Evet siz her seyi cok ince dusunuyorsunuz ama soyle mi soylesem daha iyi olurdu:
suni sanci bebegi normal sancidan cok daha fazla strese sokup kaka yapmasina sebep olabiliyor

Zaten konu sahibinin korkusu bu, annesinin basina gelmis ve ne yazik ki cok kotu sonuclanmis. Bebegin kaka yapmasinda genetik faktorler etkili mi bilmiyorum ama bu soyledigimi soylesem daha mi iyi olurdu yani?
Genetik yatkinlik varsa ve siz suni sanci cok super kolay bir sey seklinde diretmeye devam etseniz ve o bebek dogumda kakasini yapsa daha mi iyi olacak? Elbette ki hayir.
Kaldi ki suni sancinin bir nevi doktorlarin normal dogumu canlarinin istedikleri zaman yapmak istemelerinden (tibbi zorunluluklar haric) keyfi bir uygulama oldugu, dogal akisi ziyadesiyle bozup bebegi ekstra strese soktugu bilinen bir gercek. Kendi doktoruma cok guvenmeme ragmen, ilk dogumumda neden bana suni sanci verdiginin cevabini hala bilmiyorum mesela. Devlet zorunlu haller disinda sezaryeni yasakladikca, kendi keyifleri icin suni sanciya yonlendiriyorlar insanlari. Yurtdisinda bebegin kendiliginden dogmasi icin nerdeyse 42. Haftanin sonuna kadar bekleniyorken bizde neden “aaaa 1 cm acikligin var hemen suni sanci verelim” e donuyor is?