Lütfen yardım edin hanımlar

Sondayı diyorsunuz. Onu sizi uyuşturduktan sonra takabilirler. Bende öyle yaptılar. Hiç bir şey hissetmedim. Operasyon sonrası uyuşukluk geçince azıcık rahatsız edici olabiliyor ama emin olun korktuğunuz kadar değil. Düşüncesi kötü ama yaşayınca öyle dehşet bir şey olmadığını görüyorsunuz. Ben de feci korkuyordum ondan çünkü. Anneniz için üzüldüm ama kendinize onu örnek almak yerine güzel, sorunsuz geçmiş sezaryen hikayeleri okuyun, dinleyin. Suni sancı bana iyi bir fikir gibi gelmiyor. Doğum kendiliğinden başlamıyorsa, sezaryen daha iyi gibi. Ay, hadi inşallah kolay bir normal doğum olur da, hiçbirini düşünmek zorunda kalmazsınız. Kuzucuğunuzu kucağınıza alacağınız ilk anı düşleyin. Dünyadaki en büyülü anlardan biri. 🥺💙
Çok teşekkür ederim inşallah dediginiz gibi olur 💕
Bir de halamın doğumunda yanında oldum . Devlette oldu. Sezeryan olanları gördüm hep ki halam da dahil. Dehşetti gerçekten . O da Beni çok etkiledi .

normal doğum daha korkunç değil mi?:KK53:doktora güveniyorsanız ne derse onu yapın bence.onlar bebek ve sizin için en iyi ihtimali göz önünde bulundurur.sezaryan diyorsa sezaryan,bekle diyorsa bekle,doğur diyorsa doğur bence.inşallah sağlıklı doğar.
Teşekkürler 💕 bekle diyor ama garanti vermiyo . Benim gibi gelişme geriliği yaşayanlarda bebek biraz erken alınıyor . Sezeryan travma sebebi gibi geliyor bana . Biraz da Halamın doğumunda yanında oldum. Çok şeye şahit oldum devlet hastanesi oldugu icin .

Yok ya!! Bu gece de uyuyamadım zaten. Cumartesi kontrolum var doktorumla konuşup çarşamba başlatıcam ysni kırkıncı haftasında. O zamana kadar da her gün gidip gelicem :(
Ben iki defa suni sanciyla dogum yaptim, hic oyle abartildigi gibi bi aci yok.
Acilmaniz da varmis, bebegi cok bekletmenin alemi yok, malesef son haftalarda gercekten kakasini yiyebiliyor bebek.
Ben ilk dogumumda kendi sancimi bekledim, asla sancim olmadi meger vucudum sanci yapmiyormus

Offf size daha fazla laf yetistiremeyecegim. Evet en kotu hastanesinden en kotu personeliydi, ben de gelip boyle sanal ortamlarda ego tatmini yapiyorum 🤦🏼‍♀️
Konu sahibinin sorusuna karsilik, 2 cesit sanciyi da yasamis biri olarak cevap veriyorum ama sizi bir turlu inandiramadik :KK70:ha inanmak zorunda hic degilsiniz elbette, o benim sorunum da degil ama konu sahibinin sorusuna karsilik ben de yasadiklarimi yazdim. Ben 2 sanciyi da yasadim, kiyasliyorum ve farkli diyorum ama siz doktorum farkli olmadigini soyluyor diyorsunuz 🤦🏼‍♀️
Tamam o zaman ne diyelim 🤷‍♀️
Ben ikinizin yorumlarının da etkisi altındayım :)

Neden acele ediyorsunuz daha 1 haftaniz var. Bebek bilir gelecegi zamani. Ayrica sonda demissiniz ben normal dogum yaptigim halde takildi bana. Biraz rahat olup akisina birakin
Acele etme sebebim gelişim geriliği olması. Böyle durumlarda bebek erken alınıyor. Nir de kaka yeme ve bunun gibi korkular

ikisini de deneyimledim.
suni sancıyla normal doğumda, yavaş yavaş gelmesi gereken sancıyı daha hızlı yaşıyorsun.
süreç yorucu oluyor. üstelik bebeğin geri kaçması ihtimali de olabiliyor.
epidural veya spinal anestezide sancı kesilince ıkınma hissi kaçabiliyor.

sezaryende en ufak bir sorun olmadı. ben pek ağrı da yaşamadım açıkçası.
sadece eğilip kalkarken karnımı tutma ihtiyacı hissettim 1-2 hafta kadar.
günlük yaşamımı etkilemedi.
sezaryenden bu kadar korkmanıza gerek yok.

normal doğumda doğurduğumu iliklerime kadar hissettim.
sezaryende sanki kucağıma bir çocuk verdiler..

