 10 dakika falan yatıyorsun. Çoğu doktor olacak komplikasyonları önlemek için sağ kas tarafına kesi atıyor. Yaklaşık 5-6 dikişlik. Hem doğum kolaylaşıyor, hem bebek için güvenli hem yırtılma falan olmuyor. Bebek çıktığı an bitti. Pat diye bitiyor herşey. Ağrı, sancı, yorgunluk, stres sıkıntı bir anda kesiliyor. Sonra sana dikiş atıyorlar zaten. O sırada eben bebekle ilgilendiği sende ona baktığın için ne yapıyorlar görmüyorsun bile 😁 acı macı yok. Bez bağlıyorlar sana kanama olursa diye. İlk gece biraz oluyor o kadar. Zaten bebeği kucağına verip çıkarıyorlar doğumhaneden. Ben 14 saat mücadele vermeme rağmen yürüyerek çıktım 😊 ilk hafta otururken dikişler batıyor çok az, o yüzden ayaklarını kıvırıp sol tarafa doğru oturuyorsun. Çok sancılandığımı biliyorum ama acısını hatırlamıyorum. Ki ben insanlara göre zor doğurdum. Arkadaşlarım epidurali aldı, 4 saatte yatarak falan doğurdular. Bir arkadaşım tabletten 2 film izlemiş doğumhane de sonra gidip 5 dakikada doğurmuş :KK70: Negatif yorumlara bakma sen, devir değişti, tıp ilerledi, bebekte ki en ufak değişimi bile hemen farkediyor ebeler nst var çünkü.
Ohh bana bi rahatlama geldi okurken gerçekten çok teşekkür ederim 💚 ama Hala 40 İle 41 arasında kararsızım. Bebegim Bu konuda yardımcı olur inşallah :)

Canım ben sana vajinal ya da sezeryan yap asla diyemem ama bu önyargıyı at kafandan lütfen. İdrar sondasını uyuştuktan sonra takın çok korkuyorum dersin öyle takarlar. Ben sezeryan oldum 6.5 ay önce ve hiç bir sıkıntım olmadı. Doğumdan 5 gün sonra bebeğimle yalnız kaldım ve 10. Günde ev işlerimi yemeğimi vs. kendim yapıyodum.
Nasıl gelirse gelsin bebeğin akışına bırak
Atabilsem hiç beklemeden sezeryan çini g ün isterim :KK43:

Kendinize eziyet etmeyin benim arkadaşımın doğumu olması gerekiyordu olmadı 40. Haftada doktor sezeryana alıcaktı ertesi gün birden sancılandı doğumu oldu.. Bebek ve rahim hazır olduğunda zaten herşey kendiliğinden oluyor.. kendinize boşuna eziyet ediyorsunuz bunu çocuğunuzda hissediyor biliyorsunuz o yüzden rahat olun relaks olun..
Keşke kolay olsa kendimi bi salabilsem

Keşke kolay olsa kendimi bi salabilsem
Farkındayım ben şimdiden düşünüyorum doğumu ne olacak nasıl olacak diye ama gerçekten bu kadar stres size de zarar bebişe de.. Bebişinizi düşünün.. Sürekli kontrol halindesiniz birşey olsü zaten doktor sizin kararınızı beklemeden müdahale eder..

Ben normal doğumdan daha çok korkuyorum ya ,
Bebek havasız kalıyor , sıkışıyor , vakumlanıyor falan .
-bekarım-

Evet banada cok buyuk risk gıbı geliyor bilinmez bir yol sankı... Ilk bebeğimi normal ıstemıstım ama kalp sesi azaldığı İcin sezeryana alındım.. Sonrası biraz zor evet dikişler oturus kalkıs iyileşme sureci vs... Sezeryan daha garanti gibi tabi Rabbımın dediği olur her zaman.. Hakkınızda hayırlısı olsun ama sezeryandan korkmayın 🙏

Farkındayım ben şimdiden düşünüyorum doğumu ne olacak nasıl olacak diye ama gerçekten bu kadar stres size de zarar bebişe de.. Bebişinizi düşünün.. Sürekli kontrol halindesiniz birşey olsü zaten doktor sizin kararınızı beklemeden müdahale eder..
Paylaşınca biraz daha sakinim :)

Tek doğumda ikisini de deneyimlemiş bir insan olarak yazayım.

Normal doğum diye gittik hastaneye, açılmam çok yavaş oldu. Doktorlar elle açtı biraz. Ama sancı olmayınca (suyum önceki gece gelmişti) suni sancı verdiler. 3 saat suni sancı çektim. Son 1 saatte sezaryen olayım artık diye yalvardım (normal doğum benim tercihimdi, hayati bir durum olmadığı sürece sezaryen istemiyordum). Sonra bebeğimin kalp atışları alınamamaya başlayınca acil sezaryene alındım (kordon dolanması). Bebeğim doğduğunda boynunda morluk varmış, kafasında da kocaman kordon izi (yuvarlağı ortadan hafifce sıkınca ortada çukurumsu bir iz olur ya, tüm kafası öyleydi). Allahtan akşam üzeri sancım geldi ve bu olaylar sabah 6-9 arası oldu. Gece olsaydı belki de normal doğum için zorlayacaklardı ya da doktorum mesaisine gelmemiş olacaktı vs. Düşünmek bile istemiyorum. İyi ki hocam varmış, iyi ki hemen sezaryen olmuşum. Hoca yanıma geldikten 10 dk sonra oğlum doğmuştu ki o arada ameliyathaneye alındım, uyutuldum vs.

