Lütfen yardım edin hanımlar

Bende 35. Haftada suyumun gelmesiyle acile gittim.bebek dogum pozisyonunda oldugu icin suni sanci verdiler.suni sanciyla beraber 1 gunun sonunda acilma oldu ve dogum gerceklesti.ama kendi sancin geldiginde zaten hemen dogurursun cunku o sanci bi geliyo dogum yapana kadar gitmiyo 🤗👶
Keşke strese girmeden o sancı kendisi gelse işte :)

42.haftada suni sancı verdiler bana. 2 saatte tamamen açılma oldu ama son anda sezeryana alındım. Aslında başından beri sezeryan istiyordum ama yurt dışında isteğe bağlı olmadığı için zorla normal doğum için denedim. Nasıl diyim o 2 saat benim için o an zordu ama şu an gülerek hatırlıyorum. Sancı anında yanınızda destek olacak belinizi ovacak sizi duşa sokacak birileri olması önemli bence. Eşim gözüne fener tutulmuş tavşan gibi sokla beni izlerken bütün bunları kv ve görümcem halletmisti, ben mi doğuruyordum eşim mi belli değildi 🤣 o 2 saatlik sancidan sonra sezeryana aldıkları için içimden bayağı bir saydirmistim ama. Ablam da suniyle 8 saat kadar sancı çekti. Doğum şeklini tamamen bebek belirliyor, o an sezeryan mi normal mi bebeğinizin keyfine kalmış 😇😁
İşte bu süreçte riskler de oldugu için ne kadar beklemem lazım buna karar veremiyorum. Bi de büyük konuşmak istemem ama dogum anı son görmek istedigim kişiler bile olamaz kv ile görğöce. :)

Gebeliğin son ayı ve haftaları sizin duyduğunuz endişeli halleri geçirerek bitiyor. Bu tür kaygıları bütün gebeler yaşıyor. Hiç kendinizi sıkmayın. 3 güne bir kontrole gidin, bebek hareketlerinizi takip edin. Doğum için fiziksel ve psikolojik olarak hazırlıklarınızı tamamlayın. Kaygılandığınız düşünceleri aklınıza getirmemeye çalışıp, bebeğinizle ilgili güzel, sizi mutlu eden hayaller kurun. Doğum için tıbben gereken şartlar oluşmadan, suni sancı vermek çok gereksiz ve faydasız bir şey olup, doğumu kolaylaştırmak yerine, tam tersi zora sokacak bir şeydir. Rahim ağzı yumuşamadan, olgunlaşmadan, erken suni sancı verilmesinin bir çok olumsuz sonucu olabiliyor. Sabırlı olup, doğal akışı, kontrollerinizi yaptırarak beklemenizi öneriyorum. Sağlıkla ve hayırla gelsin bebeğiniz inşallah.
Teşekkürler 💕 rahatlatıcı bir yorum oldu . :)

Benim de. Kızım için 2 hafta gelisme geriligi var denilmisti hamdolsun sağsaglim geldi hiçbir sıkıntısı yoktu bekleyin tabiki dogal doğum en iyisi Allah yar ve yardımcınız olsun tecrübe ile sabittir günde 10 tane hurma yiyin hem kolay doğum hem sut
verimi icin ve çok dua edin sağlıkla gelsin inşa Allah
Çok teşekkür ederim 💕 hurma sayısı iyi oldu, az yiyormuşum demek kİ

Ben 39+6’da sancilanip hastaneye gittigimde bebegin kakasini yaptigini ogrendim. Biraz normal denendi, benim 2. Dogumumdu cunku, sonra sezaryene alindim. Bebek solunumsuz ve cok yavas nabizla dogdu, yani olmek uzereymis ve 2 gun yogun bakimda kaldi. Ben sizin yerinizde olsam riske girmezdim hic, hem sezaryen cooook daha rahat emin olun 😊
Offf işte korkularımdan biri. :(

Milyonlarca yıldır tüm memeli canlılar doğuruyor. Normal doğum yanlısı olman harika bir şey. O sıkışma denilen şey bebeğin akciğer sağlığı için çok kıymetli. Vakum da normal yani. Bunların hepsi sezeryandan daha sağlıklı. Acilmaniz başlamış. Allah'ın izniyle yakın zamanda doğum olur. Sık sık yürüyüş yapın. Doğum kolaylaştırıcı egzersizleri yapın. Hurma yiyin. Sonra da hemencik sağlıcakla dogurun. Sizi de bebeğinizi de öpüyorum. Sağlık diliyorum.
Çok teşekkür ediyoruz 💕 inşallah söylediginiz gibi olur

