• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardım edin yorumlarınıza çok ihtiyacım var şimdi ne yapmalıyım.

arkadaşlar hepinizin yorumları için çok teşekkürler hepinize ayrı ayrı saygı duyuyorum başta söylediğim gibi onu çok seviyordum evet birlikte oldum ama yapma dedim ağladım nasıl olsa evlencez dedi.senden ayrılmamızdan bir ay geçti daha yeni yeni aldatıldığımın farkındayım.gidemezdim çünkü çok sevdim.gidemezdim çünkü lekelendim ne zaman evlencez söylemlerime hep bana tarih attı.kimseyle kafa bulmuyorum ona ilk aşkımsın demişim ve çok sevdiğimi söylemişim.sizin söylediğiniz gibi becerdi ve soğudum dedi.bu yaşananlar gerçek kimse kafa bulmasın beni kendisine çok inandırdı ve aşık etti gözüm hiç bi şeyi görmedi anlatamam size.çok cahilce diyorsunuz haklısınız başıma ilk defa geldi allah kimseyede göstermesin
Bu bi lekeyse
Namus temizlemek vs varsa sizde
Ne bileyim bu kafadayken siz böyle yalnız kaldığınız bi ortamı nasıl buldunuz
Ağlamanıza rağmen duyan kimse yokmuş
Hakikaten Türkan Şoray'ın köyde filan tecavüze uğradığı filmlere benziyo hemde o nişanlanmıyo köydeki zengin kötü ağa filan buna göz koyuyo

arkadaşlar hepinizin yorumları için çok teşekkürler hepinize ayrı ayrı saygı duyuyorum başta söylediğim gibi onu çok seviyordum evet birlikte oldum ama yapma dedim ağladım nasıl olsa evlencez dedi.senden ayrılmamızdan bir ay geçti daha yeni yeni aldatıldığımın farkındayım.gidemezdim çünkü çok sevdim.gidemezdim çünkü lekelendim ne zaman evlencez söylemlerime hep bana tarih attı.kimseyle kafa bulmuyorum ona ilk aşkımsın demişim ve çok sevdiğimi söylemişim.sizin söylediğiniz gibi becerdi ve soğudum dedi.bu yaşananlar gerçek kimse kafa bulmasın beni kendisine çok inandırdı ve aşık etti gözüm hiç bi şeyi görmedi anlatamam size.çok cahilce diyorsunuz haklısınız başıma ilk defa geldi allah kimseyede göstermesin

sizin söylediğiniz gibi becerdi ve soğudum dedi.

Bu ne biçim kelime be!! Becerdi ne demek!! Bir kadın bu kelimeyi hayatta kullanamaz kullanmaz. Şimdi gidin işinize ne haliniz varsa görün. Yuh yani!!

Yani yaptın bişey arkasında duracaksın
Duramıyosan da yapmayacaksın
Yaparken baban aklına gelmiyodu da çocuk evlenmekten vazgeçince babası geldi aklına
Herşeyden önce kendine saygın azalacaksa yapma, o ısrar etti yok zorladı hikaye 'tecavüz' yoksa sende istemişsindir
Hayallerim yıkıldı evleneceğim adamdan bunu beklemezdim dersin anlarım ama namus temizlemek ne demek

tecavüz gibi lanse ediyor ama bayağı bayağı ses çıkarmamış
istememiş, zevk almamış ama susmuş boyun eğmiş
karşısındaki seni istemiyorum diye evliliği iptal etti diye bunları söylüyor
hiçbirşey olmasa evlenselerdi üzerinde bile durmayacaktı

kendini vermeyi kendini sevdirme anlamında bir menfaatle gerçekleştirdiği için, şimdi o metalaştırdığı durumu da namus temizleme bahanesi altında koz olarak kullanıyor.

ben aslında konunun fake olduğuna iyiden iyiye inandım ama burda böyle film eleştirmenin tadında kurgu bi hikayeye yorum yapıyormuş gibi hissediyorum kendimi :KK53:

Çocuğun yaptığı her türlü iğrenç zaten ama konu sahibinin de rızası varsa suç sayılır mı?
29 yaşında aklı başında bir kız sonuçta.

Kanun maddesinden bir şey anlamadım ama :)
Bu da kaynak olarak konuda bulunsun. Okuyanlara faydamız olsun.

- Madde 423(Değişik madde: 08/06/1933 - 2275/1 md.)

Her kim onbeş yaşını dolduran bir kızı alacağım diye kandırıp kızlığını bozarsa altı aydan iki seneye kadar hapsolunur.

