Doktorun kaç gebe gördü, kaç doğum yaptırdı, en iyisini o biliyor, ona güven ve bekle. İkinci olarak benim gece suyum geldi 2.5ta ama sabah 8de açılma hala 1.5 cmdi ve doğum kanalına girmemişti kızım. Suni sancı verdiler. Suni sancı normal sancıdan daha yoğun ve kuvvetli. Ben epiduralli istedim ama toplam 14 saatin 8 saati epidurali kestiler, inmediği için. Tam açıklıkta dahi normal sancıyla doğuran arkadaşım dakikada 10 saniye kadar sancı çektiğini söyledi ama bende hiç kesilmedi sancı, dakikada 5 saniye azalıp nefes alabildim ancak. Bu yüzden kendi sancını beklemen doğumu kolaylaştırır. En güzeli normal sancı.
Normal doğumda hastaneye gittiğin andan itibaren yanında ebe oluyor. Sana destek oluyor, takip ediyor, yardım ediyor, doktora haber veriyor. Kesinlikle yalnız çaresiz falan olmuyorsun. Doktorun polikliniği bile olsa gelip seni kontrol ediyor. Sabah 8den doğuma akşam üstü 4'e kadar 5 kere geldi bana, polikliniği bırakıp. Doğumhanede yürüyorsun, diğer ebelerde dikkatin dağılsın diye muhabbet ediyor seninle. Artık doğum vakti geldiğinde o masada en fazla 10 dakika falan yatıyorsun. Çoğu doktor olacak komplikasyonları önlemek için sağ kas tarafına kesi atıyor. Yaklaşık 5-6 dikişlik. Hem doğum kolaylaşıyor, hem bebek için güvenli hem yırtılma falan olmuyor. Bebek çıktığı an bitti. Pat diye bitiyor herşey. Ağrı, sancı, yorgunluk, stres sıkıntı bir anda kesiliyor. Sonra sana dikiş atıyorlar zaten. O sırada eben bebekle ilgilendiği sende ona baktığın için ne yapıyorlar görmüyorsun bile

acı macı yok. Bez bağlıyorlar sana kanama olursa diye. İlk gece biraz oluyor o kadar. Zaten bebeği kucağına verip çıkarıyorlar doğumhaneden. Ben 14 saat mücadele vermeme rağmen yürüyerek çıktım

ilk hafta otururken dikişler batıyor çok az, o yüzden ayaklarını kıvırıp sol tarafa doğru oturuyorsun. Çok sancılandığımı biliyorum ama acısını hatırlamıyorum. Ki ben insanlara göre zor doğurdum. Arkadaşlarım epidurali aldı, 4 saatte yatarak falan doğurdular. Bir arkadaşım tabletten 2 film izlemiş doğumhane de sonra gidip 5 dakikada doğurmuş

Negatif yorumlara bakma sen, devir değişti, tıp ilerledi, bebekte ki en ufak değişimi bile hemen farkediyor ebeler nst var çünkü.