Hiccc korkmayın, herhangi bir sorun olmadığı sürece bekleyebildiginiz zamana kadar bekleyin. 1 cm açıklık olması sizin için avantaj vücudunuz suni sanciya cevap verirse kolay açılacaktır, bebeğinizin minyon olması ise o da bir avantaj bence. Doğum esnasında lütfen doktorunuzu dinleyin, gereksiz bağırma ve gereksiz ikinma bebeğin kanalda sıkışmasına sebep olabilir doktor ne derse onu uygulayın. Bazen suni sancı bebeğin kalp atışını bozabiliyor o zaman da sezeryana alabiliyorlar olsun üzülmeyin önemli olan ikinizin de sağlıkla kurtulması değil mi. Ne şekilde gelirse gelsin sağlıkla gelsin. Ben nisanim geldikten 3 gün sonra dogurmustum. Hafif bir sancı ile gittiğimde 3 cm falandı doktorum normal olamayacak herhalde diye korkmuş, sonra ben her ağrım olduğunda ikindim ve çabuk açılma gerçekleşmişti. Ama her zaman şanslı olmayabiliriz. Bir avazda kurtulun insallah.
Çok teşekkür ederim. 💕 Ben zamanlamayı dogru yapayım da gerisi önce allaha sonra benegşöe ve doktora kalmış :)

Ben suni sancı ile tam 11 saat süren bir doğum yaptım buna rağmen bugün olsa yine normal doğumu tercih ederim.
Benim doğumum 39. Haftada normal şekilde başladı ancak açılma olmadı mecburen suni sancı verildi.
Zor muydu? Evet.
Dayanılıyor mu? Evet.
Doktorum belki üç gün bile sürebilir ve çık yıpranırsın dedi. 41 e kadar suni sancıyı bir seçenek olarak görmüyor pek. Ama yine de bana bıraktı. Keşke sizin gibi kendiliğinden başlasa. Böyle beklemek cok zor artık.

Ay bu son hafta yaşanan duygular karmakarışık oluyor.korku heyecan sevinç panik kararsızlık....
Ben keyfi sezaryen isteyenlerdenim.
Çok beklemek istemedim öncesinde 2 kaybım oldugu için bir an önce kucağıma almak istedim.
Kesinlikle korkulcak birşey değil.
İnan bana her ne şekilde doğurursan doğur , kucağına alınca böyle kuş gibi hafifliceksin her anlamda..hayırlı kararlarınz olsun...

Sezaryenden niye korkuyorsunuz? Hani zaten mecbur kalmadıkça, bebeğinizin ve sizin sağlığınız tehlikeye girmedikçe, sezaryen olmayın tabi. En sağlıklısı en doğalıdır ama şartlar elveriyorsa. Ama sezaryene mecbur kalırsanız, korkulacak bir şey değil onu demeye geldim. 2 kere sezaryen oldum. Normal doğumu bilmiyorum ama aşamalarını düşününce, sezaryende masaya yatıyorsun, anesteziyle hiçbir şey hissetmiyorsun, bir bakıyorsun bebeğin doğmuş, masadan yatağına taşınıyorsun gibi basit bir gidişat var. Sonrasında bir iki gün dikiş acıların fazla olabiliyor ama sonra hızla iyileşiyorsun. Kafanızda büyütmeyin yani. Sağlıkla alın kucağınıza. Umarım istediğiniz gibi normal doğurma şansınız da olur.
Çok teşekkür ederim 💕
Korkularımın bir çok nedeni var . Annem üç sezeryan geçirdi ve ondaki etkileri çok kötü ve bu da beni çok etkiliyor . Ameliyat korkum var ayrıca. Hatta şu idrar için takılan şey bile ürkütüyor . Ameliyat sonrası da ayrı korkutuyor . Mecbur olunca zaten tamam ama hani şu stresi yaşamak yerine suni deneyip, olmadı sezeryan deme rahatlığı yaşasam bugun başlatıcam

Sağlıkçı değilim ama benim kendi görüşüm doğal sancı gelmiyorsa sezeryan olma yönünde..

