Lütfen yardım edin napmamız gerekiyor ?

CadiKelebek

Çok şükür Seni bana veren Rabbime ...
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
3.268
918
198
Arkadaşlar lütfen konuyu bilen birisi cevap yazsın özellikle avukat ablalarım ya da bankada çalışan varsa hukuki yönden nedir bilmek istiyorum ..
Konu şu : Vefat eden birinin emekli aylığını çektiği bankadan kredi çektiğini öğrendik yakınlarına arkadaşı için çektiği söylemiş sadece ama isim vermemiş .
Bankada da kimsenin ismi yok yani kefil gibi bişey yapılmamış.
Kendi adına çekilmiş 3 yıllık ödeme planı her ay emekli aylığından taksitler halinde ödeme planlamış.
Vefat ettiği için borç çocuklarına kaldı az da değil 17 bin..
Bu borcun sigorta tarafndan karşılanma durumu var mı ?
Kimin için çektiğine nasıl ulaşıcaz ? Kafam çok karışık lütfen yardım edin ...

GÜNCELLEME

Çok şükür bu sıkıntımız halloldu sigorta parayı ödemiş kızlar. Gerçekten bizim için çok zor olucaktı Rabbime şükür bu sorun kalktı ortadan.

Bu durumu yaşayan olursa diye sonucu yazma gereği duydum cevaplayan herkese tekrar teşekkür ederim .. Kimin ne sıkıntısı varsa tez zamanda Allah gidersin inşllah ...

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla kredi çekilirken sigorta yapıldıysa sigorta karşılıyor. Yapılmadıysa yakınları ödüyor.

Benim kayınpederim vefat ettiğinde kredisi vardı ve hiç ödeme yapmadılar diye biliyorum. Uzun süreceğini sanmıyorum. Bankayla görüştünüz mü?

Görüştüler zaten 1. taksit vefat etmeden önce aylığından kesilmiş ailesi bu kadar borcun olduğunu vefat işlemlerini yaparken öğrendi. Hepsi şoktalar para ortalıkta yok ve ne için çekildiğini de bilmiyolar

Arkadaşlar lütfen konuyu bilen birisi cevap yazsın özellikle avukat ablalarım ya da bankada çalışan varsa hukuki yönden nedir bilmek istiyorum ..
Konu şu : Vefat eden birinin emekli aylığını çektiği bankadan kredi çektiğini öğrendik yakınlarına arkadaşı için çektiği söylemiş sadece ama isim vermemiş .
Bankada da kimsenin ismi yok yani kefil gibi bişey yapılmamış.
Kendi adına çekilmiş 3 yıllık ödeme planı her ay emekli aylığından taksitler halinde ödeme planlamış.
Vefat ettiği için borç çocuklarına kaldı az da değil 17 bin..
Bu borcun sigorta tarafndan karşılanma durumu var mı ?
Kimin için çektiğine nasıl ulaşıcaz ? Kafam çok karışık lütfen yardım edin ...

3 ay ıcınde mırascılar sulh hukuk mahkemesıne gıderek reddı mıras davası açabılırler. bu borçlardan kurtulmak için yapılan bır işlem lakin miras varsa onlarıda reddetmek anlamına gelır.fakat emeklı aylığı buna tabı degıl

Ama oturdukları evler var onlarıda reddetmek anlamına mı gelir bu ?

Sigorta zorunlu diye biliyorum. Sigorta olduğu takdirde de ödenmez. Ve eğer taksit ödendiyse 1 ay bile olsa geri alınıyor.

Kim yapamdı ödemeyi yakınları mı ?
Yakınları ödeme yapmadı. Miras reddine gerek yok sanırım. Sigorta var mı yok mu bilmiyor musunuz.
Siz bir avukatla görüşün, vekalet verin. Sigorta varsa ordan karşılanır, yoksa emekli maaşını alabilecek bir yakını varsa banka borcu maaş üzerinden yapılandırılır.

Sigorta zorunlu diye biliyorum. Sigorta olduğu takdirde de ödenmez. Ve eğer taksit ödendiyse 1 ay bile olsa geri alınıyor.

Evet o bankanın sitesine girdim kredilerde sigortadan bahsediliyo. Babalarının acısına mı üzülsünler yoksa bu borcu nasıl ödiycez ona mı inanın kafamız durdu. Umarım sigorta zounludur yapılmıştır ve bu borcu ödemek zorunda kalmazlar :KK14::KK14:

Yakınları ödeme yapmadı. Miras reddine gerek yok sanırım. Sigorta var mı yok mu bilmiyor musunuz.
Siz bir avukatla görüşün, vekalet verin. Sigorta varsa ordan karşılanır, yoksa emekli maaşını alabilecek bir yakını varsa banka borcu maaş üzerinden yapılandırılır.

Sigorta yapılmş ama banka uzun süreceğini söylemiş acılarından dolayı bu konuyla ilgili pek de bişey soramıyorum ölen kişi erkek arkadşmn babası ...
Ama buna da canı çok sıkılıyo askerden yeni geldi herşey bi anda çok farklı oldu vefat borç.
Bide borcun ne için olduğunu bilmediklerinden o kadar parayı ödemek daha bi zor..

Sigorta yapılmş ama banka uzun süreceğini söylemiş acılarından dolayı bu konuyla ilgili pek de bişey soramıyorum ölen kişi erkek arkadşmn babası ...
Ama buna da canı çok sıkılıyo askerden yeni geldi herşey bi anda çok farklı oldu vefat borç.
Bide borcun ne için olduğunu bilmediklerinden o kadar parayı ödemek daha bi zor..

Çok üzüldüm bu arada... Baba kaybetmek kolay değil. Başınız sağ olsun.

Kredi çeken kişi öldüyse borcu siliniyor olması lazım, adamlar o sigorta masrafını almadan kredi vermiyorlar diye biliyorum.

Çok üzüldüm bu arada... Baba kaybetmek kolay değil. Başınız sağ olsun.

Allah razı olsun gerçekten çok zor bu olayn içinden bunula karşılaşmakta kafalrını kurcalıyo. dün baya konuştuk babam resmen sırlarıyla gitti dedi elim kolum bağlı :KK43:

Kredi çeken kişi öldüyse borcu siliniyor olması lazım, adamlar o sigorta masrafını almadan kredi vermiyorlar diye biliyorum.

sigorta yapılmıştr ama borç silinmedi şuan
vefattadn once yanı.o zaman sıkıntı yok

hayr vefatndan önce değil 2 hafta oldu vefat edeli akrabalrı o işlemleri yaptılar yani tapu falan. bankalar araştırılrken de bu borç çıktı

Bir de şu var sigorta sanırım hastalığı olup olmadığını soruyormuş.
Kalp krizinden vefat etti zaten ama kalp hastası değildi yani bi anlık oldu her şey kredi çektiğinde bişey yoktu.
Bu durumu etkiler mi ?

Back
X