Canım normal doğumdan hiç korkma kendi sancin olsa daha iyi ama gelmiyorsa da yapacak bişey yok benim de senin gibi 1 cm acilmam vardı suni sancı verdiler hem hareket yaptırdılar çok kolay doğumum oldu insaAllah darısı sana

gelisim geriliginin sebebi neymis?
kordonla ilgili bir sıkıntısımı var?
Hayır, bebegi besleyen damarda çentik çıktı hem de çift. Doktorum da böyle durumlarda 36 da alınması tavsiye edilir dedi.Ama uzmanlık alanı bu konuymuş. Bekleme taraftarı oldugunu söyledi. Önce en fazla 38 dedi,sonra baktı suyum,nst vs iyi 40 hatta 41 dedi. Çünkü normal doğum taraftarı ve suni en son secenek olarak görüyor. Ama bu süreçte hareketlerini çok iyi takip etmen lazım dedi. Plasenta önde oldugu için bu takip çok zor. Bu durum da beni strese soktu. Artık strese dayanamıyorum. Mesela bugun dogru düzgün bir hareket hissetmedim.

ikisini de deneyimledim.
suni sancıyla normal doğumda, yavaş yavaş gelmesi gereken sancıyı daha hızlı yaşıyorsun.
süreç yorucu oluyor. üstelik bebeğin geri kaçması ihtimali de olabiliyor.
epidural veya spinal anestezide sancı kesilince ıkınma hissi kaçabiliyor.

sezaryende en ufak bir sorun olmadı. ben pek ağrı da yaşamadım açıkçası.
sadece eğilip kalkarken karnımı tutma ihtiyacı hissettim 1-2 hafta kadar.
günlük yaşamımı etkilemedi.
sezaryenden bu kadar korkmanıza gerek yok.
Halam doğumunu sezeryan yaptı ve devlet hastanesinde oldugu için bir sürü sezeryanlı kadın gördüm çünkü refakatçi olarka üç gün yanında kaldım. Annem de üç sezeryan geçirmiş biri olarak hala etkilerini görüyor. Ameliyat korkum da var. Bunlar birleşince engel olamıyorum korkulara
normal doğumda doğurduğumu iliklerime kadar hissettim.
sezaryende sanki kucağıma bir çocuk verdiler..

Hayır, bebegi besleyen damarda çentik çıktı hem de çift. Doktorum da böyle durumlarda 36 da alınması tavsiye edilir dedi.Ama uzmanlık alanı bu konuymuş. Bekleme taraftarı oldugunu söyledi. Önce en fazla 38 dedi,sonra baktı suyum,nst vs iyi 40 hatta 41 dedi. Çünkü normal doğum taraftarı ve suni en son secenek olarak görüyor. Ama bu süreçte hareketlerini çok iyi takip etmen lazım dedi. Plasenta önde oldugu için bu takip çok zor. Bu durum da beni strese soktu. Artık strese dayanamıyorum. Mesela bugun dogru düzgün bir hareket hissetmedim.
bebekte gelişim geriliğine kadar giden bir durumu dr unuzun inatla beklemesini anlayamadim ben
arastirdiniz mi iyice bu durum cocukta saglik sorunlarina falan sebep olabilirmiymiş?
baska bir dr a daha gorunseniz en azindan

o damarlarda çentik varsa bence sezaryen olun.
ben de ikinci doğumumda bu sebeple sezaryen oldum.
bebek muhtemelen düşük kiloyla doğacak, kendini itecek gücü olmayabiliyor.
beklemek de çok mantıklı değil. çok araştırmıştım o zaman

bebekte gelişim geriliğine kadar giden bir durumu dr unuzun inatla beklemesini anlayamadim ben
arastirdiniz mi iyice bu durum cocukta saglik sorunlarina falan sebep olabilirmiymiş?
baska bir dr a daha gorunseniz en azindan
Belli kriterleri var onlar normal gittigi sürece bekledik. Tabi her zaman bana bıraktı son kararı. Bir de cok sık kontrole cagırdı. En ufak sorunda da gel dedi. Gelişim geriliği konusunu öğrenince farklı bir doktora daha gittik, o da kendi doktorumla devam etmemi söyledi.

o damarlarda çentik varsa bence sezaryen olun.
ben de ikinci doğumumda bu sebeple sezaryen oldum.
bebek muhtemelen düşük kiloyla doğacak, kendini itecek gücü olmayabiliyor.
beklemek de çok mantıklı değil. çok araştırmıştım o zaman
Şuan 3270 gr. Doktorum normal gelmesi için şimdilik hiçbir engel yok dedi. Çentik için de ciddi oranda olmadıgını söyledi.

Sezeryan korkutmasa düşünmem sadece kırka kadar beklerim. Sanırım suni ile kırkı bekleyip başlatıcam :KK43: bebegim minyon bilmiyorum ya travma haline gelmesi korkutuyor
Minyon bebek çok kolay doğuyo bende suni sancıyla,erken,çok küçük bi bebe doğurdum :) erken olması,doğumu başlatmak gerekiyordu hemen. 1 cm açıklıkla gittim hastaneye suni sancı verildi ama benim hafif kendi sancım da vardı. Muhtemelen sizin daha kolay olur şimdiden 1 cm diyorsunuz başlar doğumunuz kendiliğinden gibi geldi bana

hersey zamanini bekler korkmayın 41 haftada suyum geldi suni sanci cektim bebek gelmedi sezeryana döndüm sonuna kadar bekle korkma bebek bilir zamanini sen kendi sancılarını bekle..

Minyon bebek çok kolay doğuyo bende suni sancıyla,erken,çok küçük bi bebe doğurdum :) erken olması,doğumu başlatmak gerekiyordu hemen. 1 cm açıklıkla gittim hastaneye suni sancı verildi ama benim hafif kendi sancım da vardı. Muhtemelen sizin daha kolay olur şimdiden 1 cm diyorsunuz başlar doğumunuz kendiliğinden gibi geldi bana
Ay inşallah darısı başıma :)

Back
X