Tek doğumda ikisini de deneyimlemiş bir insan olarak yazayım.

Normal doğum diye gittik hastaneye, açılmam çok yavaş oldu. Doktorlar elle açtı biraz. Ama sancı olmayınca (suyum önceki gece gelmişti) suni sancı verdiler. 3 saat suni sancı çektim. Son 1 saatte sezaryen olayım artık diye yalvardım (normal doğum benim tercihimdi, hayati bir durum olmadığı sürece sezaryen istemiyordum). Sonra bebeğimin kalp atışları alınamamaya başlayınca acil sezaryene alındım (kordon dolanması). Bebeğim doğduğunda boynunda morluk varmış, kafasında da kocaman kordon izi (yuvarlağı ortadan hafifce sıkınca ortada çukurumsu bir iz olur ya, tüm kafası öyleydi). Allahtan akşam üzeri sancım geldi ve bu olaylar sabah 6-9 arası oldu. Gece olsaydı belki de normal doğum için zorlayacaklardı ya da doktorum mesaisine gelmemiş olacaktı vs. Düşünmek bile istemiyorum. İyi ki hocam varmış, iyi ki hemen sezaryen olmuşum. Hoca yanıma geldikten 10 dk sonra oğlum doğmuştu ki o arada ameliyathaneye alındım, uyutuldum vs.
Risk oldugu anda ben de sezeryan isterim ama neyin ne olacagını kestiremiyoruz ki malesef. Sizin adınıza sevindim ki sag salim atlatmışsınız. Gerçekten bu dogum meselesi kafamı cok karıştırıyor. Hele ki ilk olunca.

Kendinizi bu kadar strese sokmayin. Sizin stresiniz bebege de gecer. Bebek strese girerse isler iyice sarpa sarar. Sezaryen istemiyorum korkuyorum diyip de sezaryen olmak zorunda kalirsaniz bu dusuncelere sahipken daha zor toparlanirsiniz bence. Her sey olacagina varir. Ben de 40.haftaya kadar normal dogum planiyla geldim. Sizin aksinize normal dogumdan korkuyordum ama yine de hayirlisi nasil olacaksa oyle olsun diye dusunmeye calistim. Açılmam sancım belirtim hicbir seyim yoktu. Bebek aşagiya bile inmemisti daha ayaklari agzimdan cikacak yakinda diyordum :) 41.haftaya kadar bekleme fikrindeydim. 40.haftamdaki kontrolde nstye baglaninca kizimin taşikardiye girdigi soylendi. Apar topar sezaryene karar verildi. Birkac saat sonra sezaryene alındım. Canı çok tatli olan biri olarak soyluyorum çok buyuk acılar çekmedim. Kolay toparlandığımı düşünüyorum.
Bunu sizi iyice korkutmak için anlatmadım. Sezaryen de olsanız bebeğiniz iyi olduktan sonra bir onemi olmayacak. Neyi ne kadar planlasaniz da cok isteseniz de her sey olacagina variyor. Biraz sakinlesmeye calisin.

Son düzenleme:
Merhaba dostlar
39 haftalık hamileyim. Gelişim geriliği sebebiyle bebegim hep takipte oldu. Hareketlerde az bi azalma olsa koşa koşa doktorun yolunu tuttum. Bu süreç beni çok yıprattı. Üstelik annem ilk bebegini kakasını yediği için kaybetti ve bu da bende korkuya sebep oldu. Endişelerimi doktorumla paylaştım. İstersen bugun suni vereyim ama bu seni çok yıpratır dedi,pek tavsiye etmedi. Sadece korkularım oldugu için istersen suni ile başlayalım dedi. Şimdi ben çok kararsızım. Sancılarım 40. Haftada da gelmezse suni ile doğum yapmak istiyorum. Bi yandan da kendi sancılarımı beklemek istiyorum. Doktorum da en fazla 41 e kadar beklemek istiyor ama benim günlerim kabus gibi geçmeye başladı. Her an bebegim için endişe ediyorum.
Bu arada 1 cm açıklık var. Rahimde yumuşama var ve bebegim normal dogum pozisyonunda.
Sezeryan demeyin lütfen. Çok korkuyorum sezeryan olmaktan. Gerçekten son ana kadar, gerçekten zorunlu hale gelene kadar sezeryan düşünmüyorum.
Lütfen bana bir akıl verin.

Bence hazırsınız doğum için suni sanciyla doğumu başlatsinlar derim bebeğin belli bı haftadan sonra durması da iyi değil diye düşünüyorum son dk sezeryana mecbur kalmadan suni sanciyla normal dogurun derim tabiki son karar doktorunuzun ve sizin.

Back
X