Evlenme vukuu halinde dava ve ceza tecil olunur. Şu kadarki beş sene içinde koca aleyhine boşanmıya hükmolunursa hukuku amme davası avdet eder ve evvelce ceza hükmolunmuşsa çektirilir.

Bu fasılda beyan olunan cürümlerde mağdur olanların içtimai mevki ve vaziyetlerine ve tecavüzün şümul ve mahiyeti derecesine göre mahkemece takdir edilerek tazminat dahi ayrıca hüküm olunur.

u mesajınla ben sahteyim diye bağırıyorsun resmen. Ama yedik say.
Ayrıldınız artık sen de hayatına devam et madem işin var yüksek lisans yapacaksın hayallerinden vazgeçme.
hepsi benim duygularım neler yaşadığımı bir ben bilirim Allah inanır siz yalan desenizde.keşke bende karşımdaki insana böyle olabilseydim ama gözümü kör ettrtecek derece de sevdirdi

29 yasindasiniz ve babanıza söyleyip olayı zorla evlenip namusunuzu temizleyeceksiniz.söylediklerini çok tutarsız

Şu mesajınla ben sahteyim diye bağırıyorsun resmen. Ama yedik say.
Ayrıldınız artık sen de hayatına devam et madem işin var yüksek lisans yapacaksın hayallerinden vazgeçme.
kullandığı kelimelere bak allah aşkına ya... erkek olduğu belli

Kanun maddesinden bir şey anlamadım ama :)
Bu da kaynak olarak konuda bulunsun. Okuyanlara faydamız olsun.

- Madde 423(Değişik madde: 08/06/1933 - 2275/1 md.)

Her kim onbeş yaşını dolduran bir kızı alacağım diye kandırıp kızlığını bozarsa altı aydan iki seneye kadar hapsolunur.

Evlenme vukuu halinde dava ve ceza tecil olunur. Şu kadarki beş sene içinde koca aleyhine boşanmıya hükmolunursa hukuku amme davası avdet eder ve evvelce ceza hükmolunmuşsa çektirilir.

Bu fasılda beyan olunan cürümlerde mağdur olanların içtimai mevki ve vaziyetlerine ve tecavüzün şümul ve mahiyeti derecesine göre mahkemece takdir edilerek tazminat dahi ayrıca hüküm olunur.
Konu sahibesi 29 Yaşında, yani reşit.
Reşitlerde kanun biraz farklıdır.
15 yaşı doldurmuş kişiyse henüz çocuk statüsündedir, kandırılma ihtimali yüksektir.

Hanımlar,
lütfen yorumlara dikkat edilsin, küfür, argo kelimelerin kullanımı kesinlikle yasaktır.

Kinanacak bir durum yok ortada
Herkes bir seyler yapar
Yapilan seylerin dogrullugu ya da yanlışlığı başkalarına göre değişir.

aslında ben hiç bir zaman yapmak istemedim yapma dememe rağmen zorla yaptı zaten şoka girdim ve karşımda resmen gülüyordu.olan bana oldu anlaşılan.namusumu temizlemek için evlenmelimiyim babama mevzuyu açıp ama o kişi kabul etmicek adım gibi eminim.işimi terk edip köyüme döncem ilk çıktığım ilk aşkım ilk nişanlımdı bir işim var kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum fakat namusumu temizlemelimiyim yoksa yoluma devam mı etmeliyim.resmen kandırıldım çok kötü bi durum Allah kimseye yaşatmasın.kimseyle evlenmek istemiyorum
namus evlenerek temizlenmez

herşeyi geçtimde o iş nasıl zorla yapılıyor onu anlamakta zorlanıyorum

Şu helalimsin, namusunsun vs lafları bir tek bana mı çirkin geliyor :KK47:
Bir kez eski eşim dediydi de tiksinmiştim
O ne ya ben kendi kendimin namusu, atası olurum :KK47:
Aynen öyle, namus denen kavram zar değildir, namus herkesin kendisinin sahip çıkması gereken birşey.

Bir soru, madem namus deyince herkes zar zar diyor, erkekte yok bu zar.
Onun namusu nerde peki?
Zar yoksa adamlara neden namussuz adam diyorlar?

Mesela eşim 1 ay yanımda olamazsa namusumda mı gidiyor? Malum o olmayınca koruyamayacağım ya?

Madem birlikte olmak istemiyordun neden basbasa kaldin?
Kizlar uyanin artik ama yaa bir sey istemediginiz kisiye neden firsati ortami veriyorsunuz?
Basbasa kalmayiverin sadece topluluk icinde cafede vs gorusun.

Back
X