2 doğumda sezeryan oldu zorunlu... Çok rahat topladım.
Daha önce de yazmıştım bir konuda benim bebeğim ne de gelişim geriliği var di.şimdi gayet sağlıklı elhamdülillah kafanıza takmayın zaten 39 haftadasınız artık
Asıl korkutan da son haftalarda olmam

Ay bu son hafta yaşanan duygular karmakarışık oluyor.korku heyecan sevinç panik kararsızlık....
Ben keyfi sezaryen isteyenlerdenim.
Çok beklemek istemedim öncesinde 2 kaybım oldugu için bir an önce kucağıma almak istedim.
Kesinlikle korkulcak birşey değil.
İnan bana her ne şekilde doğurursan doğur , kucağına alınca böyle kuş gibi hafifliceksin her anlamda..hayırlı kararlarınz olsun...
Öncelikle çok geçmiş olsun size. Keyfi degil bence, bu korkuları kayıpsız yaşayan biri olarak sizi anlıyorum. Bahsettiniz duyguların hepsini yaşıyorum gerçekten son haftalarımda :)
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim 💕

Peki hiçbir belirti yok diyelim suni ile beni neler bekliyor olabilir 🙏

Doktor Banu Çiftçi diye aratırsan sitesine ulaşabilirsin. YouTube videoları çok güzel. Hatta uygulaması var. İndirip ordan da videolarını izleyebilirsin. Banu hanım diyor ki suni sancı verildiğinde hissettiğin sancı senin kendi doğum kasılman. İlaç ağrı, acı vermiyor sana. Sana sadece rahim açılması için ilaç veriyorlar.

Sana gelip aman suni sancı çok kötü, çok ağrı yapar vs vs diyenlere he tamam de geç. Onlar suni sancı ile çok sancı çektiyse bu tamamen onların acı eşiği ile ilgili. Doğumda çekeceğin sancı kendinin olsa da ilaçla olsa da aynı şiddette olacak. Sezaryenden korkuyorum deyip durma. Çağırırsın. Neyden korkarsan ona yönelirsin elinde olmadan. Akışına bırak. Vücuduna güven. Teslim ol. Bebeğine bırak bu işi. Sağlıkla gelsin de ister normal gelsin ister ameliyatla. Allah size bağışlasın 🙏🏻

Doktor Banu Çiftçi diye aratırsan sitesine ulaşabilirsin. YouTube videoları çok güzel. Hatta uygulaması var. İndirip ordan da videolarını izleyebilirsin. Banu hanım diyor ki suni sancı verildiğinde hissettiğin sancı senin kendi doğum kasılman. İlaç ağrı, acı vermiyor sana. Sana sadece rahim açılması için ilaç veriyorlar.

Sana gelip aman suni sancı çok kötü, çok ağrı yapar vs vs diyenlere he tamam de geç. Onlar suni sancı ile çok sancı çektiyse bu tamamen onların acı eşiği ile ilgili. Doğumda çekeceğin sancı kendinin olsa da ilaçla olsa da aynı şiddette olacak. Sezaryenden korkuyorum deyip durma. Çağırırsın. Neyden korkasan ona yönelirsin elinde olmadan. Akışına bırak. Vücuduna güven. Teslim ol. Bebeğine bırak bu işi. Sağlıkla gelsin de ister normal gelsin ister ameliyatla. Allah size bağışlasın 🙏🏻
Yalniz suni sanciyla dogal sanci arasinda daglar kadar fark var. İlk dogumumda suni sanci aldim, ikincide kendi sancilarimi gaz sancisi zannedip 7 cm aciklik olana kadar hastaneye bile gitmedim 😂 nerdeyse evde doguruyormusum

Sana gelip aman suni sancı çok kötü, çok ağrı yapar vs vs diyenlere he tamam de geç. Onlar suni sancı ile çok sancı çektiyse bu tamamen onların acı eşiği ile ilgili. Doğumda çekeceğin sancı kendinin olsa da ilaçla olsa da aynı şiddette olacak. Sezaryenden korkuyorum deyip durma. Çağırırsın. Neyden korkasan ona yönelirsin elinde olmadan. Akışına bırak. Vücuduna güven. Teslim ol. Bebeğine bırak bu işi. Sağlıkla gelsin de ister normal gelsin ister ameliyatla. Allah size bağışlasın 🙏🏻
Allah razı olsun 💕 bahsettiginiZ doktoru biliyorum ama sancı konusunu ilk Kez duydum . Çok Şaşırdım açıkçası . Biraz Da internet üzerinden doktor görüşlerine bakayım :)

Back
X